1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    24.126
    Допаѓања:
    204.523
    А колку време сте заедно со дечково и дали ова е врска на далечина?

2. Anonimnna5

Anonimnna5 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2019
    Пораки:
    268
    Допаѓања:
    405
    Постојат мали градови каде што има се ,тоа не е толку проблем , еве јас живеам во центар во Скопје , работата ми е во село ,селска населба , јас освен раб и дома не ни искачам што дека живеам во центар , за мене поголемо село од Скопје нема ,ама тоа не е тема , мене ми падна во очи ,што има другарка или било кој друг да му кажува на некој што треба и каде треба да живее??? Девојче, ако имаш утре ден каде да се вратиш ,подобро да има негов стан ,не знам ниту зашто кредитите се сфаќаат толку наивно , така да на другарка ти кажи и она ако сака нека плаќа и нека живее во Париз , зашто секогаш се мора да се меша народов па уште и во туѓи одлуки

3. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.971
    Допаѓања:
    81.795
    Има и такви "другарки" на кои им е криво ако на некој му се наредат коцките, па такви зајадливи коментари и совети даваат. Ти знаеш најдобро за себе, нека не ти ја полнат главата.

На Panda00, Anonimnna5 и Veseli _cvetovi им се допаѓа ова.
  4. Anonimnna5

Anonimnna5 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2019
    Пораки:
    268
    Допаѓања:
    405
    Истово ќе го речев не ни мисли секој убаво, мене некој да ми рече не вака или не така ќе му речам , можеш за себе да си кажеш ! Сите сме доволно зрели да знаеме што и како ,идеално нема ,ама па друг да ми кажува ...

На Panda00 и Veseli _cvetovi им се допаѓа ова.
  5. Izzy90

Izzy90 Активен член

Се зачлени на:
    Денес
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    3
    Незнам дали е проблем ова но мене многу време ми прави нелагодност. Профилот го направив само за ова, во долга врска сме и сме биле интимни постојано, но некој период имаме односи еднаш неделно, и само тој кога сака. Во две недели два пати. Многу пати пробав да разговарам со него бидејќи не било вака, понекогаш сме имале во една вечер и два пати, но тоа не постои веќе со години. Оваа недела ме одби три-четири пати по ред, изморен бил не сакал. Го прашав што е причината, ми кажа дека јас сум имала многу голем сексуален апетит, не било опходно да имаме односи секој пат и веќе бил приморан да се ебе со сила пошто сум го напињала постојано. Кога сум му зборела за проблем за секс тој веќе немал желба.
    Јас не напнав ништо само прашав што е причината, да не не сум му привлечна.
    Знам дека нема друга зашто живееме и работиме заедно. Постојано сме заедно.
    Ми рече дека јас сум се понашала секој пат агресивно кога сме немале секс, што многу ме повреди бидејќи не е така. Му реков подобро да разговара со мене, одколку сама да седам со моите мисли и да си правам филм у глава зашто не сака.
    Не знам веќе што да правам, искрено ми смета. Многу пати кога и мене не ми било дојдено до секс ќе му кажам, но ќе ме гушне ќе ми збори ќе ме допира и вечерта завршува со секс, кога јас го правам тоа што тој го прави, јас сум го напнувала.
    Веќе незнам ни што да правам.

6. AAKG

AAKG Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2019
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    1.612
    Има пад на сериумски тестостерон и пад на либидото. Нека земи трибулус од аптека или ашваганда ќе му помогнат многу. Доколку се од страна ви е ок,тогаш проблемот е во либидито.

7. Izzy90

Izzy90 Активен член

Се зачлени на:
    Денес
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    3
    А зашто нема пад на тестостерон кога него му е дојдено до секс?

8. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.783
    Допаѓања:
    14.022
    Јас мислам дека има друга.

На FlirtBerry, Polyincognito и Melissa_39 им се допаѓа ова.
  9. Izzy90

Izzy90 Активен член

Се зачлени на:
    Денес
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    3
    Никаде не излегува сам, заедно сме 24/7 пишав дека работиме заедно имаме наш бизнис. Нема кога, нема како.

На L.i.n.a.a му/ѝ се допаѓа ова.
  10. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.783
    Допаѓања:
    14.022
    Можеби немале физички контакт, или барем немаат често, ама емотивно и те како може да се приврзе со некоја со која си пишува постојано, и така да се оддалечи од тебе..
    Не е дека ти си лош човек, или не те сака, едноставно монотонија од секојдневие да го фати.

На Lavender4 и Melissa_39 им се допаѓа ова.
  11. Melissa_39

Melissa_39 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2023
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    185

12. Izzy90

Izzy90 Активен член

Се зачлени на:
    Денес
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    3
    @нина122 @Melissa_39
    Никогаш не крие телефон, понекогаш е кај мене поради мејлови и акаунти за работата. Имам проверувано пораки нема ништо, историја имам проверувано нема ништо. Гледав што пребарува, што лајкува. Тотално ништо. Баш поради тоа и не се сомневам за друга.

13. jasjasjas3

jasjasjas3 Активен член

Се зачлени на:
    12 мај 2024
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    30
    Ne mora da znaci deka ima druga, ednostavno mu stanalo monotono. Gledajte da ne pominuvate tolku vreme zaedno .

На Angie1432 и Melissa_39 им се допаѓа ова.
  14. Izzy90

Izzy90 Активен член

Се зачлени на:
    Денес
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    3
    Мислев да не е тоа. Останав кај моите некое време, ама не верувам дека ќе се смени нешто. И претходно сум се одалечувала и пак по старо било. Ама не ми е решение ова, ако бевме у брак што ќе правев?

15. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.783
    Допаѓања:
    14.022
    Тогаш мн веројатно се работи за монотонија, цел ден сте заедно и кога ќе дојдете дома немате што да си кажете, веројатно на работа те гледа тебе, дома тебе, на шопинг со тебе, на патувања со тебе, секаде е со тебе.. Ама тоа го има во секоја подолга врска, и кај сите се случува, мислам дека само разговор може да ви помогне, ако неќе секс, не инсистирај, веројатно е период и ќе помине..

На Melissa_39 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Melissa_39

Melissa_39 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2023
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    185
    Можеби е сепак пад на либидо или монотонија,секако ако продолжи вака инсистирај на отворен разговор кажи му искрено дека те измачува психички ваквото негово однесување.

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  17. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.950
    Допаѓања:
    16.507
    Па најверојатно немаше да се разведеш, како и многу други со разноразни проблеми (а сепак да не е од типот изневерување)? Нели бракот е за добро и лошо, макар што и годините сами по себе си го прави своето.

Гласно размислувам.

18. Izzy90

Izzy90 Активен член

Се зачлени на:
    Денес
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    3
    Мислев у смисла дека немаше да бегам.

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  19. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.783
    Допаѓања:
    14.022
    Па ако си во брак решение е или да пробаш да си го решиш проблемот доколку и другата страна сака да го решите, или да се разведеш, или трета опција ти е проблемот под тепих, слики од среќно семејство на социјални мрежи и швалер.. Третата опција ја одбираат најголем број..

20. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    2.140
    Допаѓања:
    9.700
    Ова е дефинитивно до самиот пар и колку истиот ќе се труди да си направат животот убав.

Пред некој ден ми излезе видео од жена. Видеото беше со caption одозгора:
    "Wait till you're married, that will be all over" - во смисла тоа и велеле други луѓе.

А нејзиниот одговор:
    "Me being married for 20 years having flashbacks from last night" - и таа целата насмеана, блеска :D

Видеото имаше илјада коментари и тоа од женети задоволни и среќни луѓе (и мажи и жени) и дури подолго во брак и сите си споделуваа нивните spicy искуства :D

@Izzy90 Според мене,

Потребно е да го седнеш и отворено и смирено да разговарате. Дали тој има некој проблем што му влијае на ова или едноставно не сте еден за друг.

Гледајте да дојдете до коренот на проблемот и да го увидите решението :*:

На Melissa_39 и eliesaab им се допаѓа ова.