Се знаеме веќе две години а во последно време почнавме почесто да се гледаме и да ми збори за некои посериозни теми , дечково е од мешан брак ама во Мк не сака да остане, бидејќи има свој стан во близина на Нови сад еднаш ми спомна индиректно дали би сакала некогаш таму да живееме , мене ми одговара и по однесувањето и се вака до сега ама не сфатив зашто не е добро да се биде со некој што има свој стан и што толку во помал град , ок не е село во село не би можела ниту јас , ама па не знам после коментариве и советиве од другаркава се почуствував скроз демотивирано.
Па ти мораш со своја глава да размислуваш остави се на страна како ти кажува тебе умот а не другарка ти а што ако таа ти е љубоморна па намерно те поткопава како може да бидеш толку наивна
Овде се даваат коментари на основа на објавата.Ниту го познаваме дечкото, ни тебе ни вашата врска.Ти најдобро го познаваш неговиот карактер.Значи не мора да те демотивираат совети од рандом особи.Овде горе долу,секој дели совети врз лично искуство
Според мене, штом тебе ти одговара дечкото и штом би сакала таму да живееш, тоа е најбитно. Другарка ти си кажала нејзино мислење, секој си кажува од негова гледна точка и тоа е во ред, не секој има исти планови во животот. Ова си е твој живот и ти си таа што одлучува каде, како и со кого ќе го помине, не ти треба ничија потврда. Другите може да си кажат што сакаат, апсолутно, ама наша одлука е како ќе постапуваме. Ти кажувам затоа што и мене пробувале да ме предомислат, ама не сум послушала никого. Пробај, дај си шанса, дури и да згрешиш, не е крај на свет, впрочем од грешките се учи, нели. Не се замарај толку кој што ќе каже, мислења и коментари секогаш ќе има секакви, никогаш нема сите да нѐ поддржат. Тоа не значи дека треба по тие коментари да се водиме. Со среќа!
Ме интересираше, оти како да пишуваше порано за рандом дечковци, ти пишал, па не ти пишал, не знаев колку време се знаете за да те прашува вакви прашања. Велиш дека ти е ок дечкото, очигледно и нему му е добро со тебе, инаку не би те прашувал дали би живеела во помало место и во негов стан. Мислењето на другарки земај го со резерва. Не знам ни колку ти е блиска, оти сепак во денешно време многу луѓе се дружат со други само од корист, и тука треба да внимаваш. Не треба да дозволиш да ти влијае туѓото мислење во носењето на сопствените одлуки, посебно не од тие луѓе што не се релевантен фактор, освен што ни се пријатели. Некогаш и пријателски совет може да помогне, бидејќи често не сме објективни при носење одлуки, па туѓ поглед на работите може малку да олесни во дилемата, ама не секогаш.
Не знам кога сте почнале почесто да се гледате кога ти пред месец и пол се жалеше дека не можеш дечко да си најдеш и дека све некои со грди имиња ти пишувале. Дури и да сте во врска, прерано е ти да размислуваш да оставиш се и да одиш негде во близина на Нови САД само затоа што дечкото имал стан и нема да мораш да подигаш кредит. Што со работата? Тука работиш државно, таму што би работела? Макар што е по мене смешно да се разговара за тоа толку рано, мислам дека вие не сте ни во врска и мислам дека ти си правиш вакви филмови за секој што ќе ти напраи два реда муабет на фб.
Поинаку е со овој дечко , едноставно се знаевме од порано само што сега повеќе се зближивме и не е преку ФБ , во живо се гледаме некако ми одговара и енергијата и се , за работа не се секирам бидејќи и таму ќе биде лесно да се снајдам има доста врски и луѓе да го работам таму истото што и овде .сепак фала на сите
Штом е поинаку види како ќе покаже времето ,не слушај други што ти кажуваат , треба да ги следиш своите желби а не на другарки , а тоа лошо било што имал свој стан е најголема глупост , ништо не е гаранција
Штом ти одговара види си најубаво. Сепак ти ќе си живееш со него. Убаво е да примениш некој совет од членките, по лесно е да се учи од туѓи грешки верувај.
Колку често се карате и расправате? Дали тој се чувствува сакано, комфорно со тебе, има сопствен мир и е генерално среќен? Дали сте интимни? Не во смисла на тоа да имате само секс или секоја интима да води кон секс, туку општо дали има допири меѓу вас, нежности, начини на кој си ја покажувате љубовта? Направи една ретроспектива и види каде и зошто почнал овој проблем. Подлабок е од самото имање/немање cекс.
Од кога почнав да живеам со дечко ми му станав како приватна хигеничарка, и готвачка.. Само јас фрлам ѓубре, само јас чистам, само јас готвам, да не сум јас на ромите под мост ќе им биде почисто него кај нас дома.. Пробав да разговарам со него, само ми вика добро, ќе чистам и јас, ќе готвам и јас, и пак исто, цело време кога не е на работа лежи на кауч и игра игри.. Кога му кажав дека мн пари троши на нарачка на храна, ми рече па кога нема што да јадеме.. Луѓе, фрижидерот секогаш ни е полн, ама таа храна треба да се готви.. Не знам веќе како да постапам, јас пред да живеам со него живеев сама, и искрено подобро ми беше, не очекував дека типот машина нема да има пуштено сам еднаш од кога почнавме заедно да живееме.. И не е дека му е тешка работата, мојата е х3 потешка.. И што е најлошо, на кого и да се пожалам, мајка ми, и блиски сите ми викаат па тоа е нормално женско си.
Разговарај уште еднаш со него.Овај ако е ваков во врска во брак уште толку ќе се опушти.А ти работиш?Претпоставувам дека да.Средувај си ги ако не само своите работи,и пери ги само твоите работи.Ручек прави си само за себе па види како ќе реагира.И ова не е решение и е тешко изводливо.Ама навистина не знам како би го променила
Пробав така, ѓубрето скоро еден месец го оставив да седи да смрди цел стан, веруваш дека не ни праша што смрди и јас отидов го фрлив очи ме печеа од миризба, не му текна цел месец ѓубрето да си го фрли.
Не знам каква ви е врската,и дали ова му е едниствена лоша страна.А кога је живеевте заедно како му изгледаше станот,собата?Ист беше ваков.
Како не женско си не ова турско ропство ќе седнеш и сериозно ќе разговараш со него дека си преоптеретена и дека ко партнер треба да си ги поделите обврските ќе му кажеш отворено не сум ти ваљда роб слугинка или келнерка биди подналутена и малку подрска кога ќе му кажеш за ова и дека ќе почнеш друкше да размислуваш за него кажи му вака и да си размислиш речи а што утре ко ќе имате деца ова ти е сериозна работа
Не не е нормално, нормално е за таму некое време од пред 40-50г. Што работат има тој дома? Не цепи дрва, не оди по лов за храна, нема овци за да оди да ги пасе, да копа бавчи, како порано па домашните работи тебе да ти останат. Навиките искрено тешко се менуваат.. Отворено ќе му кажеш дека не планираш така да живееш или ќе најдете начин заедно да се договорте кој што ќе работи или секој по свој пат. Размисли дали би сакала и колку би издржала така да живееш? Во брак бетер ќе е, замисли уште и деца да имате..
Ми вика дека тогаш му било многу почисто и не требало да чисти често затоа што он не валкал, а не валкал затоа што не ни готвел, немало влакна секаде, а сега имало влакна од мене, сме ја пуштале машината за миење садови цело време затоа што јас сум готвела, кујната требало да ја чистам исто затоа што сум готвела.. Он никогаш не пуштал машина за миење садови повеќе од еднаш неделно, не перел повеќе од еднаш неделно, никогаш не му било нечисто, јас сум била таа која правела најголем дел од ѓубрето и да биде нечисто.. Пробав да му наметнам заедно да чистиме во недела, јас тоалети и спални, он дневна и кујна, ама додека јас чистам он лежи само, и после и јас неговото го фаќам, затоа што џабе се нервирам само ми вика еве сега..
Не, не е нормално. Немој да ги слушаш. Кога ќе седне речи му ај оди фрли го ѓубрето. И не се тргај туку стој си така дур не стане да го фрли. Повторувај му по неколку пати пошто тие забораваат. И речи пример во недела ќе чистиме и дај му обврски што да направи. Пример он ќе фрли ѓубре и ќе усиса ти ќе пуштиш машина и ќе избришеш прашина. И не попуштај. На машките мораш малце да им црташ не капираат од прва.