Сега, во се и помага (а 16 саати на работа?!) или мајка му и помага, или трета жена има? Како и да е, кутриот човек, еве солза ми капна
Маж и и помага од сабајле, после од 1 поручек до 12 навечер работи. Човек да не може да каже нешто,некои мораат одма со потсмев. Спуштете се на земја малку.
Не и помага си ги гледа неговите деца.Сигурно бебето не го дои тој.Ја направи другарка ти како со прст да не помрднува, а две деца мали има.Ти па од кај знаеш,со нив да не живееш
Ама што има да и помага ако плаќаат жена за се друго, а свекрвата ги чува децата? Плус ако тој е 18 часа на работа без разлика дали само децата и останале за чување, велиш едното е бебе мислам дека секоја мајка има потреба од помош додека е бебе и е тазе породена не за џабе се воведува породилно отцуство во другите држави и за мажот..
Јас сметам дека ако на млада мајка и треба помош, треба да ги искористи сите ресурси, и да биде одморена за да не им вика на децата.. На децата им треба здрава и среќна мајка, па дали и помагал мажот што не се смета за помош затоа што децата се негови или пак свекрвата или мајка и, децата ќе пораснат, битно е да и помагаат, не е срамота да и помагаат..
Аха, и мајката цел ден и ноќ спие, супер си е одморена, свекрви на повик, жени слугинки, само мажот на око го фатиле Не дај боже таква другарка да иам некад.
Кој ти е крив тебе што твојте деца не се такви па не можеш со две деца под 2 години цел ден да уживаш..
Баш. И ти си во право. И кој ми е крив шо немам свекрва до мене, да ми готви, служи и да не ме нервира .
Ова не е нормално, туку е нерамноправност и проблемот тука е во дисциплината и педантноста. Заеднички живот значи поделба на обврски, не едниот да биде партнер, а другиот сервис. Ако едниот нема дисциплина да собере по себе, да пушти машина или да зготви нешто, тогаш товарот паѓа на другиот и не е фер ич. Ова не му чини и сам да е, ќе се смрди бе а не пак заедно.. Женско или машко нема врска, дисциплината и одговорноста се човечки особини а не родови. За жал, има такви луѓе флегми и со прст не помрднуваат. Јас не знам како може со ѓубре да седат со денови, со прашина, со расфрлани алишта насекаде, растурена храна, хорор..
@devojkata1234 Не сум мајка, ама и вака прочитано комбинацијата на бебе + 2 годишен во неговите terrible two's ми звучи исцрпувачки, never ending маратон, а не пак во реалноста Сметам дека не си свесна која пред сè, психичка тежина е ова за една мајка која од своја страна се бори и со хормони и телесни промени кои се случуваат. Тоа што може плус финансиски да си дозволи помош е супер. А за тоа што таа прави во домот, не можеш да тврдиш, бидејќи не живееш со неа. Мислам дека нејзиниот проблем е имањето "другарка" како тебе. Не знам зошто не си среќна што жената има сопруг кој ја сака и почитува и сака неговата сопруга и да биде одморена личност. Нема златен пехар од општината ако се растргнеш и го изгубиш разумот, само за да не те оговараат другарките по форум
Одмарање по цел ден и бебе не одат во една реченица заедно. Исто така одмарање по цел ден и тодлер не одат во една реченица заедно. А двете пак уште помалку. Поентата е што ретко кој што нема деца може да ја сфати сериозноста и тежината на обврските што тие ги носат. Што повеќе очекувате да ви каже кога нема деца а очигледно не ни била многу во допирна точка со нив, какви размислувања да има? Може да пошла да и ги почува децата некој ден на другарката нема вака да пишува...
Znam , oti skoro sekoj den odam kaj nea i jas malku i pomagam okolu decata pokraj svekrvata. Se i e servirano na tacna.
@devojkata1234 Не оди и проблем решен, најсериозно. Не мислам дека треба воопшто да се замараш за нешто кое директно не ти влијае и прави разлика во животот
Ne mi e tesko da odam i da i pomagam isto i svekrvata, iako relano nema potreba od tolkava pomos. So dve deca ne moze da se spravi, ama ona saka i da lezi i na tel da sedi, a nekoj drug da i gi gleda decata.