Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.815
    Допаѓања:
    14.190
    Јас сметам дека ако на млада мајка и треба помош, треба да ги искористи сите ресурси, и да биде одморена за да не им вика на децата.. На децата им треба здрава и среќна мајка, па дали и помагал мажот што не се смета за помош затоа што децата се негови или пак свекрвата или мајка и, децата ќе пораснат, битно е да и помагаат, не е срамота да и помагаат..

На Mumoftwo30, felisitas и Mr.Limonko им се допаѓа ова.
  2. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    2.809
    Допаѓања:
    13.303
    Леле бебе што цела ден спие и 2 годишен тодлер што е многу мирен :rofl::lol::rofl:. Ни видела, ни чула.
    Трола секако.

На 1209, CareTee, Mumoftwo30 и 12 други им се допаѓа ова.
  3. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    7.555
    Допаѓања:
    33.996
    Аха, и мајката цел ден и ноќ спие, супер си е одморена, свекрви на повик, жени слугинки, само мажот на око го фатиле :rofl::rofl::rofl:

Не дај боже таква другарка да иам некад.

На Mumoftwo30, Mother of 2boys, _Vera_ и 3 други им се допаѓа ова.
  4. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.815
    Допаѓања:
    14.190
    Кој ти е крив тебе што твојте деца не се такви па не можеш со две деца под 2 години цел ден да уживаш.. :rofl:

На Mumoftwo30, Gosh, Luna91 и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    7.555
    Допаѓања:
    33.996
    Па мажот е крив, не ги направил ко шо треба :rofl:

На Mumoftwo30, Panda00 и нина122 им се допаѓа ова.
  6. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    2.809
    Допаѓања:
    13.303
    Баш. И ти си во право.
    И кој ми е крив шо немам свекрва до мене, да ми готви, служи и да не ме нервира :emo:.

На Mumoftwo30 и Panda00 им се допаѓа ова.
  7. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.352
    Допаѓања:
    10.734
    Ова не е нормално, туку е нерамноправност и проблемот тука е во дисциплината и педантноста.
    Заеднички живот значи поделба на обврски, не едниот да биде партнер, а другиот сервис.
    Ако едниот нема дисциплина да собере по себе, да пушти машина или да зготви нешто, тогаш товарот паѓа на другиот и не е фер ич.
    Ова не му чини и сам да е, ќе се смрди бе а не пак заедно..

Женско или машко нема врска, дисциплината и одговорноста се човечки особини а не родови.
    За жал, има такви луѓе флегми и со прст не помрднуваат. Јас не знам како може со ѓубре да седат со денови, со прашина, со расфрлани алишта насекаде, растурена храна, хорор.. :worried:

Последна измена: 15 декември 2025
    На Mumoftwo30, Anie93, DragonFly22 и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    2.695
    Допаѓања:
    13.515
    @devojkata1234 Не сум мајка, ама и вака прочитано комбинацијата на бебе + 2 годишен во неговите terrible two's ми звучи исцрпувачки, never ending маратон, а не пак во реалноста :drunk:

Сметам дека не си свесна која пред сè, психичка тежина е ова за една мајка која од своја страна се бори и со хормони и телесни промени кои се случуваат.

Тоа што може плус финансиски да си дозволи помош е супер. А за тоа што таа прави во домот, не можеш да тврдиш, бидејќи не живееш со неа.

Мислам дека нејзиниот проблем е имањето "другарка" како тебе.

Не знам зошто не си среќна што жената има сопруг кој ја сака и почитува и сака неговата сопруга и да биде одморена личност.

Нема златен пехар од општината ако се растргнеш и го изгубиш разумот, само за да не те оговараат другарките по форум :*:

На Mumoftwo30, Gosh, Mother of 2boys и 6 други им се допаѓа ова.
  9. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    1.442
    Допаѓања:
    5.886
    Screenshot_20251215_155404.jpg
    Вака ја замислувам јас. :rofl:

На Mumoftwo30, Luna91, Adidas888 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. poker_face

poker_face Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    815
    Допаѓања:
    4.622
    Одмарање по цел ден и бебе не одат во една реченица заедно. Исто така одмарање по цел ден и тодлер не одат во една реченица заедно. А двете пак уште помалку.
    Поентата е што ретко кој што нема деца може да ја сфати сериозноста и тежината на обврските што тие ги носат. Што повеќе очекувате да ви каже кога нема деца а очигледно не ни била многу во допирна точка со нив, какви размислувања да има?
    Може да пошла да и ги почува децата некој ден на другарката нема вака да пишува...

На Mumoftwo30, ArabellaStarfall и Panda00 им се допаѓа ова.
  11. devojkata1234

devojkata1234 Активен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2024
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    18
    Znam , oti skoro sekoj den odam kaj nea i jas malku i pomagam okolu decata pokraj svekrvata. Se i e servirano na tacna.

12. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    2.695
    Допаѓања:
    13.515
    @devojkata1234 Не оди и проблем решен, најсериозно.

Не мислам дека треба воопшто да се замараш за нешто кое директно не ти влијае и прави разлика во животот :*:

На Mumoftwo30, LiquidLuna, Mr.Limonko и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. devojkata1234

Се зачлени на:
    2 јуни 2024
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    18
    Ne mi e tesko da odam i da i pomagam isto i svekrvata, iako relano nema potreba od tolkava pomos. So dve deca ne moze da se spravi, ama ona saka i da lezi i na tel da sedi, a nekoj drug da i gi gleda decata.

14. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    1.340
    Допаѓања:
    2.338
    А што и помагаш ти.Каква е твојата улога таму,чуваш деца,чистиш.Нели децата се мирни едното нон стоп спие.Нели има жена што чисти.Ме интересира што правите 4 жени

На ArabellaStarfall, Panda00, Adidas888 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Mrs. right

Mrs. right Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    4.850
    Допаѓања:
    20.453
    @нина122 де бе, па у право е за храната, чим имате можности, порачувајте.. Онака еднаш се живее.
    Ем одморена ти, ем чисто и средено, па вајда ќе сте двајцата позадоволни.
    Сериозна сум.

За готвење го сфаќам оти кујна неќам да видам , а највише се прља у кујна и купатило. :x

Да иам преку 1500 евра плата, ич не би готвела ама ич. Нека заработуваат и локалите, вајда нема да се срамиш од комшиите што ќе кажат коа гледаат секојдневно порачки од надвор?

Алал да ви е на вас домаќинките, стварно капа доле. :handshake:

Осудувајте, ама не секој е по тие работи, се нема интерес, се нема желба како да ви кажам..
    Од домашните обврски според мене потешко нема, све со сила прави, мерак 0.. Баш е мачно.

Е сеа не е фер да, све да паѓа товарот на еден, тука се слагам. Затоа најди некој баш ко тебе таков ист, овој не ти е погоден.

На Mumoftwo30, Adidas888, Mr.Limonko и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. devojkata1234

Се зачлени на:
    2 јуни 2024
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    18
    Do porucek drugarkava go gleda samo bebeto a svekrvata drugoto, posle porucek svekrvata bebeto jas drugoto, za da moze drugarkava da se odmori.

17. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    1.340
    Допаѓања:
    2.338
    Па не оди и не ја оговарај другарка ти по форуми.Не е поентата да помагаш,а да имаш вакво мислење.А мажот нели е до 1 дома тој кого го чува:D

На Mumoftwo30, Avery, Mother of 2boys и 7 други им се допаѓа ова.
  18. Medea.

Medea. Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2022
    Пораки:
    669
    Допаѓања:
    1.782
    Знаеш викаат додека не живееш со некој не знаеш навистина каков е .. За жал таквите луѓе мислам тешко дека се менуваат
    Вакви коментари да ми каже има да го оставам у иста секунда

На Mumoftwo30, eliesaab, christinnn и 5 други им се допаѓа ова.
  19. devojkata1234

Се зачлени на:
    2 јуни 2024
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    18
    Ke odam zatoa sto sakam da i pomogam, no po moe mislam deka preteruva so 1 dete i e tesko ko bozem kojznae kolku treba da cuva.
    So da kazat majkite so poveke deca, baska na rabota dat, gotvat, sreduvaat po doma.

20. Panda00

Panda00 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2021
    Пораки:
    663
    Допаѓања:
    2.505

Извини, без навреда, ама не е убаво ова од твоја страна, не ти е на место муабетов..
    Тоа си е нејзин живот, нејзин маж и нејзини деца, имаат право како сакаат да си го организираат животот, не гледам како тоа те засега тебе или било кој, надвор од тој брак.
    Многу е лесно од страна да се суди, ама верувај, не е баш сѐ така како што изгледа од страна.
    Она најдобро си знае како ѝ е дома.
    Викаш си ѝ помагала, супер, ама ако си ѝ другарка, нема да ѝ го префрлаш тоа.
    Немаш обврска да ѝ помагаш, апсолутно, тоа си е твоја добра воља, ама кога веќе си помогнала некому, нема потреба да го префрлаш тоа.
    Ако нешто не ми се свиѓа кај другарка ми, ќе ѝ го кажам тоа на неа лично, во четири очи, а не да го раскажувам нејзиниот живот на јавен форум, каде што може многу лесно било кој да прочита, па дури и она самата и да препознае за кого се работи.

На LibreGirl, Mumoftwo30, eliesaab и 4 други им се допаѓа ова.