Тој што сака да помогне,помага не изнесува детали од куќата каде што помага.Секој за себе нема потреба од споредување со други мајки.Секој со својата тежина.А зошто и помагаш кога според тебе нема потреба од помош?
Јас ако сметам дека некој претерува не одам да помагам.Ќе појдам кафе да пијам и тоа е.Ти имаш живот,работа дечко,хоби?толку имаш слободно време да и ги чуваш на другарката децата?
Какви размислувања?Треба да одеш да помагаш а потоа да префрлаш на форум и да објаснуваш колку е другарката неспособна?Кога се помага се помага од срце,и тоа не се ни споменува.
Трола До толку ли бре Нино не се опамети какви љубовни избори праиш? Све или скржави, што скапано овошје поклонуваат за роденден, или вакви тешки мрзи ти се паѓаат.. Па и со колегите маки мачиш, и тие све циции Се надевам годинава е сменета ситуацијата, и ќе ти се посреќи. Дај не заебавајте, ќе трпела некоја денес паразит, уште ќе му плаќа, и ќе му слугува. Не ми личат дека луѓето што работат во ИТ би си го дозволиле сево ова.
Посакувам да имав моќ да дознаам дали си трол или не. Со ако не си втората желба ми е да те прочитате личноста што те смета за другарка шо пишуваш овде и после тоа можи да си умрам рајат
Може така се договориле, тој плаќа стан, таа пазари. Што има врска што работат луѓето, Ит или не-Ит? Никогаш не се десило некој да е мрза и да си го прчи, а некој друг да работи се дома? Е сега, жена може да избере да не го трпи тоа и по цена да биде сама. Дури има некоја да им се нафати да им биде слугинка, пошто нормално било, нема да се сменат.
Порано било грев да се враќаш оттаму кај што си отишол да живееш со некој , сега не знам дали е сменето тоа , некое инфо
Sto se potresuvas tolku? Se najde ti tuka da me kritikuvas. Te citam i jas tebe po temive kakvi zeleni treses. Pa si dosol i na zenski forum. Ajt.
Ехеее и те како луѓето во ИТ знаат да бидат скржави, ама најсериозно. Мислам дека најскржавите луѓе што ги знам доаѓаат од ИТ индустрија и најмногу се циции за пари, до денар се бројат делат сметки итн, иако заработуваат најмногу. Плус и што се ултра мрзливи. И да, има исклучоци.
Тоа да, така е, него мислев за Нина, работи како ИТ, сама се фали за јаките плати низ годините и сеа, па не знам како би толелирала да не ја почитуваат некои мочковци. Ама со оглед на тоа што многу пати има тролано, не ми е баш верно ова. @Biljarkata
Добро може ли еднаш јас да пишам нешто да побарам совет и да не ми извадите што сум пишала пред три години во некоја тема? Фокусирај се на проблемот, не побарав детална анализа на мојот живот и на мојте избори.
Џабе се лутеш, знаеш и самата дека е тоа вистина, твое е дали ќе ја прифатиш реалноста или ќе ја ставаш под тепих, на крајот од денот секој сам си бира и каков ќе му е животот, сите си патиме од своја глава!
Незнам јас не сум те читала уназад ... ама за конкретниов проблем што го имаш би ти рекла да го избркаш како куче од станот. Јас бев со ваков, среќа што не живеевме заедно ама времето што го поминувавме заедно беше исто како што го опиша. Ноу факинг веј. Среќа се спасив. Ама искрено ми се згади. Гледај да се спасиш и ти не се менува овој ќе си умре таков.
Во твојава ситуација не е само нормално тоа што си опкружена со личности со кои немате исти перцепции, видици и сфаќања. За дечково нашол па зашол, ама има решение и за ова. Сега прочитав, погрешно ѓубре си фрлила.