А што и помагаш ти.Каква е твојата улога таму,чуваш деца,чистиш.Нели децата се мирни едното нон стоп спие.Нели има жена што чисти.Ме интересира што правите 4 жени
@нина122 де бе, па у право е за храната, чим имате можности, порачувајте.. Онака еднаш се живее. Ем одморена ти, ем чисто и средено, па вајда ќе сте двајцата позадоволни. Сериозна сум. За готвење го сфаќам оти кујна неќам да видам , а највише се прља у кујна и купатило. Да иам преку 1500 евра плата, ич не би готвела ама ич. Нека заработуваат и локалите, вајда нема да се срамиш од комшиите што ќе кажат коа гледаат секојдневно порачки од надвор? Алал да ви е на вас домаќинките, стварно капа доле. Осудувајте, ама не секој е по тие работи, се нема интерес, се нема желба како да ви кажам.. Од домашните обврски според мене потешко нема, све со сила прави, мерак 0.. Баш е мачно. Е сеа не е фер да, све да паѓа товарот на еден, тука се слагам. Затоа најди некој баш ко тебе таков ист, овој не ти е погоден.
Do porucek drugarkava go gleda samo bebeto a svekrvata drugoto, posle porucek svekrvata bebeto jas drugoto, za da moze drugarkava da se odmori.
Па не оди и не ја оговарај другарка ти по форуми.Не е поентата да помагаш,а да имаш вакво мислење.А мажот нели е до 1 дома тој кого го чува
Знаеш викаат додека не живееш со некој не знаеш навистина каков е .. За жал таквите луѓе мислам тешко дека се менуваат Вакви коментари да ми каже има да го оставам у иста секунда
Ke odam zatoa sto sakam da i pomogam, no po moe mislam deka preteruva so 1 dete i e tesko ko bozem kojznae kolku treba da cuva. So da kazat majkite so poveke deca, baska na rabota dat, gotvat, sreduvaat po doma.
Извини, без навреда, ама не е убаво ова од твоја страна, не ти е на место муабетов.. Тоа си е нејзин живот, нејзин маж и нејзини деца, имаат право како сакаат да си го организираат животот, не гледам како тоа те засега тебе или било кој, надвор од тој брак. Многу е лесно од страна да се суди, ама верувај, не е баш сѐ така како што изгледа од страна. Она најдобро си знае како ѝ е дома. Викаш си ѝ помагала, супер, ама ако си ѝ другарка, нема да ѝ го префрлаш тоа. Немаш обврска да ѝ помагаш, апсолутно, тоа си е твоја добра воља, ама кога веќе си помогнала некому, нема потреба да го префрлаш тоа. Ако нешто не ми се свиѓа кај другарка ми, ќе ѝ го кажам тоа на неа лично, во четири очи, а не да го раскажувам нејзиниот живот на јавен форум, каде што може многу лесно било кој да прочита, па дури и она самата и да препознае за кого се работи.
Тој што сака да помогне,помага не изнесува детали од куќата каде што помага.Секој за себе нема потреба од споредување со други мајки.Секој со својата тежина.А зошто и помагаш кога според тебе нема потреба од помош?
Јас ако сметам дека некој претерува не одам да помагам.Ќе појдам кафе да пијам и тоа е.Ти имаш живот,работа дечко,хоби?толку имаш слободно време да и ги чуваш на другарката децата?
Какви размислувања?Треба да одеш да помагаш а потоа да префрлаш на форум и да објаснуваш колку е другарката неспособна?Кога се помага се помага од срце,и тоа не се ни споменува.
Трола До толку ли бре Нино не се опамети какви љубовни избори праиш? Све или скржави, што скапано овошје поклонуваат за роденден, или вакви тешки мрзи ти се паѓаат.. Па и со колегите маки мачиш, и тие све циции Се надевам годинава е сменета ситуацијата, и ќе ти се посреќи. Дај не заебавајте, ќе трпела некоја денес паразит, уште ќе му плаќа, и ќе му слугува. Не ми личат дека луѓето што работат во ИТ би си го дозволиле сево ова.
Посакувам да имав моќ да дознаам дали си трол или не. Со ако не си втората желба ми е да те прочитате личноста што те смета за другарка шо пишуваш овде и после тоа можи да си умрам рајат
Може така се договориле, тој плаќа стан, таа пазари. Што има врска што работат луѓето, Ит или не-Ит? Никогаш не се десило некој да е мрза и да си го прчи, а некој друг да работи се дома? Е сега, жена може да избере да не го трпи тоа и по цена да биде сама. Дури има некоја да им се нафати да им биде слугинка, пошто нормално било, нема да се сменат.
Порано било грев да се враќаш оттаму кај што си отишол да живееш со некој , сега не знам дали е сменето тоа , некое инфо
Sto se potresuvas tolku? Se najde ti tuka da me kritikuvas. Te citam i jas tebe po temive kakvi zeleni treses. Pa si dosol i na zenski forum. Ajt.
Ехеее и те како луѓето во ИТ знаат да бидат скржави, ама најсериозно. Мислам дека најскржавите луѓе што ги знам доаѓаат од ИТ индустрија и најмногу се циции за пари, до денар се бројат делат сметки итн, иако заработуваат најмногу. Плус и што се ултра мрзливи. И да, има исклучоци.