Љубовни проблеми и совети

Discussion in 'Врски' started by bilkata, Dec 4, 2009.

1. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Проблемот се решава со тоа што ќе си заминеш. Сори, ама ко што пишаа, на мажите, пошто сите ,,машки,, работи им отпаднаа од список, им остана само да си го држат. Не е проблемов ниту нов, ниту географски уникатен, колешка еднаш ми се жалеше дека синот и живеел во кочина и мува не го лазела.
    А инаку, апсолутно, домашната работа е неплатена и бесконечна, постои и ќе постои, без оглед на сите машини и роботи. И не постои таква жена, што ќе ја платам да среди се, од доручек до после вечера, евентуално да си ја посвојам и да живее со нас. Од сабајле доручеци, деца, школо, ручек, учење, пазарење, ѓубре фрлање, додај на тоа работа-еден човек не може да постигне сам за повеќе од сам, затоа обврските се делат.
    Почни да се пакуваш, мрзата е неизлечива болест.

2. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Ако само едниот се бори од врската нема ништо. Во ред е некој да нема стекнато навика, па му е мачно да прави нешто, ама ако сакаш некој ќе ти биде важно како тој некој се осеќа, еве може не знаел дека и тешко се тоа да го работи ама кога му кажала ќе рече "чекај оваа девојка навистина се прави сама дај јас дел од работите да ги земам". И не може цел трошок таа да го плаќа...

Panda00 and Polyincognito like this.
  3. Burevesnik

Burevesnik Активен член

Џабе и кажувате на @нина122 да го остави, кога нема да го остави и ќе си кука и ќе си биде пак со него.

4. Компир Манџа

Компир Манџа Форумски идол

Зошто да и било срам да се враќа дома?
    Нема да ја примат или ќе ја осудуваат домашните? :^)

5. Ivanija

Ivanija Активен член

Neka go otkaci. Bolje sega nego utre so deca da i odi po drugi...

natashaaz.09 and Veseli _cvetovi like this.
  6. mom to be

mom to be Истакнат член

Прво,не знам што и е тоа не ја слушал,возрасен човек сигурно нема јас да го воспитувам па да ме слуша.Друго,што работи?ако е чесна работа не знам зошто и би сметала,ако нему му се допаѓа,другарка ти работи нешто?
    Ако не сака да остане со него има две опции или сама да живее или да се врати таму каде што пораснала.Луѓето ќе речеле,па што нека речат,за 3 дена што ќе зборуваат ќе си упропасти цел живот.Прво нека го реши овај проблем па потоа нека мисли како ќе ја гледа некој друг.

7. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

Јас кога викам дека ќотек треба и на маж. Не е научен од дома сестро, само сакал да се ожени, т.е да се каже дека е оженет, него слуга му требало, не жена.

Инаку големата работа, била мажена па се вратила дома. Не живееме во 19век. Луѓето на месечината се качија ние ќе осудуваме дали била мажена или не. Разведените не се на улица најдени и тие се од крв и месо. Глупости. Нека си тера без таков имбицил, подобро сама отколку некој да ја нервира.
    На крај краеви ако не и се оди дома нека си отиде под кирија и нека си го тера животот и нека не се оптеретува што зборуваат и како зборуваат. Еден е животот, нема сигурно да го трошам за проста раја што не знае што да прави во животот туку само да озборува.

А плус зошто да се срами да си оди дома? Ако не и се поддршка родителите, кој треба да и е? Не ми се јасните таквите родители, ако се омажиш нема да се враќаш дома, за да не не озборуваат. Ај па нека недај боже го изгубат детето и нека мислат после на озборување. :?:

8. Medea.

Medea. Истакнат член

Зошто си уште со него?

9. MarigoldA

MarigoldA Популарен член

KiT, eliesaab, LiquidLuna and 6 others like this.
  10. Vranjanka3

Vranjanka3 Истакнат член

Сакал да работи како полицаец претпоставувам дека и смета тоа бидејќи татко и беше полицаец и настрада па и се враќаат некои лоши спомени , не знам дали е исправно на некој да му кажуваш што треба да работи и како ама кога девојчето има такви трауми ваљда како маж треба да ја послуша има родители многу фини само демек да не ги разочарала јас ќе ја убедувам да се врати и да го остави овој ,ете колку на човек може да се верува мене пред да отиде ми го опишуваше на многу добар и фин

11. mom to be

mom to be Истакнат член

Жал ми е за нејзината траума,од една страна има право и се плаши,ама секоја професија има свој ризик.А што, ја малтретира или ова е единствен проблем?Нема што да ги разочара родителите ако не е среќна во бракот не е.Нема ти што да ја убедуваш,можеш да ја посоветуваш,таа сама треба да одлучи.Колку години има?

12. _Vera_

_Vera_ Форумски идол

Не треба маж и да ја послуша, туку таа да си ја разработи траумата со стручно лице..
    И не знам што значи тоа маж и не ја слуша. Не е мало дете за да ја слуша, и ако се сеќавам рече и не и помага е тоа веќе е проблем ако тој дома како на гости се понаша... Според мене, настрана изборот на работа, ако таа не сака да е со него, и мисли дека имаат проблеми кои не можат да се решат заеднички, тогаш фер е за двајцата да се разделат.

13. DragonFly22

DragonFly22 Истакнат член

Повеќето сопрузи што имаат вакви професии кои бараат подолги часови отсуство од дома се како на гости дома, затоа што и баш се гости.
    Имам познајничка со сопруг пилот истово е, ама таа од старт си знаеше за ова, прифати и се нафати.
    Реално никој никому не треба да му се меша во изборот на професијата и тотално си во право дека таа треба да се обрати на психолог.
    Но само избор на професија не е причина за разделба има и нешто друго во прашање.

Иако сега не е полицаец и сигурно работи во вообичаено работно втеме и пак се однесува дома како гостин, е ова навистина фрустрира.
    Овој е ист како од примерот на Нина, тие се гледа уште пред брак какви се и најчесто тешко се менуваат.
    Тешко се искоренува тешка мрза или не дај боже неодржување хигиена поради нетретирана болест, хордерство и слично.
    Има милион документарци за вакви.
    Луѓе активисти, доброволно им чистат, овие рикаат, насилно ги бркаат, урлаат за повторен хаос.

_Vera_ likes this.
  14. Katie90

Katie90 Популарен член

Ова е зошто заедничкото живеење треба да биде задолжително пред стапување во брак. Имаш 2 избори: или ќе си прифатиш вака да си живееш цел живот или да го оставиш.

15. bookslover

bookslover Популарен член

Кога мајка ми ми велеше пробен брак, да си поживеете малце па да видиш како ќе ти одговара, убаво си направила што сте се преселиле заедно затоа што го гледаш всушност каков е, нешто што на одмор од 7 дена пример не може да се види баш.

Јас сум пример ептен толерантна додека не ми ја поминеш границата, зборам зборам зборам и потоа веќе се откажувам во некои случаеви. Затоа би те советувала да го седнеш и да поразговарате околу темава, да видиш он како гледа на работите и зошто не сака да ти помогне. Ние од прв ден под кирија, сега во наш стан си ги поделивме обврските. Јас пуштам машини за алишта, он машината за садови ја реди, он пазари најчесто бидејќи се товари, па заедно средуваме и ставаме во фрижидер или јас ги ставам. Според мене во функционална врска / брак треба да има заедничка слога околу домашните обврски (па и сѐ друго), ако сакате да успеете.

Мој совет, поразговарај уште еднаш два пати ако треба и подвикни малце, ако гледаш дека и тоа нема никаква полза, собирај куферите оти ако е ваков во врска, и во брак и засекогаш ќе е, па ти ќе се нервираш :*:

16. fbaby

fbaby Популарен член

Цели страни разглабате дали Нина да го остави дечкото, па што, па како.
    За ваков проблем нема потреба од совети. Се знае решението, само раскинување и крај.
    Каков разговор со човек што ноншалантно оставил ѓубрето да му смрди дома цел месец? Поминат е возот за разговор тука.

17. Stark

Stark Форумски идол

Со мрза човек не се живее, освен ако сакаш да му бидиш бебиситер... без разлика дали е машко или женско.

senjorita-v and eliesaab like this.
  18. DragonFly22

DragonFly22 Истакнат член

Во закон да се воведе.

Ако сакате да пробате живот пред брак, а ве убедуваат дека било неморално или религиознине фанатици дека не е во духот на религијата одма да ви е ред флег.
    Задолжително нешто се прикрива.

19. Burevesnik

Burevesnik Активен член

Ај да се кладиме дека нема да го остави, туку ќе остане со него и ќе го трпи, ќе му готви, чисти....

Tam4yy, eliesaab and Mumoftwo30 like this.
  20. Stark

Stark Форумски идол

Успешна девојка е читајќи ја низ темиве што се има постигнато досеа, греота ќе биди да си се самоуништи со ваков паразит (како што го опишува него)... би требало и ова да го среди во најбрз рок.

senjorita-v, eliesaab and Mumoftwo30 like this.