Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. DragonFly22

DragonFly22 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2024
    Пораки:
    985
    Допаѓања:
    3.917
    Каков начин на живот?
    Чиста мрза.
    Цел месец да не фрли ѓубре...тоа е чиста зараза.
    Таа па се нафатила да фрла, ама требала и него во пакет.
    После пиша членка и таа вака правела на почеток на брак, дека била научена дома други да и прават.
    Освен да имале по дома чистачки не го разбирам ова.
    Зарем не сте си чистеле во детска ако не и дома заеднички со своите?
    Не ви текнало еднаш да зготвите фамилијарен ручек?
    Не знам и не разбирам ова да ти биде начин на живот, освен да е мрза или болест- хордерство.

На Biljarkata и senjorita-v им се допаѓа ова.
  2. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.954
    Допаѓања:
    16.527
    Просто за тебе и мене е чудно, ама за таквите тој е нивен начин на живот, нивен стил. Како што редот може да ти е нормален, така хаосот за нив е нормален. Нина е млада и ќе научи. Приоритет е да сфати дека лиглето не е за нејзе.

На DragonFly22 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    6.164
    Допаѓања:
    25.867
    Некогаш жими сѐ имам осет дека многу сте меки према вакви мрзи.
    Седни и разговарај па седни и разговарај....ако него не му иде онака на душата неубаво да ме гледа све јас да правам, јас сосила не можам да го натерам да стане да фати.
    И со ова Па чим имате пари викнете си жена...супер тоа него вака само бутате реален проблем под тепих. Утре у 2 саат преку ноќ ќе ме фати некој стомачен вирус и ќе ја вика истата жена да свари една јебена супа и чај?

На Panda00, arwen93, Mr.Limonko и 3 други им се допаѓа ова.
  4. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.793
    Допаѓања:
    14.046
    Не знам како си ги замислувате искрено луѓето што работат во ИТ, ама иако имаме високи плати, зарем мислите дека јас здрава, и работоспособна на 26 години наместо да штедам пари за имот, да трошам пари на патувања и слично дека би плаќала хигеничарка дома.. Значи млади луѓе, срамота е да не чистат дома и чистачка да викаат, па колку сака нека им е платата.. Еве вчера зборев со него, и после тоа пак си легна и лежи, и земав да правам јадење сноштии ми дојде во кујна ми вика ти треба помош, му реков да земи мешај тука, отидов во тоалет, се враќам, кромидот ми изгорел, он игри на кауч игра..

На Mr.Limonko, Biljarkata и mom to be им се допаѓа ова.
  5. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    6.164
    Допаѓања:
    25.867
    Ондак парталите и ајт.
    А за првиот дел, прокоментирав за другиве што збореа.

6. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.742
    Допаѓања:
    29.712
    Нинооо, ај остај домаќинскиве срања и тоа ѓубрето, и оди купи си го ајфонот, да те читаме за убаво :D

7. light <3

light <3 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2023
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    111
    Кромидот деглазирајго и напрај го карамелизиран , ама кај него не одлучуваш ти или било кој што ке ти пише совет на форумот , тој самиот одлучува за својата присутност во врската заедницата итн итн. Ако чуствуваш дека сеуште е љубовта присутна вреди да се бориш .

8. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    21.349
    Допаѓања:
    197.917
    Проблемот се решава со тоа што ќе си заминеш. Сори, ама ко што пишаа, на мажите, пошто сите ,,машки,, работи им отпаднаа од список, им остана само да си го држат. Не е проблемов ниту нов, ниту географски уникатен, колешка еднаш ми се жалеше дека синот и живеел во кочина и мува не го лазела.
    А инаку, апсолутно, домашната работа е неплатена и бесконечна, постои и ќе постои, без оглед на сите машини и роботи. И не постои таква жена, што ќе ја платам да среди се, од доручек до после вечера, евентуално да си ја посвојам и да живее со нас. Од сабајле доручеци, деца, школо, ручек, учење, пазарење, ѓубре фрлање, додај на тоа работа-еден човек не може да постигне сам за повеќе од сам, затоа обврските се делат.
    Почни да се пакуваш, мрзата е неизлечива болест.

На Panda00, Polyincognito и light <3 им се допаѓа ова.
  9. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    598
    Допаѓања:
    2.491
    Ако само едниот се бори од врската нема ништо. Во ред е некој да нема стекнато навика, па му е мачно да прави нешто, ама ако сакаш некој ќе ти биде важно како тој некој се осеќа, еве може не знаел дека и тешко се тоа да го работи ама кога му кажала ќе рече "чекај оваа девојка навистина се прави сама дај јас дел од работите да ги земам". И не може цел трошок таа да го плаќа...

На Panda00 и Polyincognito им се допаѓа ова.
  10. Burevesnik

Burevesnik Активен член

Се зачлени на:
    9 јули 2025
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    73
    Џабе и кажувате на @нина122 да го остави, кога нема да го остави и ќе си кука и ќе си биде пак со него.

11. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    4.965
    Допаѓања:
    7.463
    Зошто да и било срам да се враќа дома?
    Нема да ја примат или ќе ја осудуваат домашните? :^)

12. Ivanija

Ivanija Активен член

Се зачлени на:
    2 април 2025
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    94
    Neka go otkaci. Bolje sega nego utre so deca da i odi po drugi...

13. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    1.014
    Допаѓања:
    1.637
    Прво,не знам што и е тоа не ја слушал,возрасен човек сигурно нема јас да го воспитувам па да ме слуша.Друго,што работи?ако е чесна работа не знам зошто и би сметала,ако нему му се допаѓа,другарка ти работи нешто?
    Ако не сака да остане со него има две опции или сама да живее или да се врати таму каде што пораснала.Луѓето ќе речеле,па што нека речат,за 3 дена што ќе зборуваат ќе си упропасти цел живот.Прво нека го реши овај проблем па потоа нека мисли како ќе ја гледа некој друг.

14. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2025
    Пораки:
    661
    Допаѓања:
    2.540
    Јас кога викам дека ќотек треба и на маж. Не е научен од дома сестро, само сакал да се ожени, т.е да се каже дека е оженет, него слуга му требало, не жена.

Инаку големата работа, била мажена па се вратила дома. Не живееме во 19век. Луѓето на месечината се качија ние ќе осудуваме дали била мажена или не. Разведените не се на улица најдени и тие се од крв и месо. Глупости. Нека си тера без таков имбицил, подобро сама отколку некој да ја нервира.
    На крај краеви ако не и се оди дома нека си отиде под кирија и нека си го тера животот и нека не се оптеретува што зборуваат и како зборуваат. Еден е животот, нема сигурно да го трошам за проста раја што не знае што да прави во животот туку само да озборува.

А плус зошто да се срами да си оди дома? Ако не и се поддршка родителите, кој треба да и е? Не ми се јасните таквите родители, ако се омажиш нема да се враќаш дома, за да не не озборуваат. Ај па нека недај боже го изгубат детето и нека мислат после на озборување. :?: