времето со дечкоми излеа се брои во денови. неговото одбивање е причина вистина да залутам со чувствата
Добро ајде оставете го девојчето рече дека незнаела! И се изјасни дека не сакала повеке да се коментира на нејзиниот пост! Па нели сме тука да помогнеме!!!
е сега ова е нешто друго УПС!! рече да не коментираме ама извини не ме трпи срце преска ти реков не те осудувам не те карам ама АЈ малку преиспитај се значи моменталната симпатија -еуфорија -љубов што ли е кон спотристот ,,да не е случајно бегање од соочување самата со тебе ти не си расчистила сама со себе некои работи и си умислила убава њубовна приказна за полесно да си ја преболиш врската со дечкоти ,, да не си случајно близнак во хороскоп ? тие така залутуваат со желбите ,посакувањата ,љубовни занеси и т.н.т. ...
времето со дечкоми излеа се брои во денови. неговото одбивање е причина вистина да залутам со чувствата[/quote] е сега ова е нешто друго УПС!! рече да не коментираме ама извини не ме трпи срце преска ти реков не те осудувам не те карам ама АЈ малку преиспитај се значи моменталната симпатија -еуфорија -љубов што ли е кон спотристот ,,да не е случајно бегање од соочување самата со тебе ти не си расчистила сама со себе некои работи и си умислила убава њубовна приказна за полесно да си ја преболиш врската со дечкоти ,, да не си случајно близнак во хороскоп ? тие така залутуваат со желбите ,посакувањата ,љубовни занеси и т.н.т. ...[/quote] јас навистина помешав брзини. вака значи позади мене беше тежок период со мојот дечко. со оглед на тоа што имам нецели 18 години, пред 2ипол години кога почнав врска ја имав сватено онака како треба. свесна дека преземам обврска да сум со човек 3 години постар од мене. поминуваше време беше убаво, но по еден трагичен настан во мое блиско семејство јас нагло се променив. од тогаш почна пекол. имаше караници и свесна дека сум премала да се нервирам за дечко само жалев за она што го изгубив. во неколку наврати дознав дека дечкоми наоколу зборувал како повеќе не е со мене, почна ептен да излегува, се почесто телефонот му беше зафатен. јас си молчев цело врееме. јас сум искрена и признавам никогаш не сум го излажала за ништо јас безусловно го сакав и почитував но тој мене не.знаеше да ми го плесне во лице како после смртниот случај јас сум се променила, па ме изневери и јас го простив тоа. но последниов месец е све на нула. јас веќе не го сакам со тој жар, свесна сум дека треба да продолжам напред храбро и време е да почнам да уживам во животот. а ова средба знам знам како ја сваќате но навистина е така. и јас би го рекла истото но тоа кога имаш празнина во срце и наеднаш доаѓа тоа да го потполниш тоа место со некој недостижен. знам дека ве нервирам но тоа е реалноста
е сега ова е нешто друго УПС!! рече да не коментираме ама извини не ме трпи срце преска ти реков не те осудувам не те карам ама АЈ малку преиспитај се значи моменталната симпатија -еуфорија -љубов што ли е кон спотристот ,,да не е случајно бегање од соочување самата со тебе ти не си расчистила сама со себе некои работи и си умислила убава њубовна приказна за полесно да си ја преболиш врската со дечкоти ,, да не си случајно близнак во хороскоп ? тие така залутуваат со желбите ,посакувањата ,љубовни занеси и т.н.т. ...[/quote] јас навистина помешав брзини. вака значи позади мене беше тежок период со мојот дечко. со оглед на тоа што имам нецели 18 години, пред 2ипол години кога почнав врска ја имав сватено онака како треба. свесна дека преземам обврска да сум со човек 3 години постар од мене. поминуваше време беше убаво, но по еден трагичен настан во мое блиско семејство јас нагло се променив. од тогаш почна пекол. имаше караници и свесна дека сум премала да се нервирам за дечко само жалев за она што го изгубив. во неколку наврати дознав дека дечкоми наоколу зборувал како повеќе не е со мене, почна ептен да излегува, се почесто телефонот му беше зафатен. јас си молчев цело врееме. јас сум искрена и признавам никогаш не сум го излажала за ништо јас безусловно го сакав и почитував но тој мене не.знаеше да ми го плесне во лице како после смртниот случај јас сум се променила, па ме изневери и јас го простив тоа. но последниов месец е све на нула. јас веќе не го сакам со тој жар, свесна сум дека треба да продолжам напред храбро и време е да почнам да уживам во животот. а ова средба знам знам како ја сваќате но навистина е така. и јас би го рекла истото но тоа кога имаш празнина во срце и наеднаш доаѓа тоа да го потполниш тоа место со некој недостижен. знам дека ве нервирам но тоа е реалноста[/quote] Скрим, ако ме прашаш мене се работи за нешто вакво..... http://www.demotivacija.mk/zoshto-devoj ... 30801.html сори што сум искрен, ама тоа е тоа може стварно не ти оди со дечко ти, и тоа е најнормална работа покрај се што се случувало, ама твојата заљубеност се должи на ова што ти го постирав погоре...
И така јас си идам у диско, ми се става еден дечко згоден у пм, си денсаме цела вечер, муабети си праиме. Дечкото беше странец, кој во моментов работи тука, подого време ке живее во Мк. После два дена отидовме на пијачка муабети си се упознавме и вечерта се смувавме... кога искачав од кола да си фатам такси накај дома, типот ми вика: ај ке те барам утре да се видиме, ама не ми врти ти јас само ке те барам, пошто само да знаеш јас женет сум... И јас толку, само ја затворив вратата и правец у такси и дома. Утредента му пишав да не ми се јавува никогаш, он врати на тоа, јас бев искрен и ти кажав, несакав да те лажам повеке! Епа ајде сега и дека не ми се дешава само мене ова??????? Најлошо на свет да се осекам, ко јас да сум изварала некој... Не ми се верува дека може ова да се деси, идиот!!! Какви луге се постојат Божееееее...
Рокче69 ти не си крива сигурно да си знаела дека е женет немало да се смуваш со него! за дечкото и фер испаднало!
Фер ке испаднеше да кажеше прво па после да биде моја одлука дали ке се муваме или не, а не прво да се смуваме ко у стил да се покажам јас како бакнувам па ке и кажам... Колку се изнервирав ми идеше да го убијам. дознав дека во брак се сигурно некои 3-4 години- младост лудост, инаку дечкото има 25... Лелее бе уште озбилен ми вика ке ти се јавам да се видиме утре ц ц ц дрско до немај каде, како може така да размислува??? И да не кажеше ке дознаев, видов дека со луѓе кои што јас ги познавам се позз во диско. Неможам уште да се соберам, чудно ми е како си се однесуваше, мртов-ладен си беше, ништо не спомна цело време за откако ке се смуваме да си каже ах лелееееееее!!!!
Искулирај го, што друго да ти кажеме, не си ти ништо виновна тој доцна ти кажал, и ако некој е виновен тогаш е тој. Си му пишала смс, и тука нека заврши работата ако те бара, не одговарај на повиците и толку, за некое време ќе заборавиш што се случило.
Нема потреба да се нервираш. Заборави го ова, како никогаш да не се случило. Убаво ти кажаа, не си ти ништо крива за да не можеш да спиеш сега. Он нека си има грижа на совест, ако ја има воопшто.
Ракче искрено се надевам дека ќе остане само на пораката, не би сакала да те читам после по темите „во врска со женет„ како си се заљубила до немајкаде, али пред тоа не си знаела дека е женет. Мување мување, арно не било нешто повеќе, сега коа ти кажал тргни си се на страна, не се уништувај ради некој таков, а за него еден голем аплауза за искреноста ќе ве молам
Здраво ! Имам дечко веке 8 месеци се добро ни одесе до пред една недела кога утрото станав и се слуснавме не ми рече нисто после некое време од него добив порака дека мора да замине надвор од државата на 7 до 10 дена и дека за тоа време ке биде недостапен од понеделникот па се до ден денес тој ми се нема јавено. Барам совет каква да биде мојата реакција кога ке се врати и што да правам понатаму со него ?! Ви Благодарам однапред .
I haveeeee a big problem...Имам дечко одиме 2 и пол години...незнам какви ми се чувствата према него, некако како се да ми станало навика...постои и друг дечко со кого излегувам, многу ми е убаво со него но знам дека тоа нема да трае многу...и сега незнам што да правам, да раскинам со дечко ми и да продолжам со овој типов или обратноо...знам дека во секој случај ќе ми биде тешко
Здраво ! Мојата другарка стапи во контакт со едно дете отидоа на викенд заедно тој пред неа имасе врска околу 5 месеци но девојката е од друг град и во последно време не им одеше.Детето ни вели дека се труди да раскине со бившата девојка но неможе од причина што немало никаква грешка од нејзина страна.Детето нон стоп и се јавува на мојата другарка и и вели дека сака да биде со неа,нон стоп доаѓа каде и да сме. Ке ве молам кажете ни што треба да направи и дали треба да почека некој извесен период или да прекине секаков контакт со него ?
Преку глава веќе да ви кажувам да намалите толеранцијата и да раскинете, и без тоа нема ни да земете во предвид, ко да се овие последните машки на светот, ќорави за стап се фатиле е вашата...<- ова општо де. После 8 месеца врска, патувањето во странство & телефонскиот молк ти ги соопштува преку смс? Ес Ем Ес? Не бе, сакај си го, истрпи го ова и ќе видиш неговата почит како ќе падне под колена...односно нема да видиш, но би требало да осетиш. А ќе падне бидејќи ќе покажеш слабост. Совет? Еве ова направи го. Казни го, нека види што пропушта http://www.youtube.com/watch?v=kqX3QeSD ... r_embedded Штом воопшто ти дошло на памет да раскинуваш за друг, а и самата еве си кажуваш ти станало навика, тогаш раскинувај му. А ова со другиот напатен, не мора да избрзуваш со заклучоци дека нема да траете. Пробај, види, изгори се, научи нешто, пак повторувај ја истата грешка...кругот на животот... Колку ти е предизвикан постов ц цц цц .... Твоја френдка стапила во контакт со некојси таму, и веднаш договориле да одат на викенд заедно, демек сами? Ааахмм, после мување итн итн, сигурно го убедувала со, а да те прашам нешто, епа вака, ахммм, амм, не сакам утре кога ќе се разбудиш да мислиш лошо за мене...мислам...да ме сметаш за лесна женска, мене овие работи никогаш порано не ми се случиле... Да имав 10 денари секојпат кога ми го кажале ова, ќе се пензионирав сега. И како тој НЕ МОЖЕЛ ДА РАСКИНЕ СО БИВШАТА? Ако е БИВША значи ... раскинале. Ако не раскинале, значи цурата е сеуште во комбинација. Значи наравоучение? НЕ МОЖЕ ДА Е БИВША АКО НЕ СТЕ РАСКИНАЛЕ Финален одговор: дечкото со 3-одделенски изговори успеал да си ја фати и ефективно да ја повози другарка ти, притоа зачувувајќи си ја сигурноста на тековната врска. Нека му каже ИЛИ РАСКИНИ ИЛИ ГУБИ СЕ ОД МОЈОТ ЖИВОТ.
Iskreno ne znam na koja vozrast ste i dvajcata,ama mozno e da ti pravi nekoi fori ako primetil ti deka si ladna so nego premnogu on trckal okolu tebe,pa se anekoj mu ja napunil glavata i sea on e mangupot sto ti ke go baras,po moe jas bi go ostavila ne bi mu vrtela izvesen period da vidis on dali ke te pobara ako te pobara znaci mu znacis ) [mod-kirilica:3hkfmlpa][/mod-kirilica:3hkfmlpa]
како прво ти треба сама да оцениш и да се преиспиташ дали воопшто го сакаш дечкоти или ти е навика. Но запамти после е*ење нема каење. Од која гледна точка ти го пишувам ова. Секогаш и во секој период од животот запознаваме машки и женски личности. Ќе се задржам на машките.. Значи секогаш ќе бидеш опкружена со некој кој ќе ти дава внимание (неземајки го партнерот во предвид), ќе ти се смешка, ете ќе излезете еднаш, двапати, трипати.... Поради долгото не чуствување на пеперутките во стомак адреналинот расте пута 1000 и веќе си заљубена.... Доколку продолжиш да се дружиш уште подолго време со тој дечко ќе видиш дека не е ништо по различен од твојот дома, а адреналинот полека ќе се намалува.... Ете доколку му раскинеш на дечкоти и се фатиш со новиов ќе поминат уште 2 години и твојот адреналин повторно ќе порасне и ќе го цитирам EleMental со ова сакам да кажам адреналинот на страна тоа е нешто што се јавува секој ден, месец..... а она што останува е љубовта, разбирањето, почита. Доколку го немаш сето ова раскини и продолжи со животот, а за досадата и навиката не го криви само него, криви сте и двајцата.
Најдобриот другар против мене.. Епа вака.. Нова сум во маало, и за брзо време се запознав со сите на моја возраст.. Журки, зезање и се тоа.. Но за брзо време и се зближив со еден типец.. Значи го сакам како брат.. Летовво буквално цели денови бевме заедно, кафе-мафе, излагања, зезање и слично..Секако дека знаеше дека сум заљубена во неговиот другар, но тука се јавуваа повеќе пречки.. "Брат ми" и мојот комшија ме контрлираат во секој мој чекор.. Буквално не ми дозволуваат да имам свој живот. Зборев со мојот комшија, ме сфати некако, ама овој другиов не.. Дури и ми се закани дека ако ме видел уште еднаш со него, никогаш повеќе немало да ми прозбори.. Се однесуваше чудно спрема мене.. Не ми дозволуваше да бидам со ниеден кога е тој во моја близина.. Ми бараше да се правдам за секој мој направен чекор.. На моменти ми доаѓа мислата дека "брат ми " чуствува нешто за мене.. Откога се знаеме , односно откога јас и он станавме блиски, не бил со ниедна друга девојка.. Навистина незнам што да правам, бидејќи јас него го сакам како брат, и многу ми е тешко поради ситуацијава во која се наоѓам.. Љубов или нешто друго ?
Најдобриот другар против мене.. За ова имаш тема ама нема врска...кратко и јасно заљубен е во тебе...а уште ако е на твоја возраст...гарантирам....