Ова е зошто заедничкото живеење треба да биде задолжително пред стапување во брак. Имаш 2 избори: или ќе си прифатиш вака да си живееш цел живот или да го оставиш.
Кога мајка ми ми велеше пробен брак, да си поживеете малце па да видиш како ќе ти одговара, убаво си направила што сте се преселиле заедно затоа што го гледаш всушност каков е, нешто што на одмор од 7 дена пример не може да се види баш. Јас сум пример ептен толерантна додека не ми ја поминеш границата, зборам зборам зборам и потоа веќе се откажувам во некои случаеви. Затоа би те советувала да го седнеш и да поразговарате околу темава, да видиш он како гледа на работите и зошто не сака да ти помогне. Ние од прв ден под кирија, сега во наш стан си ги поделивме обврските. Јас пуштам машини за алишта, он машината за садови ја реди, он пазари најчесто бидејќи се товари, па заедно средуваме и ставаме во фрижидер или јас ги ставам. Според мене во функционална врска / брак треба да има заедничка слога околу домашните обврски (па и сѐ друго), ако сакате да успеете. Мој совет, поразговарај уште еднаш два пати ако треба и подвикни малце, ако гледаш дека и тоа нема никаква полза, собирај куферите оти ако е ваков во врска, и во брак и засекогаш ќе е, па ти ќе се нервираш
Цели страни разглабате дали Нина да го остави дечкото, па што, па како. За ваков проблем нема потреба од совети. Се знае решението, само раскинување и крај. Каков разговор со човек што ноншалантно оставил ѓубрето да му смрди дома цел месец? Поминат е возот за разговор тука.
Со мрза човек не се живее, освен ако сакаш да му бидиш бебиситер... без разлика дали е машко или женско.
Во закон да се воведе. Ако сакате да пробате живот пред брак, а ве убедуваат дека било неморално или религиознине фанатици дека не е во духот на религијата одма да ви е ред флег. Задолжително нешто се прикрива.
Успешна девојка е читајќи ја низ темиве што се има постигнато досеа, греота ќе биди да си се самоуништи со ваков паразит (како што го опишува него)... би требало и ова да го среди во најбрз рок.
Во религија зад ова стои фактот дека ако живеете заедно поголеми се шансите да имате секс пред брак, а која е поентата да не живеете ако веќе сте имале секс пред брак? И плус да сакате да чекате до пред брак може да се трпите и додека живеете заедно. Многу подобро ќе донесеш одлука дали ти одговара некој ако живееш со него, многу поубаво се запознава..
Никој не вели дека не е успешна, ама да е сакала да раскине со него и да расчисти, нема да бара совет тука, туку ќе расчистеше со него многу порано...
Малку е глупичко поточно непрактично ова, за имање односи па и не мора да живеат заедно да се испоштува религијата. Иако на религиозна типка и геј партнер ова им е добредојдено, ама отпосле... Мене искрено и немање односи до пред брак ми е ред флег.
Дечко ај олади, можеби и измислува како што се посомневаа некои членки, а можеби и не. Убаво е да се пише, некоја ќе се најде во иста или слична ситуација ќе прочита и ќе се просветли. Сега психолошки профил на Нина ќе правиме, ај ондак темава нека се преименува Љубовните проблеми на Нина.
Јас сум оладен, а она дали измислува или не тоа си е нејзино, јас само искоментирав на тоа што е пишала..
Да ама ти одиш со претпоставки што би било како би било. Не е за тоа темата, ама ако ти така ја доживуваш терај.
Дали сум во право или не ќе покаже времето, јас само кажав мислење како ќе се одвиват работите, ќе видеме дали ќе остане со него или не доколку каже!
Секој си е кројач на својата иднина, изборот е наш, после да не кукаме партнерот е ваков или онаков, па срамота било да се разведам...