Љубовни проблеми и совети

Discussion in 'Врски' started by bilkata, Dec 4, 2009.

1. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Во религија зад ова стои фактот дека ако живеете заедно поголеми се шансите да имате секс пред брак, а која е поентата да не живеете ако веќе сте имале секс пред брак? :drunk:
    И плус да сакате да чекате до пред брак може да се трпите и додека живеете заедно. :drunk:

Многу подобро ќе донесеш одлука дали ти одговара некој ако живееш со него, многу поубаво се запознава..

2. Burevesnik

Burevesnik Активен член

Никој не вели дека не е успешна, ама да е сакала да раскине со него и да расчисти, нема да бара совет тука, туку ќе расчистеше со него многу порано...

eliesaab and Billy Idol like this.
  3. DragonFly22

DragonFly22 Истакнат член

Малку е глупичко поточно непрактично ова, за имање односи па и не мора да живеат заедно да се испоштува религијата.
    Иако на религиозна типка и геј партнер ова им е добредојдено, ама отпосле...
    Мене искрено и немање односи до пред брак ми е ред флег.

4. DragonFly22

Дечко ај олади, можеби и измислува како што се посомневаа некои членки, а можеби и не.
    Убаво е да се пише, некоја ќе се најде во иста или слична ситуација ќе прочита и ќе се просветли.

Сега психолошки профил на Нина ќе правиме, ај ондак темава нека се преименува Љубовните проблеми на Нина.

Mumoftwo30 and Adidas888 like this.
  5. Burevesnik

Burevesnik Активен член

Јас сум оладен, а она дали измислува или не тоа си е нејзино, јас само искоментирав на тоа што е пишала..

Stark likes this.
  6. DragonFly22

Да ама ти одиш со претпоставки што би било како би било.
    Не е за тоа темата, ама ако ти така ја доживуваш терај.

Mumoftwo30 likes this.
  7. Burevesnik

Burevesnik Активен член

Дали сум во право или не ќе покаже времето, јас само кажав мислење како ќе се одвиват работите, ќе видеме дали ќе остане со него или не доколку каже!

8. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Нејзина одлука е дали ќе остане, ние само совети даваме, изборот е само нејзин.

eliesaab, Mumoftwo30 and Burevesnik like this.
  9. Burevesnik

Burevesnik Активен член

Секој си е кројач на својата иднина, изборот е наш, после да не кукаме партнерот е ваков или онаков, па срамота било да се разведам...

10. Ecaecushka

Ecaecushka Активен член

Почнав да се допишувам со еден дечко кој инаку е од друг град. Ме покани да излеземе на кафе и јас прифатив, но од друга страна ме кочат некои работи за кои сеуште е многу рано да зборувам но сепак.. Имено, ако во иднина дојде до нешто повеќе меѓу нас не би можела да го напуштам градот кај што живеам ( од одредени причини ) па ако е возможно тој да се пресели тука, но премногу ми е глупо и смешно да го прашам тоа уште сега затоа што не сме се ни запознале како прво.
    Инаку дечкото веќе уредува свој стан во градот кај што живее, и искрено не ми се верува дека би се преселил во иднина.
    Што мислите, на кој начин да го прашам или сепак да не се глупирам?

11. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

@Ecaecushka Според мене,

Слободно можеш да започнеш ваква тема. Направи го спонтано, ете како општ кежуал муабет, за животот, за градовите во кои живеете и ќе му ги видиш размислувањата.

Секако не можеш да упропастиш нешто ако е за тебе :*:

Tam4yy and Panda00 like this.
  12. Youknow

Youknow Популарен член

нинето успешна? па јас ка памтам како не толку токму по темите без намера за навредување

13. Anie93

Anie93 Популарен член

не ве замислувам, ве гледам повеќето вака се понашате(гледате еден од друг ама тоа не е тема на муабет:D)

мене искрено не би ми било срам да викам жена дома, ако тоа ми го олеснува животот. Лошо е кај дечко ти што би ја викале зошто он е мрзлив ама не ее скапо многу да знаеш 2000ки се обично, за два пати неделно топ:D

Tam4yy likes this.
  14. Alek90

Alek90 Истакнат член

А ти во која бранша работиш?! :)
    Да дознаеме каде се вистинските големи плати каде 4000 неделно или 16000 месечно или околу 100 000 годишно не се сметаат за многу пари (ако ништо друго би направиле разлика на одмор дали би се седело во хотел со 4 ѕвездички или 5).

Mumoftwo30 and christinnn like this.
  15. Компир Манџа

Компир Манџа Форумски идол

Слободно кажи му уште на почеток. Не мора дс биде директно ако се срамиш, туку кажи му индиректно, као демек не би живеела во друг град, затоа што си имаш причина што не го напушташ твојот град, па ако те сака, нека се пресели кај тебе.

16. Curious cat

Curious cat Истакнат член

Апсолутно НЕ. Дали знаете колку крејзи изгледа ова од спротивната перспектива?
    Као зашо женскава ми кажува и фантазира живеење во друг град, буквално на кафе прв пат искачаме.

Потрудете се да не фантазирате многу однапред затоа што стварно нема смисла.
    Уште не видени, планираат живеења, мажечка, деца..(facepalm)

17. mom to be

mom to be Истакнат член

Воопшто да не го прашуваш.Нема смисла уште не се ни познавате,ниту пак се имате видено за вакви големи планови.Види првин дали ќе ти се допадне,ако почнете врска види како ќе биде.Животот се носи,можеби по извесно време ќе сака да се пресели или ти ќе сакаш.Ама моментално не се брзај со вакви прашања

18. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Не прашувај, едно кафе е не идете во матично. Има време додека стигнете до тема за заедничко живеење, буквално уште сте во talking stage и не се ни гледате уште официјално. :D

19. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Go with the flow
    Кафе не значи потпис.
    Не брзајте толку со мислите, сами си стварате проблемчиња шо не постојат ( сеуште ) :inlove:

20. Компир Манџа

Компир Манџа Форумски идол

Абе може тој си има планови за врска, па добро е да знае од почеток каква е состојбата.