Зборев со дечко ми како што ме советувавте овде, му кажав се, и еве дојде во дневна сега, смислил брилијантна идеја.. Ќе бидеме како цимери од денес, кој што си купи, ќе си јаде, секој своето ѓубре ќе си го чисти, и позади себе секој сам ќе си собира, секој за себе, секој посебна храна ќе си има, и требало да бараме дозвола еден на друг да си пробаме од храната.. Не знам дали да се смеам или да плачам, уште две канти за ѓубре ни фалеа, уште тоа немавме сега и тоа ќе имаме.. Само добро реков, и си отидов во соба, не знаев што да кажам.
Аман бе Нине, ова болдираното и мене ме здоболе Би ти рекла да го оставиш ама сигурно подолго сте заедно па и тоа не е туку така...
Нинче а да ти даам еден совет бацко, фино лепо да си бараш нов момак? Јас бајо у средно коа бев на девојката и плаќав такси до дома да не се мкне по автобуси, јадење со мене коа била не платила, ма и кога нарачувала, ја сум донарачувал, и не само шо немав приход, туку и не бев некое богато детиште, ама си кратев на другите места за да и биде комотно на нејзе. Овој твојов заработува, а не праи ни десетина од тој напор. Инаку и сега, не сум скржав и кога имам и кога немам, не знам како се девалвирате до толку да седите со вакви ликови.
@нина122 еве зашто некои сметаме дека се подјебаваш.. Не е можно вајда ваков да толерираш, со ваков иднина да градиш, фамилија да сакаш да формираш? Не е работата иди у соба и повлечи се.
Ова е малку подобро од се сама ти, ама замисли еден ден ако имате деца за секое дете и нова канта ќе додавате за само да си фрла?
Брат, се дешава инаку, имав една другарка шо одеше дома кај него, го чистеше, переше, пеглаше, му готвеше, а овој коа ќе му скурчеше ја бркаше па ебаваше ороспии, 2-3 дена подоцна и ово наново. Девојчево година дена вака тераше... Ама као да ти кажам има такви токсични врски коа знаеш дека овој не е за тебе, ама не можеш да се откачиш.
Кармичка врска е тоа? Или па се преглупи.. Сфаќам и љубов и све, сум доживеала, ама овде има нешо шо вреди за да останеш? Вајда у кревет добри се, и ги палат, друго нз што би можело да ги врзува и заслепува.
Ти потребал реално за нешто? Скоро целиот ваш иден живот ти го дава на тацна. Смешно е како некоја виша сила ти дава знаци што не е добро за тебе, ама ајде ќе бараме решенија. А решение, комедија, наместо да се понаша ко возрасен маж. Тој ако е ваков мрцина сега, ни пелена на детето нема да смени и ќе си бидеш мажена самохрана мајка. Како му е планот за перење, секој свој гаќи ќе си пере и посебни машини ќе пуштате? После во сушара или на сушалка, секој посебно ќе закачува. Не знам како не ти е срам да бидеш со ваков. Ти потребал. За украс.
Има секакови луѓе дури бетер, но ако е вака како што кажува, само она знае што ја врзува и уште е со него.
Искрено, купив стан и ја дадов цела заштеда, не можам да одам под кирија сега, ми требаат пари за да го средам станот а станот не ми е готов, ама знам дека сте во право за се.. Барам начин периодот што сум овде малку да си го олеснам.
Тоа е убаво што си купила стан, затоа ништо никој не ти вели, но со дечко што те врзува, тој учестуваше во купувањето на станот, или е нешто друго во прашање?
Кирија треба да плаќам ако си одам, а со дечкото ништо не ме врзува, со неговото однесување толку ме оддалечи од себе, не знам дали можам пак да го сакам, мене ми треба некој до мене на кого можам да се потпрам, а не детиште недозреано.
@нина122 Чекај малку, велиш си купила стан, а ако го оставиш треба да одиш под кирија, станот на твое е име, ако раскинеш зошто да одеш по кирија?
@нина122 а сега под крија живееш? Додека да го средиш станот нека поминат неколку месеци, пред неколку дена кога пишуваше за него велиш дека работиш ИТ, валда имаш пари под кирија неколку месеци да живееш додека да го средиш станот или?
Па да ама ако го средувам станот и плаќам кирија значи ќе ми останат помалку пари за станот, и наместо повеќе пари да вложам во него, треба да купувам мебел и ствари со помалку пари што може да е со понизок квалитет.. Ако седам овде ќе имам пари да си купам машина за перење од 40 илјади денари, а ако одам под кирија и давам пари треба да си купам машина за перење од 20 илјади денари пример. Јас така размислувам, можеби и не сум во право.