Па да ама ако го средувам станот и плаќам кирија значи ќе ми останат помалку пари за станот, и наместо повеќе пари да вложам во него, треба да купувам мебел и ствари со помалку пари што може да е со понизок квалитет.. Ако седам овде ќе имам пари да си купам машина за перење од 40 илјади денари, а ако одам под кирија и давам пари треба да си купам машина за перење од 20 илјади денари пример. Јас така размислувам, можеби и не сум во право.
Зградата во изградба е или готова? Ако е готова за почеток среди купатило и еден душек земи си за храна ќе купувш и полека ќе си средуваш.. Или живеј кај другарка, роднини..
Тоа е си убаво што така сакаш да си го средиш станот како што ти замислуваш, но запрашај се самата себе дали вреди да продолжиш со него и да ти прави вака можеби утре друго нешто, или подобро да седеш макар 1 година под кирија и да го средиш станот како што сакаш, незнам од кај си, но има околу 150 евра кирија немора да плаќаш 500 е кирија
@нина122 Супер, само извести го и дека цимерите инаку немаат односи И штом имаш цимер Нинче, значи по дифолт немаш дечко, you are free to go I don't make the rules
@нина122 не мораш да имаш најскап мебел, најскап кревет или најскапа перална или кујна ако во прашање е твој мир. Некогаш треба за да го достигнеш тоа ниво треба прво на себе да мислиш, да си ги пружиш нозете колкава ти е чергата далеку од будалава па макар и најефтиното да го купиш. Имаш и поевтини перални и кујни и кревети и верувам дека и со едноставна комбинација можеш да го направиш станот топ. Јас би отишла и под кирија само да немам стресови од неспособно маженце.
Јао, Нино...Овој твојот е целиот црвени знамиња. Не ти треба машина од 40 илјади, и дупло поевтина може да ти испере салам. Тоа е бар лесно, ќе си бараш препораки во соодветната тема. Туку, со овој мисли што ќе правиш. Недораснато дете е. Ако сака да те третира како цимерка, тогаш не те сака. Бегај од таму. Мирот е непроценлив.
Не знам што те советувале членките претходно, но со вакво размислување од негова страна јас искрено би размислила дали би продолжила со него. Наместо да се понуди заедно да ги завршувате обврските, тој што ти вели. Нека си живее сам па ќе си има сопствена канта за ѓубре.
Купи кондом, стај малку шампон во него шо личи на сперма, и остај го врз кујната. Сам ќе си отиде. Ќе ми бидиш благодарна.
После ќе треба да си купам шатор и на паркинг местото ќе спијам додека да ми биде готов станот, таму нема да плаќам кирија јер мое е..
@нина122 Те разбирам, не е лесно да средуваш стан. Купувањето е најлесно, уредувањето е најтешко. Секоја мала ситница кошта многу. Уште по тешко е да живееш пак со човек кој што те третира како слуга. Најубаво, терајте како што сте се разбрале, кога ќе ти е готов станот, стани и оди си. Такви имбицили не ти требат. Легачи што нешто по тешко од чаша вода немаат кренато.
Одлично решение нашол. Собери си куферите и оди си, не ти треба ваков човек во животот, а покрај средувањето стан што самото по себе е стресно и овој стрес не ти треба. Врати си се ако можеш кај родителите најдобра опција додека си го средуваш станот.
Знаете шо, кога раатот е во прашање, ќе прифатите и во колиба да седите. Барем потсвесно ти станува приоритет тоа.