Љубовни проблеми и совети

Discussion in 'Врски' started by bilkata, Dec 4, 2009.

1. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Ако добро ја разбрав нина122, купила стан, станот не и е готов, а она сега живее кај дечко и, и одлучува да остане во врска со него, за да има кај да живее.
    Искрено мислам дека не е баш ок мотивот за да останеш во врска, некако користољубиво ми звучи. И не е фер кон него. Што сега ќе бидеш во врска додека не ти се комплетира станот, а потоа ќе му раскинеш? Дај не му го троши времето. Ако не се гледаш со него и ако си сигурна во тоа, раскини му и терај си по свој пат, а и он со време може ќе си најде некоја со која што ќе си парираат.

2. нина122

нина122 Популарен член

Па не седам бесплатно овде, фул тајм вработена сум како хигеничарка, готвачка, фрлам ѓубре, перам, знаеш колку кошта тоа?

3. Devojkata55

Devojkata55 Активен член

Nekoj/a za sovet vo lp?

4. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Епа ако го правиш тоа за што си платена да го правиш, тогаш зошто се буниш? Зошто и он да чисти, готви, пере, кога ти си задолжена за тоа нели наместо кирија да плаќаш?

5. Компир Манџа

Компир Манџа Форумски идол

Па и во посебни станови требал да смисли идеа. Ти во Жданец, он во Трнодол.

6. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Ѓорче едниот и другиот Драчево, шо подалеку, подобро

7. Curious cat

Curious cat Истакнат член

Ебате главите нивни мувлосани. Море батали го живеј сама со мир наместо ваква шупелка. Па нека се жалат на мејл лонлинес епидемик. Паразити.

Salome, eliesaab and vanss like this.
  8. Maelina

Maelina Истакнат член

Можеш да побараш со цимерки да живееш некое време, ем ќе плаќаш помала кирија ем душата раат ќе ти биде. Џабе ќе ти е машина од 40 000 кога менталното здравје ќе си го изгубиш со човеков, од тоа нема назад. Бегај како знаеш и умееш.

eliesaab, Tam4yy and Mr.Limonko like this.
  9. nena2010

nena2010 Форумски идол

Срц, јас имам свој стан па немам машина за перење од 40.000 туку ја земав 17000. Замисли пере. Мебелот и даските се побитни од тоа да те малтретира некој и како цимери да живеете? И дај не зезај кои 500 евра кирија што ти е. Нема 100 квадрати да бараш една гарсониера ти е доста. Мене би ми се згадил воздухот да го дишам во станот со тој, а не па да седам. А бре од старт после овој муабет у хотел ќе си одам со рок утре да не се враќа ддома до некое време да соберам се и да не го гледам.

Salome, sparklie, raww and 11 others like this.
  10. AAKG

AAKG Популарен член

500 евра кирија 60квадрати се во Берлин.
    Машина за перење имаш од ST пери одлично. Ако земаш плата од 1500 евра во ред е да земиш поскапи работи. Луѓе има шо се перат на раце ден денес па се посреќни и почисти.
    Ги прочитав и сите мислења и сите ти дадоја добар совет. Бегај дури не почнал да те тепа. Натаму ти си знаеш.

11. nena2010

nena2010 Форумски идол

Нема да ја тепа ама мислам дека он не сакал да живеат заедно и сега му смета. Очигледно немаат исти планови за иднината.

senjorita-v and AAKG like this.
  12. Јани007

Јани007 Нов член

Здраво
    Имам еден проблем и барам помош
    Со мојата девојка сум во врска Веле 6 месеци и таа ме замоли да спијам кај нив но моите родители кога се јавија кај мене и кога слушнаа дека ке останувам со спиење ми рекоа било страмота што сум спиел прво јас кај нив
    И сега се чувствувам неубаво пред нејзините родители како јас да немам свој збор на мои 27 години поради контролата на моите родители

13. nena2010

nena2010 Форумски идол

Ако имаш услови исели се, осамостали се. Ако не седни и разговарај со твоите дека иако живееш со нив ти си веќе маж и нема што да се мешаат во твојот живот. Овде не станува проблем со девијката него тебе и твоите родители кои очигледно уште не сфаќаат дека си маж а не дете. Ако имап средства и можност што попрво иди сам живеј.

senjorita-v and Peperutce6 like this.
  14. Компир Манџа

Компир Манџа Форумски идол

Според традицијата не смееш да спиеш ти прв кај девојката, туку таа кај тебе.

Најубаво е да се осамостоиш и да живееш сам, секако, доколку имаш средства.

senjorita-v likes this.
  15. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

@Јани007 Според мене,

Пред да продолжиш со врската, а и за твое добро, мора да го решиш овој внатрешен конфликт.

Да се научиш и ти самиот дека дека ги информираш ако им кажуваш нешто, а не дека бараш дозвола. Бидејќи ако вака избегнуваш конфликт, вечно ќе живееш живот кој не е твој.

А воедно тоа ќе се одрази и на девојката и врската, бидејќи нема ништо понепривлечно од маж кој не знае да поставува граници и кој не знае да предводи.

Ова не те прави лош син, туку возрасен маж. Биди малку посамоуверен и навреме реши го овој проблем кој го имаш со себе, претпоставувам и од детството.

Бидејќи денес е преспивањето кај девојката, утре ќе е бракот во прашање. Само физичко селење не е решението, туку и менување на мајндсетот, бидејќи инаку ти пак ќе си си истиот и на друга локација :*:

Last edited: Dec 30, 2025
  16. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

:rofl::rofl::rofl:
    Ти уште не си спремен за врска.
    Ај оди порасни прво.

Tam4yy, AAKG and eliesaab like this.
  17. Veseli _cvetovi

Veseli _cvetovi Истакнат член

Искрено за 27 години си многу неискусен а да ја смениш девојката идеш накај 30 срамота е вакви инсинуации најди од 25 нагоре некоја а не за златно славејче извини може ја,сакаш ама маж накај 30 години идам кај неа кај мене без цврсто во себе или е до тебе или до неа порано војска отслужуваа на 19 вие за едно иди ми дојди ми бреее тики не сте вие криви уште лигавчиња накај 30 да ви стават

Tam4yy and nena2010 like this.
  18. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Твоите не треба да те контролираат на тие години, но за ова се во право. Не треба да преспиваш кај девојката, уште е рано за тоа.

19. Veseli _cvetovi

Veseli _cvetovi Истакнат член

Зошто рано тоа е договор меѓу двајца возрасни 27 и 21 не се мали тоа е нивната одлука

20. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Колку и да се строги родителите, не се бунат џабе. Си го знаат.
    Рано е, врската им е уште во свежа фаза. За 6 месеци чудно е и тоа што неговите знаат за неа, а нејзините за него.
    Таа на 20 години попрво треба да студира и/или да работи. На тие години и може он да ѝ здосади.
    Спрема неговите мислења, нему му се брза. А, тој кој брза вообичаено е одечко црвено знаме.

Tam4yy likes this.