@Herraa Според мене, Точно не постои строго правило дека едниот мора прв кај другиот. И не е проблем женското да оди ако тоа доаѓа од твоја желба, а не од тоа што тој се повлекол. Но, првично рекол дека тој ќе дојде. Односно, презел иницијатива, а сега го менува тоа без некоја конкретна причина. Ова испаѓа како вложува труд на зборови, а потоа се повлекува. Тоа дека кај него има поубави места е слаб аргумент, бидејќи за прв дејт важна си ти/вие да се запознаете, локацијата доаѓа на второ место. Ова повеќе личи како дека уште сега ти ги тестира границите колку ти ќе се прилагодиш, ем навреме да се навикнеш на minimal effort од неговата страна. Last, but not least, безбедноста. Да одиш во подалечен друг град кај машко кое не го познаваш не е најпаметна идеја
За тоа кој прв ќе оди зависи од годините. Девојка од 18-20 и нешто и жена од 30-35 и повеќе, не е исто. Претпоставувам си млада девојка па по мое мислење е дека не треба ти прва да отидеш. Уште поголем проблем е што не си стои на зборот. Не може еднаш да рече ќе дојдам па после да наоѓа изговори. На почеток ти дава јасни знаци, не ги игнорирај.
Ајде да го имаш запознаено па да отидеш, ама ако прв пат го запознаваш немој да идеш , нека дојде прво тој , тоа поубави места е многу глуп изговор , ваљда идеш на кафе да се запознаеш , што е важно местото
Скоро сите истото, прво викаат дека ќе дојдат и после дојди ти.. никој не сака да се замара и тоа е тоа… и мислам дека е точно тоа дека машкото треба да се потруди на почетокот. Па ќе одев и јас кај него некогаш, немаше да доаѓа само тој… но еве тој не сака ни на почеток воопшто да се потруди.
@Herraa И самата велиш се чувствуваш глупаво, а тоа е бидејќи одвнатре гласот ти вели дека постои дисбаланс и не е тоа, тоа. Ќе наиде тој што ќе се потруди, не се разочарувај, ниту пак си го троши времето на тие другите
Не е точно, ќе се најде некој кој сака и јас така размислував додека не најдов некој кој навистина се труди ,тешко се наоѓа, ама не треба да се губи надеж.
Мој совет да не одиш.Не дека е многу битно кој прв кај ќе појди.Ама прво од безбедносни причини затоа што ти си женско,што би барала во друг град сама,а не го познаваш.Второ мн му е глупав изговорот со поубави места,што се битни местата за прв состанок не одите на екскурзија па да посетувате места,на состанок сте за запознавање.
Да кажува некој што да правам со лично заработени пари без разлика дали станува збор за сопруг или сопруга и да ми прави притисоци е недозволиво нешто. Едно е договор, а друго е да му се наметнува некому нешто. Во тој случај може слободно да ја затвори вратата од другата страна и да не се враќа повеќе.
Каква флегма. Дојди ти пошто овде има 2 кафичи повеќе од тие кај тебе. Пошто на прв дејт тура низ град ќе правиме, знаменитости ќе ми покажува. Овој проблем и јас го имам, ги мрзи да запалат кола, пред зграда сакаат да им отидеш, паразити засмрдени.
Леле деца, за грев Абе у мое време по 7 километри спремни сме биле пешки да одиме, за љубоФ, што е ова денес-мрза царува
@Biljarkata Ма и денес пешки ќе тргне или на ролери - if he truly likes you. Ама додека да ја најдат таа која им се стварно свиѓа, редот е нели малку да го потрошат туѓото време на пропратните станици. Е сега каде успее - успее, вака како тој од погоре, некоја ќе му се нафати да вози до Аспен и да прави стој на раце, некоја не