Поддржувам. Ееее, колку брачни партнери се искористени и меѓусебно се искористуваат! Силувани „духовно“, финансиски, итн., итн. На крајот од денот, па и без брак, секој е на некој начин искористен. Вака или така, затоа секој треба да се осети слободно и избира согласно своите (морални) принципи. Се осети ли измолзено, одма клоцата. Дури тивко, онака - преку ноќ.
2026 и морало само машкото да се труди. Прва отидов, ете 3 години сме заедно. Башка отидов прва бидејќи сакав да сменам средина и испадна преубаво, непланирано и пак би го сторила тоа. Бившите у мој случај шо доаѓале, врските оделе кон пропаст. Мене лично тоа ништо не ми менува.
Зависи, има исклучоци. Членката сама му пишала со што му дала до знаење дека е заинтересирана. Требало да проба пак, но очигледно и не е баш заинтересиран. Не е заинтересиран.
На страна тоа дали требало машкото или женското прво да отиде, нема правила, кој како сака. Тука проблемот е што типот не си стоел на збор, мења планови, еднаш ќе дојдам, па не доаѓам, па дојди ти.. И кој е жити се муабетов дека повеќе кафичи имало кај него? Што ми е гајле за кафичите, идеш на дејт, да се запознаеш со човекот, не идеш на екскурзија знаменитости да разгледуваш, ко што пиша некој погоре. Чим не можете за едно кафе да се договорите, што останало понатака... Работата е дали и колку си заинтересиран, ако не те интересира некој, ќе бараш вакви банални изговори и ќе те мрзи до Центар да отидеш, а не па до друг град/држава. @Herraa да не ме сфатиш погрешно, ти ако сакаш иди, твое си е, ама мене муабетов за кафичите ми е баш безвезе, баш глуп изговор му е тоа.
Проблем ќе биде ако само едниот постојано у тој случај женското оди, не и тој. Инаку у љубовта, врските, пријателството треба двонасочно 50:50 не 70 : 30
Секој си знае за себе, јас никогаш така не гледам на работите во врска или во пријателството, јас ти сега заѕвонив или дојдев па сега ти си на ред, ако сакам некој да видам му ѕвонам, ако некој сака да те види ќе ти ѕвони нема да чека ти да го бараш.
Читај назад Или тешко е? Се согласувам со последното. Но јас секогаш сум била иницијатор во пријателство, сум давала се од себе, за возврат само трошки. Престанав да бидам иницијатор, погоди што се случи?
Шо не е јасно? Нема да и падне круната на девојчето ако отиде и таа прва, тука нема ништо лошо, проблем е ако само таа оди кај него, а не и тој кај неа. Што значи тоа? Дека само едниот се труди, не е взаемно, само едниот вложува. Појасно?
Да иде прва кај машко за кое што до вчера не знаела дека постои ? Знаете вие во какво време живееме и колку може да се верува на некој по соц мрежи ? Која наивност......и ,да машко е тој што треба прв да дојде, не ќе изиграваме и мажи и жени ,Бог да чува веќе Мхм да , така е, еве ќе му отидам во градот да го запознаам, да платам ручек и кафе и после ако се е ок , ќе го прашам кога повторно ќе може да дојдам да се видиме
Немој да идеш круната ќе ти падне, па уште и ручек и кафе да платеш е тогаш сигурно ти паѓа круната готово.