Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Herraa

Herraa Активен член

Се зачлени на:
    1 април 2024
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    26
    Ете не се согласив за да одам и вчера само ми срцна порака, мислев денес ќе ми пише ама не ми пиша. Тој веќе се откажа а не па да се потруди повеќе…:D

На Unknown_7, Polyincognito и pinklipstick им се допаѓа ова.
  2. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.218
    Допаѓања:
    42.313
    Можеби не е исправно ама би го сторила истото пак.
    Тоа што не е сериозен е друг проблем.
    Може и тој прв да отиде а да си има таа во иднина проблеми за друго со негова несериозност.

Таа нека одлучи.

3. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    4.070
    Допаѓања:
    11.292
    Тоа е финта. Бајата финта, ама уште функционира. Он мисли дека ако трча по тебе, дека ти ќе изгубиш интерес. А вака ти пуштил малку водичка, и сега ќе те игнорира за ти да мислиш дека не му стало до тебе, дека он е јак фраери и има уште многу девојки на лагер. И ти ќе го мислиш, ќе го пишуваш по форуми, ќе се опседнуваш со неговите реакции и нереакции, и тоа ќе ти создава тензија, возбуда ако утре пак ти срцне нешто, и кај повеќето жени за жал уште успева оваа страгетија. Кад тад ќе загризеш на јадица и ќе го папаш :D

На Stark, Mumoftwo30 и Tam4yy им се допаѓа ова.
  4. pinklipstick

pinklipstick Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2025
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    828
    Уопште не ми личи на машки мајндсет ова, ако е стварно заинтересиран нема да ризикува да ја изгуби шансата.

На Medea., Mumoftwo30, Panda00 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Curious cat

Curious cat Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2023
    Пораки:
    885
    Допаѓања:
    3.187
    98 посто од "проблемиве" шо ги пишувате тука ќе се решиле ако прифатевте дека некој е манипулативен шупак што не е заинтересиран за никој друг освен себеси.

Ама егото ви неќе.

На Калатеа, Gosh, Ugly Duckling и 9 други им се допаѓа ова.
  6. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    22.254
    Допаѓања:
    205.027
    Многу јака финта(facepalm)

На theowndemon, Mumoftwo30, _Vera_ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    2.691
    Допаѓања:
    13.506
    @EvAngelos Не е финта, туку незаинтересиран маж кој нема што друго да понуди освен игнорирање.

Односно, ова што ти го опишуваш е фамозната техника на push & pull или breadcrumbing. И функционира само на луѓе кои бараат потврда.

Стабилна, зрела личност која се сака себеси, ова веднаш ќе го препознае како манипулација :*:

На Melissa_39, Adidas888, Mumoftwo30 и 5 други им се допаѓа ова.
  8. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    5.497
    Допаѓања:
    19.062
    :*: Апсолутно! :*:
    Скроз е така, ако си му dream girl, ќе го преплива и Ла манш, за тебе. :sun:

Затоа не се нафаќајте на ништо помалку од ова. :)

На Panda00, TrueToMyself, Melissa_39 и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    7.543
    Допаѓања:
    33.981
    Мене егото не ми дозволува да бидам со таков :D
    Да ме игнорира? Хах
    За жал, овај среќа де, сакам некој да ме гледа како Гомез шо ја гледа Мортиша :rofl:
    АКо не е опседнат со мене, не го ни сакам 75ee1779e47ef091838be1e58a4d6033.jpg

На eliesaab, EvAngelos, Panda00 и 9 други им се допаѓа ова.
  10. Alek90

Alek90 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2024
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    739
    После некое време нели здосадуваат таквите и стануваат досадно-напорни?

На Stressed Out му/ѝ се допаѓа ова.
  11. theowndemon

theowndemon расипана играчка Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    15.156
    Допаѓања:
    185.931
    Јас сум меѓу два града со животов, и ако е тој шо запознавам во еден од тие градови - сакам да излезам во време ко ќе сме во ист град, место да иди каде шо сум во моментот. Ко не, неќам да идиш од Ск во Бт, за три дена сум таму, зошто многу често ми држеле над гла дека ете тој дојде Бт за мене за порано да се видиме.

Е сега, мора да сме свесни дека за девојка е поголем ризик да оди сама во друг град, за разлика од дечко, за (прв) дејт. Од таму, имајќи во предвид сооднос на то кој пол е почесто жртва - секогаш советувам другарки да имаат прво гледање на територија на девојката. Не дека не можи нешто однаопаку да оди и во сопствен град, ама во најмала рака да се свртиш наоколу има поголеми шанси да знајш некој, за разлика во туѓ град. Ако оди наопаку нешто знајш патот да го најдиш на кај да одиш, за разлика од то во туѓ град едноставно не го знајш просторот.

Така да, не е лошо девојка да оди во туѓ град за прв дејт, од аспект на некое подлабоко значење и заинтересираност - it's not that deep. Од аспект на безбедност - прв дејт секогаш советувам другарки да имаат во сопствен град зошто прв пат запознаваш некој во живо и не знајш каков е и имаш upper hand ако си "дома".

На Panda00, Herraa, sweet-cherry и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    1.438
    Допаѓања:
    5.876
    Нема правило кој прв треба да отиде, зависи многу од околностите и договорот.
    Од аспект на сигурност подобро е машкото да оди прво кај женското, не дека е помала шансата да ја нападне, туку познато делува и сигурно, многу по сигурно би се осеќла на позната територија.
    Секогаш оставам за прв дејт девојката да бира место кај што ќе се најдеме, дури и од ист град да сме..
    Секако дека може и девојката прва да отиде, ако од некоја причина машкото не може.
    Ама во случајот ми делува како да му е се едно на дечкото дали ќе се видат или не..

На Panda00 и Herraa им се допаѓа ова.
  13. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    7.543
    Допаѓања:
    33.981
    Како може да ти здосади маж шо цело време ти посветува внимание? :^)
    Едино ако не го сакаш.

На GirlVolley, Gosh, eliesaab и 12 други им се допаѓа ова.
  14. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    7.393
    Допаѓања:
    41.436
    Јас се имам стегнато и имам дојдено овде кај шо сум сега сама (прва), со последните пари ама ситуацијата беше многу поразлична.
    Да ми кажеше Имало повеќе за шетање у Ск, никогаш немаше да дојдам така. И плус да ми речеше Ќе дојдам, па не доаѓам, па ај ти дојди. Важи брат. Не е за доаѓањето муабетот туку за играњето кур ташак, извинете на израз.

Девојчево би го посоветувала да си седи дома. Не за да не и падне круната ко шо се истреска некој, туку зашо овој си игра топло ладно :)
    Шетање имало повеќе бе, небива туристички агент е братот.

На Angie1432, _Vera_, MiloMalo и 13 други им се допаѓа ова.
  15. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.218
    Допаѓања:
    42.313
    Во мал град посебно во мој град живо пиле нема да прелета, можностите се многу ограничени, посебно за време на викенд.

Јас го кажав тоа за круната, слободно пингај ме, не пичкарски зад грб.

16. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    7.393
    Допаѓања:
    41.436
    Чил, не читам детали кој шо пишува. До толку не ми е гајле за да пингам :)
    И стојам на мислење дека трескаш глупости еве. Да не е пичкарското

Последна измена: 19 јануари 2026
    На Polyincognito, Mumoftwo30 и Panda00 им се допаѓа ова.
  17. macysh

macysh Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2010
    Пораки:
    1.133
    Допаѓања:
    910
    Ете, одма се покажа.

Инаку јас не сум за тоа да отиде женското прво во ДРУГ град, на прв дејт. Да, понатаму секако треба да постојат компромиси и договори, ако сте на далечина ке доаѓа и тој а и ти ќе одиш, но вака.... нонсенс. Не треба да симнува sвезди, нема круната да ти падне да.... но прво и основно, машко е, една мала доза на џентлменство да се потруди да ДОЈДЕ на прв дејт за девојка што сака да ја запознае не е нешто вонземјанско. А второ, сам се понуди па го смени планот, не си стои на зборот воопшто. Тоа е bare minimum што дечкото треба да го направи за да ти докаже дека стварно има желба да те види...

На Малечка Малинка, eliesaab, Herraa и 7 други им се допаѓа ова.
  18. Herraa

Herraa Активен член

Се зачлени на:
    1 април 2024
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    26
    Ви благодарам на сите на советите:inlove:

На Polyincognito и Unknown_7 им се допаѓа ова.
  19. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    4.048
    Допаѓања:
    50.914
    Ако не ви смета да го поминете животот со пасивен маж, кој нема иницијатива за ништо и све ќе мора вие сами да организирате и микроменаџирате тогаш пишете први, и состанок организирајте, земете го и вратете го, ваш проблем, ваш живот правете како сакате. Само знајте ќе треба и да клекнете да го запросите.

Ама да мачкате очи на млади девојчиња дека грото од овие мажи не се баш заинтересирани, па затоа не приоѓаат први и дека ако они трчаат по него делуваат поише загреано да не речам очајно, па им се дигаа носот на господата и затоа ќе бидат со нив, и плус низ нос ќе им го извадат , тоа друг муабет е.

Едно е да си млада, наивна, да си позитивна или да имаш позитивно искуство, ама друго е да негираш образци на однесување само оти така ти чини.

Последна измена: 22 јануари 2026
    На FlirtBerry, LiquidLuna, Curious cat и 8 други им се допаѓа ова.
  20. Anonimnna5

Anonimnna5 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2019
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    452
    !!!!!! Притисок ми се качи поради еден разговор со дечко ми , тој работи државна работа јас приватно и искрено ми е тешко плачам пред да идам на работа и кога ќе се вратам колешки катастрофа работа исто , работам со прашина со хемии и да не должам, тој ниту еднаш не ми се понуди да ми помогне а работи во општина , уште ми рече да сум пробала на рецепција било лесно само седиш и внесуваш гости , си мислам ...јас тоа го имам работено и се работи во три смени и мене воопшто не ми беше лесно , искрено се разочарав, не го гледам веќе со исти очи , уште ми рече , тебе се ти е тешко , ако сакаш јас ќе работам ти не работи и ќе живееме заедно , на што му реков , не фала не сакам да зависам од некој и ми рече па тоа не е зависење тоа се заеднички пари , немам зборови ...дали е ова причина да прекинам со дечково или јас претерувам ?

На El Proffessor му/ѝ се допаѓа ова.