Љубовни проблеми и совети

Discussion in 'Врски' started by bilkata, Dec 4, 2009.

1. Herraa

Herraa Активен член

Ете не се согласив за да одам и вчера само ми срцна порака, мислев денес ќе ми пише ама не ми пиша. Тој веќе се откажа а не па да се потруди повеќе…:D

2. bicycle

bicycle Форумски идол

Можеби не е исправно ама би го сторила истото пак.
    Тоа што не е сериозен е друг проблем.
    Може и тој прв да отиде а да си има таа во иднина проблеми за друго со негова несериозност.

Таа нека одлучи.

3. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Тоа е финта. Бајата финта, ама уште функционира. Он мисли дека ако трча по тебе, дека ти ќе изгубиш интерес. А вака ти пуштил малку водичка, и сега ќе те игнорира за ти да мислиш дека не му стало до тебе, дека он е јак фраери и има уште многу девојки на лагер. И ти ќе го мислиш, ќе го пишуваш по форуми, ќе се опседнуваш со неговите реакции и нереакции, и тоа ќе ти создава тензија, возбуда ако утре пак ти срцне нешто, и кај повеќето жени за жал уште успева оваа страгетија. Кад тад ќе загризеш на јадица и ќе го папаш :D

Stark, Mumoftwo30 and Tam4yy like this.
  4. pinklipstick

pinklipstick Истакнат член

Уопште не ми личи на машки мајндсет ова, ако е стварно заинтересиран нема да ризикува да ја изгуби шансата.

5. Curious cat

Curious cat Истакнат член

98 посто од "проблемиве" шо ги пишувате тука ќе се решиле ако прифатевте дека некој е манипулативен шупак што не е заинтересиран за никој друг освен себеси.

Ама егото ви неќе.

6. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Многу јака финта(facepalm)

7. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

@EvAngelos Не е финта, туку незаинтересиран маж кој нема што друго да понуди освен игнорирање.

Односно, ова што ти го опишуваш е фамозната техника на push & pull или breadcrumbing. И функционира само на луѓе кои бараат потврда.

Стабилна, зрела личност која се сака себеси, ова веднаш ќе го препознае како манипулација :*:

8. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Форумски идол

:*: Апсолутно! :*:
    Скроз е така, ако си му dream girl, ќе го преплива и Ла манш, за тебе. :sun:

Затоа не се нафаќајте на ништо помалку од ова. :)

9. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Мене егото не ми дозволува да бидам со таков :D
    Да ме игнорира? Хах
    За жал, овај среќа де, сакам некој да ме гледа како Гомез шо ја гледа Мортиша :rofl:
    АКо не е опседнат со мене, не го ни сакам 75ee1779e47ef091838be1e58a4d6033.jpg

eliesaab, EvAngelos, Panda00 and 9 others like this.
  10. Alek90

Alek90 Истакнат член

После некое време нели здосадуваат таквите и стануваат досадно-напорни?

Stressed Out likes this.
  11. theowndemon

theowndemon расипана играчка Staff Member

Јас сум меѓу два града со животов, и ако е тој шо запознавам во еден од тие градови - сакам да излезам во време ко ќе сме во ист град, место да иди каде шо сум во моментот. Ко не, неќам да идиш од Ск во Бт, за три дена сум таму, зошто многу често ми држеле над гла дека ете тој дојде Бт за мене за порано да се видиме.

Е сега, мора да сме свесни дека за девојка е поголем ризик да оди сама во друг град, за разлика од дечко, за (прв) дејт. Од таму, имајќи во предвид сооднос на то кој пол е почесто жртва - секогаш советувам другарки да имаат прво гледање на територија на девојката. Не дека не можи нешто однаопаку да оди и во сопствен град, ама во најмала рака да се свртиш наоколу има поголеми шанси да знајш некој, за разлика во туѓ град. Ако оди наопаку нешто знајш патот да го најдиш на кај да одиш, за разлика од то во туѓ град едноставно не го знајш просторот.

Така да, не е лошо девојка да оди во туѓ град за прв дејт, од аспект на некое подлабоко значење и заинтересираност - it's not that deep. Од аспект на безбедност - прв дејт секогаш советувам другарки да имаат во сопствен град зошто прв пат запознаваш некој во живо и не знајш каков е и имаш upper hand ако си "дома".

12. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Нема правило кој прв треба да отиде, зависи многу од околностите и договорот.
    Од аспект на сигурност подобро е машкото да оди прво кај женското, не дека е помала шансата да ја нападне, туку познато делува и сигурно, многу по сигурно би се осеќла на позната територија.
    Секогаш оставам за прв дејт девојката да бира место кај што ќе се најдеме, дури и од ист град да сме..
    Секако дека може и девојката прва да отиде, ако од некоја причина машкото не може.
    Ама во случајот ми делува како да му е се едно на дечкото дали ќе се видат или не..

Panda00 and Herraa like this.
  13. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Како може да ти здосади маж шо цело време ти посветува внимание? :^)
    Едино ако не го сакаш.

GirlVolley, Gosh, eliesaab and 12 others like this.
  14. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Јас се имам стегнато и имам дојдено овде кај шо сум сега сама (прва), со последните пари ама ситуацијата беше многу поразлична.
    Да ми кажеше Имало повеќе за шетање у Ск, никогаш немаше да дојдам така. И плус да ми речеше Ќе дојдам, па не доаѓам, па ај ти дојди. Важи брат. Не е за доаѓањето муабетот туку за играњето кур ташак, извинете на израз.

Девојчево би го посоветувала да си седи дома. Не за да не и падне круната ко шо се истреска некој, туку зашо овој си игра топло ладно :)
    Шетање имало повеќе бе, небива туристички агент е братот.

Angie1432, _Vera_, MiloMalo and 13 others like this.
  15. bicycle

bicycle Форумски идол

Во мал град посебно во мој град живо пиле нема да прелета, можностите се многу ограничени, посебно за време на викенд.

Јас го кажав тоа за круната, слободно пингај ме, не пичкарски зад грб.

16. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Чил, не читам детали кој шо пишува. До толку не ми е гајле за да пингам :)
    И стојам на мислење дека трескаш глупости еве. Да не е пичкарското

Last edited: Jan 19, 2026
    Polyincognito, Mumoftwo30 and Panda00 like this.
  17. macysh

macysh Популарен член

Ете, одма се покажа.

Инаку јас не сум за тоа да отиде женското прво во ДРУГ град, на прв дејт. Да, понатаму секако треба да постојат компромиси и договори, ако сте на далечина ке доаѓа и тој а и ти ќе одиш, но вака.... нонсенс. Не треба да симнува sвезди, нема круната да ти падне да.... но прво и основно, машко е, една мала доза на џентлменство да се потруди да ДОЈДЕ на прв дејт за девојка што сака да ја запознае не е нешто вонземјанско. А второ, сам се понуди па го смени планот, не си стои на зборот воопшто. Тоа е bare minimum што дечкото треба да го направи за да ти докаже дека стварно има желба да те види...

18. Herraa

Herraa Активен член

Ви благодарам на сите на советите:inlove:

Polyincognito and Unknown_7 like this.
  19. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Ако не ви смета да го поминете животот со пасивен маж, кој нема иницијатива за ништо и све ќе мора вие сами да организирате и микроменаџирате тогаш пишете први, и состанок организирајте, земете го и вратете го, ваш проблем, ваш живот правете како сакате. Само знајте ќе треба и да клекнете да го запросите.

Ама да мачкате очи на млади девојчиња дека грото од овие мажи не се баш заинтересирани, па затоа не приоѓаат први и дека ако они трчаат по него делуваат поише загреано да не речам очајно, па им се дигаа носот на господата и затоа ќе бидат со нив, и плус низ нос ќе им го извадат , тоа друг муабет е.

Едно е да си млада, наивна, да си позитивна или да имаш позитивно искуство, ама друго е да негираш образци на однесување само оти така ти чини.

Last edited: Jan 22, 2026
  20. Anonimnna5

Anonimnna5 Истакнат член

!!!!!! Притисок ми се качи поради еден разговор со дечко ми , тој работи државна работа јас приватно и искрено ми е тешко плачам пред да идам на работа и кога ќе се вратам колешки катастрофа работа исто , работам со прашина со хемии и да не должам, тој ниту еднаш не ми се понуди да ми помогне а работи во општина , уште ми рече да сум пробала на рецепција било лесно само седиш и внесуваш гости , си мислам ...јас тоа го имам работено и се работи во три смени и мене воопшто не ми беше лесно , искрено се разочарав, не го гледам веќе со исти очи , уште ми рече , тебе се ти е тешко , ако сакаш јас ќе работам ти не работи и ќе живееме заедно , на што му реков , не фала не сакам да зависам од некој и ми рече па тоа не е зависење тоа се заеднички пари , немам зборови ...дали е ова причина да прекинам со дечково или јас претерувам ?

El Proffessor likes this.