Мислењето е доказ дека if you are his dream girl, апсолутно можат сè. Ова со паѓањето круна како и многу други работи, им го велат на девојките кои не им се допаѓаат. Pretty simple
Точно ! Ама не треба да се биде толку буквалиста , треба да има некој ред најверојатно а не се да е , ај што има врска , јас со таков што ќе ми рече да идам кај него на незапознаено , не би ни продолжила комуникација ама сите сме различни така да , ниту твоето не значи дека е исправно толку да набедуваш како немало врска.
Уел.. сум направила многу повеќе од одење во друг град за машко. Не дека се каам, ми беше многу добро тогашно искуство и за мене лично, но from this pov не би препорачала девојката да прави се за да оди прва. Ако на машко навистина, ама навистина му се допаѓаш, ќе направи се за да ти е удобно тебе, а тоа е пред се да направи се за да дојди кај тебе. Добар пример е мислењето погоре, а кога некој не е доволно заинтересиран ќе најди 101 изговор и ќе ти префрла тебе демек ништо нема да ти фали да му појдиш. Освен во ептен ретки исклучоци како, рецимо, ако живее во друга држава и му треба виза и се чека подолго, тоа не е сепак од глумење лудило, но и во тој случај девојката треба да се осигура дека можи безбедно да појди и да престојува... Се друго е изговор од негова страна и/или незаинтересираност, „ако биди ќе биди ако не гајле ми е“ менталитет.
Јас бев се договорила со еден да идеме на прв дејт, и ми вика ај дојди земи ме од кај бензинската и ќе одиме..... и реков важи и не отидов. После разбрав од другар му дека си чекал он на бензинската.... Е извини друже, ама ако треба и да те зимам, тогаш ќе треба и да те ебам
Види, ако сака нешто да и направи,ќе и направи порано или подоцна. Без разлика дали и тој би одел само кај неа. Секој може да ти направи нешто, и другар, и другарка и личност што си ја познавал цел живот. Мене круната не ми падна што отидов кај него. Има многу што глумат хард ту гет додека другата страна не се откаже па после глумат врло изненаџени. Не ми се верува дека овој муабет се прави во 2026, кој прв треба да пишува, кој прв да оди кај другиов. Ако и двајцата се заинтересирани треба да се договорат. Лошо ќе биде ако само едниот оди кај другиот, а другиот не мрда со прст и чека сервирано на тацна без разлика за кој пол се работи. Тури пепел ако мислиш дека особата ќе ти направи нешто, ај ако не, си никого нема да контактираме, ќе бришаме соц.мрежи оти не знаеш од каде ти иде опасноста, инаку погоди што, и на форумов има манијаци. Не можам да се објаснувам повеќе, правете како сакате и мислете дека треба.
Па не треба да се објаснуваш и онака реков дека сите сме различни и различно размислуваме ама погрешно е да убедуваш дека твоето е исправно а другото не е , ајде ако не нека не важи ниту еден закон пошто што има да постојат закони , нека прави кој како што ќе му текне бидејќи е 21 век и 2026г , дечково не е сериозен , сериозен дечко стои на зборот а не така , ќе дојдам па после менува муабети и она треба да иде затоа што тој смислил глуп изговор, чудно малце ,како и да е...
Ете не се согласив за да одам и вчера само ми срцна порака, мислев денес ќе ми пише ама не ми пиша. Тој веќе се откажа а не па да се потруди повеќе…
Можеби не е исправно ама би го сторила истото пак. Тоа што не е сериозен е друг проблем. Може и тој прв да отиде а да си има таа во иднина проблеми за друго со негова несериозност. Таа нека одлучи.
Тоа е финта. Бајата финта, ама уште функционира. Он мисли дека ако трча по тебе, дека ти ќе изгубиш интерес. А вака ти пуштил малку водичка, и сега ќе те игнорира за ти да мислиш дека не му стало до тебе, дека он е јак фраери и има уште многу девојки на лагер. И ти ќе го мислиш, ќе го пишуваш по форуми, ќе се опседнуваш со неговите реакции и нереакции, и тоа ќе ти создава тензија, возбуда ако утре пак ти срцне нешто, и кај повеќето жени за жал уште успева оваа страгетија. Кад тад ќе загризеш на јадица и ќе го папаш
Уопште не ми личи на машки мајндсет ова, ако е стварно заинтересиран нема да ризикува да ја изгуби шансата.
98 посто од "проблемиве" шо ги пишувате тука ќе се решиле ако прифатевте дека некој е манипулативен шупак што не е заинтересиран за никој друг освен себеси. Ама егото ви неќе.
@EvAngelos Не е финта, туку незаинтересиран маж кој нема што друго да понуди освен игнорирање. Односно, ова што ти го опишуваш е фамозната техника на push & pull или breadcrumbing. И функционира само на луѓе кои бараат потврда. Стабилна, зрела личност која се сака себеси, ова веднаш ќе го препознае како манипулација