Јас се имам стегнато и имам дојдено овде кај шо сум сега сама (прва), со последните пари ама ситуацијата беше многу поразлична. Да ми кажеше Имало повеќе за шетање у Ск, никогаш немаше да дојдам така. И плус да ми речеше Ќе дојдам, па не доаѓам, па ај ти дојди. Важи брат. Не е за доаѓањето муабетот туку за играњето кур ташак, извинете на израз. Девојчево би го посоветувала да си седи дома. Не за да не и падне круната ко шо се истреска некој, туку зашо овој си игра топло ладно Шетање имало повеќе бе, небива туристички агент е братот.
Во мал град посебно во мој град живо пиле нема да прелета, можностите се многу ограничени, посебно за време на викенд. Јас го кажав тоа за круната, слободно пингај ме, не пичкарски зад грб.
Чил, не читам детали кој шо пишува. До толку не ми е гајле за да пингам И стојам на мислење дека трескаш глупости еве. Да не е пичкарското
Ете, одма се покажа. Инаку јас не сум за тоа да отиде женското прво во ДРУГ град, на прв дејт. Да, понатаму секако треба да постојат компромиси и договори, ако сте на далечина ке доаѓа и тој а и ти ќе одиш, но вака.... нонсенс. Не треба да симнува sвезди, нема круната да ти падне да.... но прво и основно, машко е, една мала доза на џентлменство да се потруди да ДОЈДЕ на прв дејт за девојка што сака да ја запознае не е нешто вонземјанско. А второ, сам се понуди па го смени планот, не си стои на зборот воопшто. Тоа е bare minimum што дечкото треба да го направи за да ти докаже дека стварно има желба да те види...
Ако не ви смета да го поминете животот со пасивен маж, кој нема иницијатива за ништо и све ќе мора вие сами да организирате и микроменаџирате тогаш пишете први, и состанок организирајте, земете го и вратете го, ваш проблем, ваш живот правете како сакате. Само знајте ќе треба и да клекнете да го запросите. Ама да мачкате очи на млади девојчиња дека грото од овие мажи не се баш заинтересирани, па затоа не приоѓаат први и дека ако они трчаат по него делуваат поише загреано да не речам очајно, па им се дигаа носот на господата и затоа ќе бидат со нив, и плус низ нос ќе им го извадат , тоа друг муабет е. Едно е да си млада, наивна, да си позитивна или да имаш позитивно искуство, ама друго е да негираш образци на однесување само оти така ти чини.
!!!!!! Притисок ми се качи поради еден разговор со дечко ми , тој работи државна работа јас приватно и искрено ми е тешко плачам пред да идам на работа и кога ќе се вратам колешки катастрофа работа исто , работам со прашина со хемии и да не должам, тој ниту еднаш не ми се понуди да ми помогне а работи во општина , уште ми рече да сум пробала на рецепција било лесно само седиш и внесуваш гости , си мислам ...јас тоа го имам работено и се работи во три смени и мене воопшто не ми беше лесно , искрено се разочарав, не го гледам веќе со исти очи , уште ми рече , тебе се ти е тешко , ако сакаш јас ќе работам ти не работи и ќе живееме заедно , на што му реков , не фала не сакам да зависам од некој и ми рече па тоа не е зависење тоа се заеднички пари , немам зборови ...дали е ова причина да прекинам со дечково или јас претерувам ?
Општина е пример за клати врата земи плата , уште нозе на маса да опрчат и нема грешка , познаничка излегуваше во сред раб време ручек да направи дома и се враќаше , значи тој штом е во општина има јаки врски а секој оној кој има врски ќе ги искористи , секако дека нема ти да ја оправиш државата нажалост. Зашто не го прашаш ако има оглас некаде да аплицираш и да види тој што може ? Сега е период на огласи нова година и буџет , да те одбие за тоа , да те сфатам си се налутила ама ти овде никаде не напиша дека си го прашала и те избегнал а тоа да се зависи од дечко мислам имаше таква тема , не дозволувајте такво нешто , здрави прави, сепак мое мислење
Нема ништо поубаво од фактот дека сите победи и успеси во животот си ги направила со својта мака, пот и труд!
Е што сам кога сите чекаме некој да не вработи , отвори бизнис ако треба да е свој труд , членката кажа дека и е тешко приватно
7 години ми фукционира бизнисот, не чекам некој друг да ми помогне. Да плукнам во живот кога ќе дојде ред да молам за работа! Пред време се договорени огласите, никој не пушта оглас во државно, ако пред време не се знае кој ќе биде вработен на тоа место, да не се лажеме.
Не сакам ништо на лепе очи ,јас работам од свои 18г тешка физичка работа и здосадено ми е веќе , тој самиот рече дека на многу им помагал за работа а сега мене ми вика на рецепција да сум одела
Супер за тебе , ама штом викаш дека работиш приватно и имаш сопствен бизнис, не знам од каде ти е таа сигурност дека во државно прво вработуваат па пуштаат оглас , тоа му го кажуваш на некој вработен во државно ,јас кога аплицирав државно полагав прашања ок? И ,да преку врски сум ,ама учев полагав , положив и ме примија , на пуштен оглас замисли ...
Да 2 фаза од селекција полагаш прашања, а 3 фаза на интервјуто не се даваат бодови највеќе за тој што е наменет огласот или така се случајно вработувањата во државно
Ептен увреџена ти. Ако не те пикне кај него во општина, мислам дека треба сериозно да разговараш со него и да го прашаш што е со однесувањево. Ако и даље нема разбирање, тогаш брејкап.
Претеруваш. Почекај до утре да се смириш, размисли се што ти кажал дали пак ќе ти се качи притисокот. А и тоа тој да ти најде работа... размисли дали сакаш таква помош, дали е некој што ќе те потсетува цело време на тоа (погрубо кажано ќе ти го вади тоа низ нос)