@Anonimnna5 Според мене, He ain't the one Не поради тоа што магично не те сместил во општината и тебе, туку начинот на кој нема емпатија за тебе и природно не чувствува потреба да ти помогне и да те заштити. Дури да речеме дека само си се пожалила на лош работен ден. Ти го обезвреднува досегашниот труд, ја минимизира тежината на работата, а како за вработен во општина, не е тој адекватниот да држи лекции за труд. Тоа што веќе не се чувствуваш исто, убаво и сигурно е твојот инстинкт кој не треба да го занемаруваш. Можеш да седнеш и смирно да објасниш што те мачи. Но, мораш и да се запрашаш дали вака го замислуваш твојот иден сопруг?
Ајде кажи дека не е така, прва фаза дали се документите во ред и најдобрите 10 кандидати одат во 2 фаза, 2 фаза полагање на испит на македонски и англиски дел, најдобрите 5 одат во 3 фаза и 3 фаза интервју каде од институцијата за каде што е огласот и на секој од кандидатите даваат од 0 до 20 бода, да не се лажеме дека не оди со амин од партија може?
Ај важи не е така Преку агенцијата за вработување со оглас, со договор на определно може да примаат? Или и кога пуштаат оглас и од таму не се знае за кој, туку случајно изберат кој да работе Или во пиом како што зимаат итно и неодложно, без оглас и таму случајно се јават на некој да почне, без да биде договорено претходно?
Не знам за таму, јас во институција која не е од агенцијата аплицирав , ниту некој ми даде одредени прашања кои ќе се паднат ,ама решени ми ги дале тоа да , ама ги учев и положив така да не сум оставила документи само и ме примиле , се забега од темата , мисли како сакаш, ама дека примаат па пуштаат оглас , не е точно !
Ај тоа, ама замисли да дојде ред да ти каже, леле колку сум уморен, тешко ми е бла бла, верувам дека ќе го истепаш, квалитетно и тоа
Да тоа е така се паѓаат одредени прашања во 2 фаза, а во трета фаза на интервју кога ти беше, како идат процедурите тука не се штима за кој е огласот или понатаму ќе се правиме мутави како иде процедурата за во државно?
Може на некој друг да кажуваш, на мене не, дека не си била на интревју а си почнала на работа и дека селекцијата завршила во 2 фаза без 3 фаза од интервју! Добра ноќ
Ај доста си играте Том и Џери, на сите ни е познато како се прима на државно, точка. Може некогаш да има исклучоци, не викам не и можеби Франца е токму таков исклучок иако си кажа дека имала врски така да тоа е тоа. Битно си оди на работа си заработува и тоа е тоа, за разлика од многу и вмроони и комуњари кои ги знам не стапнале на работа со месеци а земаат плата, ај у курац сменете тема.