Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Burevesnik

Burevesnik Активен член

Се зачлени на:
    9 јули 2025
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    197
    Да тоа е така се паѓаат одредени прашања во 2 фаза, а во трета фаза на интервју кога ти беше, како идат процедурите тука не се штима за кој е огласот или понатаму ќе се правиме мутави како иде процедурата за во државно?

2. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.664
    Допаѓања:
    4.492
    Не бев на интервју, само прашањата ги полагав и положив и ме примија
    Добра ноќ (fingers)

3. Burevesnik

Burevesnik Активен член

Се зачлени на:
    9 јули 2025
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    197
    Може на некој друг да кажуваш, на мене не, дека не си била на интревју а си почнала на работа и дека селекцијата завршила во 2 фаза без 3 фаза од интервју! Добра ноќ ;)8):D

На Dekoo му/ѝ се допаѓа ова.
  4. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    1.238
    Допаѓања:
    4.418
    Ај доста си играте Том и Џери, на сите ни е познато како се прима на државно, точка. Може некогаш да има исклучоци, не викам не и можеби Франца е токму таков исклучок иако си кажа дека имала врски така да тоа е тоа. Битно си оди на работа си заработува и тоа е тоа, за разлика од многу и вмроони и комуњари кои ги знам не стапнале на работа со месеци а земаат плата, ај у курац сменете тема.

На FlirtBerry, eliesaab, Mumoftwo30 и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Anonimnna5

Anonimnna5 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2019
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    452
    Се разочарав, очекував дека ќе ми предложи нешто, а не да ми рече да живееме заедно и он да работел јас да не работам или рецепционерка било лесно , еве не знам, вака не можам да се пожалам ок се однесува со мене ама после ова , некако како да изгубив доверба не знам,а што е најлошото самиот кажуваше дека им помагал на други за работа а мене овде ми предлага рецепционерка!

На pinklipstick му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    2.691
    Допаѓања:
    13.506
    @Anonimnna5 Подобро да се разочараш навреме, отколку отпосле во брак со деца.

Look on the bright side, не си го игнорирај внатрешниот глас :*:

На Tam4yy, sino.o.oka, Mr.Limonko и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Dekoo

Dekoo Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2020
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    1.465
    Mene ne mi e jasno zaso e deckoto kriv u slucajov koga em ne go prasala da I sredi, ruku normalno, SE ocekuva da znae on ona sto Saka, em I rekol da si raboti nesto lesno, da ziveat zaedno I deka negovite pari ke bidat zaednicki.

Patem, daj I mene nek mi sredi nekoj za rabota

На Aenarion и eliesaab им се допаѓа ова.
  8. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    7.543
    Допаѓања:
    33.980
    Ти претеруваш, туку дај прашај го дали мене може да ме смести како рецепционерка таму. :D

На Tam4yy, Wh@tev3r, Srckata28 и 6 други им се допаѓа ова.
  9. Alek90

Alek90 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2024
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    739
    Ти понудил лесна работа, ако сакаш ти нешто повеќе побарај му, види што ќе ти каже. Можеби не може да ти ги чита мислите да знае дека не сакаш на рецепција да работиш.

10. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    22.254
    Допаѓања:
    205.027
    Дали и нив ги пратил да работат на рецепција или утовар -истовар?

На LiquidLuna, Burevesnik и Adidas888 им се допаѓа ова.
  11. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    1.238
    Допаѓања:
    4.418
    Може само се прави важен демек моќен па средил на овој на оној а да нема врска тоа. Може стварно да не може да те пикне инаку ако стварно те сака сигурно ќе ти понудел досега штом е моќен како што се пофалил. Најарно, директно му кажи, ако може да ти заврши работа арно ако не, па и рецепција не е тешка работа воопшто, единствено што е во смени...

12. Curious cat

Curious cat Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2023
    Пораки:
    885
    Допаѓања:
    3.187
    Не е дека не и средува.

Не осетив емпатија во начинот на кој и се обраќа. Понатаму ќе се влоши.
    Раскини.

На sino.o.oka, Mumoftwo30 и tsanemsit им се допаѓа ова.
  13. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.218
    Допаѓања:
    42.313
    @Anonimnna5 никогаш не очекувам друг да ми помогне и да ме вработи, макар и дечко да ми е, не сакам после сето тоа да ми биде набивано на нос.
    Односот негов кон тебе е лош, тоа е најголемиот проблем што треба да те загрижува, а работа подобра или полесна фала богу ќе најдеш.

Размисли дали сакаш иднина со таков човек.
    Не ти велам да раскинеш пред да разговараш со него за тоа.

Јас имам лекција од моите уште од тинејџерски години и ден денес гледам да ја користам: Никој никогаш не моли за ништо, и не е тој некој повеќе од тебе да го молиш.

На Amellie13 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    1.340
    Допаѓања:
    2.338
    А ти какво образование имаш?И каде би сакала да работиш?и дали навистина има тој моќ да те вработи?Им помогнал на други-знаеш такви и каде се вработени истите?

15. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    5.497
    Допаѓања:
    19.060
    Си работела и ти, зошто си дала отказ, ако мислиш дека е лесно да работиш државна работа?

Дечкото убаво ти кажал, тоа што нема емпатија спрема тебе е најлошото во ситуацијава, ама ти понудил некое решение.. мислам дека претеруваш, и дали е ова вистина или тролање, прашање е сега?! :^)

На Mr.Limonko му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Anonimnna5

Anonimnna5 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2019
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    452
    На лошо место бев ставена што дека беше државно , повеќето даваа отказ не само јас !!! Добро како и да е фала на сите , има разлика од институција до институција и баш дека имам работено знам дека може да ми среди за полесно ама не ми се понуди !

17. Anonimnna5

Anonimnna5 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2019
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    452
    Ти благодарам...
    Имам факултет ако прашуваш за тоа , ете и членката @franca кажа дека општина е најлесно ама најтешко се влегува ,а тој требаше да ми понуди решение с не така да ми каже од тоа се разочарав од начинот , не знам дали ме сфаќате

18. Ta-mara

Ta-mara Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2019
    Пораки:
    601
    Допаѓања:
    1.142
    А ти што имаш да кажеш на тоа што ти рекол тој да работи ти да не работиш и да живеете заедно ? Ова не е лошо , не знам зашто доби коментари да раскинеш ,доколку вака ти рекол , не ми делува на некој безчуствителен:^)

На Stressed Out му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    8.572
    Допаѓања:
    46.281
    Што е тоа магично што треба да ти го предложи? Да те запише на факултет и да смениш струка? Да те пикне во партија? Да направи магија да влезеш во професија за која не си квалификувана?
    Некогаш кога се бара совет, треба да знаеш што бараш. Ти во случајов не знаеш. Дечко ти не може да биде одговорен за твојата иднина и твојот пат, освен да те издржува - што веќе ти предложил. Другото е твоја борба, ти треба да вложиш во себе си и во твојот напредок.

Ако сакаш на готово некоја работа колку да се каже дека нешто правиш во животот, па кажи му подиректо што сакаш да ти среди.

На Aenarion, CameliaMiller, eliesaab и 5 други им се допаѓа ова.
  20. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    6.476
    Допаѓања:
    28.867
    Ау, можам само да замислам какви ќе беа коментарите ако беше обратна ситуација.
    Замисли возрасен способен маж се жали дека девојка му неќе да му помогне за работа:D. Црвен картон нели?
    Исто и тука.

На Aenarion, Attenzione, Katie90 и 7 други им се допаѓа ова.