А ти какво образование имаш?И каде би сакала да работиш?и дали навистина има тој моќ да те вработи?Им помогнал на други-знаеш такви и каде се вработени истите?
Си работела и ти, зошто си дала отказ, ако мислиш дека е лесно да работиш државна работа? Дечкото убаво ти кажал, тоа што нема емпатија спрема тебе е најлошото во ситуацијава, ама ти понудил некое решение.. мислам дека претеруваш, и дали е ова вистина или тролање, прашање е сега?!
На лошо место бев ставена што дека беше државно , повеќето даваа отказ не само јас !!! Добро како и да е фала на сите , има разлика од институција до институција и баш дека имам работено знам дека може да ми среди за полесно ама не ми се понуди !
Ти благодарам... Имам факултет ако прашуваш за тоа , ете и членката @franca кажа дека општина е најлесно ама најтешко се влегува ,а тој требаше да ми понуди решение с не така да ми каже од тоа се разочарав од начинот , не знам дали ме сфаќате
А ти што имаш да кажеш на тоа што ти рекол тој да работи ти да не работиш и да живеете заедно ? Ова не е лошо , не знам зашто доби коментари да раскинеш ,доколку вака ти рекол , не ми делува на некој безчуствителен
Што е тоа магично што треба да ти го предложи? Да те запише на факултет и да смениш струка? Да те пикне во партија? Да направи магија да влезеш во професија за која не си квалификувана? Некогаш кога се бара совет, треба да знаеш што бараш. Ти во случајов не знаеш. Дечко ти не може да биде одговорен за твојата иднина и твојот пат, освен да те издржува - што веќе ти предложил. Другото е твоја борба, ти треба да вложиш во себе си и во твојот напредок. Ако сакаш на готово некоја работа колку да се каже дека нешто правиш во животот, па кажи му подиректо што сакаш да ти среди.
Ау, можам само да замислам какви ќе беа коментарите ако беше обратна ситуација. Замисли возрасен способен маж се жали дека девојка му неќе да му помогне за работа. Црвен картон нели? Исто и тука.
Јас стварно не те сфаќам Ко ти го кажа тоа ти личеше дека кур го боли за тебе и твојата иднина или? Као ладно, нападно или не го ни сфати сериозно муабетов? Мислам сепак кажал Ако сакаш да живеете заедно, тој ќе те издржува - и тоа не ти одговара. Објасни му шо конкретно бараш од дечково? Сакаш да те акне у општина. Седни кажи му вака и вака можеш ли да направиш нешо ко шо праиш за сите или не? И тоа е тоа. Натаму шо знаеш, прај си.
Колку сувопарно размислување. Све у крајности или е црно или е бело за вас. Па дечко и девојка се, нормално дека ќе очекува да и помогне. И ја би се налутила, на други помага (да остави добар впечаток) на девојкава своја не помага, ми мириса на нарцис.
Советиве тука се во стил: Не клекна на колена и не те праша дали утре сакаш да бидеш нов градоначалник на градот? НАРЦИС. Исфрли го со се партали и пријави го во полиција. Некогаш у животот треба да се биде реален сам со себе и со другите, на пример дека ако сакаш да скролаш тикток на работа сосема е океј да прифатиш да работиш на рецепција.
Ете тоа што го реков идење у крајност. Градоначалник тражела, кај спомна она такви крајности? Па да го пријавела у полиција Божее, како сфаќате се наопаку. Она кажува дека е вредна и работела и физичка работа сега испаѓа сакала да скрола на тик ток. Океј. Очигледно девојката се чувствува изневерено од односот спрема неа, на други помага н неа не и ни понудил тоа што им нудел на другите.
Па добро, што и фали на работата на рецепција? Ете полесно е тоа од физичка работа во приватна фирма. Само така се спомна темава или седнавте сериозно да разговарате? @Anonimnna5 Тој ти понудил решенија, ако сакаш нешто повеќе, отвори ја темава со него и кажи му.
Баш. Мене дечкото сосем ок ми стои, и понудил работа, и понудил живеење заедно, издржување..... мислам, шо сака повеќе од тоа? И шо има погрешно во тоа? Ама она сака да ја стаат на некоја фотељја, затоа и не и чини. Неможам да ги разберам овде. Овие биле ред флегс. А замисли да и кажал, ајде мори шо има јас на тебе да те вработувам, снаоѓај се, шо има да живееме заедно поарно да те влечам 10г натаму наваму и кафето ти да си го плаќаш..... Тие зелени знаменца ли ќе беа?
А има нешто што тебе не ти е тешко да работиш? За секоја работа - и сегашна, и претходна и потенцијална - наоѓаш маани и велиш како тоа е многу тешко за тебе. И наместо да се сама потрудиш да најдеш нешто што ќе ти одговара, сакаш се да ти е сервирано на тацна. Ај залепи си шамар.
Ама стварно изгледа мислите дека секој што работи на таква позиција е бог и батина таму. Он може да праша, да предложи ама сигурно и над него некој го контролира и ако од горе немаат потреба од вработен - просто нема да вработат. И тоа е. Еве сериозно кажете, како да ја пикне ако тие над него не сакаат? Да ги моли, да им стави нож под грло, да се кара?
Кај нас тешко е за наоѓање соодветна работа, сега ако има можност да и помогне да се вработи кај што сака таа, не е во ред да не и помогне, а на многу други помогнал. Не е должен дечкото да и најде работа ама ако има можнас да и помогне зошто да не и помогне? Плус колку и банално да му изгледа не е во ред да ја остава да се нервира и треба да и биде подршка, а не да каже "не работи ако не ти се допаѓа", никој не треба работи работа што не му одговора..