Претежок бил системот на компјутер на рецепција ама сака позиција во општина...I mean, да, баш сме на тоа дереџе на кое што сме зашто вака најрандом луѓе без основни квалификации сакаат преку леб погача.
@Anonimnna5 Ко шо реков, не очекувај друг да ти помогне за да утре не ти го набива на нос истото ама па и никој не е должен да те сместува на државна или оштинска цицка или како сакате наречете. Прво мислев и во него е проблемот со односот ама како можеш да го нарекуваш дечко ти сељак? Уште не кажа што сакаш да работиш? Директор од старт никој не може да те стави, за тоа пот од газот треба да ти потече ама и тогаш не е сигурно.
Целава ситуација ме потсеќа на Дона и Харви. Таа сака емоционална поддршка, додека другаров и дава логичка. Е сега, очекувањата се мајка на разочарувањата. Не слушнала што сакала да и каже и го турка во ендек. Исто како и коментарите на темава кои не одат во нејзина полза. Плачела секој ден, па ако не ти чини смени. Се што не ти чини смени, и другар/ка, и роднина, и дечко, и работа, итн. Немој да седиш и да ги обвинуваш другите за тоа што ти не си преземаш одговорност за себе. Нашите избори не водат таму кај што сме и никој не ни е виновен освен самите себе. Correct me if I'm wrong, не и ставил пиштол на глава, не ја тера ништо на сила, и не знам за тоа тој колку ја сака, али очигледно дека таа не го сака. Така да, направи му услуга и остави го, нека си најде некоја која нема да очекува од него фотеља во општина, некое ЈП и нема да пише дека е сељак.
Јас да сум дечкото и да го читам ова на форум одма раскинувам. Демек ако ти е партнер треба да..ти среди?? Толку ли не се борите во животот, не се цените и сами дојдете до она што мислите дека го заслужувате? Никој ништо не ви должи. Ниту партнер.
Би сакала само на ова како делче да се надоврзам (општо, ништо лично ) Ако некој не бара помош од партнерот бидејќи знае дека потоа ќе му набива на нос или општо, ќе му помогне, па вака ќе се однесува, да знаете дека тој не е вашиот човек девојки. Не го нормализирајте ова од ниту една личност која би требало да важи за ваша блиска личност @Anonimnna5 Лани во Март имаш пишувано дека дечкото живее во друга држава? Дали ова е истиот тој? I'm confused како тогаш одите повеќе од 1 година Исто така, комуникацијата навистина ти е проблем, како индивидуа, но и како пар. Партнерот треба да има емпатија за тебе, но мора и да му објасниш што те мачи без тантруми. Тоа што го нарекуваш со погрдни зборови, навистина ти ја прави приказната климава. На крај ништо човек не може да разбере Bottom line, не биди со некој кој го мразиш
Во ред, тоа сељак го кажав општо , дечко ,маж ако не ти помага и заеднички ако не помагаме од кој што треба да чекаме не ми е јасно навистина ? Јас верувам во тоа дека секој кој има врски ќе ги искористи , демек вие никогаш не сте нашле врска за некој и нешто ? Зашто да не ми помогне , кажува дека на другари им помогнал да работат некаде на пц државно с работеле физичка работа јас му викам да пробам чистачка со тетка ми она не се жали , чисти три спрата , ми вика не , тоа не е за тебе , мене не ми е нормално да се зависи од дечко маж и не сакам така ама битно се запнал не чистачка , мене ниту една професија не ми е срам ама ми се смачи тешки работи да работам а тој не ми понуди лесна раб туку рецепција !!
@Anonimnna5 Дали тргна со него баш поради оваа причина? Дека спомна уште на почетокот ти ветил дека ќе ти среди, а потоа ништо.
Еве што пишала девојката уште во Ноември. Разбирам да сакаш да ти помогне партнер ама тука најверојатно тој не сака. Реално, тој веќе си има круг со колеги и колешки, ако си ти таму ќе треба заедно да користите пауза, постојано да поминувате време заедно. Ако “заглавиш” со некој проблем, ти ќе очекуваш дека тој како општинар со поголемо искуство и круг ќе ти ги решава проблемите. Од друга страна тој ќе треба да те оправда пред сите, а тоа би влијаело негативно на неговата кариера. Ние не знаеме каков работник си во суштина за да земеме да го дискутираме ова. Можеби ќе си дадеш отказ за неколку месеци, тој не сака да се чувствува загрозено бидејќи те “пикнал” тебе у општина. Не знам колку е здраво ова за една врска. Не сакам да го осудувам човекот, но у глобала би имал товар. Сурово е ова што го кажувам, но во пракса е така секогаш.
... Лесна/Тешка работа, што е лесна/тешка работа? 1. Работа во комунално, градежно, копање со казма, врзување арматура додека врне или пече сонце цел ден; 2. Било која административна работа кај што треба да бидеш кул, додека некој/а си лечи комплекси на тебе? 3. Било која работа кај што си ја оставаш душата, а утре на твоите деца не можеш да им пружиш се што сакаш? Баталете холивуд, боливуд, турски серии, итн. Животот/реалноста е друга, не е фер. Така да, deal with it. Плачењето и обвинувањето други нема да реши ништо ако самите не сме спремни за промена.
Не мора да е од партнер, може и од друга блиска личбост, утре при кавга може да ти рече - јас те вработив, ти мене вака ми враќаш. Ама да, се разбравме. Никој никому ништо не му должи.
@Anonimnna5 Прво он ти е дечко, не ти е маж. Јас мислам дека немаш доволно глас за рок од една година да го побараш тоа од него, да е било во обратна ситуација и ти би реагирала исто. Друго, он работи во општина, таа општина не е во сопственост на татко му или мајка му па да оди и да кажува кој да примат на работа, знаеме сите овде како стојат работите, кој каде се вработува. Да те издржува да, убава понуда ти дал ама немој да мислиш дека нема да ти го споменува тоа на глава. Оди барај си сама работа, не зависи од него за работа, секогаш имај си свои пари. Кажуваш од мала работиш, како си наогала до сега работа, така продолжи да си бараш. Не е дечко ти Linkedin на крај краеви па да ти бара тој работа, а ти да бираш, таму сакам, ваму не сакам. И не очекувај од него да те разбере за тежината на работата кога тој работи во општина, таму сите се нишај врата зимај плата.
Е добро де, и тој влегол таму преку градоначалникот , сигурно е неписмен и клати врата секој ден, па зашто и она да не влезе? И плус ако пика другари да работат, што не би ја пикнал и неа, женска му? Ја ја разбирам, има зашо да се лути. Али искрено, типот не сака да те пикне оти не знае дали ќе останете заедно. Шо да троши сериозна услуга за нишо битно? Просто ко грав. Земете се прво, па тек тогаш ако не те пикне, дојди жали се. Ако остане и он и другар му градоначалникот до тогаш на работа де.
@bicycle Да, апсолутно никој никому ништо не должи, тоа е факт. Но, исто така факт е дека партнер или семејството/блиски луѓе кои те сакаат, природно ќе сакаат да ти помогнат, без да тоа да ти го набиваат на нос. Во тоа лежи разликата Факт е дека тој не сака да и помогне на девојката, судејќи по оригиналниот пост. Не реагира емпатично и како човек кој ја сака. Е сега дали натаму и ова нејзиното е испланирано предвреме и ова е причината да се заедно, го менува наративот секако, ама сето горе друго си останува
Мене не ми стои таман дека дечкото пикнува кој ќе сака на работа. Таа е државна служба и оди преку огласи, не може на некој ќе му текне сега да сака да се вработи и одма за него оглас да прават. Ама ајде, нека е како што вели. Ова излегува дека дечко и министер во општината е. Ова и јас го мислам ама не сакам да кажам да не излезам виновна на крај. Затоа само искоментирав дека он и е дечко, не и е маж и он нема обврска неа да ја пикнува на работа. А како што гледам членката си бара 'лесна' работа па затоа и понудил да си седи дома и да ја издржува. На крај краеви ниедна работа не е лесна.
И двајцата сте ред флег и нема љубов, неговото е покажано преку немање емпатија, а твоето преку тоа што си со него од корист..