Така на факултет имаше професор кој викаше , уште на првиот час ви кажувам дека кај мене нема врски, јас барам реално знаење , прво лично за вас па понатака за било што друго , не допираат до мене , роднини ,браќа, сестри , немојте да ми праќате врски и замисли што , девојче кое се дружеше со мене на факултет ми рече дека положила со 9ка кај тој професор а не учеше и викам браво кај овој највеќе учиш и ми вика, не бе, на татко ми е пријател и викам па како, нели рече да не се праќаат врски бара реално знаење на што девојчето ми рече секој кој има врски ќе ги искористи и во право беше ,така и вие , зборите дека не треба да се потпираме на врски а сигурна сум дека секој од нас би ги искористил.
А ако ти понуди да ти помогне за друга административна работа,осигурителна компанија итн.ќе прифатиш.Или мора во општина
Се потпираме на брак, а не на врска. Разграничи малку, има разлика. Плус ти поставуваш услов, вработи ме во општина, не ми нуди работа на рецепција, тешка е.
@Anonimnna5 Но, врски не можеш да искористиш ако си нападен Бидејќи во овој случај ти немаш директни врски, туку ги има твојот дечко, кого btw цел ден го нарекуваш сељак. А факт е дека досега си требало да сфатиш дека тој едноставно не сака да го направи тоа. Зошто? Не знаеме. Бидејќи не знаеме воопшто каква ви е динамиката во врската. Ни колку долго одите, ни кој како гледа на другиот. Тоа си го знаете вие. Можеш да се смириш и да седнете искрено и нормално да разговарате, и да видите на што сте. Точно тој треба да биде поемпатичен, но и ти мораш да имаш self-accountability
Добро, фала на сите , јас претерувам што не сакам да работам по фабрики и тешка физичка работа, изгледа жените треба да работат потешка работа од мажите
Еве чистачка А чистачка сакаш да работиш . Па као демек он не ти давал.. кажи си дека тебе не ти се оде а не он не ти давал.
Членката сака нишај врата зимај плата. Крај приче. Да си оди сабајле да си испие кафето, да си залафи некој муабет и да си оди дома и оп на 1ви на банкоматот да се нацрта.
Million dollar question: Дали и зошто би сакале да работите на исто место со вашиот партнер/ка? Јас искрено не би.
Ете него му е лесно , иде на раб од 08:30 до 13:30 за 700е плата и како јас треба да реагирам на рецепција три смени а од друга страна ми вика нема шанси чистачка да идеш , подобро дај да живееме заедно и моите пари да се заеднички ,ама јас не сакам така , не ми е убаво да зависам од некој , лесна работа е тоа кај што човек не се мачи физички и психички
Јас што да речам што цела фамилија ми се во администрација а јас во бутик одела продавам ? После ова идам јас да престанам да зборам со сите , членката ме просветли , јас па уште им правам муабет бреј
Ngl, вака ја замислив на вратата од општината, по последните мислења Разбирам секој сака да му е лесно. Но, далеку подобро е да го пронајдеш тоа во што си добар/што го сакаш, да ги развиеш тие вештини и така да монетизираш. И во секое време и било каде да можеш тоа да го работиш и да се снајдеш. Отколку клатење врата и тоа до следните избори
Мислам доволно беше , се повлекувам и фала на сите по не знам кој пат , машки член навредува на женски форум и се толерира , секоја чест . Убава вечер до сите