Патем. Не постои "не трансакционална" врска. Сите сте со дечко ви/девојка ви оти ваљда ве сакаат, се грижат, ви угодуваат, ви готват. Особено за вас мажите имате перење чистење ебење чување и дадилка за без пари. Во најмала рака ќе си со некој што се грижи и те сака, ти обрнува внимание. А под ова се подразбира и да ти помогне коа си во очај за подобар живот. Што е поентата тука? Да си во врска со дечко кој кур го боли за тебе? Иди жено снајди се сама што ми кажуваш мене дека ти е тешко. А за што те имам тебе? За украс и да те ебам коа ќе посакаш. Мрш... со тие ваши трансакции.
@ecotte12 Ако ти оставил впечаток дека му пречиш што секојдневно комуницирате, he ain't the one. Онаму каде е the one, нема ни да се прашуваш, ни да мислиш за вакви работи
Да, ако се заинтересирани природно ќе сакаат да се допишуваат колку што е можно. Плус, ако се зафатени повеќе тој ден ќе ти дадат до знаење и ќе ти пишат веднаш штом се ослободат. Навистина сѐ си течи нормално и природно кога има заинтересираност. Тоа што ние овертинкаме и наоѓаме изговори друго е, но скоро секогаш значи дека не е тоа тоа. Кога ми пишува некој ако го нема тој вајб и јас се повлекувам.
Вака: 1. Не е проблемот дечко и да не и помогне за работа; 2. Работата е во тоа што, дечко и не може 100% да и гарантира работа таму, бидејќи не зависи се од него. 3. Можеби и да може, дечко и не сака да работат на истото место, што има погрешно тука? 4. Бидејќи тој "помогнал" на пола село, ама не и на неа, таа му закачи таблички сељак; 5. Correct me if I'm wrong, таа пиша на темава со надеж дека сите ќе го распнат дечкото, али кога коментарите не тргнаа во нејзина полза посебно од членките, проба да се претстави како жртва и тоа не запали. 6. Лонг стори шорт, не е проблемот во дечкото, туку тоа што таа самата го пиша и се одби од глава. Како, лесна работа, да не биде ниту физички, ниту психички оптеретен/а или клати врата, земај плата. 7. Сакаме да тргнат работите на поарно во државата, а повеќето, сакаат клати врата, земај плата, али: Кај сите турци, таму и гол Асан. 8. Еве ви пример денес, Џихан Ахмед член на комисија за спречување и заштита од дискриминација, на говорница, не може да сврзе 2 реченици и нема поим од истанбулска конвенција? 9. Ништо лично, али прво таа самата себе треба да си помогне, пред некој друг да и помогне нејзе.
Како што реков милион пати, и да неќе дечко и да работат заедно, ќе и помогне со љубов и со чест да најде друга работа, не толку ладно да и возврати. И да, ако помагаш на сите а не на женска ти шо буквално е со тебе, сељак си со тапија.
Дали директно му имаш кажано “сакам да ми најдеш работа кај вас” или “дај да најдеме нешто за мене” ??? не мора во иста институција штом градоначалникот му е другар може да те стават и во друга институција не мора во општина.. 3 дена едвај исчитав се и од страна изгледа како да тој нема поим дека ти сакаш да работиш државно или таму со него, туку дека на него сам треба да му текне според тебе. Мажите не читаат мисли да знаеш, директ кажи му вака и вака сакам можеш ли нешто да направиш. толку е просто, една реченица..
Ете да речеме ликов и помага 99%, али тој 1% што таа не е во општина со него е проблем го прави сељак???
Практикуваш селективно читање. Нема, не постои причина зошто да не и помогне да најде друга работа макар и да не е со него. Освен ако не ја користи да си тепа самиот време, за секс или внимание. Да ми рече дечко ми дека му е тешко и да му помогнам за работа, зошто не би? Не сме партнери на крај на денот? Вистински партнер ќе се нафати да ти помогне. На вистинскиот партнер ќе го боли да те гледа како се мачиш, а да те остави на сама себе да се отежнуваш ни под разно. Не можете да оправдувате вакви ствари. Како сакате вртете го. И ова го кажувам како некој што помогнал и му било помогнато. На другарка ми дечко и ја фати во странство кај неговите, многу ниска никаква позиција ама битно се покажа како човек. Нема причина зошто да не помогнеш на девојка ти, освен ако длабоко во себе знаеш дека само си со неа од други-вистинско користољубиви намери. Ако партнерот ти се жали дека му е мачно, тешко, и тебе ти е сеедно, не даваш никаква иницијатива да помогнеш, не само шо си сељак туку и кукавица.
Ајде јас да преферирам селективно читање, што преферираат другите? Таа не сака било каква работа. Таа сака лесна работа, да не се замара ни физички, ни психички. Таа сака во општина. Ова е огромно его, кај што не е битна толку плата, туку е битно кој си во општеството и луѓе да ти прават лице за да им завршиш работа, ако знаеш де, ако не знаеш да кажеш на кој знае. Ете и вели "не сака" да биде чистачка, и вели да си седи дома тој ќе работи сам. Не дека седнал скрстени раце, и дава опции, ама не и чинат. Епа на крај фати сама и работи што сакаш и јас ќе те поддржам. Или на крај, краева, да земе да се обеси ради неа? Тој е тој, ако го сака арно, ако не нека го остави и да не го тупи. Ffs Бил сељак оти не ја седнал на фотеља
Леле остај ги принцезите жити све.. Ние шо не сме очекувале да не' седне партнерот на фотеља, ни љубов, ни пажња, ни bare minimum не сме знаеле шо е, за грев сме јадни ние. Знаеш како, многу летање у облаци не е на арно, али ќе си ја научи секој лекцијата, млади се, времето е пред нив
Остави ги луѓево на форумов нека толчат вода во аванот, малку претераа, ти најдобро времето потроши си го да се решиш дали да останеш со дечко ти или не
Да, му реков приватно не е убаво и ми е тешко , државно е поубаво на што ми рече , да ама тешко е државно да се влезе за било каде ми рече заедно да сме живееле и тој да работел и парите да се заеднички, ама јас не сакам да зависам така. А директно му реков за државно ми вика нема оглас и да има он немал други луѓе освен градоначалникот а во општините сега нема да има огласи а во други институции немал врски господинот, ама јас претерувам ок е. Другите кои ги вработил за нив имало оглас и тогаш можел мхм