Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Tam4yy

Tam4yy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2010
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    301
    Тргни се. На вакви им нема оправање, ти кажувам од искуство. Сум дала дури и шанси откако ќе раскинат и имаш муабет типа извини, нема вака пак. На крај следна врска пак све исто. Со две имав ваква ситуација и ден денес пробуваат да се дружат со мене ама јас си имам веќе нови другарки, а они немаат со кој едно кафе да испијат.

На nextredstyle, Panda00, eliesaab и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Компир Манџа

Компир Манџа Форумски идол

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    5.627
    Допаѓања:
    8.402
    Ги чкртам од friend list и вртам нова страница со нови пријатели.

На tsanemsit, eliesaab, Curious cat и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. theowndemon

theowndemon расипана играчка Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.967
    Допаѓања:
    184.141
    Пробвам да му дам простор да му помини та интензивна фаза од нова врска, после малку поќе барам и давам шанси за дружење. На почеток на врска ми е како очекувана фаза шо мора да се помини. Ако пак ме одбива после 3-4 месеци послаб контакт, комуницирам и кажвам шо ми треба. И после то се тргам ако не можиме да најдиме решение. Му треба простор - ќе му дам, ама пред се ми треба мене мир и да се преорганизирам со другите важни луѓе во мојот живот. Едноставно не сме на исто ниво на важност, јас сметам дека сме поблиски, а другата страна не мисли исто. И ќе бидам повредена и малку тешко ќе прифатам дружење пак, или бар то дружење ќе е со резерва. Ама имам сфатено дека со сила не можи ништо. Шо е мое ќе напрам (давање простор и комуникација), ама со сила не можам ништо. И некогаш знај многу да боли то, ама подобро побрзо да стигниме до тој заклучок за да се заштитиме од долго тлеење на негативни чувства.

На Mumoftwo30, bookslover, Panda00 и 2 други им се допаѓа ова.
  4. makakosi

makakosi Активен член

Се зачлени на:
    1 мај 2024
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    40
    И ти фати си некој и готово.

Инаку, многу ти е генерално прашањето. Зависи многу од луѓето, од личноста, од годините, од карактерот, дали често сте се гледале и дружеле претходно...

Мое искуство е да се даде време на личноста што стапила во врска некој период, месец-два додека е на почеток и да ужива, додека се запознаат подобро, а после самата личност би требало да почне да балансира помеѓу врската и другари/другарки.

На Curious cat му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.657
    Допаѓања:
    61.818
    Ќе кажам нешто што можеби ќе звучи неубаво, ама мислам дека мажите повеќе си ги задржуваат другарите отколку жените другарките кога ќе дојди за врска/брак. Едноставно премногу примери имам за ова. Тој ќе излегува ќе шета со нив, а таа ќе ги запостави другарките и ќе им вика дека се љубоморни ако ѝ речат дека не поминува доволно време со нив.

А ако дојди до разделба, таа прва нив ќе ги бара бидејќи немала никој друг освен партнерот. Е тогаш иди интересното. Некој можеби ќе ја прифати назад, но некој нема да заборави како се однесувала претходно.
    Според мене, ако навистина се кае би дала една шанса. Но ако истото се повтори на следен партнер, скроз би прекинала контакт. Fool me once, shame on you. Fool me twice, shame on me.

А за другото, тешко е но мора да се прифати дека се смениле работите. Со време станува полесно. Баш онака како што се спомна погоре, сѐ помалку и помалку ќе се осеќа нејзиното отсуство. Ќе се најдат други луѓе за дружење, животот продолжува. Таа е во полоша положба ако нема никаков пријател и цело постоење ѝ се врти околу партнерот.

На Tam4yy, nextredstyle, christinnn и 6 други им се допаѓа ова.
  6. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    7.078
    Допаѓања:
    31.449
    Зошто во твојот цитат мене ме пишува ? Напишано е од мачката не од мене :rofl:

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.128
    Допаѓања:
    41.906
    Поим немам ади :D

На Adidas888 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Kati428

Kati428 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2023
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    1.079
    Ако ми веруваш не се замарам.Престанува да пишува,да се јавува и јас се тргам на страна.Нема што да форсирам.

На nextredstyle, Mumoftwo30, Panda00 и 3 други им се допаѓа ова.
  9. devojkata1234

devojkata1234 Активен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2024
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    18
    Има ли некој за лп ми треба совет, не се работи за љубовен проблем, не знаев каде да го поставам прашањето.

На Felix Anima му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Nane2356

Nane2356 Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    689
    Допаѓања:
    1.641
    Ќе пробаш еднаш/два пати да пишеш за да излезете и да се видите ако видиш дека те избегнува и дека не сака, или пак тоа го прави ептен ради реда кратко и набрзина не ти треба. И општо е ова, не само заради дечко/девојка. Сум имала ситуации кога вака ќе сум пишела на другарка и гледам дека ме избегнува и толку. Нема зошто да форсирам нешто што очигледно од другата страна не се сака. Дека нели доколку сака ќе пише следен пат кога може и е слободна. А не да кажува па важи, да, ќе се договориме и толку.

На Panda00, nextredstyle и SummerGirl им се допаѓа ова.
  11. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.885
    Допаѓања:
    135.800
    Прво се почувствував малку лошо, а потоа ме фати смеа. :D
    Толерирав некои особини колку можев, но кога реши дека единствено дечкото ѝ е битен и почна да се оддалечува си реков дека нема да ја молам 100 пати. Не ми требаат личности кои приоритизираат токсични партнери чија цел е само да ги одвојат од сите и да ги направат зависни од нив.
    Си имам муабет со други и ќе си барам уште.
    Немој да ги мислиш таквите. Терај даље.

На bicycle, Amellie13 и MiloMalo им се допаѓа ова.
  12. ThePharmacist

ThePharmacist Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2020
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    878
    Голем ризик е тоа да ги отфрлиш сите другарки заради дечкото. Затоа што утре ако раскинеш ке немаш на кого да се пожалиш и да си ја кажеш маката пошто сите си ги отфрлила.

На KiT, Tam4yy, Snowflake92 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.885
    Допаѓања:
    135.800
    Точно, ама некои не мислат на ова.

На KiT и ThePharmacist им се допаѓа ова.
  14. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    5.170
    Допаѓања:
    17.264
    Ако може некој ЛП, ми треба еден совет. :)

15. Devojkata55

Devojkata55 Активен член

Се зачлени на:
    22 јули 2025
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    16
    Ако може лп некој за совет?

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Alizée10

Alizée10 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 февруари 2024
    Пораки:
    396
    Допаѓања:
    501
    Некој да ми напише ЛП?

17. J. T.

J. T. Нов член

Се зачлени на:
    13 февруари 2026
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    22
    Имам проблем за кој би сакала да слушнам мислења и совети од ваша страна. Моментално сум во 7 годишна врска, која кај и да е очекувам да премине во брак бидејќи со дечко ми зборувавме на таа тема и двајцата сме согласни на следен чекор. Освен некои помали кавги кои мислам дека се нормални за секој пар, сме немале никакви проблеми. Тој е навистина прекрасен човек пред се, и внимателен и грижлив, буквално маж што би го посакала секоја жена и сум среќна што го имам. Живееме заедно, супер функционираме и немаме проблеми.
    Причината поради која што пишувам е во мене, емотивно сум тотален хаос периодов и се чувствувам многу вознемирено и збунето. На работа кај мене се вработи нов колега пред речиси два месеци, и од самиот старт почувствував дека имаше некаков клик меѓу нас. Имаме доста заеднички теми за разговор и тој тече природно, како буквално да се знаеме цел живот. Убаво ми е во негово присуство, дури и самата помисла дека ќе го видам ме прави среќна. Да напоменам дека ни јас ни тој ја имаме преминато границата, и не знам тој како се осеќа во врска со мене, не ми е ни битно искрено. Проблемот е во мене и како воопшто ми се деси ова кога се ми е совршено во врската? Значи не велам дека готово се заљубив во колегата и не го сакам повеќе дечко ми, туку зошто се појавија чувства кон друг маж кои беа резервирани само за него?
    Збунета сум и би сакала да слушнам дали е нормално и со друг човек да осеќаш поврзаност на ваков начин. И како да го надминам ова без да прерасне во нешто посериозно?

18. arwen93

arwen93 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    1.043
    Допаѓања:
    1.637
    Јас мислам дека се моментални чувства и ќе поминат. Немој да расипуваш љубов за некој што само ти се допаѓа или ви иде муабетот. Постави си граница во глава до кај смее да одите со муабет и држи некоја дистанца. Може понатаму ќе видиш нешто што нема да ти одговара кај него.
    Ко што и рекол маж и на Наташа Аксентијевиќ “добро данас је понедељак до петак да си се одљубила.” :rofl:

На Frida-, Tam4yy, Paula123 и 4 други им се допаѓа ова.
  19. J. T.

J. T. Нов член

Се зачлени на:
    13 февруари 2026
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    22
    Не, нема шанси да си ја расипам врската, не вреди за некој што не го познавам добро. Веќе и поставив граници, сведов контакт на минимум. Само се осеќам како емоционално да сум го изневерила дечко ми и тоа е она што ми пречи. Се надевам дека е нешто минливо.

20. Mrs. right

Mrs. right Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    4.346
    Допаѓања:
    18.150
    Па си го изневерила емоционално, барем си свесна.

Многу е чуден и непријатен овој дел.
    Какви чувства? Одговори си го самата ова.

Да не се напраат други поголеми проблеми, а сепак срце е у прашање.

И зашто ако е све совршено ко шо тврдиш, се јавува ова?

Преиспитај ја врската и целава оваа ситуација.
    Како може да и' се допаѓа друг?

На FlirtBerry, Stark, Panda00 и 1 друга личност им се допаѓа ова.