Форумџика на годината

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. J. T.

J. T. Нов член

Се зачлени на:
    Денес
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Не, нема шанси да си ја расипам врската, не вреди за некој што не го познавам добро. Веќе и поставив граници, сведов контакт на минимум. Само се осеќам како емоционално да сум го изневерила дечко ми и тоа е она што ми пречи. Се надевам дека е нешто минливо.

2. Mrs. right

Mrs. right Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    4.255
    Допаѓања:
    17.815
    Па си го изневерила емоционално, барем си свесна.

Многу е чуден и непријатен овој дел.
    Какви чувства? Одговори си го самата ова.

Да не се напраат други поголеми проблеми, а сепак срце е у прашање.

И зашто ако е све совршено ко шо тврдиш, се јавува ова?

Преиспитај ја врската и целава оваа ситуација.
    Како може да и' се допаѓа друг?

На Panda00 и Mr.Limonko им се допаѓа ова.
  3. arwen93

arwen93 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    1.003
    Допаѓања:
    1.552
    Штом си увидела дека е грешка и сама на себе си признала дека такви мисли се погрешни тогаш доволно е самото тоа што си свесна. Не си го изневерила, продолжи понатаму како ништо да не се случило. Дистанца од колегата и тоа е тоа.

4. arwen93

arwen93 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    1.003
    Допаѓања:
    1.552
    Значи жив човек е не е робот. Со колегата поминува 8 часа дневно, се разбираат ете како што кажа кликнале со муабет. Што има сега да ја преиспитува врската кога се заедно толку време и сѐ им е супер. Некогаш чувствата не можеш да ги контролираш. Не го изневерила свесна е дека грешка е тоа што го чувствува. Моментално е ќе помине.

5. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    3.852
    Допаѓања:
    9.875
    Не го заслужуваш дечкоти ниту пак не треба да го нарекуваш иден маж се додека во мислите не си сигурна дали го сакаш дури и после 7 години врска и поминато време со заеднички моменти. Не си дете за вакво нешто да паѓаш платонски. Шо значи ова дека утре на било кое место ете се појави и друг човек, земјава е преполна со луѓе, истото би го правела? Ова ништо не се разликува од другото неверството, иста димензионалност е.

Или сепак да не тролаш?

На Polyincognito, Panda00 и Mr.Limonko им се допаѓа ова.
  6. Mrs. right

Mrs. right Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    4.255
    Допаѓања:
    17.815
    Шо знам, чудно ми е.

Е од таа неможност да се регулираат чувства, се дешаваат неубави работи.

Добро што е свесна.

Да ја преиспитува не е лошо, оти често мислиме дека ни е добро, а уствари се лажеме и нешто ни фали , па вака преку вајбнување со некого, гледаме да си го компензираме тоа :)

На Panda00, Mr.Limonko и arwen93 им се допаѓа ова.
  7. Panda00

Panda00 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2021
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    1.183
    И јас го делам истово мислење. Доколку вистински сакаш некого, ако гледаш некаква иднина со тој човек, и ако си стварно среќна во таа врска, нема да те интересира никој друг.

Седум години не се малку време, за да видиш дали некој ти одговара ко човек или не.
    Не викам дека девојкава изварала, не се работи за физичко изневерување, ама самата вика дека се осеќа како да го изневерила емоционално, што значи дека е свесна.

Можеби стварно треба да расчисти со себе и да се преиспита дали е среќна, дали и што ѝ фали во таа врска, што е тоа што довело до тоа друг да ѝ го привлече вниманието.
    Најверојатно има нешто.

На Mumoftwo30 и Mr.Limonko им се допаѓа ова.
  8. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    2.296
    Допаѓања:
    10.962
    @J. T. Според мене,

Замислувам вака мојот партнер во кој јас сум вљубена и кој го сметам за иден сопруг, да развил чувства, пеперутки и виножита за нова колешка? :drunk:

Дури до степен да мора да сведува контакт на минимум за да се контролира и да пишува на форум есеј за совет од толку што го мачи? (heidy)

Па утре брак со мене? Ма нека човеку, не требит веќе, може само да ме одмине во најширок круг :D

Тоа што сте 7 години, впечатокот е дека го гледаш само како сигурно резервирано место, а не нешто повеќе.

Which is kinda sad и за двајцата:*:

На Mumoftwo30, Gospodin_D, Mr.Limonko и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    841
    Допаѓања:
    3.567
    Со дечкото со кој е во врска поминала 7 години па изгледа не развила искрени чувства кон него, така што тие 8 часа не се ништо што ги поминува со колегата..
    Со многу луѓе ти кликнува муабетот и поминуваш 8 часа на работа па не развиваш чувства кон нив..
    Девојкава очигледно не го сака дечкото со кој што е во врска, не сака да раскине поради толку години поминати заедно, а со него е затоа што тој ја сака и убаво се однесува кон неа.. Тој очигледно се труди за погрешна личност, има многу девојки кои што би му возвратиле со љубов на се што прави а не да посакуваат други на негово место..
    @J. T. Кажи му го сето ова на дечко ти, дека си заљубена во друг, како нас што ни кажа..

На Mumoftwo30, quattro, tsanemsit и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Panda00

Panda00 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2021
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    1.183
    Истово сакав и јас да го кажам.
    Можеби ѝ е жал да му раскине затоа што е премногу добар, како што кажува.
    Може мисли дека ќе го повреди доколку му каже дека ѝ се допаѓа друг.
    Или може само се навикнала на него, сигурна зона, комфорт зона, како сакаш наречи го.

Што според мене е многу погрешно.
    Еве, се ставам на местото на дечко ѝ.
    Дефинитивно не би сакала партнерот да остане со мене само затоа што сум предобра и да ме ,,сожалува", или за атер на ,,добра стара времена".
    Доколку некоја друга му го ,,украде" вниманието, би сакала да го дознаам тоа од него и да не ми го губи времето повеќе.
    Во спротивно е само мачење, за двете страни.

Ама, тоа сум само јас.