Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. TrueToMyself

TrueToMyself Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2022
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    778
    Па убав ти бил сексуално те привлекол, зашто си го дозволила тоа? Не го сакаш маж ти значи... кој апсурд

Она е свесна дека има симпатии ама не е исто симпатија кон некој и љубов кон друг (во овој случај партнерот).
    Ако сакала ќе го изневерела ама била свесна и затоа пишала тука за да и дадеме мислење, а не да кажуваме дека трола.
    Секој што ќе побара некое мислење или ако искаже некоја мака овде што не е сфатлива за нас одма напаѓаме и осудуваме до коска !
    Дај бе некад размислете надвор од кутијата.. има секакви случаи.

На Bitter-Sweet, Lavender4 и arwen93 им се допаѓа ова.
  2. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.630
    Допаѓања:
    61.592
    Непопуларно мислење, но јас мислам дека не е толку ретка појава во долгите врски да се развијат некакви чувства кон друга личност кога ќе се појави, особено ако е станато монотоно и не правите нешто ново посебно, само не секој на глас го признава тоа.
    И не, не мора да значи емоционално неверство ако некој друг ти фати внимание, разликата е во тоа што правиш во врска со интересот кој ти се појавил. Ако активно го "бркаш" тој интерес и цело внимание и емоции ги пренасочуваш кон новата личност, па и крајно стануваш физички интимен, тогаш да, неверство е. Но ако го прифатиш само како минливо нешто и не правиш ништо во врска со тоа ќе си помини само како да не било. Така да, во оваа ситуација најдобро е да се распраша човек зошто дошол до тука, дали врската е станата монотона, дали можи да направите нешто за да ги разгорите чувствата повторно како на почетокот, дали кога ќе ги затвориш очите и ја замислиш иднината по 10, 20 години од сега сакаш да го видиш сегашниот партнер до себе?
    Одговорот на ова секој си го знае. Но апсолутно не мислам дека треба да се суди толку јако кога некој друг ќе ти фати око, бидејќи да, луѓе сме и нормално е да не ти се свиѓа само еден човек цел живот.

На Bitter-Sweet, Biljarkata, Трагедијаупмм и 4 други им се допаѓа ова.
  3. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    5.116
    Допаѓања:
    16.987
    Ајде да препрочитате што пишала:
    Ова не е обична симпатија, вака почнуваат да се развиваат чувства за некого, ова може да е и прв чекор до "заљубување".

На Mrs. right и Panda00 им се допаѓа ова.
  4. Dekoo

Dekoo Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2020
    Пораки:
    664
    Допаѓања:
    1.213

Тука завршуем :)

5. Mumoftwo30

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    5.116
    Допаѓања:
    16.987
    Знаев дека си ироничен! |(

6. Dekoo

Dekoo Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2020
    Пораки:
    664
    Допаѓања:
    1.213

Ноуп, не сум, и

Ноуп

Whether emotional cheating is worse than physical cheating is subjective, but many experts and individuals argue that emotional affairs can be more devastating because they represent a deeper betrayal of trust and intimacy. While physical cheating often involves a, sometimes impulsive, sexual act, emotional cheating involves directing romantic energy, secrets, and affection toward someone else, causing the betrayed partner to feel replaced, insecure, and emotionally abandoned.
    Here is a breakdown of why many consider emotional cheating worse, along with differing perspectives:

Emotional cheating is the formation of an intimate, deep emotional bond with someone outside a primary relationship, characterized by secrecy, emotional dependency, and a "romantic flavor" that diverts energy from the partner. It crosses boundaries from friendship to infidelity when secrets are kept, physical attraction is present, or emotional needs are met by the third party.

Why Emotional Cheating is Considered Worse
    • Deepest Level of Betrayal: Emotional affairs often involve sharing thoughts, feelings, and vulnerabilities that were previously reserved for the primary partner.
    • Insidious Development: Emotional affairs often start innocently as friendships and cross boundaries gradually, making them harder to detect and stop before significant damage is done.
    • Intentionality: While physical cheating can sometimes be a, impulsive "mistake," emotional cheating usually involves a consistent, conscious choice to build a connection with someone else.
    • Gaslighting and Ambiguity: Because there is no physical evidence, the cheating partner often denies the affair, causing the betrayed partner to question their own reality and sanity.
    • Heart Over Lust: Emotional cheating implies a deeper bond, making the betrayed partner feel that their partner’s heart and mind are truly somewhere else.

7. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    2.297
    Допаѓања:
    10.968
    I'm pretty sure дека од тука до Месечината е разликата меѓу:

Забележуваш нова личност и си помислуваш дека е убава, доаѓа нов колега и си викаш, фин згоден човек and you go back to your usual work (wfh)

Vs.

Запознаваш нова личност/доаѓа нов колега и ти веќе 2 месеци си ја преиспитуваш врската, чувствата, си вознемирен, не спиеш, пишуваш на форуми за мислења и опишуваш како си кликнал и си пресреќен (heidy)

I mean, во животот не се лажи себеси, ниту троши туѓо време :*:

На Purpleheart, _Vera_, Panda00 и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Mumoftwo30

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    5.116
    Допаѓања:
    16.987
    Така де!!
    Ама исто им е на некои со тоа да кажеш за некој глумец дека бил убав, смешки! (facepalm)

На Panda00 и Polyincognito им се допаѓа ова.
  9. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.741
    Допаѓања:
    24.101
    Секош тревата изгледа позелена на другата страна.. :)

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Dekoo

Dekoo Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2020
    Пораки:
    664
    Допаѓања:
    1.213
    Дур не те клецне, после плевел испаѓахахахаха

На Stark му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Mumoftwo30

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    5.116
    Допаѓања:
    16.987
    :)
    b1813d9ffcd7ad422a388955b53d84f8.jpg

На Stark му/ѝ се допаѓа ова.
  12. J. T.

J. T. Нов член

Се зачлени на:
    Вчера
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    4
    Не можам да вратам на сите поединечно, ве прочитав и сакам да разјаснам една работа, кликот со колегата е само кога разговараме за заеднички теми бидејќи имаме исто хоби. Не сме ни пријатели, ни блиски, не го ни познавам во поинакво светло освен во работна атмосфера. И ве молам не ги извртувајте работите дека не сум вљубена во дечко ми или дека го сожалувам па не му раскинувам. Барем за тоа сум сигурна дека не е така бидејќи јас сама не можам да бидам со некого ако не го сакам и не ми е привлечен на секој можен начин. Кажав дека ова со колегата е клик кој нема да прерасне во ништо друго. Ниту го посакувам сексуално, нити ми е симпатија, нити се дружиме вон работно време, ни телефонски број му имам, значи ништо. Тоа нема да се промени зошто знам со кој човек сакам да го поминам остатокот од животот.
    Најверојатно нема да сфатам како се деси ова ајде да го наречам интелектуално поклопување (за да не ја сексуализирате работава). Размислував дека можеби е и до самата работна средина, не ни се најсјајни односите, па дечково ни беше вистинска промена. Супер карактер е, сите колеги се смееме со него, попозитивна е атмосферата и можеби тоа ми привлекло внимание кон него.

А коментарите за виножита и еднорози, пробување, хехенце мемиња и не знам уште какви хиперболизирани небулози ќе ги прескокнам. Па и копи пејст-от на аи текст во недостаток на мозочни клетки ќе го прескокнам. На останатите ви благодарам за мислењата.

На Bitter-Sweet, Biljarkata и Amellie13 им се допаѓа ова.
  13. Mumoftwo30

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    5.116
    Допаѓања:
    16.987
    Ти побара мислење, не знам што очекуваше? Тапшање по рамо? Спремна и на критика треба да си, зошто не секој го сака истото што и ти.

На Panda00 и Mrs. right им се допаѓа ова.
  14. TrueToMyself

Се зачлени на:
    2 декември 2022
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    778
    Ама немој така значи, заљубена си во глумецот :D
    УБав ти е !

Не секој што размислува поразлично од тебе значи дека е погрешно.

15. Mrs. right

Mrs. right Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    4.265
    Допаѓања:
    17.834
    @J. T.

Цитирам

Зашто тогаш го пиша ова?

Или не си сигурна у себе, или не знаеш што сакаш.

На Panda00 и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  16. Mumoftwo30

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    5.116
    Допаѓања:
    16.987
    А кај кажав дека сум заљубена? Ти сама измисли, тоа било исто со ова, како да не, важи. :handshake:

Прочитај и го првото мислење, па пиши пак, симпатии не се појавуваат туку така за некого, да ти е убаво со него, едвај да чекаш да го видиш, да имаш мн заеднички теми, итн...

На Panda00 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Mrs. right

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    4.265
    Допаѓања:
    17.834
    Интелектуално поклопување :rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

А ваму вика чувства развила, не се можни :rofl::rofl::rofl::rofl:

18. Mumoftwo30

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    5.116
    Допаѓања:
    16.987
    Ахахахахахахах, ова некој ново измислен збор, за кога ќе ти се засвиѓа некој друг, надвор од врска. :rofl::rofl::rofl:

На Mrs. right и Panda00 им се допаѓа ова.
  19. Mrs. right

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    4.265
    Допаѓања:
    17.834
    Ја жими све првпат го слушнав у ваков контекст :rofl:
    Научивме нешо плус :inlove:

Интелектуално поклопувачка веза без обавеза може да ја наречеме? :rofl:

20. TrueToMyself

Се зачлени на:
    2 декември 2022
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    778
    Иронија е првото бре мамасита, поентата е дека ти ја убеди дека е заљубена, како што сеа ја тебе ти истакнувам дека си "заљубена" во глумецот пошо убав нели. 8)

Девојката е прво исплашена што и се има појавено првпат такво нешто и незнае очигледно како да го дефинира, па пишува симпатии, па чувства и сето тоа затоа пиша тука за да може полесно да дојде до заклучок.
    Ние можеме наши перспективи и мислења до утре да си кажуваме, мада не верувам дека е заљубена во него, зашо реално може да се поклопиш со некој интелектуално и никад да не се развие хемија и обратно.
    Не би навлагала понатаму.
    Забележувам премногу исмевање на нечија проблематика.
    Тоа ми е премногу ниско.
    Барајте си совети у пораки :D

На Bitter-Sweet му/ѝ се допаѓа ова.