Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. RIRIFENTY

RIRIFENTY Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2011
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    435
    karak Shana Ivah многу ви благорарам за советот тој има 20 од а јас 15 год знам дека уште сум мала и неискусна не сакам да се врзувам многу но мн сум залубена го сакам повеке од својот живот иако кога раскинавме му кажав дека негова ни мртва нема да бидам во момент кога бев мн нервозна тој знае дека сеуште чуствувам нешто спремма него но ако му се вратам можеби ке направам грешка и од кога раскинав мн др момчиња пробаа да влезат во мојот живот но не им дозволив се после него ми звучи досадно немам желба за ништо мислам дека навистина сум залубена во него и знам ако му се вратам треба да го заборавам минатото и то што ме повредил и во никој случај да не глумам лубоморна :worried: :doh:

2. RIRIFENTY

RIRIFENTY Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2011
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    435
    да Ivah и јас то мислам дека уште е рано тој треба повеке да ми докаже дека ме сака тој треба да го направи првиот чекор како сто замина и да се врати :|

3. Ivah

Ivah Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    198
    ахх што да ти каЖам бе мила, знам како се Чуствуваш и колку си заљубена те свакам ваљда ова тие првата љубов, слушај мила пак ќе повторам, ако вреди да му дадиш шанса, дај му но притоа стави го на пробно и стај му во памет дека ти не си кукла за играње, и со тек на времето докаЖиму дека си цврста и дека вредиш и дека тој не е центарот на твојот Живот, а ако ти мислиш дека тоа не вреди а подобро би било да го оставиш затоа што тој има веќе 20 години и е созреан многу повеке од тебе, и моЖе да те мота како сака, ако еднаш те зафракнал зошто не и втор пат, јас се надевам дека нема. како и да одлуЧиш ти посакувам среќа и најсериозно размисли затоа што ти си топрв средно и торрва ке треба да созреваш во Животот а тој веќе е на факултет.

инаку мило ми е што размислуваш така, покаЖи му дека си цврста и дека со тебе немоЖе да си игра, придрЖувај се секогаш на твојот став, знаЧи вака е и вака ке остане. поздравЧе

4. jokaaa

jokaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2011
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    Значи ми треба помош од сите што користат ваков тип на форуми имам дечко веќе 10 месеци кој што живее надвор од државата се ни беше супер и бев тука за него кога најмногу му требав со сите проблеми и слично инаку денес истиот дознава дека имав кратка врска пред 4 години и едноставно падна во негативен афект со тоа што утре требаше да дојде а коментарот му беше не заслужуваш да дојдам ме боли твоето минато и слично... ми треба помош што да правам затоа што е тешко .... поздрав

5. RIRIFENTY

RIRIFENTY Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2011
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    435
    то него воопшто не треба да му преставува проблем затоа што тоа било пред 4 години но мозеби го боли затоа што ти тоа не си му го кажала мислам дека и ти си малку виновна мидејќи ако не сакаше да го изгубиш требаше да му казеш за то то ако те сака ке те сака таква каква што си тоа не треба да му преставува проблем него тоа значи дека не те заслужува но би требало сега ти да мукажеш дека тоа не си му го кажала бидејќи тоа воопсто тебе не ти знацело и дека тоа не преставува проблем вие да сте заедно тој не треба да ти суди за твоето минато :^)

6. Cynthia

Cynthia Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    622
    Допаѓања:
    2.368
    Не се согласувам со коментарот над мене дека и ти си виновна.
    Според ова ми изгледа на тешко лигле. Дознал дека те имал и некој друг типац, па ајде сега ќе се лигави, ќе очекува да почнеш да му се правдаш, да му објаснуваш... :x

Само разјасни му дека нема потреба од драми и трескање од земја, тоа било па поминало. На крај краева поминале 4 години од тогаш. :?:

На mims-89 и Mistery им се допаѓа ова.
  7. EleMental

EleMental Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2011
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    4.243
    Прво вака, да споделам еден основен просветлувачки факт...
    Колку што повеќе засакува еден дечко, така се повеќе може да си вртка филмови за претходните копуци со кои си била ти во врска/мување.
    Си прави филмови дали си била позадоволна и посреќна со некој претходник отколку со него, дали можеби сеуште си пишуваш со некој, да ти ѕвонат на телефон. дрн дрн...

Копање по минатото и ваквите самонанесени психички болки се карактеристика на момци со ниска самодоверба.
    Тој нема никакво право да те осудува за врски што си имала пред него, и не попуштај пред вакви гестови бидејќи така само уште подлабоко ќе навлезе каде што не му е местото се додека еден ден не почнеш да се сметаш за глупа што не си го чекала само него, бидејќи тој е витезот на бело муленце, нели?

Ако потклекнеш, ќе те соџвака, плукне и целата вина тебе ќе ти ја пренесе. А ти ни крива ни должна, единствениот "грев" ти е што си имала врска пред 4 години. Срам да ти е, како си можела?!?! (клоци)(ластици)(остар поглед)

На sesilija, Shana, Li0ness и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Ivah

Ivah Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    198
    хмм кратка врска пред 4 години??! ти овде не го образлоЖа и не раскаЖа што толку имало лошо во таа врска па тој така се однасува, претпоставувам има нешто поголемо штом тој ти го вели тоа на тебе. како и да е ако едена персона те сака ке те сака таква каква што си па дур и со твоето минато. и ти како сите други имаш право да пробаш па да си ја најдеш својата сродна душа, немоЖе Човек да се роди и да си ја знае својата судбина и да го фати веднаш принцот на белиот коњ зар не??! мила не се измаЧувај ти не си му направила ништо лошо па да се нервираш едноставно тој ако те осудува и сака да раскинете за твоето минато знаЧи дека не му знаЧиш толку како што ти си претпоставувала.

На Shana и RIRIFENTY им се допаѓа ова.
  9. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.607
    типов дефинитивно пати од комплекси и нема самодоверба. Па било па поминало... ај сеа понашајте се како деца. И нејкел да дојде зошто не си заслужувала? А чекај уствари типов сака да те види или не? Пошто воопто не изгледа како да му недостигаш..

глуми лудило..

10. jokaaa

jokaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2011
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    многу ми е тешко сега ми "пукна "врската и едноставно стварно не знам што понатаму .... јас би му кажала и милион пати го имам прашано .. никогаш го немам прашано за неговото минато зашто поаѓам од себе и знам колку боли ... и ми е криво што вака све ми испадна ..

11. swetty

swetty Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    25
    хмм...знам дека можеби не пишам во соодветна тема...ама стварно неможев да најдам друга тема...
    прашањето ми е како може некој да заборави се преку ноќ??како може една врска и премногу прекрасни моменти да заборави преку ноќ??каков тип на човек е тоаа?? :worried: како може кога ќе ме погледне во лице ништо да не чувствуваа??да не му се врајќа ни еден наш заеднички момент?? :( стварноо неможам да сватаамм...!!!!

12. Cynthia

Cynthia Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    622
    Допаѓања:
    2.368
    Тоа е тип кој уствари не те сакал. Си бил со тебе само ради забава... Или некоја друга икс причина, што го знам па јас.
    Инаку човек кој љуби неможе да го заборави партнерот преку ноќ! :shake:

13. Ivah

Ivah Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    198
    те разбирам одлиЧно али мислам дека не вреди навистина, тој Човек ни малку не те поштува и биди благодарна што се слуЧило вака а не секој ден да ти препукува па зошто па како, знаЧи стварно немоЖам да поверувам да се нема самодоверба бе :fubar: иЧ не вреди да тагуваш по Човек што незнае ни тој воопшто зошто се лути и зошто ти раскина, знаЧи без врска буквално. јас би ти дала само еднен совет да го имаш на ум, тоа што е твое ќе си дојди.

14. jokaaa

jokaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2011
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    не знам што и како е уште почна ладно да се иднесува со мене требаше да дојде денес од Германија ми наорави 300 филма како не може и сл. А ја овде со душа го чекам да дојде 2 месеци и за да не љубомори не излегувам нигде ... Како вие би постапиле во мојава ситуација ??? :worried:

15. Mistery

Mistery Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2010
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    1.626
    Остај го идиотов, зашто не те заслужува !!!!! Ми изгледа како тешко лигле....Како прво он нема право да ти се лути на тебе за врска од пред 4 години....Што му е проблемот? Спомнаа и пред мене - КОМПЛЕКС и НИСКА САМОДОВЕРБА !!!!! и што сеа ќе се праи јак фраер нема да си дојде? За да ти му се јавуваш, го молиш и што ти таму знам? Абе ајде, клоцата у гз и кажи му HAVE A NICE LIFE (мојата омилена реченица) :)

Верувам дека ти е тешко сега, ама ова лиглево стварно не заслужува за ти да кинеш живци ради него, па уште и од дома не си излегувала....Затоа, денес е сабота, ќе си се договориш со другарките, ќе си излезеш и ич да не ти свирка....А на него ќе му удриш еден TOTAЛЕН ИГНОР!!!!!! Не доаѓај онлајн никаде за да не те гледа дека си уклучена и готово....Игнорирај го во секоја смисла на зборот....Ако не те побара он сам - бриши го и продолжи си со животот.....Јас уште сега би ти кажал да го бришеш и да си продолжиш со животот зашто е тежок дебил малиов, ама знам дека ти е тешко и затоа ти викам да го игнорираш и на некој начин да му се даде последна шанса да си ја исправи грешката со тоа што ОН ЌЕ ТЕ ПОБАРА а не ти него ;)

Така ќе постапиш....Ќе го стаиш на најголемиот игнор што го има он видено во животот, а ти истовремено ќе се договориш за излегување вечер ;)

На sesilija и mims-89 им се допаѓа ова.
  16. MissSpark

MissSpark Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2011
    Пораки:
    696
    Допаѓања:
    1.287
    Изгледа, него не му се доаѓало од оддамна, па си барал причина да ти се истресе на тебе и да те напраи лошата страна во причава.
    Тоа што си имала врска пред 4 години, мислам, хелоу. Пред да го сретнеш него, си требала во стаклено ѕвоно да живееш. Ма ајде.

Бар поинветивно оправдување да нашол.

17. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Wow,значи не знам што да ти речам.Запрепастена сум.Чекај бре девојче,што има да го интересира него тоа што си имала дечко пред 4ри години?Минато е,бивш е...значи крај.Немаш ништо со него повеке.Немаш потреба да му се дообјаснуваш што било и како било.

Ако се водиме по неговата логика и ти можеш да му кажеш за некои негови бивши кои ги имал па ке бидете еднакви.Го болело?Епа и тебе те боли неговото однесување ама никој не те прашува :!:
    Не си залужувала да дошол?Ха -.- .Tој тебе не те заслужува а не обратно.

Знам дека ти е тешко но обиди се да се смириш.Размисли најпрвин дали вреди да губеш нерви заради тоа?Па ти овде ја немаш вината ни најмалку.Тоа што си имала врска пред 4 години било и поминало.
    Што има да се фака слеп за стап за нешто кое се случило.

Ајде мавни го таму,стави го на игнор како што ти кажаа другите па ако те сака ке те побара освен ако нема преголема доза гордост во себе па да чека ти да го молиш.А ако е таков знаеш што следува-шут карта.

После се,додека бил во странство а ти си седела дома чекајки го да се врати тој ти врака вака.

Трагикомедија.

18. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.073
    Душо ако требал да си дојде денес ќе си дошол, нели карти пред време се купуваат, било авионска, било автобуска, па и со кола да доаѓа знаеш ти колку саати возење се тоа? Нека не те мафта, само си барал изговор и оправдување за да не се врати. Друга работа, само заради тебе доаѓа тука или и фамилијата му е тука? Ако му е и фамилијата тука верувај дека ако планирал да се врати ќе се врател, тебе те мафта наоѓа оправдувања за да се лути ко мало дете, „Си имала друг пред 4 години??? :o - Епа сеа не се враќам дома! :'( „

Неможам да сфатам и како си можела ти дома да седиш за тој да не биде љубоморен, па не си нормална, ти за кого живееш за него или за себе? Од кај знаеш што прави тој во Германија? Што ти гарантира дека нема некоја друга тој таму?
    Види, уште од сега е манијачки настроен, му сметаат твоите врски од минатото, и практично не ти дозволува да излезеш од дома, сега па уште и сака да го молиш... јас нема да ти дадам никаков совет што да правиш ама размислиси со ладна глава каква иднина те очекува покрај ваков тип, вечно заклучена дома, утре ќе ти забрани и кај мајка ти и татко ти отидеш :x

На sesilija му/ѝ се допаѓа ова.
  19. jokaaa

jokaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2011
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    е вака сега ... значи проблемот е тоа што се тоа се сведе на мување пред 4 години за која јас му немав кажано и тој дознал од некаде и испизде ... и сега најновото од сабајле ми бара "список "на сите мои бивши во inbox на фејсбук а ја утрово завршив на интерно одд (имам проблем со чир на желудник) и дечково место да ме сфати едноставно ме откачи на телефон и добив порака колку побрзо ќе ми напишеш за твоето минато толку побрзо све ке биде ок... а јас не сакам да го молам зашто овие 10 месеци буквално од xxxxx работи поврзани со мојот живот се откажав тргнав се заради него не сум на факс и сл.... :(

20. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.073
    :o
    Па ти и здравјето си го уништила, од стрес и чирот ти се активирал, тоа ти е поврзано.
    Список на бивши дечковци??? :o
    Овој е психопат, девојко откачи го на време. Знам дека го сакаш и тешко ќе ти биде ама ќе помине, подобро сега одколку подоцна, со тек на време се полошо ќе биде.
    Ти во болница, а тој се интересира за тоа колку бивши си имала??? :o
    Епа сеа можеш да сфатиш колку си му навистина важна и колку те сака, кога му е побитно колку бивши си имала одколку твоето здравје моментално :x

На Shana, calliope, sesilija и 4 други им се допаѓа ова.