Ако ти направиш се дешава, ако тој направи е тогаш веќе проблем е. Инаку јас гарантирам дека членката има пронајдено нешто во нејзиниот колега што го нема кај дечко и, затоа и се имаат развиено чувства и јас исто сигурна сум дека она не е сигурна дали го сака дечко и. Во главно, ова се случува кога си со партнер со лабилен карактер, т.е не дозреани.
Добро бе што ви е што и се нафрливте? Дури и дијагнози и лепите. Пре би рекла дела вие си проектирате ваши лични незадоволства врз проблемот на девојката. Барем она не пиша дека има маченце секси комшија и дека би имала секс со колешка од работа. Пред да кажеш дека некој е лабилен провери ти што пишуваш, а си мажена
Знаете, супер е што сте толку сигурни во себе, и машки и женски. Ама животот ќе ве демантира, верувајте, порано или подоцна. Не е тоа либерализам, ни прогресивност, а уште помалку оправдување неверство (затоа што овде не се работи за неверство), туку едноставно никој не е совршен. Живи суштества сме, реагираме на убав збор, пријатно друштво, позитивна енергија. Нова колешка да беше, ако си кликнат од прв ден пак можеше ова да се случи, иако девојката што пиша за проблемов е стрејт. Важно е да се исконтролираш, да не дадеш тоа што мислиш дека се чувства да те водат, оти на крај, и тоа ќе помине. Се' што е ново е возбудливо, па и интересно, ама и интересот се губи после некое време. И пак ќе кажам, никој не може да те зезне како што можеш самиот да се зезнеш. Вистинска и зрела љубов се гради, и нема да пукне ко меур од сапуница само затоа што на работа со колегата ми одел муабетот и сум среќна кога ќе го видам. Искрено, кога имам добри колеги и колешки јас сум среќна што ќе поминам 8 часа со нив, а не со некои мрчала.
Имам супер колеги со кои сум кликнала, си муабетам и ми ја прават работната средина ептен пријатна. ≠ 2 месеци сум во хаос и сум емоционално вознемирена поради еден единствен колега за кој развив чувства кои инаку ги имав само за мојот дечко.
Епа тука лежи зајакот, значи не е само колега, него е колега со чувства што утре да и се закачи на некоја предновогодишна, оде воз у кукуруз. Мислам луѓе, сите сме биле на една од двете страни (кој рече не, лаже бар според мене) затоа и има луѓе што зборат од искуство. Ја би бил и слонот у собата и би прашал дал се е по старо со дечкото (интимни односи а у) ама знам и што е и како е, и дека и да ги има, не е тоа тоа пошо паметот е на друго место. Небитно.
Ти се појавува нов, шармантен лик со кул муабетчиња и хехенца, не прди по дома, не го гледаш 24/7, ја немаш истата секојдневна рутина како со дечко ти, го романтизираш плус пошто ти ја покажува само најубавата страна од себе (сите се овакви на почеток), оди па не си поставувај прашања дали тој дома е вистинскиот. Еден куп луѓе го доживуваат ова, само не секој си го признава. Или презема чекор, ризикува, раскинува/изневерува, или му останува во глава ова како мала, слатка тајна. Ризик е, или/или. Знам само дека не сакам да сум ,,другата страна", да дознаам дека некој се преиспитува во врска со мене и дека е шармиран од некој(а) друг(а).
Луѓе, членкава ниту изневери ниту рече дека треба да си ја преиспита врската со дечко и. Напротив, кажа дека со дечко и и е убаво и не и фали ништо и притоа е свесна дека не треба и нема да направи ништо со кое ќе си ја расипе таа врска. А во долга врска ќе поминете сè и сешто и кога љубовта е одлука, нема да паднете на никакви искушенија. Ќе има луѓе што ќе ви привлечат внимание, но нема да направите ништо што не треба, како што членкава не направи ништо со колегата. Да потенцираме, не направи. Полека со преувеличувањето.
Точно, акцент на болдот. Овде ќе се објаснуваме дека искушенија не постоеле, не би можеле да постојат, зошто би постоеле.
Не направи, ама кажа како се чувствува, во близина на колегата, едно е да речеш колегата е супер и секси, а друго сосема да сакаш да си во негова близина, ова се нејзини зборови, патем: Емотивно во тотален хаос, зошто не знаеш што со себеси!?!? Каков клик? Како кога почнуваш да сфаќаш дека ти се свиѓа некој? Убаво ти е, ок. Ама и помислата дека ќе го видиш те прави среќна? Ок. Да, проблемот е во тебе! Се појавија чувства! Значи се појавиле чувства! Вие не читате што е напишано луѓе или ние сме будали, друга јасна причина не гледам.
Може мислам, од кај знаеш. Само знам дека врската ми е доволно цврста да не подлегнувам на искушенија.
Пишува дека и се појавиле чувства за друг маж, кои биле резервидани само за дечко и. Ова е повеќе од искушение. Ова е емотивно прашање, дали сакаш да си со таа личност, или сакаш да си со дечко ти што се вложува во тебе 7 години. Анат јас се согласувам за многу работи со тебе, генерално. Ама ова не ми личи на искушение само, според напишаното.
Девојчево почнало да чувствува нешто ама на самиот старт на тоа, свесна е дека не е во ред. И сече во корен, толку. Има чувства кои се само минливи, зависи ние дали ќе ги прифатиме тие чувства и ќе оставиме да нè водат или не.
Еве, не знам, како дефинирате вие искушение? Постои или не, ако постои, како го замислувате? Јас и во викенд ги мислам, толку се неспособни, што мака ми е оти пак иде поделеник