Во љубовта, како и во војната - се е дозволено. Не знам кој го кажал ова, ама како таложам години ја сфаќам востината во ова. До девојчето погоре, што развило чувства за колегата: имаш нежно и наивно срце, не дозволувај другите да одредуваат како да живееш. Но и биди свесна дека не секое чувство опстанува. Ако е нешто силно и длабоко, едноставно ќе знаеш.
Мислам дека само врската ви станала монотона и ова ти дошло како нешто ново и ти прави возбуда. Не си заљубена во колегата, далеку од тоа. Пробајте да ја зачините малку врската, пробајте нешто ново.
Се запознав со еден дечко кој ми се покажа како супер личност на прв дејт, арно ама чудно ми е што многу долго време е сам и никогаш немал сериозна долга врска. Се прашувам да не има некој проблем со него. Има 37 години. Баш од тие причини, дали би продолжиле запознавање на мое место или би стопирале тука?
Не сите што се сингл имаат проблеми Едноставно, не ја нашле правата а не би трошеле време и нерви на се што е женско.
Може би никоја до сега му нема одговарано карактерно, може би не ја нашол правата. Не суди така, запознај го убаво дечкото, може би ќе ти одговара тебе, ќе се согласувате. Нека не те плаши тоа дека немал до сега сериозни врски.
Хммм, не ми изгледа дека е реално ова, ама ајде. Може би сега и си бара жена пошто мисли дека времето му е поминато. Како и да е, пробај некоја недела, само не се врзувај, терај си по ладно и внимателно. Такви лесно можат да те прелажат, ќе ти симнат 5/6 ѕвезди и ќе те придобиат и после троши си го животот на будали.
@Elenadjalo Според мене, Не мора автоматски да значи дека е црвено знаме или дека нешто не е во ред си него. Секој има различен животен пат. Но Делот каде што ти кажува на повеќе пишал, ама само ти си му одговорила ми е . Не оти пробал да дејта, тоа е нормално. Но, ова може да сигнализира ниска самодоверба, social awkwardness, суптилен предвремен притисок да не го оставиш или отворено кажува дека има проблем во привлекување на девојки. И да е сето точно, пак, личност на таа возраст треба да е свесна дека не мора сè да се вербализира, особено пак толку рано. Што ти вели интуицијата, неговата енергија? Дали е емоционално стабилен и self aware или relieved оти конечно некој го избрал? Бидејќи разликата кажува сè
Зошто би стопирала ако ти се покажал како супер личност? И зошто помисли да стопираш тука, базирано на фактот? Чисто ме интересира, бидејќи речиси сум во исти чамец со дечкото. P.S некој/а од Охрид за лп ако може? Имам некои прашања, анонимни
Јас имам колега 42 год, дечкото е прекултурен, љубезен, симпатичен дечко, но едноставно е повлечен, тоа што имал некоја врска/забава било иницијатива од женската страна, едноставно дечкото е срамежлив и повлечен.Не е дечко што се коцка, пие, проблематичен, далеку од све ова, но ете има некој верувања дека нема среќа во љубовта и дека нема за него сродна душа и не се пушта да бара женска, а искрено ретко добар дечко што сум сретнал, да кажам сосема нормален.Така да не осудувај ништо пред време, иди со ладна глава, запознај го подобро и ке видиш за каков лик станува збор, можеби се крие некоја голема траума доживеана, можеби и не, но судење пред време не. Со среќа
Здраво Синоќа со мм имавме одредено недоразбирање. Во мојот телефон има слики од колеги, и имаше повеќе слики од еден колега конкретно. Сликите се од кога сме биле на некој ангажирања и сме се сликале ете. Е сега мм ги виде сликите бидејќи гледаше галерија сосем спонтано се случи целата ситуација и во тој момент не рече ништо бидејќи сме имале гости. После 3 часа кога останавме сами иако претходно го прашував што му е проблем и кажуваше дека не му е ништо и е само уморен, реши да каже дека му сметало да имам слики од мажи во мојата галерија. Тој наводно никогаш не оставал ништо или правел што мене би можело да ме повреди. Како прво јас не можам ниту да замислам дека такво нешто може некого да повреди. И не се чувствувал добро бидејќи јас сум сакала да разговарам само за проблеми кој мене ме засегале а во вакви ситуации сум превртувала со очи, сум се понашала неубаво. Па мене ми се превртува се одвнатре а не само очите на ваква глупост. Како и да е што мислите за целава оваа ситуација? Јас мислам дека мислењето му е просто.
Сликите беа само од колегата?Или ти со колегата на сликите? Ништо страшно ќе му помине до денеска,и малку љубомора во нормално граници не е загрижувачка.Најважно е дека разговарал и посочил дека него му пречи
Сликите беа и заедно и сами. Целата финта со сликите беше дека тогаш тие два дена нас ни текна да правиме спонтани слики за да имаме наводно интересни слики. И после 2 дена сосем заборавивме да правиме слики. И толку тие слики така останаа. Ние не сме ни лути денес, само јас не можам да разберам како на некого тоа би му сметало. Дали јас нешто испуштам во целата ситуација? Дали е оваа разумна причина ? Дали сум премногу лабава личност или едноставно само нормална?
Па не секој исто реагира.Лично и мене би ми сметало тоа најискреноНе би била најсреќна да најдам неколку слики кај мажот ми од колешка и со колешка.Имате право и двајцата никој не е виновен ни ти ни тој.