Не е лошо. А за што сте се сликале? Нешто поврзано со работа, на патување, на искачање? И мм се има сликано со колешки од работа ама во интерес на работата за да пратат на шефот како доказ некој волонтерски проект беше на терен и тоа воопшто не ми сметаше можеби сеуште му стојат сликите не ме ни интересира искрено. Зависи и какви се сликите, каде се, за каква намена. Не е big deal, ама ако сакаш реален одговор стави се на негово место и прашај се дали тебе би ти сметале исти такви слики во негов телефон он и колешка.
Сликите се онака за нас. Не не ми смета да има слики со колешки. Тоа јас не можам да го разберам. Дали јас сум проблем што не гледам ништо лошо во целата ситуација
Тргнав да пишувам дека не мора да значи дека нешто не е во ред со него ако немал врска, да се запознаете подобро... Но ова ми падна во очи и искрено ми е црвено знаме. Го сфаќам во смисла "пишав кај сите, само кај тебе ми упали а очаен сум да најдам женска, жена наскоро". Или навистина има ниска самодоверба, или од неискуство треснал ваква глупост.. но после ова јас би се запрашала дали да продолжувам со него на дејт бидејќи ми делува многу insecure.
@WarriorMind Според мене, Сликите сами по себе не се кривично дело. Но повеќе слики само со еден ист колега + минимизирање на чувствата на партнерот се the real issue. Човекот не експлодирал, не те обвинил за ништо. Почекал да останете сами и смирено го искомуницирал тоа што му пречи. Тоа е прилично емоционално регулирано однесување. Од друга страна, ако реакцијата е превртување очи и нарекување на неговото мислење "просто", нормално е тој да се почувствува непочитувано. Можеби за тебе се само спонтани слики и навистина немаш лоша намера. Но, зрел пристап би било да речеш дека не ти текнало дека ова може да го повреди и дека не ти е проблем да ги избришеш или да оставиш само неколку групни. Слики со колеги не треба да бидат поважни од чувствата на партнерот
Па просто е, ако има доверба во тебе нема потреба да реагира бурно, не е којзнае што, обични слики се. На крај краеви од кој зема он дозвола да врти во твојот телефон? Тоа е по просто и бедно!
И никако не ми тргнува во љубовта. Ве молам совет и мислење за ситуацијава…. пред една недела ми пиша едно машко, тој е од овде од околинава кај мене,ме видел во еден кафич и пишувавме, бевме договорени за вечерва на дејт е арно ама сношти имав во план да излегувам и тој ми пиша дека и тој ќе излегува, на истото место…и веднаш уште по пораките го сетив, целосно го смени понашањето значи пред да излеземе… и јас појдов прва со другарка и по некое време дојде и тој со другар и мислев дека ќе рече нешто барем едно здраво, тој помина покрај мене и можете ли да замислите не ме ни погледна а не па да рече здраво. Седна наспроти мене и ни еднаш не ме погледна… после откако си отидов ми пишал порака: Кај ќе се оди? И нормално веќе не му ни вратив, го избришав од секаде и вечерва нема да одам на дејт… многу се чувствував глупаво во моментот, лошо ми е… мислам дека сепак е добро што сношти се случи ова и го видов каков е и што вечерва нема да се случи дејтот…
Not your fault dear. И јас би го направила истото ко тебе. Многу сељачко однесување, можел барем здраво да речи, никој не го тера да стои тука и муабети да прави со вас. Не е до тебе, еве и јас сум со истата среќа ама истовремено сфаќам дека на "пазарот" денес нема никаков квалитет и воопшто нема да се спуштам прениско само за да имам било кој. Не знаат да направат муабет како прво (кАј ќЕ сЕ оДи), што останало за дејт да смисли и други работи.
Не гледам причина зашто би било лошо, сите си имаме различен вкус и различни критериуми за партнер. Ако мислиш дека ќе наидеш на предрасуди од околината, ич не се замарај, зашто луѓето секогаш ќе зборат, што и да правиш во животот. Партнер бираме за себе, не за другите. Не си направила ништо погрешно, ама пробај малку да се ставиш и на негово место. Сите различно реагираме во одредени ситуации и тоа што за нас не е ништо, некој друг може многу да го повреди. Затоа, не би рекла дека неговото мислење е просто. Никогаш, во ниту една врска или брак, нема да биде секогаш сѐ совршено, сосем е нормално да дојде до конфликт/недоразбирање и сосем нормално е нешто да ни смета, луѓе сме. Јас сум секогаш за искрена комуникација со партнер, тоа е клучно за една врска да функционира. Исто така, и емпатија мора да постои, мора да имаме разбирање еден за друг и да се потрудиме да се ставиме на местото на другиот, не само да гледаме од своја перспектива, затоа што иако сме партнери, сепак сме различни индивидуи, со различни карактери. Јас сум имала слична ситуација, исто како и дечко ти, искрено и човечки му кажав дека не ми е сеедно и дека ми смета тоа што има слики со други девојки, не го нападнав дека има нешто повеќе со нив, ама дека сепак не ми се допаѓа тоа. Прво имаше слична реакција како твојата, не разбираше зашто би ми сметало тоа и ме убедуваше дека нема ништо со тие девојки, иако јас стварно не помислив дека има, само ми сметаа тие слики. После тоа, ми се извини и ги избриша сликите, без јас да го побарам тоа. Од друга страна, искрено имало моменти кога и јас не сум можела да разберам зашто му сметале одредени работи, ама кога ќе седнам и подобро ќе размислам, се ставам на негово место и можеби и мене би ми сметала истата работа, па се трудам да работам на тоа за да не дојде пак до истиот проблем. Значи, колку што те разбрав, дечко ти тебе не те нападнал и не те обвинил дека имаш нешто со други, туку само искрено искомуницирал со тебе за тоа што го мачи. Тоа не е онаа патолошка љубомора, тоа е сосем нормално, баш е во граници на нормалата. Да превртуваш очи кога партнер ти зборува за своите чувства, извини ама според мене не е во ред. Најдобронамерно, поработи на комуникацијата и потруди се да се ставиш во негова кожа, за да го разбереш. Ова не е некој страшен проблем меѓу вас, напротив, ова е нешто што се решава со нормален и зрел разговор. Не мора да значи дека нешто не е во ред со него, некои луѓе едноставно покасно пронаоѓаат соодветен партнер за себе, не сите го живееме животот по исто темпо. Јас секогаш викам дека секое цвеќе цвета во свое време. Мене нешто друго повеќе ми падна во очи. Не е толку чудно тоа што немал долга и озбилна врска, колку што е ,,црвено знаме" тоа што ти рекол дека само ти си му вратила. Како што и погоре ти кажа членка, звучи како ,,ќе пишам на повеќе, па кај упали". Немам со кого, па ај со тебе. Според мене, многу е глупо да кажеш такво нешто некому и лично не би продолжила комуникација. Твое е да си одлучиш како ќе постапиш, ја не би.
Зошто е моето мислење во темава од пред 6 саати избришано? Беше најнормален одговор на @WarriorMind. @theowndemon ?
Ако и на двете страни ви одговара, не се воопшто релевантни коментарите од страна. Затоа што, секој си кажува мислење и советува од своја перспектива и трга од себе, има луѓе што не сакаат да се голема разлика во години со партнерот и тоа е океј. Нормално, не е во ред толкава разлика додека едниот е малолетен, ама ако сте и двајцата возрасни, на пример еве 25 и 35, стварно не гледам проблем. Гледај си ја среќата, на народов не можеш да му удоволиш, нит па треба.
Ова не ти смета оти веќе ти го направи прва или? За мене малце глупо е да имаш така појќе слики со колега... Не преферирам.
Не гледаш ништо лошо зошто колегата е само колега и ништо повеќе. Да сум на твое место би ги избришала сликите ако тоа му смета на маж ми. И така се за онака без никаква намена, што ќе ми се. Побитен ми е мм од некојси колега. Се согласувам со @Polyincognito во целост.
Можеби ова не е за оваа тема ама ајде. Пред 2 дена бев излезена со еден дечко,се беше супер,јас среќна,весела.После тоа уште се пишувавме и договаравме за следно излегување.И вечерва како гром од ведро небо го гледам со друга за раце фатени,гушнати,се смеаат.Не знам како ама цел живот на вакви паѓам.Доверба во маж повеќе немам. Тешка глупача сум.
Дефинитивно цело време одиш по погрешни личности или пак одиш по некој си што се главни фаци во градот за жал.
Мене повише би ме повредило реакција превртување очи на нешто што ми смета отколку самите слики. Баш зрело постапил маж ти, за разлика од твоето детско превртување очи, со тоа се гледа дека ти е баш гајле за неговите чувства.
Близнак да не има брат? Се шалам... Ноу комент, колку може да се одвратни мажиштата Искача излеа паралелно со неколку, или уше пострашно, девојка му е таа, а се прикажува ко сингл, па иде на дејтови Интересни и спонтани, со колега? Ако разбрав нешо од овој дел... Грда реакција у секој случај, ништо поиритантно нема од тоа превртување со очи. А чоекот си покажал обична љубомора, со смирен и цивилизиран тон.
@Bluesea Look on the bright side, Можело да биде полошо - да си неговата девојка и да го држиш гордо за рака, а пола град да знае дека тој те изневерува @Herraa Браво што веднаш си го откачила. Држи се до тој мајндсет, не трпи глупости и токму себе сакањето ќе те спои со вистинскиот човек за тебе. Едноставно не очајувај, посвети си се онака да си исполнета во животот и што е твое нема да те одмине