Мисли позитивно, си го видела одма после прва средба, не си заглавила подолго со таков лик. Типот си прави комбинации така да терај даље и не си се навредувај себеси заради некој си таму суртук небитен.
Можеби сум проста, стара, заостаната, незнам, но повеќе спонтани слики со еден колега за мене се црвено знаменце. Како сакате речете но во мојот телефонот нема доволно место за слики со маж ми и моите не па за спонтани слики со колега. Всушност и самиот момент да правам спонтани слики со колегата ми е сомнителен. Сум сменила повеќе работни места и секаде каде имало вакви моменти имало нешто повеќе од само слики.
Не знаеме што работи девојката, не знаеме од кога се знае со колегата. Секогаш си замислуваме офис џоб, можеби е глумица од кај да знаеме…? Различни карактери има. Некои поотворени и екстровертни а некои позатворени типови. Можеби ги знаеме колегите пред да го запознаеме мажот. Во секој случај не се сликите црвено знаменце, ама затоа постои разговор ако му смета на мм ќе ги избришам тој цивилизирано ми се обраќа така ќе постапам и јас а не со превртување очи и игнорирање на неговите чувства. Впрочем рече членката го решиле проблемот дека се во добри односи сега.
@WarriorMind Секој човек е различен, некој повеќе, некој помалку љубоморен.. Љубомора во екстреми е лоша, ама маж ти добро постапил што решил да разговара и да каже дека му се повредени чувствата. Не знам зошто ти го проверува телефонот, ако било случајно само му се гледале слика па налетал во ред, ама ако постојано ти го проверува и има љубоморни испади за секое машко што во некој дел од животот ти се појавува тогаш црвеното знаменце е кај него. Не знам ниту какви и што слики биле, ама ако биле премногу рандом слики од еден колега кај што е сам сигурно би се осетил исто.. Неколку слики не би ми смениле ништо, зачуван спомен од некој ден на работа ако си во добар однос со колегите зошто да не имаш.. Надвор од мене и семејството има и свој живот, свои пријатели, колеги, не можам да очекувам со сите да си расипе однос мојата жена само затоа што ми е жена.. Довербата е најбитна и ако имаш потреба некој да проверуваш постојано и се сомневаш дека ќе те изневери стави му крај на тој брак, не се мачи ни себе ни партнерот. Ако некој сака да те изневери ќе те изневери и тоа е до него не до тебе...
Леле аман, не ја земал типот за жена. Какви црвени знаменца. Еден дејт имале, нормално дека ќе си има и други опции. Што ви е со муабетите, еден дејт и треба во вечна љубов да ви се заколне? Стварно некогаш советите ви се премногу детски, бајковити и нереални.
Страшно… какви се луѓе постојат…Потполно те разбирам и мене се нешто така ми се случува… и јас веќе доверба во никој.
Далеку од тоа дека за еден дејт треба во вечна љубов да се заколне, ама пак сепак и еден дејт е доволен другата страна нешто повеќе да размислува нели дејт е сепак и треба да се има почит кон него. А не вака. Кажи си дека не ти одговара, разговарај и после продолжи си со други. Притоа разговарале за следен дејт што воопшто не личи на стабилен човек.
Не е во врска, тоа доволно кажува. Почитта нема врска дали после прв дејт ќе се гледа и со други. Од прв дејт можеш да заклучиш дали сакаш да продолжиш со некој? Ништо не можеш, дури ни мислење да формираш, освен ако не се испонаша ко сељак. Нормално дека секој си гледа опции за нешто подобро. Ти и во бутик да отидеш, ќе се фатиш за 5 блузи, па една ќе одбереш. Уште пострашно, некој треба да избереш да бидеш во врска со него. Никој ништо не ви должи, освен ако стапи во врска или брак.
Се излегува со некој за кого вистински си заинтересиран, со кого сакаш да бидеш, а не со некој што ти е опција колку да не бидеш сам. Има и такви случаи, но не сака секој да биде опција туку избор и љубов, не само друштво.
Најдобар начин да дознаеш и одлучиш дали вистински си заинтересиран за некој/а е ако излезеш неколку пати и го запознаеш човекот подобро на некое подлабоко ниво. А секако нема ништо лошо и во тоа да се дружиш со луѓе само за друштво.
Глупо е да излегуваш истовремено на дејт со повеќе луѓе, максимално треба да се посветиш на една личност и онака на неколку дејтови ќе видиш дали ти е океј за да продолжиш или не.. Кога решиш да дејташ некој мора да имаш максимална почит кон него и неговите чувствства без разлика колку си заљубен во тој момент..
Па да беше дејтањето дејтање ко запознавање, а не по ново лапање, гушкање и ебавање па ај да не ни сметаше...
Зошто? Според кои морални принципи, ако не си во врска не смееш да одиш на дејт со повеќе луѓе? Не знам, мене ми се наивни очекувањата дека ако сте биле на еден дејт и се мисли дали ќе продолжи со тебе, во меѓувреме да не си проба да оди со друга/друг на дејт. Некои луѓе си го живеат животот, тоа што другата страна има принц на бел коњ очекувања, не е нивни проблем. Или во конкретната ситуација, дечкото е заинтересиран, но не доволно и си експериментира. Буквално не и должи уште на прв дејт да се затвори дома и само на неа да мисли. Мислам, what?
Ах да, нели одењето на дејт е одење на интервју за работа. Никој тука нема чувства, само време за трошење. Интересна си му, ама не доволно чедо Божјо, почекај ќе ти се јавиме пак, ако влезеш во потесниот круг. Бидејќи и кога не си доволно интересна, си опција секако Мислам едно е после прв дејт секој на своја страна ако нема интерес. А друго да ротираш повеќе луѓе истовремено, цело време, само затоа што ти не знаеш што сакаш. Ако е така, биди искрен, уште на првиот дејт дека се гледаш со повеќе. Па дозволи другата страна да одлучува за себе. "Очекувања за принц на бел коњ" а уствари само очекуваш нормален човек, но и тоа е многу очигледно
Некои овде кои го оправдуваат маж ти го пропуштаат ова болдираново дека му сметало да имаш слики од мажи во твојата галерија. Значи, не е само за тие слики со колегата. Општо му смета ти да си во друштво на мажи. А, ова воопшто не е здраво размислување. Не е ни мала љубомора, туку е болна љубомора. Он не ни треба да има пристап до твојот телефон без итна потреба (доколку неговиот е испразнет или не чини), и истово треба да важи и за тебе. Излегува дека маж ти е контролор кој сега почнува да ти ги открива вистинските бои. Кога на тебе не ти смета он да се слика со колешки, не треба ни на него да му смета ти да се сликаш со колеги. Сè додека сликите не покажуваат некаков погрешен акт нема основа ни за загриженост, ни за љубомора. Време ти е за еден сериозен разговор со него.
Ако одиш на дејт, значи си заинтересиран за ТАА личност. Точка. Не си ветил уште ништо ама ако не си ни заинтересиран и одиш со повеќе па кај упали упали, значи си нестабилен и само трошиш туѓо време. Па погоре уште со бутик и блузи споредуваш, господе мили. Да, еве зелената блуза многу ми се налути што си купив уште една црна. Јас на првиот дејт имав симпатии, бев заинтересирана за сегашниот дм. И како со некој друг да излезам ако во него ми е паметот, него го мислам, сакам со него да пробам?
И чекај, дали овде коментираме за случајот со Bluesea? Типот има a whole another girlfriend Не знам како ова пробавате да го нормализирате