Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    18.068
    Допаѓања:
    136.685
    Кретен.
    Добра испаднало што си го видела. Да не те залажува повеќе.
    Речи си дека си се спасила и терај си даље.

На UsenameNotFound, bicycle, Frida- и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    14.245
    Допаѓања:
    83.793
    Ако ти изгледа како добар и сè во ред, излези повторно. Тоа што некој е долго време сам не значи дека има некој проблем со него. Но, вториот твој пост нешто друго кажува.
    Ова значи дека не бил заинтересиран стриктно за тебе, туку си гледал девојка да си најде, пробувал, па каде ќе упали... Што можеби и не е дотолку лошо за да прекинеш веднаш. Некогаш и од такви случајности се раѓа нешто поголемо, ете со тебе сте се поклопиле во некои работи. Биди внимателна, гледај како ќе течат работите, не очекувај веднаш премногу. Со оглед на неговата возраст, не знам ти колку години имаш, можно е тој да брза и да гледа поскоро семејство да створи, но така набрзина, без вистинска љубов и емоции, после куп проблеми можат да донесат.
    Не би рекла дека е просто. Јас не би се налутила ако добијам таква замерка, навистина не ми се потребни слики од колеги во галерија. Ако сликам, ќе им ги пратам и ќе ги избришам, знам добро дека секој друг маж со кого има малку поголема блискост, може да е причина за немир кај партнерот, како што и мене не би ми било сеедно. Не дека сликите значат блискост, ова општо го кажувам. За сликите веројатно има помислено дека постојат некакви симпатии кон колегата, а чувствата на партнерот не се нешто на кое се превртуваат очи.
    Незрело однесување. Правилно си постапила што си го избришала.

Зошто ти се обвинуваш себеси? Ништо лошо не направи, тој седи на повеќе столици. Ништо страшно, само еднаш сте излегле, ќе го заборавиш за брзо време.

3. Dekoo

Dekoo Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2020
    Пораки:
    757
    Допаѓања:
    1.440
    Имам бивш колега што работевме заедно едно 4-5 години, имаше 3 врски, ТРИТЕ му беа почнати со колешки (патем имаше девојка пред првата што ИСТО му беше колешка за друга колешка.

Ова е за едно работно место, да не почнам да се распишувам што све имам видено, поготово на тим билдинзи, мене ми се повраќа, а не па на други.

Тоа дека се само колеги е истото со само другар/ка ми е.

Крај краева, не знам што е тешко за објаснување и сфаќање кога да била обратна ситуацијата, момакот ќе испаднел курвар, швалер и што ти не.

Ае

На Gosh и makakosi им се допаѓа ова.
  4. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.445
    Допаѓања:
    4.828
    швалерки машала овие од по фабриките жеништава ршум прат:D смачено му е од работа и да се оладат де

5. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    1.200
    Допаѓања:
    2.071
    А од каде знаеш дека се од по фабриките?Малку е просто да се земе работна позиција како статистика за пример.Демек работното место ќе му смени на некој што е таков.

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. arwen93

arwen93 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    1.128
    Допаѓања:
    1.789
    Мене ми се има случено слично ко на @Bluesea одамна, искочив со еден дечко на дејт не се ни бацивме а муабетите ми даваа serious relationship vibes. Се допишувавме и слушавме секој ден што ми даде впечаток дека води кон нешто сериозно. Мислев дека ме почитува затоа не го прави првиот чекор. Еден ден го видов си го шета кучето со друго девојче гушнати ме виде доаѓа до мене се поздравува и ми вика “да не си мислиш нешто братучетка ми е” му реков “мхм да она ти е братучетка а јас нафта пијам” он рече “абе стварно зошто не ми веруваш?” викам “океј ти верувам”. Тоа беше последен пат кога го видов. Си пишуваше типот монолози, од мене доби само игнор. Дејт за мене секогаш значело потенцијална врска освен ако и двајцата не сте се договориле поинаку и не сте си дале до знаење дека се гледате за нешто друго. Да одам со него на дејт а да знам дека вчера се лигавел со друга? Па само од помислата ми се повраќа.

На Katie90 и UsenameNotFound им се допаѓа ова.
  7. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.445
    Допаѓања:
    4.828
    Таман работаа полако није ваљда да сте се пронашли.
    Ама најмногу муабети шо пренесуват колегите се од по фабрики. Не дека нема и на други раб места, швалеришта.

8. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    1.200
    Допаѓања:
    2.071
    Не се пронајдов ниту во фабрика ниту во швалерација.Едноставно не ми се допадна коментарот-жеништава по фабрикиве,затоа искоментирав.

На Frida- и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  9. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.696
    Допаѓања:
    62.281
    Дали луѓето сериозно имаат време и енергија да се допишуваат со 10 души и да одат секој ден на дејт (карикирам) за да видат кој им одговара? :?: Па и тоа е она што денеска не е во ред со дејтинг светот - мислиме дека имаме неограничен број на опции (дел од хукап културата) и секогаш мислиме дека тревата е позелена кај другиот па со ништо нема да сме задоволни.
    Што е погрешно да се вложи енергија во една личност едновремено, да видиш дали си одговарате, па ако не бидува барај си друг. :?:
    Навистина лошо ни се пишува нас што не сме толку модерни. :D

На Nane2356, UsenameNotFound, bicycle и 10 други им се допаѓа ова.
  10. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.445
    Допаѓања:
    4.828
    Колку време ќе гледаш дека некој не чини? Јас на тој начин испотрошив еден куп време, време е за менување на правилата

Нема човек кој работи или работел во фабрика со поголем број на вработени и не кажувал што се случувало.
    Изгледа се опуштаат повеќе во поголеми фирми.
    Нормално дека има луѓе кои си го гледат нивното да си извадат парче леб ама има доста и вакви...

Последна измена од модератор: 22 февруари 2026
    На Tam4yy му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Alex31

Alex31 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2017
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    110
    Имам впечаток дека се помал број луѓе бараат партнер со кој би граделе стабилна врска и заедничка иднина, водејќи се според сопствените вредности, желби и критериуми. Наместо тоа, многумина пробуваат да дејтаат со повеќе луѓе, па кај успее, успее, посебно кога ќе почувствуваат притисок дека "дошло време", бидејќи пријателите веќе се во сериозни врски или формираат семејства.
    Иако темата е за врски, често гледаме дека кога една врска започнува од погрешни причини, последиците можат да бидат сериозни, па затоа сме сведоци на многу разводи и неверства во браковите.

На Panda00 и АкваЛав им се допаѓа ова.
  12. Mrs.Precious

Mrs.Precious Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    3.489
    Допаѓања:
    21.473
    Одвратно

13. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    1.046
    Допаѓања:
    4.510
    Не е забрането да се биде во врска со колешка / колега, ништо чудно да ти се допадне.. Ама ако само со колешки бил во врска тоа или значи дека на друго место воопшто не излегувал па не можел на друго место да запознае партнерки, или само се едно му е која па со секоја жена во животот пробува за врска..

Ајде ако не ќе поделиме посебно да работат мажи и жени, за превенција некој да не изневери. |(

И да може да си другар, колега со спротивниот пол и да си стоиш на таа граница.. Мене и машките и женските колеги/другари ми се на исто ниво и не ги гледам женските колешки како потенцијални љубовници.. Дури и да сум сингл никогаш не би гледал потенцијална партнерка во другарка и да почнам да ја дејтам.(facepalm)

На TwistedSister и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  14. Dekoo

Dekoo Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2020
    Пораки:
    757
    Допаѓања:
    1.440

Го изигнорира намерно последниот дел или?

15. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    5.212
    Допаѓања:
    17.536
    Ти претера сеа, и да била обратна ситуација, имал слика со колешката од работа, големото чудо, нека има. Тоа не е гаранција дека нешто има со неа, тој што сака да изневери се живо ќе скрие, а не слики да остава со колешките во мобилен.

На Mr.Limonko му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Dekoo

Dekoo Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2020
    Пораки:
    757
    Допаѓања:
    1.440
    Така е :)

Едит:

Не реков дека сите го праат тоа, него со постот алудирав на тоа дека и те како постојат такви романси, не за џабе сељандуриве од западот имаат измислени имиња као Work wifey/hubby итн итн.

Него нема везе, ме мрзи да се објаснуем на темава. Секое добро!

Последна измена: 21 февруари 2026
    На Gosh му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    22.166
    Допаѓања:
    204.463
    Абе златен, многу е просто-ако те мрзи да се објаснуваш, не пишуваш на форум.

Постојат такви романси-ваљда.
    Колегата твој имал 3 врски, во период од 5 години. Страшна работа, еве.
    Јас имав врска со колега, тој беше слободен, јас бев слободна. Еве сега маж ми е, и не ми е колега. Имам сто други колеги после тоа, замисли, само колеги. И само другари сум имала претходно, неверојатно.
    Вие ако не знаете да направите разлика меѓу колешка, другарка, слободен, зафатен- не значи дека сите не знаат да ја направат. :*:

На theowndemon, butterfly6223, Dentina и 5 други им се допаѓа ова.
  18. Dekoo

Dekoo Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2020
    Пораки:
    757
    Допаѓања:
    1.440

Прво не знам од каде ме стави у таа група со тоа *Вие* ама не е ни битно.

Еве, ти си имала колега, ти слободна он слободен и сега ти е маж. Супер. Ја сум имал девојка па сега е жена на колегата :)))

Муабетот ми беше (и не знам што толку се вртат работите) дека и те како постојат афери кои што најчесто започнуваат на работното место и дека сосема оправдана реакција е на мажот на форумџиката од погоре а не тука ко што претставуваат некои демек срамота, несигурен бил, инцел бил, ваков бил, таков бил..

Еве и АИ што вика на темата: Most affairs (roughly 85%–90%) begin in the workplace, as it provides consistent proximity, shared goals, and emotional connection. Other common settings for initiating affairs include social media (reconnecting with old flames), the gym (specifically between trainers and clients), and among pre-existing social circles or acquaintances.

Се разбираме сега?

На UsenameNotFound и kolovoz им се допаѓа ова.
  19. Frida-

Frida- Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2025
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    633
    Абе не бараат некој да им одговара, бараат да легнат некоја :) Мажите одсекогаш праеле комбинации и ќе праат, каде ќе упали таму. Дечкото не бара врска.

Во однос на неверствата и пријателствата на работно место, постои и едното и другото и тоа не го измислија генерација зет ниту милениумците туку постоело од секогаш а ќе го има и даље. Прочитав некој спомна неверства по фабрики, ко божем нема по државни установи, медицински, приватни сектори итн.. Не може да се врзе неверство со професија, едноставно човекова природа и емоционална зрелост и различни ситуации. Моногамијата е ретка (не нормализирам изневерување но и не паѓам во несвес затоа што е често и може да се случи и треба да сме зрели и да се носиме со тоа - или прифаќаш или ставаш точка, ноу хард филингс). И не би паничела за слики во телефон.. повеќе би ме секирало ако сопругот ми реагира на нешто такво, моја реакција би била 'да не си имаш маже мувата на капата па ја ишкаш на мене?'.

Последна измена: 21 февруари 2026
    На TwistedSister, Lavender4, Mumoftwo30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    22.166
    Допаѓања:
    204.463
    Ааа, добро, штом АИ вика, се разбравме:D
    Исто и тие на концертот на Колдплеј:wasntme:
    Ние, невидливото мнозинство, што одиме на работа за да имаме леб дома и толку- и мажи и жени, сме тоа-невидливо мнозинство, не постоиме.
    Не знам што било со девојката, сега жена на колегата, ама не проектирајте ист филм цело време, јер што ќе проектирате , тоа ќе гледате. Пошто јас немам намера да не одам на работа, оти таму и мажи работеле замисли и 90% од аферите таму се дешавале (да дополниме-со или без фотки од колеги на дебилниот, овај мобилниот).

На bookslover, Dentina, Lavender4 и 1 друга личност им се допаѓа ова.