Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Dekoo

Dekoo Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2020
    Пораки:
    757
    Допаѓања:
    1.440
    Прво никој не проектира, зборувам од искуство и од тоа што сум видел.
    Второ не знам што ти е поентава што пробуваш да ме ставиш у некоја група а моиве постови од погоре ама врска немаат со тоа али ти си знаеш.
    Трето хехенцава се излитени во недостиг на некој асален аргумент.

2. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    22.166
    Допаѓања:
    204.466
    Кој асален аргумент бе друже?
    Ми прекажуваш муабет од АИ со која цел?
    Дека жени не треба да одат на работа, пошто таму мажи има?

На Stark му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Dekoo

Dekoo Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2020
    Пораки:
    757
    Допаѓања:
    1.440

А кој рече дека жените го прават само тоа? Кај пишав такво нешто?

4. Frida-

Frida- Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2025
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    633
    Што се закачивте не разбирам. АИ ви вади податоци врз основа на тоа каде денес човек проаѓа најмногу време. Во канцеларија нормално...

На Dekoo му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    1.046
    Допаѓања:
    4.512
    Ја направивте девојката како да кажа дека имала афера со колегата а не негови слики.
    Ниту знаеме какви се и зошто биле сликани тие фотографии..
    И нејзината реакција со превртување очи на нешто што го повредило не е океј, ама која е и поентата да и го проверува телефонот.. Дете е, па мора надзор?

И не знам како секое одење на работа е ризик од неверство и дека секој сака нешто со колегите. Ако вие колегите не ги гледате како колеги туку како потенцијални љубовници, не сите ги гледаат исто.
    Замисли некој запознал партнер на работа и му бил колега и партнер, двајца сингл луѓе и сега сите сакаат нешто со колегите ама дека не се сингл мора љубовници. ;)
    И да секоја слика во вашиот телефон од некој што не ви е партнер значи неверство. |(

Последна измена: 21 февруари 2026
    На L.i.n.a.a, christinnn, Mumoftwo30 и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    22.166
    Допаѓања:
    204.466
    @frida , јас претпоставувам дека на форум кажуваш мислење што го имаш изградено врз база на искуство и мисловен процес. Дискутираме во тема ,,љубовни проблеми,, не на тема каде најчесто почнуваат врски.
    Конкретно, еве, за ова се закачив
    Ќе завршам тука.

На Mumoftwo30 и Mr.Limonko им се допаѓа ова.
  7. Alex31

Alex31 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2017
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    110
    Не се согласувам со ова. Не гледам причина за жена во брак да се слика сама со колега и да чува слики во тел. За мене тоа е ред флаг.
    Освен ако жената не е некоја јавна фаца пр. пејачка па снимале спот и се сликале за понатаму да се искористат сликите за промоција.
    Ај секој од вас нека се запраша, дали ќе ви биде пријатно да најдете слики во тел од личноста со која што сте во брак и некој друг.
    Реакцијата на сопругот ми е нормална и зрела, човекот отворено си кажал што му смета.
    Живееме во неморално и ненормално време.
    Не е срамота и чудно да кажеш кога нешто ти смета кај партнер. Срамота е да се превртува со очи и да се игнорира тоа.
    Може сум старомодна, ова е само мое мислење.

На ilenaki, MeowMeow, UsenameNotFound и 6 други им се допаѓа ова.
  8. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    1.046
    Допаѓања:
    4.512
    Не очекувам цел живот на мојата жена да и застане затоа што се омажила за мене и да бега од другите мажи како од грешен ѓавол.
    Се едно ми е кој ќе и се појави во сликите од галерија и со кој се сликала се додека сум и јас во срцето, не го сметам за неверство затоа што не е.
    Јас на мојата жена не сум контролор доволно е зрела и паметна да знае што е партнер што колега, ако ме изневери до неа е, ќе се дознае немам намера да си го мачам мозокот и да барам проблем кај што нема.
    Плус на работа е убаво да се има добар и колегијален однос со сите и да си направите да ви биде интересно и забавно..
    Што се однесува до превртување очи на нешто што и кажал дека му смета не оправдувам.
    Ама ред флег е и проверување телефон, особено ако тоа е постојано.

На bookslover, Annath, christinnn и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Frida-

Frida- Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2025
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    633
    Девојче, се надевам го разбра АИ делот кој те напна и го коментираш погоре, или слабо англискиот и мисловното толкување. Затоа што членот никаде не рече дека на работа народ иде заради партнер за клецање туку дека е едно од се почестите места за запознавање партнер. Искулирај малку, разменуваме мислења и шириме гледишта (нормално и здраво е да ни се различни) не сме на форум за навреди и фрустрации

Фала боооогуу асален коментар

Последна измена од модератор: 22 февруари 2026
    На Mr.Limonko и Dekoo им се допаѓа ова.
  10. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    5.212
    Допаѓања:
    17.536
    Остај, ако работното место е се почесто за запознавње партнери, да не нè треба на работа да идеме сега? Има луѓе што стварно одат на работа, за да заработат, а не за да си најдат љубовник!

И пак, ако некој сака да ве изневери нема да чека добра прилика на работа, ќе ве изнвери и во првиот кафич до врата што ви е. Така да, се е до перцепцијата и "мајндсетот" на човекот.

Последна измена: 22 февруари 2026
    На arwen93, ArabellaStarfall, Annath и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    1.046
    Допаѓања:
    4.512
    Се мисли на запознавање партнер кога си сингл и нормално е да запознаеш таму партнер.
    Ама членот тврди дека работата е место за барање љубовници кога веќе си во брак и дека секој има колега кој му е љубовник ако веќе има партнер па не може да му е колегата партнер. Исто смета дека со секое сменето работно место се менува и партнерот/љубовникот како тоа што го направил неговиот другар/колега или што и да му беше.

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Dekoo

Dekoo Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2020
    Пораки:
    757
    Допаѓања:
    1.440
    А кај тврди членот (јас) тоа?

Ја само пишав дека не е дека нема такви работи и не е дека е ретка работа. Зборам од искуство и од тоа што сум сведочел.

Испадна сите дома ќе седиме пошо ја наводно сум рекол дека сите шо идат на работа идат за ебење.

Edit:

https://skopjeinfo.mk/epidemija-na-razvodi-vo-skopje-vo-2024-prednichat-aerodrom-karposh-i-gazi-baba

Овие иделе на работа, 100%!

Свашта за лајкови, свашта.

Последна измена: 22 февруари 2026
    На kolovoz и Frida- им се допаѓа ова.
  13. Alex31

Alex31 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2017
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    110
    Браво за тебе. Ти посакувам здрава врска и брак и многу доверба и почитување.

На Mr.Limonko му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Mrs. right

Mrs. right Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    4.471
    Допаѓања:
    18.871
    Многу либерте тетки имаме на форумов :inlove: :sun: :*:

Само да прашам, дали со текот на годините се станува по лабав?
    За да знам дали ќе се опраам некад :(

На Darko90 и Panda00 им се допаѓа ова.
  15. Frida-

Frida- Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2025
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    633
    Годините ти носат искуство, зрелост и оттрпнатост. Ништо не може да те изненади, ништо не ти е драматично, фокусот ти е на себе и тоа што ти е важно.

Поздрав од тетка :l:

На Tam4yy и Mrs. right им се допаѓа ова.
  16. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    5.212
    Допаѓања:
    17.536
    Ама јас не верувам дека ти би се налутила, ако има слика обична, со колешката, во мобилен? :rofl::?:

На Mr.Limonko му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    1.046
    Допаѓања:
    4.512
    "Според социолошките анализи, една од главните причини за зголемениот број разводи е избрзаното стапување во брак, без доволно запознавање меѓу партнерите. Недостатокот на комуникација, различните животни вредности, како и финансиските проблеми, исто така, играат значајна улога во распадот на брачните заедници. Дополнително, социолошките фактори, како што се мешањето на семејствата во брачниот живот или неможноста на младите парови да живеат самостојно, често предизвикуваат тензии што водат кон разделба. "
    Ова е од линкот што го прати, кај пишува дека проблемот е во тоа што одат на работа?

Од утре немој да одите на работа, особено ако имате колеги од спротивниот пол. :!:
    Исто сите од кога пошле на работа се развеле или се изневеруваат така што кога ќе видите човек да оди на работа сметајте дека има љубовница.

Инаку ако членката си го изневерувала мажот и затоа имала слики од колегата љубовник, зошто би имала слики од љубовнукот и слободно би го оставала телефонот во рацете на мажот?

На Tam4yy, Biljarkata и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  18. Dekoo

Dekoo Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2020
    Пораки:
    757
    Допаѓања:
    1.440
    Друже, измеша нешто, препрочитај се повеќе пати да видиш што пишувам и прашувам ја и што враќаш ти.

Секое добро.

19. ArabellaStarfall

ArabellaStarfall Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    1.489
    Допаѓања:
    9.881
    Заинтересирана сум за многу работи, не значи дека ќе ги правам или треба да ги направам. Ако сакам, не дека морам или се работи за некоја толку силна желба.

Нестабилен? Што ти е тоа? Како тоа е некој нестабилен кога едноставно си пробува да најде нешто што му одговара.

Тоа што тебе само тој ти се вртел во мислите, не значи дека само ти си му се вртела:o. Но, сте продолжиле да се гледате и се појавила љубов меѓу вас.

Сакам да кажам, да, можеби за некоја е непријатно после дејт да оди со друга на дејт, но не значи дека типот е сељак или дека вришти од тие фамозни црвени знаменца што обожавате за секоја ситуација, да ги пишувате. Ние кога почнавме, после првиот дејт, некој отиде на друг, другиот си бараше нешто друго. Заедно сме повеќе од една деценија, без историја на неверство. Маж ми е најдоброто нешто што ми се случило. Да барав совет тука, ќе си ја испуштев среќата. И што дека пример отишол на дејт? Не му се свиѓала, сфатил дека јас сум му подобрата опција и завршил со мене. Кај мене исто, сфатив дека он ми е подобрата опција и престанав да се гледам со други. Дали го изневерив, или тој мене? Никогаш.

Не треба да се слушаат совети толку слепо, туку треба да си го оставиш животот да тече. Тоа е поентата.

На christinnn и Biljarkata им се допаѓа ова.
  20. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    24.392
    Допаѓања:
    206.372
    А јас мислев дека треба да одиш на дејтови со различни за да сфатиш кој навистина ти одговара. Пу јаз'к, на погрешен начин сум го одбрала партнерот :(
    А нели на прв дејт знаеш дали сакаш да продолжиш да се гледаш со некого?

На Tam4yy, Mumoftwo30, theowndemon и 1 друга личност им се допаѓа ова.