Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    6.346
    Допаѓања:
    27.916
    Ај вака.
    Договараме со некој дечко прв дејт.
    Поминува убаво, муабет, скриен флерт од двете страни, завршува со "ќе се видиме пак, ќе ти пишам/ќе се јавам". Тој се согласува да има следен дејт.
    Тука веќе има интерес и ако го видам дека се прца со друга, значи само ми го губел времето и е да, нестабилен. И дури да ме контактира пак, ќе го одјебам.

Ако рече, Манчи мило ми беше ама не би сакал да контактираме веќе, не сум заинтересиран, е друго.

Ама заборавив, тешко е искрен да бидеш.
    Или ќе дејтаат и ќе се ебаваат ама појма немаат дали се во врска

Последна измена: 22 февруари 2026
    На Nane2356, MeowMeow, nextredstyle и 11 други им се допаѓа ова.
  2. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    24.392
    Допаѓања:
    206.372
    Никој не е обврзан да не се гледа со други после еден дејт. Реално, дејтот е запознавање без обврски, нити е врска, нити е брак. И да се договорите за следна средба, секогаш постои можност едниот (или двајцата) да се откаже, не значи тоа дека тој што откажал или што излегол и со други е нестабилна личност.
    Мене ми е нестабилност и несериозност ако се влечкаш во врска со години и да не знаеш кај тераш. Во рок од неколку месеци врска треба да знаеш дали имате иднина или не, а не да се надеваш. Времето минува, и сигурно не сакам да го губам со некој што знам дека не ми одговара. Во некои случаи тоа се дознава после прв дејт, некогаш после некој месец.

На Tam4yy, Burevesnik, christinnn и 5 други им се допаѓа ова.
  3. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    6.346
    Допаѓања:
    27.916
    И можеш ко човек да му кажеш дека не ти одговара.

Или ќе си пишувате и свиѓате и гледате, ама ќе пишуваш и со други и нема да му кажеш извини не сум заинтересирана?

Работава е кога ИСТОВРЕМЕНО идеш на дејтови со повеќе зашто си очаен да прцнеш нешто и не си искрен.

На MeowMeow, nextredstyle, UsenameNotFound и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Војвода

Војвода Нов член

Се зачлени на:
    18 февруари 2026
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    36
    И на крај секој/а ќе си прави како им одговара, џабе совет, мислење итн

На Mumoftwo30, русинката и Melissa_39 им се допаѓа ова.
  5. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    24.392
    Допаѓања:
    206.372
    Секогаш сум кажувала. Тоа што не прифаќале некогаш, нивен проблем. Не сум пишувала, во мое време немаше пишување ко денес, комунициравме во живо. И да, дејтав повеќемина истовремено. Без обврски, без задни намери, отворено, без криење, без играње игри.

На Tam4yy, Mumoftwo30 и ArabellaStarfall им се допаѓа ова.
  6. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    22.166
    Допаѓања:
    204.466
    Ништо ти не си разбрала тетке:D
    Прво, си пишуваш со некого и само со еден, и тој само со тебе.
    После, првото видување е дејт и одма знаеш дека го свиѓаш и тој тебе.
    После терате врска без ништо да ви фали пошто погодени сте од прва.
    И така.

На _Vera_, LiquidLuna, Mumoftwo30 и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    24.392
    Допаѓања:
    206.372
    Требаше да ме просветлат на времето. Вака, неука ќе си останам, немам шанса за поправен :(

На Mumoftwo30 и Biljarkata им се допаѓа ова.
  8. ArabellaStarfall

ArabellaStarfall Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    1.489
    Допаѓања:
    9.881
    Како ќе видиш дека се прца со друга? Веројатноста е, да не го видиш, освен ако не си психо и после прв дејт да го демнеш. Не знам како си ги замислувате луѓето. Но, имале живот пред првиот дејт. Сигурно се допишува со некоја или веќе договорил да се види.

Како воопшто бирате со кој ќе бидете?! Луѓе со години не се знаат кои се, вие имате натприродни способности од еден дејт може да заклучите се. Најтоксично нешто што можеш да го направиш за себе е да го сметаш секој, за твој потенцијален маж покрај само еден дејт.

Искреност, каква бараш? Да ти се заколне на прв дејт на вечна љубов(facepalm)?

Да, детски се очекувањата. Затоа и детски ќе бидат разочарувањата.

На Tam4yy и Biljarkata им се допаѓа ова.
  9. Asparagus

Asparagus Популарен член

Се зачлени на:
    21 мај 2013
    Пораки:
    1.128
    Допаѓања:
    8.397
    Она што вие го пропуштате е дека дечкото се шетал фатен за рака, се гушкал со другата девојка,така што со еднава девојка може бил само на еден дејт, ама со другава очигледно бил веќе во некаков однос, најверојатно во врска барем за мене тоа сигнализира шетање гушнат и држење за рака.
    Така што не бил он во фаза на дејтање и барање партнерка, туку во wannabe швалериште.

На Mishela, Tam4yy, MeowMeow и 14 други им се допаѓа ова.
  10. ArabellaStarfall

ArabellaStarfall Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    1.489
    Допаѓања:
    9.881
    Не може на прв дејт да се гушкаш и да шеташ за рака со некој? Мора да е сериозно? Или во врска?

На Dekoo му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Asparagus

Asparagus Популарен член

Се зачлени на:
    21 мај 2013
    Пораки:
    1.128
    Допаѓања:
    8.397
    Не знам за другите, јас на прв дејт не сум шетала гушната и не сум се држела за раце.
    Можеби старомодно, но за мене тоа веќе симболизира некаков однос, секако не мора да значи дека е сериозна врска од старт, но нешто повеќе од само запознавање и истражување и одење на дејтови со повеќе луѓе.

На UsenameNotFound, eliesaab, Panda00 и 4 други им се допаѓа ова.
  12. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    6.346
    Допаѓања:
    27.916
    Да ми каже дека Е или НЕ Е заинтересиран да продолжиме да се гледаме.
    Да ви црта човек или што побогу?

На MeowMeow, nextredstyle, arwen93 и 7 други им се допаѓа ова.
  13. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    14.245
    Допаѓања:
    83.793
    Точно. Се објаснуваат во неколку страни за излегување со повеќемина, а овде очигледно е дека типот веќе бил зафатен, си имал девојка. Да, гушкање и смеење асоцира на веќе подлабока конекција и однос. Никој не може да знае точно. Само каква храброст да имаш некоја, а да излезеш со друга на јавно место каде може секој да те види и после и до неа да стигне. :?: Чудни луѓе.

На Tam4yy и MeowMeow им се допаѓа ова.
  14. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.925
    Допаѓања:
    15.070
    Интересно ми е како секој си го извртува муабетот, во негова полза. :D

Почетниот аргумент беше во однос на дејтање/излегување, па макар и прв/втор состанок со повеќе личности истовремено. Не забележав дека некој спомна да се фати првиот дечко/девојка што ќе ја запознаеш и да останиш само со него/неа, притоа не знаејќи навистина што сакаш. Претерувате...

Не знаеме доволно контекст на иницијалната ситуација, бидејќи реално можеме само да претпоставиме кој состанок по ред им е на дечкото и другата девојка, а можеби се и во врска...

На крајот на крајиштата секој си има свои принципи и стандарди за дејтање и не гледам причина да се толкуваат на ваков или онаков начин, освен секако ако не се оди во некоја крајност.

На tsanemsit му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Dekoo

Dekoo Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2020
    Пораки:
    757
    Допаѓања:
    1.440
    Па на прв ден може и да не знае дал е заинтересиран, затоа следат втор/трет дејт итн. ако не е некој сигурен.

16. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    14.245
    Допаѓања:
    83.793
    Интересно е што тема која служи за совети, значи даваш совет на членката што побарала и толку, се претвора во дискусии и извртување муабети што немаат врска со тоа што членката пишала.
    Толку сиромашен стана форумов, што дискусии се водат во теми кои се наменети за совет само.
    Модератори, што ќе кажете на ова?
    Да се вратиме малку на воведот на темава.
    Низ нос ќе му излезе на човек што побарал совет, ќе направат 10 различни филмови од проблемот негов.

Последна измена: 22 февруари 2026
  17. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.655
    Допаѓања:
    42.093
    Никој не ти должи на прв дејт од морална перспектива да го посветува цело време само, и само на тебе, и да не комуницира/да се гледа со други личности.

Од друга страна пак, за мене тоа е bare minimum очекувања од личноста со која почнувам/сакам да почнам да дејтам.
    И, ако не е така, нема таа личност да ја земам за озбилно, туку за лабилна која не знае што сака/прави со животот.

Секогаш кога сум дал шанса на такви, се покажало како погрешна одлука. Подоцна научив од тоа искуство да ги филтрирам уште од старт, да не си губам време на погрешни луѓе.

На MeowMeow, UsenameNotFound, Hoping и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    2.446
    Допаѓања:
    12.086
    News flash, како што размислуваме Манч и јас, размислува и половина од светот.

Не секој кој оди на дејт, седи на 10 стола и го гледа ова како шопинг на блузи. Некои луѓе genuinely симпатизираат само една личност долго време, не се плеткаат со други и на дејт одат со план ова да прерасне во врска.

Другата половина сака да експериментирa и да се гледа со повеќе истовремено. И тоа е сосема во ред.

Буквално не е тоа воопшто проблемот. Проблемот е неискреноста.

Односно, биди искрен уште на почетокот дека си и со други во моментот и остави другата страна да одлучува дали сака да продолжи или не.

Бидејќи ти со тие други луѓе може веќе си и интимен и мое е правото лично да одлучам дали јас сакам да сум player 454 во твојот свет, а не ти.

Бидејќи голема е разликата од тоа да си искрен уште од почетокот наспроти тоа да создаваш лажна блискост и да градиш интимна атмосфера и после да бидеш виден со друга.

Тоа е чисто его и непочит.

И едноставно излегувај си со луѓе на твоја бранова должина - такви што исто така се гледаат со други.

Но, реалноста тука е баш како случајот на Bluesea. За него е нормално што седи на 5 стола, ама таа да му каже дека и таа седи на 5 стола, ауф :bug:

На MeowMeow, arwen93, UsenameNotFound и 7 други им се допаѓа ова.
  19. Bluesea

Bluesea Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2019
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    94
    Фала богу не очекував дека после еден состанок ќе се венчам со него,ама штом се договаравме за следен состанок мислев дека е заинтересиран за мене. Мене ми остави добар впечаток затоа и се согласив за следно излегување,тоа не значи дека јас и тој ќе бевме во врска.

А тој ако сака да си тестира со повеќе истовремено sorry not my cup of tea.Само ќе ми губи време или ќе ме чува како резерва. Да бев јас видена со друг ќе бев етикирана како к**ва.

На MeowMeow, nextredstyle, arwen93 и 15 други им се допаѓа ова.
  20. theowndemon

theowndemon расипана играчка Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    15.017
    Допаѓања:
    184.528
    Јас гледам на прв дејт како на запознавање шо можи да не профункционира. Да, сум заинтересирана ама во „нормални“ граници, без да замислам дека тој е тој, и дека мора да функционира. Ако во исто време ми пиши уште некој (не е ова од некоја височина да гледам, едноставно не сум заинтересирана за дејтинг па ако не ми пристапи некој, едноставно не прам чекор јас), нема да го откачам од старт зошто утре сум на дејт. Ако одам на дејт и ми се бендиса и гледам потенцијал ќе откажам се со овој другиот со кој пишам. Не можам да си претпоставам дека дејтот ќе оди одлично и да ги изгорам сите мостови уз процесот. Сум имала ситуација каде излегов со еден, ми беше океј и сакав да го запознам поќе. Во меѓувреме се ре-конектирав со друг (се знаевме од претходно и муабетот почна иницијално пријателски) кој ми се бендиса поќе и се „фатив“ како вториов дефинитивно е то шо барам. Беше no brainer за мене да му кажам на првиот дека не сум поќе заинтересирана пред воопшто да излезиме пак. Дури и да не излезев со вториов, ќе преќинев со првиот зошто интересот очигледно не ми беше поќе во него. Ама ако се „венчав“ со идејата дека мора да е првиот оти бевме на дејт и уште имам некаков интерес за него, немаше да бидам отворена да ги видам знаците и да го најдам вториот, кој во тој момент ми одговараше многу поќе.

Е сега за конкретната ситуација би рекла се шо кажав не можи да се примени. Зошто? Ако со некој се гушка и љуби јавно... веројатно биле пар од претходно и членката беше замислена како fuck buddy или one night stand. Да, многу често на крај на прв дејт има и бакнеж, и прегратка, па дури и секс кај некои. Ама се е то приватно, суптилно, интимно. Ретко е да фатиш за рака некој кога уште си во та рана фаза на запознавање. Зато сега по „модерно“ има soft launch & hard launch на врска. И ни едно од овие две не се прај на прв дејт. И без муабет. TLDR девојката му е партнер.

На Biljarkata и Annath им се допаѓа ова.