Форумџика на годината

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Bluesea

Bluesea Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2019
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    86
    Фала богу не очекував дека после еден состанок ќе се венчам со него,ама штом се договаравме за следен состанок мислев дека е заинтересиран за мене. Мене ми остави добар впечаток затоа и се согласив за следно излегување,тоа не значи дека јас и тој ќе бевме во врска.

А тој ако сака да си тестира со повеќе истовремено sorry not my cup of tea.Само ќе ми губи време или ќе ме чува како резерва. Да бев јас видена со друг ќе бев етикирана како к**ва.

На јolene, Munchmallow20, Stark и 7 други им се допаѓа ова.
  2. theowndemon

theowndemon расипана играчка Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.961
    Допаѓања:
    184.072
    Јас гледам на прв дејт како на запознавање шо можи да не профункционира. Да, сум заинтересирана ама во „нормални“ граници, без да замислам дека тој е тој, и дека мора да функционира. Ако во исто време ми пиши уште некој (не е ова од некоја височина да гледам, едноставно не сум заинтересирана за дејтинг па ако не ми пристапи некој, едноставно не прам чекор јас), нема да го откачам од старт зошто утре сум на дејт. Ако одам на дејт и ми се бендиса и гледам потенцијал ќе откажам се со овој другиот со кој пишам. Не можам да си претпоставам дека дејтот ќе оди одлично и да ги изгорам сите мостови уз процесот. Сум имала ситуација каде излегов со еден, ми беше океј и сакав да го запознам поќе. Во меѓувреме се ре-конектирав со друг (се знаевме од претходно и муабетот почна иницијално пријателски) кој ми се бендиса поќе и се „фатив“ како вториов дефинитивно е то шо барам. Беше no brainer за мене да му кажам на првиот дека не сум поќе заинтересирана пред воопшто да излезиме пак. Дури и да не излезев со вториов, ќе преќинев со првиот зошто интересот очигледно не ми беше поќе во него. Ама ако се „венчав“ со идејата дека мора да е првиот оти бевме на дејт и уште имам некаков интерес за него, немаше да бидам отворена да ги видам знаците и да го најдам вториот, кој во тој момент ми одговараше многу поќе.

Е сега за конкретната ситуација би рекла се шо кажав не можи да се примени. Зошто? Ако со некој се гушка и љуби јавно... веројатно биле пар од претходно и членката беше замислена како fuck buddy или one night stand. Да, многу често на крај на прв дејт има и бакнеж, и прегратка, па дури и секс кај некои. Ама се е то приватно, суптилно, интимно. Ретко е да фатиш за рака некој кога уште си во та рана фаза на запознавање. Зато сега по „модерно“ има soft launch & hard launch на врска. И ни едно од овие две не се прај на прв дејт. И без муабет. TLDR девојката му е партнер.

На Biljarkata и Annath им се допаѓа ова.
  3. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.750
    Допаѓања:
    24.145
    Не знам од женска ама од машка перспектива ако ми прифатила да излеземе на дејт, веќе 50% женска ќе ми биди. :D

На Mr.Limonko му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Anonimnna5

Anonimnna5 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2019
    Пораки:
    302
    Допаѓања:
    452
    Повторно јас ...не знам дали се сеќавате во врска со дечко ми , ми рече да сум размислела дали сум сакала заедно да живееме , ама некои негови ставови многу ме нервираат , во градов и зградава нема лифт а има свој стан на трети спрат , во градот нема баш трговски центри а има други раб и се е блиску вака , кога му реков дека не ми се свиѓа баш тоа со трг.центри ми рече па ок секогаш се наоѓа нешто и во помало место ,нема потреба да има толку трг.центри за само пари да се трошат, си мислам....ок а во зграда на трети без лифт како да живеам ? Внатре ок е уредено мада и тоа не ми е по воља искрена да бидам повеќето работи се кафеава боја која ми е старомодна ,јас сакам бел ентериер ајде ок тоа ќе се исправи може ,ама не знам што да правам ,дечково е многу фин и ок со мене , имам дознаено мајка му дека му рекла за мене , прво убаво да размисли каква девојка ќе донесе во станот а не да носи само некои девојки на што он застанал на моја страна што значи не ја слуша мајка му , ама некои работи не знам ,јасно ми е дека некои луѓе почнуваат од нула скроз ама никогаш до сега не сум живеела со некој и битна одлука ми е, не знам како да се одлучам , некако ме плаши трет спрат без лифт и некои негови ставови од кои често доаѓаме до расправија ама тој секогаш попушта , се директно му имам кажано и за ентериерот на станот дека не ми се свиѓа иако е ново и за кујната дека ми делува мала по слики што ми праќаше , едноставно не знам не сум зрела изгледа доволно

5. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    4.328
    Допаѓања:
    8.982
    @Anonimnna5 ,по напишаното не си спремна за заеднички живот, па си наоѓаш 300 рачки.
    Небитно во кој град е, може и во мојот, еве немаме во градов трговски, па си живееме. 30-40мин со кола има и трговски и повеќе работи, ако веќе тоа е пресудно.
    Станот на 3ти спрат и не е така високо, освен ако нема некоја физичка пречка, па да имаш ти или било кој потешкотии со качување, слегување.
    Ентериерот како ентериер се менува. За дома јас лично со мажот де, си го биравме, 7-8 години подоцна, веќе ни е здосаден и сакаме промена. Не дека веднаш ќе смениме ама ниту е еднаш засекогаш направено, ни пак е вечно.
    Повеќе ми личи како да не си сигурна ни во врската, ни во партнерот.

На sino.o.oka му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    24.287
    Допаѓања:
    205.846
    Не го сакаш него. Станот на трети кат и живеењето во мало место не се причина да не живееш со некого ако го сакаш и гледаш иднина со него.
    Чудо големо ако зградата нема лифт, мислам на трети кат е станов, не на триесет и трети.
    Искрено, да си раскинеш, не го сакаш човеков, не си го губи времето со него, ни твоето, ни неговото.
    Ќе си најдеш друг.

На Hoping, јolene, Mr.Limonko и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Mrs. right

Mrs. right Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    4.293
    Допаѓања:
    18.011
    Би се налутила :nod:

Нели е здрава љубомората доколку не е претерана?

Замисли ич да не се љубомори, тогаш би се загрижила.

На Mumoftwo30 и TwistedSister им се допаѓа ова.
  8. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    2.334
    Допаѓања:
    11.199
    @Anonimnna5 Според мене,

Бараш да најдеш цврста причина да се убедиш себеси, а и него зошто не сакаш и зошто сакаш.

Не треба да ти биде вака. Треба природно да си сигурна во себе и во твојот избор на партнер.

Не сакаш и тоа е сосема во ред. Не сакам, не сум спремна, се целосни реченици.

Не мора да набројуваш X, Y, Z, особено работи како кафена боја или лифт за да звучиш посамоуверено или од страв да не бидеш погрешно сфатена.

Кажи отворено дека не сакаш и тоа е тоа. Разговарајте и видете на што сте, што понатака :*:

9. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    24.287
    Допаѓања:
    205.846
    Штом си го видела со друга, значи не е заинтересиран. Тоа е тоа, прецртај го од листата и продолжи понатаму.

На Mumoftwo30 и Mr.Limonko им се допаѓа ова.
  10. Hoping

Hoping Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    587
    Допаѓања:
    1.555
    А од каде може тоа да го знаеме? Од каде знаеш некој непознат дали е на твоја бранова должина и дали излегува или не со други?

На Mumoftwo30, Biljarkata и Annath им се допаѓа ова.
  11. TwistedSister

TwistedSister Активен член

Се зачлени на:
    Вторник
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    41
    Кога ќе кажат па некои воопшто не биле љубоморни (facepalm) или лажат или имаат некој емоционален проблем и нешто им фали очигледно.
    Па уште као имале самодоверба затоа не се љубоморни каква врска има тоа со самодоверба? Уствари sorry Берд Пит/Анџелина Џоли, сигурно не може покрај твојата беспрекорна лепота и исклучителна личност тебе
    да ти се случи неверство. :rofl:

На Mumoftwo30 и Dekoo им се допаѓа ова.
  12. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.394
    Допаѓања:
    4.706
    Јас во куќата си сум на трет спрат а има четири без лифт. Лилии да се отселам ?:D:D:Dумирам

13. Mrs. right

Mrs. right Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    4.293
    Допаѓања:
    18.011
    Нели?

Ама чекајјјј, шо знаеме ние, тоа се викало зрелост :rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

Инаку не е доволна ни лепота за да се осигураш за оваа работа :$

Абе ако е решен, решен е, ќе напраи, па ти биди кој сакаш..

На Youknow, Dekoo и TwistedSister им се допаѓа ова.
  14. Polyincognito

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    2.334
    Допаѓања:
    11.199
    @Hoping Прашуваш и комуницираш.

Односно, затоа постојат разговори и првите неколку дејтови, па и првиот дејт ако не сакаш да губиш време ич. Ја отвараш таа тема спонтано.

Ако мене ми е важно некој да не се гледа со други, ќе го кажам тоа. Ако на некој му е океј да излегува со повеќе, тоа е негово право.

Со текот на разговорот сфаќаш дали се поклопувате или не, дали за ова сте на иста бранова должина или не.

Нормално, никој не е должен да се менува. Едноставно, ако си по casual варијанта - кажуваш. Ако гледаш дека некој бара ексклузивност од старт, не го/ја влечи без потреба и да го убедуваш дека е старомоден или не знам што :*:

На јolene му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Hoping

Hoping Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    587
    Допаѓања:
    1.555
    Многу наивно. Може да каже се и сешто ама сепак е потребен период за неговите дела се поклопат со зборовите или се различни.

На ArabellaStarfall му/ѝ се допаѓа ова.
  16. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    2.635
    Допаѓања:
    12.275
    Бо значи кои муабети.
    Нека крене два прста таа, на која ќе и биде сеедно, дечкото со кој договорила втора средба, да го види со друга за рака.

Ај мислам па и кои се муабети се искажаа, ако побараш од некој да не те прави будала, си уствари заостанат и секој го гледаш како сопруг материјал |(.
    Пф.

И оваа па другата леле на трети ќе живеела во стан ао темен мебел. Што извини? А дечкото кај е у приказнава нешто?
    А ти шо уствари твојот стан на кој спрат со лифт е и скандинавски стил опремен е?
    Како рече сакаш ти да допринесеш во заедницата? Или само ќе си убава?

На TeddyBear_22, Dekoo, Polyincognito и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Hoping

Hoping Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    587
    Допаѓања:
    1.555
    Буквално ќе ми е сеедно и нема да има втора средба. Нема да се замарам и нема да трошам ниту енергија ниту време за некој кој не го ни познавам. :D
    Толку брзо се затрескувате во некој?

На TwistedSister му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Polyincognito

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    2.334
    Допаѓања:
    11.199
    @Hoping Нормамално дека не можеш 100% да знаеш ако некој лаже веднаш, ама не мора ни да чекаш со месеци да видиш каков е, бидејќи има рани сигнали.

Ако е несериозен или гледа повеќе луѓе, често е таквиот е нејасен со планови и закажува во последен момент, не прави никакво ‘идно’ планирање, разговорот го држи површен, брза со физичка интимност, има неконзистентна енергија (еден ден многу заинтересиран, друг ден ладен), прилично е строг кога само можеш да му пишеш/јавиш и сл :*:

19. Hoping

Hoping Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    587
    Допаѓања:
    1.555
    Јас не пишав дека треба да се чека со месеци туку ти пиша дека може да знаеш дали некој е на иста бранова должина или не а буквално не се ни познавате.

20. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    2.635
    Допаѓања:
    12.275
    Ахам :D. Да.
    Истото што го направила и членката, замисли. Го видела со друга, рекла втф и си кажа овде.

Кој и каде се затрескал и кој персираш у моментов и шо поента сакаш уствари да докажеш?