Ниту една од причиниве што го наведе не е вистинска причина.Глупости немало лифт,немало трговски,бојата не ти се допаѓала.Не знам од каде си ама 70% станови во Македонија немаат лифт и трговски центар во градот.И мајка му добар совет му дала,и секој ќе му даде таков на свое дете.Не знам што требало да те брани? Сама си создаваш проблеми а најголем проблем е што не сакаш да живееш со него па си бараш причини
Are you for real? Ќе делиш трпеза, кревет итн со лифтот, станот или трговскиот? Дали е побитно да седиш на маса со него (појадок, ручек, вечера), или сама, додека тој тепа време надвор? Дали е побитно да спиеш со него или сама, додека нему секоја вечер му е по кладилници, казина, кафани? Што е битно дали има лифт или не? Во ред е селфи во теретана пред огледало, али не е во ред 3 пара скали во зграда или таму нема кој да гледа? Секој ден идеш во трговски? Кој е филмот со трговскиот? Може викенд да идете на шопинг? Луѓево во градовите и по селата кај нема трговски не живеат? Ниту си спремна, ниту го сакаш. Човек кога сака се друго е мање битно, човек кога сака би живеел и во Зимбабве во колиба, бидејќи ништо друго не му е битно освен да биде со личноста која ја сака.
А што ти е гајле? Они ќе идат со нив или ти? Сами си комплицирате непотребно и се замарате со небитни ствари.
Тоа што некој не сака да живее во помал град, само по себе не е никаков грев. Едноставно, некој си е навикнат да функционира во голем град, сѐ да му е во близина и тоа е сосем легитимно, нема што да му замериме. И јас лично никогаш не би можела да се замислам во мал град и кога би се селела, би се преселила во поголем. Истото важи и обратно, нема што да му се лутиме на некој што не сака да се пресели во Германија, на пример. Само е битно тоа да се искомуницира на време и да си кажеш искрено што сакаш. Во вакви ситуации, или ќе се најде компромис или најдобро секој по свој пат. @Anonimnna5 Тука ќе прочиташ секакви мислења, ама ти си таа што треба да одлучи што понатака, размисли си убаво дали стварно гледаш иднина со дечко ти и дали он е тој со кого сакаш да го поминеш животот. Биди искрена со него, доколку не се гледаш со него и не ти одговара он и/или местото на живеење, кажи му го тоа со време, за никој да не биде повреден, ни он, ни ти.
Па подобро некој искрено да ти каже како стојат работите и да не ти го губи времето ако не сте на иста бранова должина, што знам.
Да ама безобразно нереална е и затоа прашав каква идеја има... Има стан нејзин па да се префрлат кај шо има лифт или?
Е тоа не би знаела да ти кажам кој што има, ќе мора она да ти одговори. Шала на страна, ти ја сфаќам поентата. Нормално дека не треба да имаш нереални очекувања и да чекаш сѐ од другата страна а ти да не вложиш ништо, и јас сум за тоа сѐ заедно да створат и двајцата да се трудат за заеднички живот. Ама, има случаеви каде што и двете страни имаат свое живеалиште, а сепак никој не сака да се пресели кај другиот, секој сака во своето. Затоа реков, ние не знаеме каква ѝ е ситуацијата, она најдобро си знае и нека си разговара со дечко ѝ, нека видат што, како и каде понатака. Ако нема компромис, тоа е тоа, секој по свој пат. А за градот се надоврзав само, не сакаш да живееш таму, не сакаш, да си жива и здрава. Нема лутење за тоа.
Нели у општина работеше он? Како општинар, нека среди кај градоначалникот ако има земјиште у непосредна близина, да се даде за да се изгради некој трговски, а може да средат и лифт у зграда да ви наместат. Околу мебелот, тоа сами ќе си го смените, само полека, без брзање, супер е што имате сопствен простор, сами ќе си го уредувате.А и бело не знам колку е паметно, повеќе се познава прашината.
Тролиди на ангро Каде ли ги одгледуваат некои луге, да ми је знати. Ко во епрувета да се растени личат. Се разбира дека кафеава е демоде, а тек трети спрат тоа ти е такаречи стратосфера, не ќе одат со балон нагоре во висините! Цк-цк-цк. . Што чуден тој дечкото, срам да му е, како се осмелува да има стан без мол на 5 минути воздушна линија. Смотанко прав. Е сега мајка му, стара лисица. Ја прочитала таа "снајкава" ко стар буквар, па затоа 'звоца'. Гуд фор хр.
Вие шо мислите дека на бело повеќе се познава прашината, не сте имале кафено и црно па затоа не знаете
А, во колиба би живеела ? ( Не сум иронична ама вака од страна гледано се изгледа како ништо да не е важно, само човекот ) За членката немам коментар, ако нема трговски во близина сигурно има голем град во близина па на крај краева и онлине
Па купете си сами стан и опремете си го како сакате.... Ама чекај, мажот тоа треба, вие само нога врз нога да си седите. Да, сосема разбирам да ти смета еве немање лифт, да сакаш да го уредиш по свој стил ама да немаш ништо ти направено, а да мрчиш за туѓото...
Замисли таква комуникација да имам со партнерот, да ми рече нема што да одлучуваш за нешто што не е твое.
Еј, од интерес до интерес игла нема кај да падне е муабетот. Следно ќе биде „абе тро прашина има на косата ако си ја мие редовно“.
Фигуративно кажано. Зборот ми е дека можеш да живееш под кирија додека заштедиш пари за да си купиш или направиш тоа што сакаш. Можеби ќе ме расчекнат за коментаров али whatever. Пишав пред некој ден дека некои многу ги тепа холивудскиот филм. Многу забораваат од каде дошле или од каде доаѓаат. Нека седнат малку со нивните, со татко им и мајка им и ако куќата или станот не била наследена од дедо и баба, нека прашаат колку време им требало да ја изградат, можеби и ден денес враќаат кредит. Со плативе и цениве на недвижностите денес да купиш стан или куќа без кредит или помош од домашите, гуд лак. А за да земеш кредит, покрај тебе ти треба стабилна личност која ќе сака да гради живот со тебе, не да го менува мислењето како ветерот насоката. Лесно е да си направиш дрим чеклиста со се што сакаш, али реалноста е друга, засукај ракавите и работи, придонеси на некој начин, не само да се мрчи од страна. Не сакам на спрат со неговите, не сакам под кирија, сакам ама нема лифт итн. Битно е човек да е вреден, да има амбиција и желба да постигне нешто во животот. Нашите се откажувале од многу работи за да ни обезбедат покрив над глава, алишта и обувки за училиште. Колку од младиве денес се спремни да се откажат од нешто или да го стават на пауза за некој или нешто друго? Рим не бил изграден за еден ден. Со љубов, разбирање и слога се гради се.