Па не е ни баш дека е ок сега реално, утре ден деца , како со мало дете по скали? Количка ? Кеси од маркет да треба да носиш ? Некогаш ако не си во состојба поради здравствен проблем ? На поодминати години?
Мене ми е ок дечково, пошто ме слуша што и да му кажам, ама ме интересира дали постои маж кој што уклучува памет некогаш за нешто во животот или се им е рамна линија ? Како е можно да бил апарат за неспособни и сл или не знам еве јас може премногу пребирам
Леле, знаеш колку има до тогаш? Јас и некогашниот дечко живеевме дури на 5ти спрат без лифт. Нормално не живееме таму сеуште, затоа се вика стартно живеалиште. А ако било кој, особено млад човек, не може да искачи барем 4 спрата пешки, треба сериозно да се загрижи за своето кардио здравје. И да почне да ги качува тие скали, ако нема свои и по гости нека оди. Божее, на тие години 12 спрата сум ги кажувала пешки, фор фан.
Јас сакам да средам по свој вкус и стил не би сакала да се преселувам ама не мислам што биде како биде може нема ни да доживеам старост повеќе ме зачуди ова не размислување на маживе
Како мислиш те слуша,што и да му кажеш?Искрено не знам возрасен човек дека некој треба да слуша.Апаратите ќе си ги однесеш и ќе му кажеш дека тебе ти требаат не е морално тој да ги користи.и јас не користам машина за бричење па ја имаме дома.
Исто како секој друг човек што живее без лифт...? Млада си и ќеси од маркет ти се тешки, озбилно ова?Освен ако немаш физички проблем/болест или 85 години, не гледам како трети кат е пречка за нормално функционирање.
@Anonimnna5 Ти ни сама не си сигурна дали те е ок дечкото.. На кој начин ти е ок, изглед, професија, карактер? Дали навистина ти е проблем местото кај што ќе живееш или човекот? Си понудила да живеете на друго место, како реагирал?
Во секое решение,имате проблем.Ако живее со родители одма,селете се.Ако е спрат ни тоа не функционира.Сега има стан сопствен,каде што нема да плаќаат кирија.Сега е проблем е 3спрат.Малку да се спуштите на земја,и да бидете порационални.
Не знам, јас кога пазарам со мајка ми , купуваме доста работи бидејќи се треба се фали и не би се замислила да живеам во стан на трети или кој и да е без лифт , тешки кеси по скали да носиш што знам, друго, што ако заборавиш нешто а си се симнал веќе , треба пак да се искачувааш, не викам дека е голем проблем , ама дека е сеедно...што знам
Луѓе, колку и да ни звучи детски членката, подобро е од сега да мисли на тие работи отколку да си ја чука главата после во брак и да и викате "епа кај ти беа очите пред да го земеш". Јас мислам дека треба да го оставиш дечкото. Колку и да се сакате, сепак имате различни гледишта на животот. А тоа во брак потешко успева. Или почекајте уште малку за да се договорите шо како и да најдете заеднички јазик или секој по свој пат.
Ама таа ми делува ко да очекува тој да и удоволува.. не кажа ниту една идеја дека понудила... пример да живеат на нејзино место или под кирија..
Точно сега пред некое време беше проблем што не сака да ја вработи во општина.Сега е проблем стан на 3спрат.Се и е проблем.Да треба да раскини и да бара некој што се ќе и удоволи
Истата беше која очекуваше дечкото да ја вработи Уште едно нешто у прилог дека се бара преку леб погача.
Леле, ни да те вработи, ни лифт во зградата, ништо... Откачи го овој, не е за тебе. Можеш подобро! Спаси се и ти и спаси го него што поскоро