Ако сакате да сте заедно и да пробате да функционирате понормално одете на психолог на групна терапија ако ви помогне добро ако не секој свој пат.
@Anonimnna5 Дали имаш разгорано со него дека не ти одговара да живеете таму? Дали имаш ти предлог каде би живееле?
Па таму ок ајде , ама начинот ми смета , на пример му викам не ми се свиѓа кафеава боја ми вика ок , понатака ќе се среди и тоа (намерно речено ) сега за апарати за во кујна ми вика за мрзеливи луѓе било не знам што такво однесување ми смета демек сме 18ти век па тоа било за мрзеливи луѓе и не било основна потреба немам коментар, како некоја незаинтересираност, сите мажи ли се такви да не ги интересира ништо за домот ?
Мора да имате некој компромис и двајцата и ако планирате да живеете заедно убаво да ги разговараате овие работи. Ако не ти се допаѓа кафеава боја ќе се реновира тоа, сега зависи од финасиска ситуација во каква сте, кога е реновирано... А за апаратите не знам чудно некој да не сака.. И не не се сите мажи не заинтересирани.. Мора да разговарате и да видите што понатаму, ако не бива разделете се..
Дали сте сериозни...? Дали знаете што значи на денешно време, некој воопшто да има некаков стан? Знаете како движат цените на становите нели? Знаете колку луѓе целиот свој живот исплаќаат кредити за сопствен дом? Он имал, ама бил на 3ти спрат и во кафеава боја, сериозно?? Искрено @Anonimnna5 ама баш ништо не заслужуваш од дечково. И зошто така очекувате на готово? Нели се бориме против дискриминација, па што нудиш ти? Имаш ти подобри опции? Ако немаш, тогаш од каде тие очекувања? Еве заработи, па после очекувај го истото од партнерот. Стан на 3ти спрат без лифт НЕ е ама баш никаков проблем. Зборуваме за 3ти кат, не 5ти, не 10ти. Дури и да е проблем, треба човек да е пресреќен ако партнерот воопшто може да понуди такво нешто. Како што кажав има луѓе кои цел живот плаќаат кредити за нешто свое, има луѓе кои никогаш не купиле па живеат под кирија, има толку многу жени кои живеат во заедница со родителите на сопругот...А ти незадоволна бидејќи станот не ти бил по вкус. Па еве направи го по вкус. Он ти го нуди, ти преуреди го. Можеш? Не сакал да користи апарати, океј, купи си ги за себе и користи ги ти, решен проблем.
Се допишувам веќе некое време со еден тип, и по муабетот ми делува како едвај да чека да се залепи за некоја девојка, се е спремен да напушти само за да има некоја покрај себе. Така делува. Вика имам пари ама немам љубов. Сакам да најдам сродна душа која ќе ме исполнува. Тој работи во странство јас тука, и јас му викам јас па нема шанси да одам во странство некогаш и он вика јас ќе дојдам кај тебе ќе живееме под кирија ако треба, ќе земеме кредит или како?? Значи уште не се знаеме, а тој се понаша како негова да сум веќе. Искрено, по муабетот ми делува како да е очаен за девојка. Не знам дали воопшто да се запознаам со него? Убав муабет прави, ама сепак...си викам да не е некој заостанат што не видел девојка во животот или нешто му фали. Што мислите?
Па ако те слуша за се шо ќе кажеш, шоќемуе да уклучува мозок?? Ти си тука. Мене мм не ме слуша, па сам си размислува @Anaroz1 Де те молам објасни како се качуваш во новиот стан со бебето без лифт? И зошто се нафати така таму стан да купиТЕ? И маж ти да го оставиш зашо заслужуваш ЛИФТ!
Трето мислење по ред, бан ќе јадам ама тоа е. Нека ги спојат Мислам да се запознаеш и да не судиш пред тоа. Можеби се има "залепено" за тебе. А не за секоја. Може е и ѓубре де, ама не можеш да знаеш пред да го запознаеш. А чим живее у странство, уште поубаво. Ако не бива, нема да го видиш веќе
Не треба никој ништо да ми објаснува , јас мислам така , ти не , не значи дека сите треба како тебе да мислиме и дека твоето е исправно И прашав , што доколку заборавиш нешто а си веќе доле , треба пак да идеш до трети тоа не е мачење ?ок Јас сум тема на муабет овде или што ? Во куќа живеам ,без спрат , друго нешто те инт ?
Не реков на тебе лично бе да ти објаснува. Шо се палиш. За идни искуства. Нека сподели. Пак, шо се палиш?
За мене сигурно се нема "залепено". Прво, не ме познава во живо, второ, од три пати само пишувано не може да ме процени.
Мислев дека те има засвиѓано и дека муабетите се заради тоа Залепено, пошо ти така пиша дека имаш таков впечаток.
Да де, ама не за мене туку општо за девојка. Плус, ми кажуваше дека не можел да најде девојка, селото не било привлечна опција за момите, и тој е спремен на се само за да има некоја покрај себе.
Мене лично ова ми изгледа многу просто. Што сака да покаже со тоа, дека има пари или пати од комплекс дека нема доволно па да те придобие, не знам што е поентата на ова ама нема врска. Инаку ова не е понашај како да си негова веке, типот изгледа не е имал девојка и не знае како да и пријде и затоа ветува брда и долини. Се гледа дека сака нешто да почне по сериозно и да ја убрза работата за во иднина. Не ми е јасно уште не те знае, а превзема ризик да се врати од странство и да биде со тебе, што ако не му одговараш? Со таков може повеќе да се затуцаш искрено, ама еве дај боже да грешам. Пробај излези на некој дејт, види како се однесува во четири очи, прашај некои прашања, види како ќе одговори, сепак најубаво ќе си го процениш ти. Ако не ти одговара откачи го, не си троши време.
Убаво си проценила. Како попален на секоја девојка да е дечково. Мани го. Вакви манијаци не ти се потребни.