Малку делува како манијак со тие ветувања и 'притисоци'. Мене ми изгледа дека дечкото не е имал девојка до сега и веќе му чука времето на врата и под секоја цена бара жена.
Женска те читам дури сега најдов време за совет. Вака бев во слична ситуација но јас останав без работа и нормално од кој ќе барам помош ако не од дечкото. Тој има многу подобра работа од мојата, се обиде на многу начини да ми помогне . Беше со мене и како support и бараше пријатели ама на крај си најдов сама , супер ми е и тој е среќен за мене. Не знаеш каде ти е среќата аплицирај за подобри позиции и се ќе си дојде на свое место . Во врска со местото на живеење не мислам дека би ти направил проблем доколку си декориран. Секој млад брачен пар тоа го прави доколку има средства. Good luck.
Имал пари ама ќе живеел кај тебе или под кирија.Па ќе напуштел се заради некој што си пишува само.Јас не знам нормален човек,при здрава свест да напушти за некој кој не го познава лично.Можеш да се запознаеш ама внимавај.Јас не му верувам воопшто
Сака да те легне па те лаже. Мани го тамо, скоро секој втор веќе истото го кажува, веќе не се интересни со таа лага. Ич не се креативни.
Ај ќе се врати овде, а кај ќе работи? Он научен во странство да заработува и тука што ќе работи, знаеме колку 'лесно' се наога овде работа. Од љубов ќе живее изгледа.
Јас не познавам некој што има сериозна и сигурна работа во странство и би се вратил тука. Најубаво ти да испиташ кај работи или што работи. Добронамерен совет, не се залетувај и не очекувај ништо во моментов. Малку е чудна целава ситуација и без да си сигурна во што влегуваш, држи дистанца.
Hello женски Заедно сме година и два месеци. Во текот на врската беше се нормално и се одеше добро, немаше големи караници имаше љубов и доверба од двете страни, издржавме и 4 месеци дури беше тој Хрватска. Пребродивме и мешање од страна на негови другари, со тоа што тој одлучно прекина со нив. Од декември почна да се дружи со деца помали од него 4-5 години(тие се 17-18год.)Со тоа што го смени однесувањето спрема мене, јас сум на тежок факултет и бевме договорени да се гледаме 2-3 пати неделно, бидејќи тој седи во соседниот град.Излегувањето и комуникацијата дали по телефон или инстраграм дојдо до една порака дневно од негова страна и еднаш или ич да ми се јави на телефон. Кога една вечер бев кај него и заспа имав некоја голема интуиција дека нешто крија и пишувал со еден другар ,,Зошто и мене не ме викна да идам и јас сакам да одам по женски”. Кога го терам да одиме на забава тој со мене не оди , и кога ќе си заминам дома тој во истиот кафич оди со “другарите”.Кога пробав да разговарам за сето ова добив навреди- лигава,копиле,нападна,се сакаш да биди по твое. Последниове недели нештото до некаде се смени, една ден се дери по мене една ден вика не сакам да се караме.Во саботата кога правевме мубет зошто не ми се јавува цел ден или да ми одговори на порака почнуваше да вика по мене. Во понеделникот дојде за да зборуваме инаку кога претходно од неговите навреди ќе речев да прекиниме тој секогаш велеше не. Тој ден ми вика јас сакам да прекиниме и не можам повеќе со тебе, мене и од дома ми рекоја да раскиниме.Од тешко што ми беше почнав да плачам, а тој само ладно ме гледаше и си замина. По 20минути од тогаш ми се јави татко му тие не чекале да појдиме на вечера и кога јас му ја објаснив цела ситација тој ништо не знаеше. Зборувале дома и ми се јави дечково и ми вели шо мислиш да прајме и само реков не знам.Претходните деној пак ми се јавуваа од кај него што тако е ситуацијата и тој по неколку пати да ме прашал како сум.Татко му настојуваше тој да дојди, амаа немал пари и следната недела ќе земел пари односно среда за претходните денови, ама битно секоја ден е излезен до 3 сабаље.Вчера го немаше цел ден и некаде после 20часот ми се јави и ми вика јас ќе дојдам следната среда да зборуваме и толку. После то не ни ми се јави , денеска исто. Ми треба совет било каков.Многу ми е тешко и болно ова затоа што го сакам.
@fairy11__ Човекот преочигледно работи на тоа намерно да те изгуби, ти го молиш да остане. Кратко и појасно кажано, сака да ти раскине, еднаш веќе и ти го кажал тоа - верувај му на овие зборови. Разбирам дека ти е тешко, но не плачеш по него, туку по некоја претходна верзија од него. Мораш да се избереш себеси, мора себеси да се сакаш повеќе од што го сакаш него. Со текот на време сè ќе помине
Размисли прво зошто го сакаш.И што има да ти понуди тој за да го сакаш.Мир немаш-се карате,те навредува,те остава да чекаш.Не се грижи за твоите чувства.Ти се дере,мислам ова не треба па воопшто да го толерираш.Ќе го преболиш,подобро сега колку одолговлекуваш толку потешко ќе ти е
Не е стабилен и да раскинете најдобро.. сака да живее уште тинејџерски живот и да гледа други девојки по кафич.
Ниту ти го сакаш него, ниту тој те сака тебе, само неговите ја сакаат идејата да го вдомат со тебе. Не си губи ни ден повеќе со него, ќе најдеш ем посаглам човек ем некој на кој ќе му значиш.
Фала на одговорите на сите.Мислам дека конечно е време да се изберам себе си. Ставив јас крај му пишав дека ,, Имаше цврст став дека сака да прекини со мене, а да не беше татко му тој никогаш немаше да ми се јави. Зато шо ако некој сакаш нема да го оставиш како шо ти ме остај. Знам дека сакаш да прекиниш со мене и не си го губи времето да идиш среда. Толку од мене нештото е крај”
Пишав уште пред некој ден конкретно за она што ми пречеше и еве ме денес повторно мозокот уклучен на премислување. Зборував со него за тоа дека сакам повеќе да преземе одговорност кога он не е во право и беше во стилот океј, бевме заедно последниве 2 дена (живееме во различни градови како што кажав) и денес си отидов, тој работи втора смена и онака ми прави некои “ради реда” муабети. Во живо беше океј, иако се осеќам како јас него мноогу повеќе да му угодувам одколку тој на мене во смисла и да ме налути нешто ситно избегавам драми и лутење додека он одма избувнува на секоја ситница и е нервозен наредните 1-2 саати. Приоритет му е да се наспие, останува на мене да идам да купам за јадење, да ги средам неговите ствари, да му направам кафе и да му однесам во кревет, да му однесам вода до кревет и други ствари кои за мене не претставуваат проблем ама ете сакам и он да ги направи некогаш за мене но тоа не се случува бидејки како што кажав- спиењето по 12ч е предност дури и кога девојка му е тука само 2 дена на секои 2 недели. Си викам ајде да го прифатам дека човекот сака да си поспие, ама се чувствувам како само неговите потреби чувства и ставови да се важни во врската и како да се запоставени моите. За денес конкретно си велам поминавме 2 цели дена заедно па ајде да го оставам малку денес да “одмори” ама јас му кажувам нешто важно и он ми вика имам работа и после си става реелови на close. Имам пробано да се понашам и ја така малку ладно и тоа траеше вкупно 2 дена минатата недела и вчера ми вика: ако продолжеше така ќе раскиневме. За другите гестови додуше немам збор, се шетавме во неговиот град, искачавме со неговото друштво, во живо беше океј. Дали си барам за нешто да се фатам и да си реметам мир или е интуиција некоја.. или можеби само треба да си го ставам фокусот сама на себе повеќе и да не иницирам јас се….
Гледај си и своите потреби и постави граници..и ова ќе те оставев врие црвено знаменце... Да те прашам дали се гледаш со овој човек во брак и да си помагате и усреќувате или сакаш да гледаш недораснато маже?
@Tamarkaa Ти рекол дека за истото однесување, тој тебе би ти раскинал уште веднаш. Што тука останува за анализирање? Појасно не може да биде