Форумџика на годината

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Stefani95

Stefani95 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2022
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    21
    Прв тој самиот ми викаше дека не е проблем да дојде ќе доаѓам , па во последна недела рече плата не пуштиле ,ама тогаш он кога можеше јас се разболев и престанавме да збориме на таа тема ,веќе напишав после тоа не спомна да дојде јас реков до овој месец ако не дојде да не збориме веќе ми рече зашто ме ограничуваш па после кога реков ќе престанам да зборам рече 3 март ќе земе ден да дојде и еве ништо во врска со тоа не збориме.....

2. Hoping

Hoping Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    1.567
    На некои машки им е доволна потврдата дека се видени и прифатени од женско. Самодоверба 0, а потреба за внимание огромно. Нема логика, ама така е. Батали го, не си губи време.

На Burevesnik му/ѝ се допаѓа ова.
  3. boo3

boo3 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    1.675
    Допаѓања:
    6.306
    Ако ви е тешко да се договорите за да се видите како ли ќе биде за нешто повеќе?

Не го слушај што ти зборува туку гледај го што прави.

На Panda00, Purpleheart и Adidas888 им се допаѓа ова.
  4. Stefani95

Stefani95 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2022
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    21
    Мене не ми е тешко јас сум таа што одреди до кога ќе трпи , што можам повеќе од тоа ?

5. boo3

boo3 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    1.675
    Допаѓања:
    6.306
    Да си ја испочитуваш сопствената граница и да си продолжиш натаму.

На UsenameNotFound, Panda00, Burevesnik и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Stefani95

Stefani95 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2022
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    21
    Така и ќе биде во вторник , само ми е криво ете ...

7. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    2.355
    Допаѓања:
    11.296
    @Stefani95 Нели го приметуваш шаблонот?

Тој "доаѓа" само кога ќе почувствува дека те губи. Не кога ветува.

Кратко кажано, не те сака и не те гледа за во иднина или воопшто надвор од четот. Само му годи моменталното внимание без инвестиција.

Кога маж сака - не преговара со временски услови, снег, плата, поправки. Не зборува пола година. Туку доаѓа.

Најлошо нешто што можеш сега да го направиш е пак да му пишуваш и да го потсетуваш.

Не си го троши времето плиз, заслужуваш подобро и реално :*:

На UsenameNotFound, Panda00 и Burevesnik им се допаѓа ова.
  8. Stefani95

Stefani95 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2022
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    21
    Фала Ви ,ама не знаете како е да се согласуваш , допишуваш ден и ноќ за на крај што ?кој знае колку прилики пропуштив допишувајќи се со овој и еве отворив тикток ми излезе ова , се е против мене изгледа
    Screenshot_20260228_231722.jpg
    прв пат си помислив конечно еден саглам за муабет дури и тој ми рече па кај си била ти целиот овој живот , што да речам :u:
    Изгледа , се беше лага, пола година беше лага

9. natashaaz.09

natashaaz.09 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2023
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    61
    Еве ме за пример, 5-6 год врски прекинуваат, луѓе се разведуваат…Господ те чувал можеби… Остај што вика сите се супер на уста. Ти посакувам дупло среќа од ова претходно.

10. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    2.355
    Допаѓања:
    11.296
    @Stefani95 Take it easy on yourself, сето ова е за твое добро, а не против тебе.

Од една страна сега очите ти се отворени, од друга - лекција да не веруваш во потенцијал и празни зборови следен пат, туку само во дела.

Полошо ќе беше да поминат уште 5 години, така да, не си го земај толку при срце, се ќе си дојде на свое место :*:

На Panda00 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Apash

Apash Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2024
    Пораки:
    119
    Допаѓања:
    195
    Имаше една серија одамна Синѓелиќ се викаше и еден од тие ликовите велеше Vi ste se urotili protiv mene da me unistite, i uspecete u to.
    нема назад сега тоа е.. треба да научиш од ова.. да ти е лекција.

12. Mrs. right

Mrs. right Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    4.333
    Допаѓања:
    18.094
    Охххх, класично бомбардирање со љубов и глуматање за жал.

Не се нервирај, само батали го, тивко повлечи си се, и не му дозволувај уште да те мота.

Тоа е се'.

13. Panda00

Panda00 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2021
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    1.285
    Женска, не те заслужува типов.
    Верувај дека многу добро знам како се осеќаш и баш дека знам ти кажувам батали го, не е вредно. Не си го троши времето на некој што постојано си наоѓа апсурдни изговори, ветува многу а не прави ништо.

Може муабетов ќе му имаше смисла ако живеевте на различни континенти, чека виза па ајде не може кога сака да дојде, ама да не се лажеме, Македонија е мала.
    Сигурно не ми треба пола година за да отидам од Скопје до Охрид, на пример.

Ако треба уште од старт за едно кафе да се молиме и убедуваме пола година, пиши пропало, што останало понатака за нешто посериозно..

Ќе ти биде тешко некое време, нормално е тоа. Ама, верувај дека ќе си најдеш некој што едвај ќе чека да те види и ќе дојде, без ти да го потсеќаш на тоа. :hug:

14. Witchy-style

Witchy-style Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2012
    Пораки:
    748
    Допаѓања:
    4.988
    Јас мислам дека е сосем нормално да се збуниш кога ќе запознаеш некој што или е многу сличен на тебе или имате заеднички работи па може да водите подлабок разговор.Но, тоа не мора да значи дека се заљубуваш во тој човек, туку можеби е некој што може да ти биде доста добар другар во иднина. Не се залетувај, дај му на мозокот време да сфати што чуствуваш,не паничи, не сме роботи луѓе сме. Сосем нормално е да преиспитуваме работи, да сме несигурни, да мислиме дали сме го постигнале најдоброто или има уште подобро. Размисли што веќе имаш покрај себе , дај си време, и сум сигурна дека ќе се прилагодиш и дека се привремени несигурности. Понекогаш си правиме слика во мозокот за некои луѓе а всушност тие не се тоа што замислиме. Истотака, не сите луѓе за кои сме почувствувале приврзаност се потенцијални романтични партнери.