Без разлика која е причината му се брза да се ожени и се едно му е која ќе биде, барем мене така ми делува..
Коментарот ми беше за другата девојка, но сепак за ова да седел на 2 столици и штом нема слики ниту со таа за која нели од жал не и раскинал и никој во околината не и кажал ништо ваљда никој и можеби незнаел дека овој има девојка сигурно ја крие и таа девојка како и со нејзе што не се појавувал јавно.
Не знам ја од кај и што имал си можел човекот не е прв ваков што седи на 2 столици. Веројатно си се матка и не е способен за сериозна врска.
Толку време му било потребно за да ја легне, па да и каже дека веќе има девојка. Ако му било толку жал за неа немало ни да ја изневери.
Порано ко бев средношколец, често правев жапчиња со симпатиите и девојките на Охридско езеро. Зимаш плочка камен и го фрлаш во вода ниско и кога отскокнува, тоа се вика жапчиња и се бројат кој ќе направи повеќе. Сигурно си помала генерација и затоа не знаеш. Иначе често парови си правеа жапчиња и се натпреваруваа кој повеќе ќе направи. Сега не е во мода тоа.
Прво за ситуацијата со (не)дечкото кој не иди да се запознаат - не те сака. Не е заинтересиран. Тажно е ама ќе помини. Ако после лутење/конфликт/блок наеднаш букира престој и ресторан и те бара нон стоп - едноставно то е манипулаторска техника за да задржиш некој покрај себе кога ти бега. Не те сака. Те манипулира. Веројатно му е досадно. Да тажно е за пропуштените прилики, ама толку време да се задржваш за НЕ дечко ми е нереално. Да беше тинејџерка - ок. Ама ако си возрасна особа - не ок. За ситуацијата со не реплицирање неколку сати - не ми е толку длабоко. Јас читам од нотификации, ако нешто не е за да вратам одма нема да вратам. На работа не користам телефон и за важни работи читам од сатот (притоа, не можам да реплицирам, ама сум up to date за ко ќе можам). На пауза ми е престимулирачки да враќам, и обично враќам од после. И ова го кажвам на сите и со сите сум на чисто ко ќе има периоди да ме нема. Искрено ако известувам нешто и знам дека чита нотификации, не ми треба да мани seen. Мислам дека ако моментално само имаш онлајн комуникација како опција, убо е да се определи време за социјализирање за да не иди до то да имаш потреба за комуникација, тој да е зафатен, па ти да се нервираш кај е и дека го дава онлајн. За ситуацијата со девојката со дечкото шо има женска - жал ми е. Голем знак е дека неќи да биди виден во јавност. Мене ме интересира, тие кои ги прашуваше за него го знат поинтимно? Би знаеле дека има женска? Ме интересира дали не ги кажаа, или не знат. Во секој случај не се јади дека си швалерка, ти не знаеше. И ти си жртва во случајов. За ситуацијата со дечкото шо кажва дека очајно сака женска - мислам дека едноставно не знај како да долови дека намерите му се "сериозни". Или барем мисли дека му се па само има потреба да се врзи за некоја. Лично толку рано после дејт да сака некој толку да се врзи за мене би ме уплашило. Следно, многу одите офтопик. Ве молам пријавувајте кога има офтопик. Кога мислите дека некој е трол, пак, ве молам пријавувајте, и најважното за трол - игнорирајте. Зошто? Трол сака внимание. Ако мислите дека некој е трол, зошто му давате внимание и му помагате да ја исполни целта? Фала.
Очигледно игра не на две ,туку на повеќе столици.Но,должност е на секоја од нас да се грижиме за себе,па така членката да не се вплеткала со него кога и било сомнително зошто не ја покажува во јавноста,макар на едно кафе .Не велам дека е виновна за нешто,напротив ,неговата вина таа ќе ја носи ,а тој ќе си ужива со колку може .Тој лаже ,но и другите од вчера не се родени, нели?
Одам на дејт после повеќе од година време. Искрено, малку ми беше и чудно пак да излезам со некој, ама ајде реков време е. Дечкото со кој излегов ми е симпатија од поодамна. Почнавме да си пишуваме неколку дена пред да се видиме и баш имаше муабет, шали, разговори,атмосфера. Симпатичен е, Плус гласот му е ненормално убав, буквално тип на глас што може да те освои сам по себе. И се гледаме во живо… океј дечко, како да се знаеме многу време смеи шали исто како и преку пишување но Премногу опуштен за прв дејт. Почна со допирања што искрено не очекував толку брзо. Океј, гушкање, флерт,тоа е нормално. Ама брзање со фаќање поинтимно на прво гледање… wtf? Мене тоа искрено ми беше too much. Не сум тип што на прв дејт ќе легне со некој, па колку да е симпатичен. За мене прво се запознаваш со човек, па ако има хемија – работите си доаѓаат сами.. Јас ли сум толку старомодна или незнам што.. дали да го баталам типот и да барам некој со малку повеќе осет за граници… или да заебам све и да одам all in бидејќи очигледно така функционира денешниот дејтинг
Јас мислам дека е премногу за прв дејт, интимно допирање зависи и од двајцата мене не ми е за првите дејтови.. Нема почит кон тебе и не му е гајле за ти дали ќе се осетиш сигурно.. А сигурно приметил дека не ти е угодно така да те допира.. Сељачко однесување е (без навреда за луѓето од село). Прв дејт е за да се запознаете по добро, да видите дали си одговарате за да излезете и на втор.. Секако зависи и од колку долго сте во комуникација и дали се познавате од порано ама сепак на интимноста не и е место на прв дејт без разлика на се, најмногу за прв дејт според мене е држење за рака..
@Tomasa во јавност пипкање? о,О Ако да, бегај од старт. Какоидае, секој има различни граници. Кажи му ги твоите. Кажи му јас сакам вака и вака, и ти ми брзаш. И види како ќе реагира. Ако почни да е ќенкав, лут, како разгалено дете - б е г а ј. Ако разбери и ти ги почитува границите - само поинаква замисла сте имале за прв дејт и ќе се пратите и прашвате за се важно во иднина. Иако би рекла дека јас вервам во барање дозвола, то е нешто шо треба да е норма, а не нешто шо треба да го бараме да ни е даено.
Не, не беше во јавност, после кафе се возевме и се паркира во едно ненаселено место. Јас му ги тргав раците кога тој пробуваше, но тој упорен така неколку пати и накрај се откажа.. Ќе видеме следниот пат (ако го има) да средиме со разговор, бидејќи вака се осеќам многу неубаво..
Дечково мислам очекувал да бидете од старт интимни.. чим и паркирал во ненаселено место, јасни се намерите. А, сега останатото си е твое, ако несакаш да брзаш и се тоа да биде минлива авантура и плус ти е некомфорно и непријатно води ја насоката ти како што сакаш, а не да се прилагодуваш како е модата денес. Јас искрено сум против влагање одма во интимни односи на прв дејт. Освен ако двете страни не се согласни и да е таков договорот. Чим си била на пауза 1 година следи си го твојот ритам и не се форсирај и прилагодувај на туѓото темпо. Може он си е лабав во тој поглед за секс, ако почесто практикувал па сеа е нестрплив.
Ок, деф не следен пат. Б е г а ј. Ако е упорен и не ти ги почитува границите само на полошо можи да оди.