@Leptirka98 Според мене, Интересот не е еднаков, тоа е јасно. Заслужуваш подобро - обострано. Не вложувај повеќе време и зборови во него отколку што тој вложува во тебе. Едноставно, не се труди премногу да се вклучиш во животот на некој кој природно сам не покажува иницијатива
Јас не знам возрасни луге колку интензивна комуникација очекувате онлајн : секој ден по 3 часа? Кој нормален има време за тоа. Можи спортува, може работи втора работа, спие, учи, на магистерски е? Ако ви се комуницира, телефонирај му и готово. Ако син не син ви менува нешто, ваљда не сте се поклопиле. Јас би сметала како негативен поен некој нон стоп да ми штрака пораки. А не се ни во врска ко што сфатив. Терај си живот, кога ќе дојде, ако дојде, ќе се најдете.
Ако сакаш нешто наоѓаш начин, ако не сакаш, наоѓаш изговор. Let’s be real, никој не е до толку зафатен. Очигледно членката го гледа дечкото за сериозно ама тој неа не, така што за да не биде повредена подобро да се повлече.
Епа како да комуницираат ако се на далечина? Во ред, не викам нонстоп у секунда да очекуваш да ти врати, ама само 5 реченици шо знам.. У денешно време тоа се сфаќа како да се нема интерес. Вие постарите доколку сте на место на помладите, на возраст коа би дејтале, верувам дека исто би реагирале Ништо лично, баш си ми фина членка, најчесто пишуваш паметни мислења кои имаат поента
Плиз, ај да не се претвараме Никој, ама баш никој кој е вистински заинтересиран нема да остави простор да се чудиш дали е заинтересиран и да прашуваш на форуми за него. И нормално дека секој има живот, обврски, хоби, зошто одма одиме во таа крајност? Нормално дека не може секој 3 часа да се допишува секој ден, ама кој вистински е заинтересиран, секогаш може да крадне 2-3 минути и брзински да одговори на порака и да покаже иницијатива. Желбата да се поврзеш со другиот треба да е присутна природно
Тоа е друго, ако таа сака сериозна врска а тој не. Ама се' друго е смарање. Не сфаќам лично се разбира. Баш дека имам керка од 20, а плус и се сеќавам како е да дејташ, се чудам со некои "проблеми". И самата патувам доста, па ни со маж ми не сум нон стоп онлајн. Работиме, секако ке се чуеме, не му се лутам ако одма не ми одговори. Ако баш сакам да го чујам, му звонам. Колку и да се променети работите откако јас сум дејтала, затоа прашав колку се возрасни. Возрасните се зафатени углавном ама ако таа сака да си пати заради 'нероден Петко' ок е. Дека е малку... не би рекла, ваљда има денови на повеќе и помалку.
Тука да, се слагам. Да се пати не чини, не треба. Ако глеаш ти фали нешто у комуникацијата, прекинуваш комуникација. Дека сама вика целата комуникација се сведува се' на се' на по 5 реченици. Вајда незаинтересирано и' делува. Нормално нели е да сака почесто колку што е можно да контактираат, да се зближуваат. Не све на сеен да ја оставал, а се уклучувал дури и коа е слободен од обврски.
Друго е брак, друго е почеток на гледање/врска/романса како сакате кажете го. Баш тогаш треба повеќе effort ако навистина си заљубен и заинтересиран за личноста нема да ми биде тешко да пишам “еј ќе одам сега на вежбање ќе си пишеме за саат време.” Сум била во врска на далечина и знам како е. Ниту еднаш тогашниот потенцијален дечко (сегашниот маж ) не сум го оставила на seen.
Не е заинтересиран за тебе, те мавта. Зафатен со обврски или, заинтересираниот секогаш наоѓа 5 до 30 минути за да пише. Можеби веќе има некоја, ама ти си му можност за резерва.
Ако му значиш на некој ќе одвои време да ти пише/врати на порака, ако не ќе те мафта дека не го гледал телефонот. Да бидеме искрени, сите го гледаме телефонот на секои 5/10 мин, барем погледнуваме колку е саат!
Здраво, почнав да се гледам со еден дечко , неколку пати имаме излезено , фин добар и разговор и се , меѓутоа вчера кога се видовме нешто ми остана во мисла, кога го прашав со кој живее, ми рече на спрат дека е ,ајде си викам ок и јас живеам со баба и дедо на спрат , меѓутоа не ќе да е спрат , ми покажуваше слики од нешто и случајно го земав телефонот да бидам и свртев друга слика по грешка собата негова викам извини јас нешто по грешка и вика а да да мојата соба е тоа ...викам супер ,вика да ете имам ТВ ,кревет маса ,нешто зборевме за готвење и му викам а кујната кај ти е , ми вика па доле , мене овој негов спрат ми личи како луѓе на спрат кои ги дели само скали а не врата , бидејќи јас живеам со баба и дедо ама имаме посебно се ,тие доле јас горе ,не мешаме ништо од кујна до машини , ви личи дека дечково има само соба негова а ми вика спрат ? Од кога тоа една соба значи дека живее "сам"? Малце се разочарав. Нормално дека е рано да го прашувам со кој живее и како ,ама јас за заедница не сум , чисто да не си го губам времето
Пола време од денот сум сама дома , утре ден да биде нешто со дечково , јас не би можела да се замислам во кујна со неговите и не само за во кујна, дали ќе испаднам лоша ако го откачам поради тоа ?
Јас имав двајца дечковци и буквално се исто со двата. Кога врската ќе стасаше негде 2-3 месеци јас секогаш ќе го поканев кај мене бидеќи сум сама на спрат, не можиме да се гледаме само на кафе или по ресторани цел живот, нели. АМА се заучија така, кај мене е плус се ново убаво (да не ме сфатите дека се фалам) и оп батињата само ами шо прајш шо ќе прајш кај е брат ти кога е на работа да дојделе. (брат ми е на друг спрат но сепак)... И ајде еднаш два пет пати ќе дојди ќе седиме треба приватност се ама ниту еднаш не ме поканил никој кај нив. Зошто не знам, као демек му велел тој на мајка му и таа ми рече да одам кога сакам ама лично мене тој не ми рекол а другиов веќе колку што бевме заедно не ни му падна на памет за тоа. И не ни знам каде живее едниот, овај другиот ај живееа кај баба му ама имаа купено куќа и ја спремаа.. Тешка е стамбената ситуација во државата изгледа.