1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.430
    Допаѓања:
    4.797
    Јас имав двајца дечковци и буквално се исто со двата. Кога врската ќе стасаше негде 2-3 месеци јас секогаш ќе го поканев кај мене бидеќи сум сама на спрат, не можиме да се гледаме само на кафе или по ресторани цел живот, нели. АМА се заучија така, кај мене е плус се ново убаво (да не ме сфатите дека се фалам) и оп батињата само ами шо прајш шо ќе прајш кај е брат ти кога е на работа да дојделе. (брат ми е на друг спрат но сепак)... И ајде еднаш два пет пати ќе дојди ќе седиме треба приватност се ама ниту еднаш не ме поканил никој кај нив. Зошто не знам, као демек му велел тој на мајка му и таа ми рече да одам кога сакам ама лично мене тој не ми рекол а другиов веќе колку што бевме заедно не ни му падна на памет за тоа. И не ни знам каде живее едниот, овај другиот ај живееа кај баба му ама имаа купено куќа и ја спремаа..
    Тешка е стамбената ситуација во државата изгледа.

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    2.371
    Допаѓања:
    11.460
    @Vranjanka3 Не треба никому да се оправдуваш и објаснуваш зошто не сакаш живот во заедница :*:

На Cinnamon Bun, UsenameNotFound, Vranjanka3 и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.651
    Допаѓања:
    42.074
    Купете си ваше.

На Dekoo му/ѝ се допаѓа ова.
  4. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.947
    Допаѓања:
    136.102
    Оди прелистај ја темана за свекрвите и снаите (ако не си до сега) и ќе сфатиш дека си во право што не се гледаш себеси во заедница. :D
    Поразговарај со дечко ти, да ти ја каже вистината како му е поделено дома. Па, спрема тоа ќе си увидиш дали можеш или не можеш даље со него.

На Cinnamon Bun и Vranjanka3 им се допаѓа ова.
  5. Vranjanka3

Vranjanka3 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2021
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    19
    Еве ми одговори
    Да да ние кои живееме со своите имаме шуга , тоа ви е битно се не е битно кој е каков човек ,наместо да гледате карактер и душа , гледате дали некој живеел сам или со некој никого нема да ве изеде секој си гледа своја работа , не ми е јасно зашто ми се претстави дека живее на спрат...

6. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    2.371
    Допаѓања:
    11.460
  7. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    1.166
    Допаѓања:
    2.004
    Можеби не му е спремен спратот,со кујна сеуште.Можеби не планира тука да живее понатаму.Можеби е само моментална состојба.Колку години има дечкото?

8. Mrs. right

Mrs. right Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    4.381
    Допаѓања:
    18.394
    Може се срамел?? Не е можно?

Колку години е? 40, 50?

Свесни сте дека е тешко сам да си обезбедиш живеалиште?
    Ти имаш стан сама спечалено?

Прашај го дали засекад планира да останува таму.
    Може планира у иднина да си купи/напраи.

Многу осудувачки пристапот ти е уше на сам старт.

Доколку планира у едно сопче да глеа фамилија, сите собрани на куп, ондак мрчи му, и откачи го.

На Burevesnik му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Vranjanka3

Vranjanka3 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2021
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    19
    Изгледа една соба ја рачуна како спрат , како што видов на сликата имаше кревет, ТВ и маса и рече еве имам се ,овде кога реков за кујна ми рече ,доле а доле се неговите ...сега ми префрла дека не фалело ништо и дека сме гледале тоа а не каков човек бил

10. Dekoo

Dekoo Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2020
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    1.323
    Луѓе, ве трола :D

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Alek90

Alek90 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2024
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    593
    Според начинот на пишување, односно истите печатни грешки, мене ми личи дека ист трол си игра овде на темава од 2 различни профили

На eliesaab и Unknown_7 им се допаѓа ова.
  12. Burevesnik

Burevesnik Активен член

Се зачлени на:
    9 јули 2025
    Пораки:
    190
    Допаѓања:
    168
    Големи очекувања имаат одредени луѓе од идниот партнер/ка, а ни пола од тоа поседуваат. За да бараме нешто од партнерот, треба најмалку тоа прво ние тоа да го поседуваме, без разлика дали е спрат, стан, кола или слично.

На Mrs. right му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    8.305
    Допаѓања:
    44.695
    Не, не мора да прекинеш комуникација, ама оддалечи се малку ти(не пишувај толку прва) за да му текне и нему да пише.
    Ако нема никаков напор и понатаму и честотата на пораките се намалува, значи не е баш заинтересиран.
    Еве јас сум од тие луѓе кои можат со саати да не погледнат во пораки бидејќи едноставмо правам нешто побитно и не можам да си дозволам дистракции.
    Често оставам пријатели и познаници долго време да не им вратам(освен ако не е итно нормално) зашто освен зафатеност, понекогаш и од ментален умор не можам дополнително да седам и да куцам на телефон, стварно немам умствена сила.
    И затоа и ме нервира очекувањето дека секому мора да му вратиш на пет минути. Не, ај да го избришеме тоа преглупо непишано правило. Не сме должни да сме зависни од телефон.

Е сега, кога некој стварно ми се свиѓа, а сме на почеток, нема шанси да оставам да мисли дека не сум заинтересирана и ако треба ќе пратам и некоја глупост само за да тече разговорот, да не биде awkward да вратам после пет саати.
    Така да во генерала кога на некој му значи да зборува до тебе, ќе најде некој начин, па макар и да ти рече ајде да збориме телефонски еднаш дневно, не ми се пишуваат пораки. Или ќе ти прати воис, или рандом слики во текот на денот, значи било што што ќе ти донесе мир и нема да осеќаш потреба да бараш совет на форум. Been there и те сфаќам, така да не избрзувај со заклучоци, но и немој да одржуваш некоја преголема надеж ако не се подобри.

Последна измена: 12 март 2026 во 21:32
    На FriendOfDorothy му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Mrs. right

Mrs. right Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    4.381
    Допаѓања:
    18.394
    Ужас.

Стварно не е фер све на готово бе да се очекува.

Нели индипендент, шо сеа све од муж се очекува?
    Шо не придонесат заеднички?

15. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    3.949
    Допаѓања:
    10.012
    Те замолувам немој да тролаш.
    Сфаќааааш :nod:

Два дена сте се виделе, не знаеш ни кој е, ни шо е, ниту тој тебе и одма планови за брак и семејство и живеење, мислам.. wait wait

И да е вистина, можда има одделен спрат со посебна кујна и вц а да не му е спремен па не ти кажал, можда планира под кирија да живее, можда ќе сака да се отсели/те во Немачка па не сака да вложува тука, можда ќе си купи/купите стан, куќа. Тоа со тек на време се планира а не од два пати гледање.

16. Cinnamon Bun

Cinnamon Bun Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2017
    Пораки:
    664
    Допаѓања:
    6.755
    Па добро океј е да отвори битни теми со него што поскоро, никој не е должен никому да му го губи времето.

Замисли со секој што се допишува да треба по неколку месеци да чека за да отвори отворени битни теми, годините ќе и поминат.

Не е океј да се приврзе за него емоционално и тек тогаш кога е веќе касно да свати дека нема намера да изградат нешто свое на страна.