Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.344
    Допаѓања:
    44.469
    Ќути. Прво се преиспитував себе си дали јас нешто "дебело" пропуштам, па ја препрашував дали мисли со дезинфекциони марамици на пример даската и славините. Не, повторно ми трврдеше дека целосно и секој ден ги чисти. За кујната не знам детали, ама за тоалет и купатило ( овде wc се секогаш одвоени од бања) точно ми објасни дека она што го викаме неделно или кој како го прави, генерално чистење на се' што се наоѓа во нив. И барем саат се троши на тоа.

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Simon4e0507

Simon4e0507 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2023
    Пораки:
    405
    Допаѓања:
    759
    Супер паметно искрено :)

3. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    6.357
    Допаѓања:
    27.939
    Јас сум многу осетлива на мириси, од бензин и плин буквално повраќам, на работа од киселина еднаш ќе се угушев и избегнувам да дишам хемикалии постојано.
    И кога земам средства баш бирам некои поароматични, макар и да не чистат 100%,
    Сакам да е чисто ама да плаќам со здравје за тоа, ноу веј

На bookslover и Dentina им се допаѓа ова.
  4. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    18.086
    Допаѓања:
    136.756
    Не се исмеваме, само велиме дека не е исклучиво женска работа. И твојот пол треба да го прави тоа без да му биде побарано.
    На пример, идиотски е мажот да седи пред компјутер/тв додека неговата жена (алергична на прашина и чувствителна на мириси) е таа која го чисти домот и кашла/кива. Тој треба да стане да чисти за да таа да може да седне или да прави нешто друго.

На christinnn, Nausicaa, Adidas888 и 5 други им се допаѓа ова.
  5. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    22.195
    Допаѓања:
    204.661
    Абе све ми е израчунато, бруто, нето, ама пошто никој не ме плаќа екстра саат да изработам, рачунам дека агенциско чистење место да го плаќам, ќе си го изработам сама, и тадааам -годиниве што чистам, место да плаќам чистачка, една кола на ново сигурно имам ,,заштедено,,. Инаку многу повеќе сакам да рачунам отколку да чистам, ко што може да се примети:D.
    Проблемот е што некој нејќе да го гледа тоа како реална работа што кошта време/пари, па ќе измислуваме - абе некој си сака да си чисти. Може да си чисти негде за пари на пример, место дома ,,за безпари,,. Исто ко што пари кошта и електричар дома да ми дојде, ама електричарот иде еднаш на 5 години, чистачкава секоја недела, не ќе можеш да ја доплатиш да треба да ја плаќаш:angel:

Немам појма зошто го правиме овој муабет во оваа тема иначе:tmi: :D

На Dentina му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.344
    Допаѓања:
    44.469
    Се разбираме, јас можам бројот на денови работни да си го прилагодам кон половина на месец за следниот, и ако ми требаат повеќе пари, да работам повеќе. Со тоа што ако земам одмор, едноставно не сум платена, елем работам за себе, како соработник е договорот.
    Нооо, критериумите за "средено" веројатно не ми се најстрогите во околинава. На клуб масата пред мене : 3 книги, свеќа, весници ( ги листам пред фрлање, локални) мандарина неизлупена врз чинија, кафе и фанта лименка. Миа мадре и оние што ги редат облеките строго по боја, ова би ги извадило веројатно од такт, мене ми е онака " оу- кеј". Ке ги тргнам пред спиење. Ионака ринтав низ дома со прекини до преѓе, поинтересно ми е сега да листам весник и да си типкам тука, не дека ќе избегаат стварите некаде. За книгите додуша, крцат ми е просторот, нема веќе каде новите, шо да правам кога сакам во хартија да се. Ката се врати преѓе обезвлакнета поприлично. Инаку и пред 5 минути да си исмукал со правосмукалка, како да чека тогаш да посее некаде туфна влакненца.. Чак што више ужива на чист тепих или прекривач. И пак јово на ново... Ако другите по дома не чистат во тим ( а бога ми, ќерка ми не чисти) изгубена е војната без надворешна помош.

На nextredstyle, Biljarkata, senjorita-v и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.344
    Допаѓања:
    44.469
    Во нашата 'свепрожимајуча' тема гарант е веќе правен низ годиниве, а кај 'дом' веројатно не одам по тие теми многу-многу.. :D
    Од форумов доста работи имам практични научено чак и за домот, којзнае уште колку би научила ако читам насекаде, ќе ме фати мајата " домакинска".
    Муабето е " чист рачун, дуга љубав" го претворивме во "чист дом дуга љубав ама ако не чисти само хх особата туку и другата" :)

На eliesaab и Biljarkata им се допаѓа ова.
  8. Aminka

Aminka Нов член

Се зачлени на:
    15 март 2026
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Ве молам за мислење. Со еден дечко сме уште напочеток, бевме излезени и нешто гледаше на колата се извалка со уље или нешто друго, не знам конкретно, и ми побара влажни марамици или палома, му велам не носам ништо, и ми рече де бе девојче си како може да не носиш такви работи туу ѓубре, вајда беше нервозен заради колата. Јас шокирана не ми се веруваше дека така ме нарече. После му реков како можеше така да ми речеш ми рече абе зафрканција беше не се фаќај ти толку за ситници одма. Јас не се осетив убаво. Не знам што да мислам за дечково. Дали е нешто ова red flag? Не знам што да очекувам понатаму. Дали да продолжам со него или да се оддалечувам. Дали преувеличувам само пошто е првпат вака ама па и не се знаеме нешто многу. А вака до сега делуваше фино, доста се потруди за Валентајн, за 8ми март.

9. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    2.476
    Допаѓања:
    12.268
    @Aminka Според мене,

Да, црвено знаменце е.

Како партнерот се однесува со тебе кога е изнервиран, лут или при конфликт е далеку поважно од тоа колку фин бил за Валентајн.

Валентајн и 8-ми март се планирани моменти. Секој може да биде перформативно фин кога сè е убаво и scripted.

Ситуацијата со колата е непланиран момент и многу повеќе открива за неговиот карактер и почитта кон тебе. A Валентајн не ја брише непочитта.

Мислам, ако уште на почеток те навредува и ти ги минимизира чувствата, најверојатно подоцна нема да е ништо подобро :*:

Последна измена: 15 март 2026
    На Малечка Малинка, Калатеа, Aminka и 14 други им се допаѓа ова.
  10. FriendOfDorothy

FriendOfDorothy Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2024
    Пораки:
    2.140
    Допаѓања:
    17.766
    Малокурецов повеќе колата ќе ја цени искрено, штом ради неа те нарекол ,,ѓубре". Овој штом на почеток е со краток фитиљ, после ќе биде бетер. Или батали го или следен пат носи си средство за чистење у ташна, за скандал Дивата да не вреѓа луѓе пошто клиото му се измачкало со уљенце.

На Medea., Tam4yy, Калатеа и 15 други им се допаѓа ова.
  11. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    6.357
    Допаѓања:
    27.939
    Еднаш реков и ќе речам пак- како партнерот реагира во лутина према вас, кажува колку ве цени.

Затоа никад не паѓајте на манипулации од типот ама лут беше ама не знам што.

На Малечка Малинка, Tam4yy, bicycle и 10 други им се допаѓа ова.
  12. Loveland

Loveland Активен член

Се зачлени на:
    26 септември 2025
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    30
    Сите сме лути, нервозни, имаме проблеми но не ги навредуваме луѓето окулу нас, а и никој не заслужува. Мораш повеќе да се цениш и не дозволувај повеќе никој да те навредува. Red flag во секој случај мене повеќе не би ме видел.

На bicycle, Aminka, Panda00 и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    1.070
    Допаѓања:
    4.581
    Прво за толку ситна работа толку лутина е претерано. Ти треба се да носиш со тебе затоа што си женско во случај да не му притреба? Ако мора ти да носиш марамчиња затоа што си женско и во кола се носи крпа, кај му била?
    А и да си ја исфрла лутината на тебе е ред флег.

На bicycle, Aminka, Panda00 и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.790
    Допаѓања:
    24.259
    Импулсивен и нервозен е и веројатно ја сака многу колата, пази да не ја удриш посилно вратата па да ти искара се до трето колено.

Ако сакаш тип што е хард кор по коли и тоа му е на прво место, оди со овој, ако не, прекини. :)

На bicycle и Aminka им се допаѓа ова.
  15. boo3

boo3 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    1.700
    Допаѓања:
    6.543
    Требало да си заминеш одма за да сфати дека тој е ѓубрето.

На bicycle, Cinnamon Bun, Eunoia и 7 други им се допаѓа ова.
  16. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    18.086
    Допаѓања:
    136.756
    Огромно црвено знаме е!
    Сите можат да се изнервираат, но не сите навредуваат. Бегај подалеку од него.

На bicycle, Cinnamon Bun, neno0o и 4 други им се допаѓа ова.
  17. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.030
    Допаѓања:
    10.150
    Не е во ред ама ич не е да ти се обраќа така со навреди, макар и ако бил изнервиран. Едно е нервоза за колата, друго е да навредиш некого ни крив ни должен, особено девојка. Фактички со тоа шо ти рекол "туу ѓубре" те навредил. Ако постојано вака ти се обраќа со навреди во иднина и а не си го смени односот, време е да размислиш за понатаму дали ќе продожиш и ќе бидеш мета на идни навреди.

На bicycle, Cinnamon Bun, Aminka и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    2.476
    Допаѓања:
    12.268
    @Aminka Да надополнам,

Како партнерот те третира на роденденот и посебни пригоди како Валентајн е исто така апсолутно важно.

Но, тоа треба да е црешата на шлагот, а не целиот шлаг. И тоа не треба да те буни, да го користиш како позитивни поени да оправдаш непочит.

Aka клучот е конзистентото однесување 365 дена во годината.

Во текот на целата година треба да се чувствуваш сакано и почитувано, па дури и кога се карате.

А посебните денови да се само плус - екстра најс, а не единственото најс во целата врска :*:

На Малечка Малинка, Eunoia, Aminka и 4 други им се допаѓа ова.
  19. Aminka

Aminka Нов член

Се зачлени на:
    15 март 2026
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Фала ви на сите за одговорот:l:

На Polyincognito му/ѝ се допаѓа ова.
  20. lattie

lattie Популарен член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    218
    Ова воопшто не ти е зрело размислување мила Нина, ти ги прочитав мислењата и здрава, права, образована млада личност пред кој е целиот живот вака ниско да падне и да седи со некого за да заштеди неможам да разберам. Искрено жал ми е за тебе оди барај си го чарето под кирија за да не ти падне круната и да бидеш нечива хигеничарка како што и сама напиша низ постовите. Од друга страна гледам и добро по космо си пазарела и машки и женски скапички парфемчиња, па ме интересира на таа сметка од 15 илјади и кусур денари ти ја плати или дечкото кај кого седиш за да заштедиш и купиш машина од 40000денари? Пс. Ако сакаша да ми дадеш инфо каква е таа машина и дали е практична дали таа сама ги пере, суши дипли и мести во шкаф?
    Да, против сум секакво малтретирање на жените не сум фемино мрзец но овде во оваа ситуација што ја исчитав од твоето излагање ни најмалку не е фер спрема момчето... ова твоето ми личи повеќе на спонзорство, едноставно можеш да му кажеш каква е ситуацијата па ако се смилува да те остави да седиш кај него (ако веќе е тоа негов личен стан) за да заштедиш и да си ја оствариш целта. Немој да злоупотребуваш никого во животот еден ден сите плаќаме за сбоите поатапки и грешки размислувај малку и на тоа. Ти посакувам многу среќа со уредувањето на твојот стан и што побргу да фатиш штрафте од кај момчето и да не бидеш хигиеничарка. Подобро во празен стан отколку спонзоруша

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.