1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.289
    Допаѓања:
    44.065
    Ќути. Прво се преиспитував себе си дали јас нешто "дебело" пропуштам, па ја препрашував дали мисли со дезинфекциони марамици на пример даската и славините. Не, повторно ми трврдеше дека целосно и секој ден ги чисти. За кујната не знам детали, ама за тоалет и купатило ( овде wc се секогаш одвоени од бања) точно ми објасни дека она што го викаме неделно или кој како го прави, генерално чистење на се' што се наоѓа во нив. И барем саат се троши на тоа.

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Simon4e0507

Simon4e0507 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2023
    Пораки:
    385
    Допаѓања:
    689
    Супер паметно искрено :)

3. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    6.321
    Допаѓања:
    27.569
    Јас сум многу осетлива на мириси, од бензин и плин буквално повраќам, на работа од киселина еднаш ќе се угушев и избегнувам да дишам хемикалии постојано.
    И кога земам средства баш бирам некои поароматични, макар и да не чистат 100%,
    Сакам да е чисто ама да плаќам со здравје за тоа, ноу веј

На Dentina му/ѝ се допаѓа ова.
  4. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.956
    Допаѓања:
    136.175
    Не се исмеваме, само велиме дека не е исклучиво женска работа. И твојот пол треба да го прави тоа без да му биде побарано.
    На пример, идиотски е мажот да седи пред компјутер/тв додека неговата жена (алергична на прашина и чувствителна на мириси) е таа која го чисти домот и кашла/кива. Тој треба да стане да чисти за да таа да може да седне или да прави нешто друго.

На Adidas888, bicycle, senjorita-v и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    21.996
    Допаѓања:
    202.903
    Абе све ми е израчунато, бруто, нето, ама пошто никој не ме плаќа екстра саат да изработам, рачунам дека агенциско чистење место да го плаќам, ќе си го изработам сама, и тадааам -годиниве што чистам, место да плаќам чистачка, една кола на ново сигурно имам ,,заштедено,,. Инаку многу повеќе сакам да рачунам отколку да чистам, ко што може да се примети:D.
    Проблемот е што некој нејќе да го гледа тоа како реална работа што кошта време/пари, па ќе измислуваме - абе некој си сака да си чисти. Може да си чисти негде за пари на пример, место дома ,,за безпари,,. Исто ко што пари кошта и електричар дома да ми дојде, ама електричарот иде еднаш на 5 години, чистачкава секоја недела, не ќе можеш да ја доплатиш да треба да ја плаќаш:angel:

Немам појма зошто го правиме овој муабет во оваа тема иначе:tmi: :D

На Dentina му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.289
    Допаѓања:
    44.065
    Се разбираме, јас можам бројот на денови работни да си го прилагодам кон половина на месец за следниот, и ако ми требаат повеќе пари, да работам повеќе. Со тоа што ако земам одмор, едноставно не сум платена, елем работам за себе, како соработник е договорот.
    Нооо, критериумите за "средено" веројатно не ми се најстрогите во околинава. На клуб масата пред мене : 3 книги, свеќа, весници ( ги листам пред фрлање, локални) мандарина неизлупена врз чинија, кафе и фанта лименка. Миа мадре и оние што ги редат облеките строго по боја, ова би ги извадило веројатно од такт, мене ми е онака " оу- кеј". Ке ги тргнам пред спиење. Ионака ринтав низ дома со прекини до преѓе, поинтересно ми е сега да листам весник и да си типкам тука, не дека ќе избегаат стварите некаде. За книгите додуша, крцат ми е просторот, нема веќе каде новите, шо да правам кога сакам во хартија да се. Ката се врати преѓе обезвлакнета поприлично. Инаку и пред 5 минути да си исмукал со правосмукалка, како да чека тогаш да посее некаде туфна влакненца.. Чак што више ужива на чист тепих или прекривач. И пак јово на ново... Ако другите по дома не чистат во тим ( а бога ми, ќерка ми не чисти) изгубена е војната без надворешна помош.

На nextredstyle, Biljarkata, senjorita-v и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.289
    Допаѓања:
    44.065
    Во нашата 'свепрожимајуча' тема гарант е веќе правен низ годиниве, а кај 'дом' веројатно не одам по тие теми многу-многу.. :D
    Од форумов доста работи имам практични научено чак и за домот, којзнае уште колку би научила ако читам насекаде, ќе ме фати мајата " домакинска".
    Муабето е " чист рачун, дуга љубав" го претворивме во "чист дом дуга љубав ама ако не чисти само хх особата туку и другата" :)

На Biljarkata му/ѝ се допаѓа ова.