1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Leptirka98

Leptirka98 Активен член

Се зачлени на:
    9 март 2026
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    6
    Не ми остава впечаток како да е нешто многу заинтересиран, во последно време само некои видеа ми праќа со смешки или нешто др., или слики од какво му е таму кај шета што купува. Не сме направиле асален муабет. Изгледа тоа другото му е поинтересно..чист информативен разговор.

2. ресанче мало

ресанче мало Активен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2024
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    7
    Не му пишувај некое време, не ќе играте брканица, ако е заинтересиран нека биде отворен ,или биди ти отворена и стави ги сите карти на маса.Што имаш да изгубиш?

3. Leptirka98

Leptirka98 Активен член

Се зачлени на:
    9 март 2026
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    6
    Што повеќе од тоа треба да се запознаваме, излеговме 2 пати , пишуваме подолг период, и шо повеќе?
    Човек го запознаваш подобро кога ќе бидеш во врска со него, а не само од кафе пиење и муабетење.

4. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2025
    Пораки:
    1.418
    Допаѓања:
    5.256
    Мене реално муабетот ми е глуп и малку детски.
    Овде ми стои дека ти очајно си бараш внимание.

По колку години сте?

На Tam4yy му/ѝ се допаѓа ова.
  5. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    1.325
    Допаѓања:
    2.307
    Па ако така размислуваш прекини комуникација.Нема потреба да го наведуваш на нешто и да прашуваш нешто што веќе го знаеш.

6. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    13.470
    +
    Во право си, дури и превише сте се запознале, само печат од општината ви треба во овој случај :drunk:

I mean :D

Мислам дека тебе ти се свиѓа идејата за него и идејата да си во врска, врска како етикета.

Но, бидувањето официјални нема да го реши магично постоечкиот проблем со комуникација :*:

На _Vera_, Angie1432, Biljarkata и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Aminka

Aminka Нов член

Се зачлени на:
    15 март 2026
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    И јас мислам дека тоа е култура, начин на изразување, веројатно дома така си се викаат, па му е навлезено. Со сите што ми дадоа одговор се согласувам, во право се, но си викам дали да пресечам, еднаш е, ако разговараме, дека ќе се поправи. Од друга страна да не завлеземе повеќе после, па да се зезнам и да речам се знаеше исходот, уште напочетокот имаше знаци...

8. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.215
    Допаѓања:
    42.311
    Тој што те навредил еднаш, и притоа за глупост, ќе го стори тоа пак.
    Такви не се менуваат.

На Tam4yy, Panda00, Polyincognito и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. IvvaNeo

IvvaNeo Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2022
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    571
    глупости, искрено
    колку години сте?

На Tam4yy му/ѝ се допаѓа ова.
  10. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    18.510
    Допаѓања:
    138.363
    Пресечи. Ти ги покажал правите бои.

На Polyincognito му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    13.470
    @Aminka Ние не можеме да ти забраниме да си или да не си со него, одлуката си е сосема твоја.

Но, треба да бидеш свесна дека со тоа што прифаќаме да толерираме, ги учиме луѓето како да се однесуваат со нас.

Ова е за жал реалноста.

Исто така, пробуваш да ја рационализираш ситуацијата со тоа дека било еднаш.

Но, не е само еднаш или само еден збор, туку отсуство да преземе одговорност зад своите постапки, не се извинува, ти ги минимизира чувствата, вината ја префрла на тебе, вреѓа кога е изнервиран.

Вакви особини нема магично да исчезнат во долга врска или брак.

Но, мислам дека со тоа што самата размислуваш во смисла што ако го игнорираш ова, а зажалиш подоцна, длабоко во себе веќе чувствуваш дека something's off :*:

На _Vera_, raww, Buttermilk и 2 други им се допаѓа ова.
  12. IvvaNeo

IvvaNeo Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2022
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    571
    Која е тајната да се сум многу пасивна и да не инвестирам премногу? Не сум го научила тоа сеуште, еден ден мислам дека ако не превземам нешто ќе останам сама засекогаш, друг ден мислам дека ако инвестирам многу (не знам дали е многу тоа што го правам) дека ги учам така луѓето и си одат пребрзо зошто ме гледаат како сигурна и неинтересна опција.

13. ресанче мало

Се зачлени на:
    17 февруари 2024
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    7
    Биди она што си,ако си човек кој се вложува во луѓе што ти значат и ги цениш, тоа не се менува. Ама ако гледаш дека едноставно тоа што го вложуваш не ти се враќа на соодветен начин, не мора да значи исто дека ќе се враќа, тогаш го оставаш. Едноставно ќе процениш ситуацијата во која што си. Не мораш да си пасивен.Отоврено постави ги своите граници

14. IvvaNeo

IvvaNeo Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2022
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    571
    Претходно бев пасивна и пропуштив многу шанси, затоа сега не знам да ја фатам таа средина

15. ресанче мало

Се зачлени на:
    17 февруари 2024
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    7
    Не ја знам конкретната ситуација, ама се се базира на тоа што бараш во некого ,дали тоа нешто го нуди и го поседува и дали тебе ти е доволно. Ако се работи за партнер се гледаат сите работи на почеток.Од нас зависи дали сакаме да ги видиме или ќе ги занемариме ,па подоцна ќе станат проблем. Луѓето не се менуваат, не можат долго да глумат и вообичаено сите red flags се гледаат на самиот почеток

16. Компир Манџа

Компир Манџа Форумски идол

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    6.048
    Допаѓања:
    8.963
    Пасивна во кој смисол?
    Си пропуштила шанса затоа што си била срамежлива и незаинтересирана или?

17. IvvaNeo

IvvaNeo Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2022
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    571
    Срамежлива и мислев дека треба се да направи другата страна, а јас само да чекам и да земам што ми се сервиеа па со тоа однесвање дадов погрешни знаци дека не сум заинтересирана. Тоа беше во минатото

18. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    8.566
    Допаѓања:
    46.237
    Не, не мора да имаш ознака врска за да запознаеш некого подобро. Мислам дека повеќе се замараш да бидеш во врска и да кажеш дека имаш дечко, отколку да се запознаете со некого. Само два дејта плус сега живот на далечина, тоа не е врска туку сѐ уште рани фази на дејтинг. Мислам, дури и да ставиш етикета врска, пак ништо не ти менува зашо он е таму ти тука...

На Biljarkata му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Leptirka98

Leptirka98 Активен член

Се зачлени на:
    9 март 2026
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    6
    Како не менува ништо..може ме чува како резерва.
    Од една страна ветува дружење кога ќе си дојде, одење на одмор заедно, запознавање со неговите родители, планирање на заедничка иднина и сл, а од друга страна ми се чини како намерно да ја смени темата кога стана муабет да бидеме партнери. Која е неговата поента?
    Штом така направи нема што повеќе да комуницирам со него јас мислам, или ќе бидеме заедно уште од сега или толку. А да бидам нечија резерва, фала, Не.

20. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    8.566
    Допаѓања:
    46.237
    Леле како ти работи мозокот, ај земи здив и одмори малку. Моментално сте на далечина, што би требало да направи според тебе? Ситуацијата е таква ко што е да не може да се однесувате како во нормална врска. Плус, пораката со рилот што си му ја пратила е многу детска и двосмислена, ти сакаш да ти чита мисли и да го каже тоа што го очекуваш.

На Biljarkata му/ѝ се допаѓа ова.