Не ја знам конкретната ситуација, ама се се базира на тоа што бараш во некого ,дали тоа нешто го нуди и го поседува и дали тебе ти е доволно. Ако се работи за партнер се гледаат сите работи на почеток.Од нас зависи дали сакаме да ги видиме или ќе ги занемариме ,па подоцна ќе станат проблем. Луѓето не се менуваат, не можат долго да глумат и вообичаено сите red flags се гледаат на самиот почеток
Срамежлива и мислев дека треба се да направи другата страна, а јас само да чекам и да земам што ми се сервиеа па со тоа однесвање дадов погрешни знаци дека не сум заинтересирана. Тоа беше во минатото
Не, не мора да имаш ознака врска за да запознаеш некого подобро. Мислам дека повеќе се замараш да бидеш во врска и да кажеш дека имаш дечко, отколку да се запознаете со некого. Само два дејта плус сега живот на далечина, тоа не е врска туку сѐ уште рани фази на дејтинг. Мислам, дури и да ставиш етикета врска, пак ништо не ти менува зашо он е таму ти тука...
Како не менува ништо..може ме чува како резерва. Од една страна ветува дружење кога ќе си дојде, одење на одмор заедно, запознавање со неговите родители, планирање на заедничка иднина и сл, а од друга страна ми се чини како намерно да ја смени темата кога стана муабет да бидеме партнери. Која е неговата поента? Штом така направи нема што повеќе да комуницирам со него јас мислам, или ќе бидеме заедно уште од сега или толку. А да бидам нечија резерва, фала, Не.
Леле како ти работи мозокот, ај земи здив и одмори малку. Моментално сте на далечина, што би требало да направи според тебе? Ситуацијата е таква ко што е да не може да се однесувате како во нормална врска. Плус, пораката со рилот што си му ја пратила е многу детска и двосмислена, ти сакаш да ти чита мисли и да го каже тоа што го очекуваш.
Си сакала се на тацна. Ама добро што си се освестила на време. Биди послободна во разговорите, поотворена, покомуникативна, подружељубива, секогаш насмеана, ведра, средена, убава и ќе си се наместат коцките.
Тоа и го правам сега ама од друга страна како премногу да сум отворена делувам, после прв-втор дејт јас сакам конзистента комуникација и очекувам многу побрзо да се развиваат работите па се разочарувам ако не е така
Тоа се само зборови, може да ти каже:да во врска сме, не си ми резерва, а во суштина да биде дека си му резерва, зборовите не значат ништо ако не се поткрпени со дела.Во случајов и не можат да бидат поткрепени на друг начин ,бидејќи физички не гравитирате на исто место,за да гледаш како се развива вашата врска, во која било насока. Што ти менува ако ти рече заедно сме, а таму може пак да си прави како што сака или онака како што си замислил. Ако ме разбираш...
Треба баланс да си напрњвиш. Не иде па и да си премногу отворена со луѓето, затоа што некои го искористуваат тоа за лоши намени. Затоа ти викам, држи си баланс и обиди се да процениш кој е за тебе. Не влетувај одма во врска, туку дај си малку време за да го истражиш човекот.
Секое утро кога одам на работа многу често среќавам еден дечко кој изгледа работи во близина. Пред неколку дена ме застана на улица и ме праша како се викам и кај работам. И јас немаше како па му се претставив. Вчера седам на работа ( сама сум ) и кога слушам некој ми тропа на врата, тоа тој дечкото да ти бил, како ме нашол вака одма не знам.. се насмеа и ми вика само да те поздравам. Не ли е малку манијачки?
Да. Не ве научиле дека не се кажуваат информации на непознати? Чудно ми е како непознат лик те прашува, а ти ко од пушка све си му изрецитирала.
Може јас гледам многу романтични филмови, ама прва помисла ми дојде дека му се допаѓаш на дечкото, сакал да дознае која си, па те застанал на улица. И најверојатно сака да продолжи комуникација ама нема никаков контакт од тебе, па дошол на работа.
Не е дека давам информации на баш непознати, дечкото ми е познат на фаца од ученичките денови и од секогаш сме имале едно Здраво, само не знаев ништо за него.
Со ова го ублажуваш „манијачкото“ однесување, не знам што совет бараш. Сама си се претставила на скроз непознат (ова де, познат лик), не знам што си очекувала поразлично. Сама одлучи дали ти е познат или непознат, или може тоа зависи како он ќе се покаже? Некогаш стварно не размислувате на зборчето безбедност.
Се допишувам со еден, неколку пати и се видовме. Сабајле пред да оди на работа ми пиша здраво како си и јас му вратив, кога се уклучи тој покасно не ми ја отвори пораката, си реков ај на работа е зафатен е, но и кога си дојде не отвараше, при што јас му пишав повторно...ми одговори но муабетот траеше 5 мин и ме остави на сеен. Што му е филмот ??