Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. IvvaNeo

IvvaNeo Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2022
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    567
    Претходно бев пасивна и пропуштив многу шанси, затоа сега не знам да ја фатам таа средина

2. ресанче мало

ресанче мало Активен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2024
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    7
    Не ја знам конкретната ситуација, ама се се базира на тоа што бараш во некого ,дали тоа нешто го нуди и го поседува и дали тебе ти е доволно. Ако се работи за партнер се гледаат сите работи на почеток.Од нас зависи дали сакаме да ги видиме или ќе ги занемариме ,па подоцна ќе станат проблем. Луѓето не се менуваат, не можат долго да глумат и вообичаено сите red flags се гледаат на самиот почеток

3. Компир Манџа

Компир Манџа Форумски идол

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    5.852
    Допаѓања:
    8.763
    Пасивна во кој смисол?
    Си пропуштила шанса затоа што си била срамежлива и незаинтересирана или?

4. IvvaNeo

IvvaNeo Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2022
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    567
    Срамежлива и мислев дека треба се да направи другата страна, а јас само да чекам и да земам што ми се сервиеа па со тоа однесвање дадов погрешни знаци дека не сум заинтересирана. Тоа беше во минатото

5. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    8.367
    Допаѓања:
    45.130
    Не, не мора да имаш ознака врска за да запознаеш некого подобро. Мислам дека повеќе се замараш да бидеш во врска и да кажеш дека имаш дечко, отколку да се запознаете со некого. Само два дејта плус сега живот на далечина, тоа не е врска туку сѐ уште рани фази на дејтинг. Мислам, дури и да ставиш етикета врска, пак ништо не ти менува зашо он е таму ти тука...

На Biljarkata му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Leptirka98

Leptirka98 Нов член

Се зачлени на:
    9 март 2026
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Како не менува ништо..може ме чува како резерва.
    Од една страна ветува дружење кога ќе си дојде, одење на одмор заедно, запознавање со неговите родители, планирање на заедничка иднина и сл, а од друга страна ми се чини како намерно да ја смени темата кога стана муабет да бидеме партнери. Која е неговата поента?
    Штом така направи нема што повеќе да комуницирам со него јас мислам, или ќе бидеме заедно уште од сега или толку. А да бидам нечија резерва, фала, Не.

7. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    8.367
    Допаѓања:
    45.130
    Леле како ти работи мозокот, ај земи здив и одмори малку. Моментално сте на далечина, што би требало да направи според тебе? Ситуацијата е таква ко што е да не може да се однесувате како во нормална врска. Плус, пораката со рилот што си му ја пратила е многу детска и двосмислена, ти сакаш да ти чита мисли и да го каже тоа што го очекуваш.

На Biljarkata му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Компир Манџа

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    5.852
    Допаѓања:
    8.763
    Си сакала се на тацна. Ама добро што си се освестила на време. Биди послободна во разговорите, поотворена, покомуникативна, подружељубива, секогаш насмеана, ведра, средена, убава и ќе си се наместат коцките. 8)

На Ender C му/ѝ се допаѓа ова.
  9. IvvaNeo

IvvaNeo Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2022
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    567
    Тоа и го правам сега ама од друга страна како премногу да сум отворена делувам, после прв-втор дејт јас сакам конзистента комуникација и очекувам многу побрзо да се развиваат работите :D па се разочарувам ако не е така

10. ресанче мало

ресанче мало Активен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2024
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    7
    Тоа се само зборови, може да ти каже:да во врска сме, не си ми резерва, а во суштина да биде дека си му резерва, зборовите не значат ништо ако не се поткрпени со дела.Во случајов и не можат да бидат поткрепени на друг начин ,бидејќи физички не гравитирате на исто место,за да гледаш како се развива вашата врска, во која било насока. Што ти менува ако ти рече заедно сме, а таму може пак да си прави како што сака или онака како што си замислил. Ако ме разбираш...

На mom to be му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Компир Манџа

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    5.852
    Допаѓања:
    8.763
    Треба баланс да си напрњвиш. Не иде па и да си премногу отворена со луѓето, затоа што некои го искористуваат тоа за лоши намени. Затоа ти викам, држи си баланс и обиди се да процениш кој е за тебе. Не влетувај одма во врска, туку дај си малку време за да го истражиш човекот.

На Ender C и IvvaNeo им се допаѓа ова.
  12. Damasostil

Damasostil Нов член

Се зачлени на:
    3 март 2026
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    24
    Секое утро кога одам на работа многу често среќавам еден дечко кој изгледа работи во близина. Пред неколку дена ме застана на улица и ме праша како се викам и кај работам. И јас немаше како па му се претставив.
    Вчера седам на работа ( сама сум ) и кога слушам некој ми тропа на врата, тоа тој дечкото да ти бил, како ме нашол вака одма не знам.. се насмеа и ми вика само да те поздравам.
    Не ли е малку манијачки?

13. Mrs. right

Mrs. right Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    4.479
    Допаѓања:
    18.928
    Да.

Не ве научиле дека не се кажуваат информации на непознати?

Чудно ми е како непознат лик те прашува, а ти ко од пушка све си му изрецитирала.

На Лејди Гага, Gosh, raww и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Компир Манџа

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    5.852
    Допаѓања:
    8.763
    Преманијачки е :worried::$

15. Alex31

Alex31 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2017
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    112
    Може јас гледам многу романтични филмови, ама прва помисла ми дојде дека му се допаѓаш на дечкото, сакал да дознае која си, па те застанал на улица. И најверојатно сака да продолжи комуникација ама нема никаков контакт од тебе, па дошол на работа.

На Angie1432, KiT и TrueToMyself им се допаѓа ова.
  16. Damasostil

Damasostil Нов член

Се зачлени на:
    3 март 2026
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    24
    Не е дека давам информации на баш непознати, дечкото ми е познат на фаца од ученичките денови и од секогаш сме имале едно Здраво, само не знаев ништо за него.

17. eliesaab

eliesaab Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    5.129
    Допаѓања:
    17.378
    Со ова го ублажуваш „манијачкото“ однесување, не знам што совет бараш. Сама си се претставила на скроз непознат (ова де, познат лик), не знам што си очекувала поразлично. Сама одлучи дали ти е познат или непознат, или може тоа зависи како он ќе се покаже? Некогаш стварно не размислувате на зборчето безбедност.

На Лејди Гага, Gosh и Mr.Limonko им се допаѓа ова.
  18. Devojkata55

Devojkata55 Активен член

Се зачлени на:
    22 јули 2025
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    16
    Се допишувам со еден, неколку пати и се видовме. Сабајле пред да оди на работа ми пиша здраво како си и јас му вратив, кога се уклучи тој покасно не ми ја отвори пораката, си реков ај на работа е зафатен е, но и кога си дојде не отвараше, при што јас му пишав повторно...ми одговори но муабетот траеше 5 мин и ме остави на сеен.
    Што му е филмот ??

19. Bratot

Bratot Форумски идол

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    5.621
    Допаѓања:
    18.963
    Филмот му е жанр драма со наслов "Не сака повеќе да се гледате".

На KiT, Tam4yy, Лејди Гага и 4 други им се допаѓа ова.
  20. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2025
    Пораки:
    1.255
    Допаѓања:
    4.770
    Предложи му да се видите пак, ако ти мрмка нешто значи дека има некои 'други обврски'.