и не докажав во првиот текст...си мислев многу ќе биди, ама шо сакав да кажам е дека сакам сега деновиве да ја поканам пак да излеземе , не негде на посебно место туку онака низ град да се прошетаме за да се спријателиме...мене тоа ми е целта...не сакам пријателството да го стекнам преку нет, оти преку нет неможам да ги забележам нејзините емоции и чувства за разлика кога сум во живо со неа...и плус преку нет неможат мене да ме запознаат каков карактер имам...сакам да ме запознае барем по карактер да види дека не сум некој идиот кој ги користи девојките само за забава( не да се фалам со карактерот, ама таков си сум кога станува збор за девојки - чувствителен , посебно кон оние кои ги сакам), да дознај дека можам да и помогнам кога и треба помош, дека можам да бидам покрај неа кога е најпотребно и други работи да не ги набројувам
Штом така си решила, добро и држи се до тоа. Ти си знаеш најдобро за себе и зошто си решила така. Тој ќе те бара, кога конечно ќе се свести што не направил, а требало. Ти важно сега немој многу да се замараш со него и зошто дошло до тука, туку земи посвети се на учењето тоа ти е приоритет и шетај со другарките. Млада си уживај. Тркалото се врти.
Ме побара вчера во 12ипол вечерта, дури тогаш го видел телефонот...ми пиша порака штом така сум одлучила така нека биде и ако може да се пуштам на скајп...но јас не се уклучив и ми пиша ок штом несакаш мојот број веќе за тебе не постои, заборави ме. И јас му пишав ќе се чуеме утре да слушнам што имаш да ми кажеш и ми вика нема што веќе да се слушаме ова е крај за нашата врска и ова ти е последна порака од мене,чао...и сега ќе чекам да видам дали ќе ме побара, ако не ќе свртам нов лист без него
незнам дали ти избрза или ТОЈ тоа само го чекаше ????????????? ама вака испадна дека ти си виновникот за прекинот и Тој ,,демек,, чис ке да е спрема тебе а ти уште се премислуваш а дечкото некако како ,,кец на десетка да му дојде ова твоево,, незнам ! Ај сега бидна другипат стапка по стапка не брзаЈ !
Епа сега јас сум виновната за се...тој ја префрли вината на мене и неможе да ми прости што сум му раскинала и несака да ми признае дека тој е виновен, несака да се покае...ми вика да не ми раскинеше ќе ти објаснев се и ништо немаше да се случи, ама он си мисли дека јас цело време ќе му прогледувам низ прсти за сите негови постапки, епа се зае*ал
тешко е да одржуваш врска кога сте разделени многу е тешко знам од искуство не знам што да ти кажам треба да бидете свесни дека и двајцата треба многу да работите за да успеете! Разговарај ако навистина се сакате мора се да направите.. мада мислам дека малце тука си претерала.. па добро де можеби има работа. остај времето да покаже што ке се случи ке видиш дали е работава за плачење или не
а тој и покрај тоа што си го прчел до ниедно време да ми простиш уште навреден изиграва и повреден аман му се молам од такви до попреку на сите ни е дојдено а верувам и тебе па уште не ти ни кажам мислам врската е убав компромис ако тој тоа не го сака и не осеќа дека е така тогаш нека објасни според него што значи? Велиш дека имаш роднини кој ти ги отвориле очите според тоа верувам дека имале што да ти кажат и ајде го заборавил телефонот не видел а мажите општо по природа се држат цело време за џебовите повеќе од жените да не му ѕвони некој така да такви излитени лаги можат само 15 годишњаци да кажуваат што е смешно а и какво објаснување би дал за неговите доутрински излегувања не ми е јасно Јас би ти рекла убаво да размислиш човекот очигледно не те цени и не цени тоа што си го сторила за него жално...сепак свртиму грб нека осети дека те има изгубено и нека осети последица од неговото понашање ако лесно му простуваш верувај дека секогаш тоа ќе го прај и одново и одново нова лага ќе измислува...лажговци е полно денес е тешко искрено дете да најдеш и кој вистински ќе те цени реткост е тоа...
Бери немој сега да му попуштиш случајно, ем шуто ем боде Знае дека е крив, па ајде ако може тебе да ти префрли вина, по можност и да го молиш сега да се смирите. Ич да не ти е гајле
Фала ти на советот , сега слушнав уште многу совети од мојте најблиски, сите ме подржуваат во одлуката...па ни под разно нема да му попуштам а не па да го молам...морам да продолжам напред без него,бидејќи на него изгледа воопшто не му е битно за нашата врска...поздравче
Миме, јас сметам дека му одржав добра лекција а и секако еден мал испит кој тој не го положи...видов колку е спремен за мене после поминати две ипол години...а заборавив да кажам дека планирал да ме побара за жена кога ќе се врател од таму...
Имам еден мал проблем Дечко ми си дојде од Италија со неговите и сега тој сака и јас да појдам со него! Епа проблемот е тоа што јас бев кај него пред неколку месеци и сега моите не ме пуштат пак да одам! Не знам што им стана Епа сега како да ги убедам! Многу сакам пак да одам
Да појдеш со него да живееш или само на гости, на некое време па пак да се вратиш? Објасни малку повеќе!
На гости 3 месеци!!! Јас одам веќе неколку пати кај нив ама еве сега не ме пуштат а баш сакам да одам.
Епа можеш убаво да ги седнеш на еден разговор и да им објасниш дека ти премногу сакаш да одиш кај него, а и тој исто така...имаш 19 години мислам дека можеш да си донесеш своја одлука и да им дадеш до знаење дека веќе си созреана личност и дека одлуките ги носиш сама , а од нив дека ти треба само поддршка. Е сега незнам можеби зависиш од нив финансиски, па можеби тие имаат некои потешкотии на тоа поле па затоа не те пуштаат...седни и разговарај со нив,така се ќе се реши,со среќа
3 месеца отсутна од дома, нема да те видат, којзнае колку и ќе се слушате, евентуално преку Скајпови, со други луѓе, 19 годишна си, а и таа Италија не е Швајцарија баш, од Албанска и Италијанска мафија, до наркомани до не ти знам што...едноставно така функционира родителскиот ум. И сево ова за што? За дечко? Ти сигурно велиш дека го сакаш, но твоите ставаат приоритет можеби на твојата безбедност пред твојата потенцијално минлива љубов, какви што и се мнозинството на твоја возраст. Како што велеше татко ми, кога ми забрануваше нешто како помал, иако тогаш не го разбирав што му значи.. Наместо да плачам јас, плачи ти. Свати?
Сакам да одам!!!! Зависам од моите родители финанисиски знам дека се загрожени за мене но тоа нема да е прв пат да одам!!! Сум била 3 месеци отсутна од нив! Еве летото бев таму! А тешко е да си разделена од дечкото јас имам многу поврзана врска со него! Незнам дали сваќате! Сега единствено шро сакам е да ги убедам моите!
Елементал па не размислувај толку црно...штом таа веќе била неколку пати кај него на гости и сака сега пак да оди значи дека врската им е посериозна,дека можеби си имаат свои планови во иднина...па не е единствената што ќе отиде некаде во странство, немора да значи дека нешто лошо ќе се случи, можеби таму ќе ги доживее најубавите моменти во животот со него...разбирам дека родителите се грижат и секогаш ќе се грижат за нас, но мислам дека не треба да и попречуваат да си го избере сама патот што ќе го оди, затоа што не дај боже ако се скараат за нешто таа може после да си ги обвинува родителите и цело време да им префрла за тоа. Наташа размисли си убаво и седни разговарај со родителите
Па и не можам бело да размислувам кога е 19 годишна и ќе отиде 3 месеци во Италија заради дечко. Сваќам големи љубави ама тука никој не ги спомна родителите како се чувствуваат. Штом тие ја спречија, си имаат некоја причина, а таа воопшто не ни ја кажа причината. Родителите и објаснија на неа зошто не ја пуштаат? Ако не, тоа можеби дава слика и до каде стигнала нивната комуникација... Сепак ова не е забрана да оди на игралиште, ова е далеку по емотивно, заради забраната нема да се види со дечкото... А таа сеуште не знае зошто. Можеби и родителите се во право, барем делумно, му светна тоа на некој? Или сите ја охрабрувате да оди и на Антартикот ако треба, само за љубов...
Наташа, штом си била летово 3 месеци стрпи се малку или барем ако толку сакаш да отидеш оди на пократко.Сигурно нешто учиш, не можеш туку-така да оставиш и нормално дека твоите не сакаат да те праќаат така често. Или побарај да поседиш да речеме недела-две или договори се со твоите за зимоска да те пуштат Сега си сигурно под импресии и возбудена зашто е тука дечко ти, ама размисли убаво