Не си направила ништо погрешно, тоа е човечки инстинкт да помогнеш, не се стресирај. Од мое лично искуство, исто моја најдобра другарка раскина и јас искрено ја прашав како да ти помогнам? Она ми кажа само не ми се збори на темава, да правиме нешто друго. Така што според мене најдобриот пристап е да и дадеш време, и простор, а ако и треба утеха она ќе почне сама да збори. Само кажи и' дека си тука за неа, и тоа ќе и' биде доволно ако сака да зборува за раскинувањето.
@Elenadjalo Ја мислам дека има многу мажи на таа возраст што не спиеле со жена кога ќе ги видиш какво однесување имаат а и женските не паѓаат веќе на евтини фори што проаѓале порано.
Зошто?! Скенирање сметка баш е знак дека ем е домаќин човек, пази на финансии, ем искрен, не ти се крие позади грб да ја скенира сметката.
Затоа што познавам многу мажи во околината кои сметки прво собираат за сопругата а после за себе. Апсолутно недомаќин е чоеков, секој втор ден в кафана на пиење е ојден.
Првиот пат тој плати, се затрча ја скенира. Вториот пат јас инсистирав и платив ама нема везе, пак си ја зеде тој.
Хехе не можи од прв пат никој никого да сака иако ми рече дека ме сакал Ама дефинитвно едно од најглупите работи, маж да се затрча на прв дејт да скенира
Аха, те сака ама те сака за дома да се затворите, да штедите и да се мачите заедно Одмор? Шо е тоа Охрид?
Жалам за другарка ти и посакувам многу сила Емпатична си многу и внимателнаи тоа е многу убава особина.Нормално е да се чувствуваш така, но не си направила ништо лошо, не си ја навредила па да се извинуваш кој знае колкуСамо ако не сака да се отвара, повлечи се. Има време за се, еден ден ќе ти каже што навистина се случило. Имам прашање: Како осети дека се изнервирала? По што? Прашај ја, и да се изнервирала тоа е поради нејзината ситуација и нема никаква врска со тебе. Можеш да и пишеш: Што и да ги треба тука сум или ако треба муабет тука сум.
Каква шпанска серија е ова?! Излегуваш на пиење со женет човек кој почесто е во кафана отколку дома, а ти смета што ги собира фискалните???
Со женет човек? Од газо си ги вадиш муабети? Реков само дека познавам ОЖЕНЕТИ мажи кои прво на жената им ги даваат фискалните за скенирање, не дека овај беше женет. Шпанска серија си, оргинал
Нема лошо ништо во тоа што скенира сметки. Ама ред флег е ако ја грабнал и истрчал за сметката како што велиш. Културно е да праша "Дали скенираш и ти и дали би ти било проблем јас да ја скенирам? ". Не само на дејт и со друштво да си културно е да се праша дали и некој друг скенира па да се дог кој да ја скенира.