Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Panda02

Panda02 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2020
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    10
    Ти благодарам :l:
    Навратив во мислата на тој период и гледајќи на назад и така било, секако негово право си е и валидни се и неговите чувства поркај моите.

На Fraxinus му/ѝ се допаѓа ова.
  2. m.m12345

m.m12345 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2019
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    264
    Здраво.
    Имам пишувано лани летото излегов од токсична врска. Од тогаш наваму сум слободна, иако ми пишуваат не сум излегла со никого.
    Пред 2 недели бев на излегување во друг град и се запознав со братот на една другарка. (не толку блиска другарка, повеќе како пријателка познаничка, таа е повеќе блиска со друга моја другарка.) Всушност со дечкото сме биле пријатели на социјалните мрежи, но прв пат се запознавме во живо. Е сега овој викенд дојдоа во мојот град двете другарки со уште едно девојче и тој со другари ама не бевме на иста маса. Дечкото имал долга врска но раскинал изгледа лани. Забележав дека ме погледнува и ми се насмевна, и кога отидов дома ми имаше лајкнуванп на инстаграм.
    Е сега јас ме сум дете, годините ми одат накај 30 и знам дека ќе ме контактира. И мене ми се допадна, онака ми остави некој позитивен впечаток. Но во мојата глава постои на некој начин една бариера. После последната врска со бившиот која не заврши славно, си бев ветила сама на себе дека нема веќе да се плеткам со некои што нивните блиски ми се познати. Би сакала барем едно кафе да испиеме со дечкото, можеби и само пријателски, не мора ништо да значи. Ни сепак имам и некоја доза несигурност и срам. Јас сум разведена, немам деца.

На beret му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    2.576
    Допаѓања:
    13.042
    @m.m12345 Според мене,

Проектираш многу однапред врз основа на ситни работи (погледи, насмевка и Инстаграм лајкови).

Те разбирам, човечки е, особено после долга пауза од токсична врска. Но, reality check: Дебатираш дали да излезеш на кафе со него, а тој те нема ни покането :bug:

Сте се имале цело време на социјалните мрежи, 2 недели поминале откако сте се запознале.

Заинтересиран човек пишува пораки и иницира комуникација, а потоа и кани на кафе :coffee:

Until then, ова моментално е само некој потенцијал, а не остварена намера.

Најздрава средина е да не си претпоставуваш ништо. Ако некогаш те покани на кафе, лагано отиди, без притисок, буквално нема од што да се срамиш :*:

На hermosa, Katie90, FlirtBerry и 2 други им се допаѓа ова.
  4. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.183
    Допаѓања:
    42.212
    Како прво, нема да те советувам што да правиш а што да не правиш бидејќи тоа е твоја одлука на крајот од денот.

Би ти кажала јас како би постапила..
    Би отишла на кафе само откако би го запознала подобро, макар и другарски, ништо не мора да се случи.Секако, доколку дојде до средба.
    Бев слична како тебе по една лоша врска чиј раскин тотално ме изремети и извади од памет, имав поставено бариера, имав голема доза на несигурност и страв, носев глупави и избрзани одлуки, сфатив дека таа бариера не ми донесе ништо подобро.
    Го променував мајндсетот постепено и дадов шанса на еден дечко кој ме промени на подобро и еве не заедно 3 години и неколку месеци.

Ако мислиш дека можеш, дека вредиш да пробаш зошто да не?
    Еден ден мораш да го победиш стравот, дали со овој тип или со нркој друг.

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  5. m.m12345

m.m12345 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2019
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    264
    Имам некое претчуство дека ќе ми пише тоест знам.
    Дилемата ми е дали да излезам макар и на едно пријателско кафе. Зошто си имав одлучено дека веќе нема да се гледам со блиски на познати мои. Подледната врзка и не ми заврши баш славно.А и тој и другарката се од мало место каде што секој со секого се знае. Не сум дете годините ми се накај 30 и не сакам да се глупирам.

6. _Vera_

_Vera_ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 април 2020
    Пораки:
    3.799
    Допаѓања:
    48.902
    А бе не се глупираш ако излезеш, и не си толку стара, де. Гледај да е саглам и дали ти се свиѓа. А тоа "знам дека ќе ми пише," е проекцијата за која зборува @Polyincognito .
    Не претпоставувај. Чекај. И тогаш одлучи. Или ти му пиши.

На Polyincognito му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Polyincognito

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    2.576
    Допаѓања:
    13.042
    @m.m12345 После токсична врска, многу важно е да правиш разлика меѓу што е интуиција, а што trauma speaking.

За да ова doesn't hold you back во иднина и да те спречи да искусиш убави работи.

Интуицијата е вообичаено тивка, смирена и специфична. Таа нè штити од луѓето.

Truma speaking е кога мислите ти се врзани со страв, срам, обид за контрола на иднината и анализирање what could go wrong. Ова е обид на мозокот да нè заштити од patterns.

Појасно кажано,

Ако е интуиција, ќе чувствуваш дека "something's off во врска со него", нема да ти биде удобно во негова близина.

Ако е trauma speaking, ќе чувствуваш "овој тип на ситуација е опасен, веќе ми е видено, последниот пат не заврши добро".

Кај тебе е јасно дека е вторто, бидејќи всушност се чувствуваш пријатно покрај него и имаш желба да отидеш на кафе, а тоа што те кочи е минатото, а не тој.

Па пробај вака, во случај да те покани на кафе, кажи си самата на себе: "Обично кафе е, можам да станам и да си отидам/да прекинам во било кое време. Ќе видам како се чувствувам, па ќе одлучувам". Чекор по чекор.

Едноставно не останувај предолго во мислите и не дозволувај минатото да ти ја контролира иднината.

Со среќа! :f:

На Biljarkata, bookslover, bicycle и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2025
    Пораки:
    1.388
    Допаѓања:
    5.094
    Никад не се знае што и како во животот. Може би сродната душа баш ќе ја пронајдеш со некој што е околу тебе, некој близок.
    Не си поставувај граници, пред се не си стара, друго, убаво би било да излезеш на по едно кафе, може би го има тоа нешто што го бараш.
    Пријателското кафе е секогаш добредојдено. :f:

На Amica geniale, Малечка Малинка и Unknown_7 им се допаѓа ова.
  9. Heidi__9

Heidi__9 Активен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2024
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    46
    Интересно прашање. Ние уште не живееме заедно ама јас со неговата фамилија сум супер. Има две сестри одиме кај нив на гости прелу викенд/недела зависи од обврски. Приватно не толку многу ама на пример си споделуваме рецепти женско друштво хахах. Генерално како фамилија се преблиски и многу ми се допаѓа тоа. Се на се супер се сложуваме се надевам дека и така

10. idktbh

idktbh Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2019
    Пораки:
    329
    Допаѓања:
    497
    Кој има време за давање совет ако може да ми пише:)

11. Компир Манџа

Компир Манџа Форумски идол

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    5.964
    Допаѓања:
    8.876
    Јас секогаш имам време за давање искрен совет. :angel:

12. beret

beret Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    15
    Чим досега не те поканил да излезете или да отидете на кафе некаде значи се работи или за срамежлива шушумига или за некој на кој моментално не му треба никаква врска или дружење со жени, оваквите мажи се у мнозинство и затоа има многу сингл жени, ќе седи дома пред компјутер и ќе фантазира за некоја женска а можеби и за тебе :) ама нема храброст да те покани да излезете и го одлага тој момент и така се додека не те заборави што е и најжалосно во случајов затоа што можеби ако те покани да излезете може да испадне и добра врска или нешто повеќе ама...

На Гладиоли и TrueToMyself им се допаѓа ова.
  13. Ecaecushka

Ecaecushka Активен член

Се зачлени на:
    16 декември 2025
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    6
    Имам дечко од друг град, само 2 пати се видовме до сега а следните 2 месеца ќе не можеме да се гледаме од х причини. Освен што се допишуваме, само еднаш пред 1 месец се слушнавме и толку, ни на камера се немаме видено. Тогаш тој ми се јави, но сега не покажува интерес т.е. не спомнал да се слушнеме или да се видиме на камера ( а кога не бевме се запознале уште ми бараше камера ама не се сеќавам зошто не се видовме)
    И пишувањето не е тоа тоа, некогаш имаме ептен краток муабет ќе престане да ми пишува. Вчера му признав дека ми се допаѓа уште од првиот пат кога го видов и дека ќе го чекам да дојде. Можно ли е поради тоа да се оладил што му признав, и дали мислите дека само ме искористува, ако беше заинтересиран ќе се слушавме и сл. ?

На Majjič му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Polyincognito

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    2.576
    Допаѓања:
    13.042
    @Ecaecushka Имаш дечко или мислиш дека имаш дечко? :drunk:

Разликата е голема :*:

На Gosh, Аничкаa, bicycle и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Ecaecushka

Ecaecushka Активен член

Се зачлени на:
    16 декември 2025
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    6
    Официјализиравме дека сме заедно, но ништо од тоа што спомнав погоре го нема засега.

16. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    7.415
    Допаѓања:
    33.187
    Како бе влагаш во врска а не ни го познаваш типот?
    Шо ви е бе луѓе?

На Гладиоли, FlirtBerry и Polyincognito им се допаѓа ова.
  17. Polyincognito

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    2.576
    Допаѓања:
    13.042
    @Ecaecushka I'm going to hold your hand when I say this,

Немаш дечко. Имаш само некој кој најверојатно си води двоен живот и ти си му таму некоја далечна скриена занимација од време на време.

Дечкото живее во друг град, а не во Америка, па само да се видите 2 пати или следните месеци што измислил кој знае што зошто нема да се гледате.

Таа X причина најверојатно има име и презиме и моментално седи на кафе со неа.

Односно, не дозволувај некој вака да те влече за нос и да си го трошиш времето. Верувам дека си повредена, но стисни заби и move on, заслужуваш подобро :*:

На Гладиоли и Panda00 им се допаѓа ова.
  18. Ecaecushka

Ecaecushka Активен член

Се зачлени на:
    16 декември 2025
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    6
    Причината поради која не можеме да се видиме не е измислена, сигурна сум во тоа.

19. Polyincognito

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    2.576
    Допаѓања:
    13.042
    @Ecaecushka Некој кој е вистински заинтересиран и те сака, едвај ќе чека да си пишете и да се видите на камера, особено бидејќи сте на далечина.

И никој кој е заинтересиран, нема да се олади само зошто си рекла како се чувствуваш.

Понатаму, твоја си е одлуката и времето. Нам секако ништо не ни прави разлика :*:

На Konfetka, Rozevata, Mrs. right и 4 други им се допаѓа ова.
  20. Panda00

Panda00 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2021
    Пораки:
    546
    Допаѓања:
    1.792
    Како некој што многу добро знае како е да се биде во врска на далечина, ќе ти кажам дека комуникацијата и одржувањето контакт се клучни.
    Кај не можете да се гледате толку често како кога сте во ист град или држава, уште да не се слушате, па што останува од тој однос..

Јас прва мразам да зборам на телефон и да се гледам на камера, ама кога ти е стало до некој едвај чекаш да го чуеш и секој момент ти е битен.
    Еве баш и сама кажа, ако бил заинтересиран ќе се трудел многу повеќе и ќе иницирал контакт и средби. Батали ги тие причи зафатен бил, многу работел. Секој може да одвои време да ти пише и да ти се јави, ама само доколку сака.

Кога му значиш на некој, тоа се гледа и се осеќа. Во спротивно, не би осетила потреба да преиспитуваш и да бараш совети по форуми.
    Извини што сум директна, ама ако добро те разбрав типов живее во друг град во Македонија а не на друг континент, и викаш два пати сте се виделе а во врска сте? Мислам дека си го имаш одговорот.

Треба да биде барем малку позрел и како човек да ти каже дека не е заинтересиран, барем не за нешто посериозно. Ама делава зборат место него.
    Верувај за твое добро ти зборам, од искуство. Не си го троши времето на некој што не вложува ни минимум труд за тебе. Заслужуваш многу подобро. :hug:

На LibreGirl, Mrs. right, FlirtBerry и 1 друга личност им се допаѓа ова.