Мене овака ми се понаша Педро Паскал. Уствари никад ми се нема ни јавено, ни запознаено али у врска сме. Мислам дека ќе ме вери кај и да е.
Вие сте ја режирале и свадбата дурии... Види, видиииии... Дај пораснете, не можам веќе. Си играте на дечко и девојка, свести се и најди си некој саалам, не вакви преку жици што по 5 месеци не се гледате.
@Marijafemka Што е тоа што те прави да реагираш вака? Неизвесноста, си игра топло-ладно или потребата за валидација? Дали тој те прави да се чувствуваш сигурно и ценето? Бидејќи ако е неконзистентен, ова може да биде резултатот. Воедно, пробај да си дадеш дистанца. Одреди дека на секој час ќе го провериш телефонот, не на секои 5 минути. И сврти го вниманието кон себе. Хоби, дружење со други луѓе, било што што те исполнува
@Marijafemka Многу е посебен, гледам Откачи го и најди си дечко who actually likes you. Цени се себеси и своето време
Ме интересираат повеќе мислења на една тема. Другарка ми е скоро 10 години во врска со еден дечко, прва љубов, прва врска, заедно од средно. Нормално после толку години се споменува и темата брак. До скоро беше таа под еуфорија и сакаше, но сега тврди дека запознала и почнала да се допишува со некој друг дечко, со кого има хемија и дека веќе чуствува дека не се пронаоѓа во таа врска. Мајка и тврди дека не и требаат такви екскурзии и дека после 10 години не се растура врска, зошто дечко и бил добар и мирен. Додека ние другарките имаме спротивно мислење, ако веќе не се пронаоѓа во врската нема зошто да останува со него, пошто едноставно и е жал. Таа тврди дека го сака дечкото кој го познавала пред 10 години, останала вљубена во тоа дете, сега тој како партнер не и одговара. Не е поентата да се омажи и да живеат во една соба, мајка му во другата. Што мислите вие?
Скроз сте во право. Плус, 10 години ја мавта? Тој ќе ја остави за првата шо ќе му наиде, само шо не му наишла никоја во овие 10г. Ајде нека го откачи таму и нека си живее животот.
Не се живее во добар брак од жал. Најверојатно одамна им е станато монотоно и се заедно од навика, па затоа вниманието го фаќаат трети личности. Сигурно и сите во нивниот живот очекуваат дека треба да се земат. Во право сте што сте ја советувале да го остави. Во брак нема магично да станат работите подобри, најдобро е да не си го губат времето еден со друг. Освен нели ако сакаат за пред народ да глумат дека им е среден животот, тогаш нека се земат. Но колку ќе се среќни само тие ќе си знаат.
Нека размисли убаво. Нека испита терен. Дали и новиот дечко исто се чуствува или му е само за забава. Зошто ако не успее со новиот 10год ги фрла во ветер. Не дека е страшно или трагедија ама сепак би била непријатна ситуација за девојката. Затоа нека размисли убаво.
Ај ти стави се на местото од дечкото со кој одат 10 години. Убаво ќе ти биде да си резерва додека девојка ти не биде сигурна во друг? За проблемот, нека раскине и готово. Нема што од жал да останува со некого, барем нека има малку почит кон сегашниот партнер.
Девојката што даде опис не кажа конкретно што како се случувало. Само кажа дека има внимание од друг и чуствува хемија. Со тоа таа излегува дека нема почит ни кон едниот ни кон другиот. Но само кажав избрзана и импулсивна одлука може да биде грешна и да се покае после.
А не дека мора да се омажи по секоја цена де, ако не за првиот, за вториот. Штом со првиот не се пронаоѓа веќе, тоа е завршена приказна. Нема тука години во ветер и во не-ветер. Со сила убавина не бидува.
Го напишав тоа бидејки знам повеќе примери каде што дали од монотонија во врската или од други причини во даден момент туѓото внимание им годи на партнерите. Но, често пати тоа е само моментално. Затоа нагласив пред секој нареден потег да се размисли убаво. Сепак девојката си ја носи одлуката. Најдобро знае како се чуствува.
Зошто никогаш не се преиспитуваат и ставаат крај пред да се појави трета особа? Ова е многу често алиби. Сфаќаш дека ти е монотоно на првата насмевка и флерт од трета особа. Ами раскини, биди сингл година/две, истражувај, излегувај, преиспитувај се, најлесно е да смрдиш со некој/а со години ради страв да не останеш сам/а. Мој совет е да раскине, требало многу порано, али од ова што го прочитав, девојката до скоро била под еуфорија и сакала брак, сега се преиспитува откако го запознава новиов. Ризик е, или/или.
Како шо и одговара така нека си прави. Нејзина одговорност и избор. Немате потреба да се замарате со нечиј избор на партнер.