Па да можда али фактот дека некој е толку пресовршен во живо, изгледа како да е презаљубен се тресе кога сме заедно над тебе, али и овие ствари се случуваат. Умот ти е поматен. Ти збори брак, деца, дури и со моите за вакви сериозни теми. А у меѓувреме се случуваат многу срања, раскини, плачки, трауми. Ќе се смириме пренајубаво ни е, додека јас пак за нешо не изреагирам, па напади од типот токсична си, луда си. Итн итн.. и така. 4 год. Јас што пројдов и што простив… Али бев убедена ќе се промени. За сега да не ме удостои скоро месец со некој збор.. Само за мене немаше време, иако викенд искачавме само. Чекај јас до последен момент дали ќе ме викне или не. Радувај се на ситници.. Не можам да престанам да плачам и од жал за мене, колку бев невина и наивна во однос со него. Колку само го сакав искрено. Шо не направив.. Али тоа еСигурно Господ ме чувал..
Кога бевме заедно беше ангелче невидено мислиш му иде да ме впие да ме уби од гушкање од мерак.. Алии не искочи така. И бев 100% сигурна ќе сфати, поголемо разочарување не знам дали ќе имам у животов. И допрва сега да основам врска, да се врзувам, да верувам. Дали ќе знам после воа и како да се понашам.
Не е нешто што не се случува, ниту си ти виновна.. Многу е често некој од заљубеност да не ги гледа црвените знаменца и само убавото да го гледа и секоја нанесена болка да ја прекрива и да мисли дека ќе се смени нешто.. Во ред е се тоа, ама мора на момент да си ги симнеме розевите очила и да авидиме дали и без нив е се розево, тоа е она што ќе те научи оваа врска и само не прави ја истата грешка следен пат.. Ништо ти не си изгубила, работи на себе, дај си време да се засакаш, и се ќе си дојде на свое. И на сите го кажувам и пак ќе ти го кажам ова и тебе, подобро плачи сега 1-2 месеци и преболи го отколку да плачеш цел живот покрај него.
@Maja12. Ниту бил ангелче, ниту ти било така убаво. Туку поради тоа што 4 години си играл со тебе push & pull манипулација, мозокот ти станал зависен од таа нездрава динамика. Како зависник од дрога - во моментите кога сте биле заедно, кога те наградувал со неговото внимание, си се чувствувала high. И кога ќе те игнорирал, мозокот одел во withdrawl фаза. И затоа си го ставала на пиедестал. А кога ќе помине време и ќе се сакаш себеси, ќе видиш дека уствари бил некој на кој ни велосипедот не би го потпрела
@Maja12. може ти изгледа вака трагично, ама верувај на делата. Тој си бара резерва, не те почитува и не те сака. Во денешно време најлесно е сѐ да се направи, сето е достапно и овој не се штеди. И биди среќна што имаш можност да го увидеш сето ова. Јас дури и фала би му кажала. Во здрава нога трн не се става.
Ако е осетлива на критики, а ти како пријателка сметаш дека си објективна, тогаш нема многу што да направиш. Не се секирај, ќе се реши, толку би ѝ кажала. Ти се јавила може да се излуфитра со некој, да ја валидираш, да ѝ кажеш дека е во право или дека ќе се смират. Што и да кажеш ќе згрешиш штом опцијата е само останување заедно.
Ова што го опишуваш НЕ Е ВРСКА. Прочитај ја реченицава седумдесет милијарди пати. Ќе си простиш што си му посветила четири години и ќе си најдеш некој нормален. Емотивен инвалид кој не сака да разговара и само бара изговори за своите постапки, кој те обвинува тебе, кој ти вика дека си луда и претеруваш (убаво разбрав?), кој лајка голи цицки не ти бил никад дечко. Незгодно му е може на триесет години да биде сам и да го тормозат од дома и другари цело време, ко што им е на 90% од "возрасните" битно да бидат со некого, па макар и најлошиот. Тоа е реалноста. Тебе ти е и егото повредено, ама ќе пројде. На сите нѝ било тешко, сега си викам фала богу сум се спасила. Не идеализирај, не мотај филмови, не се објаснувај, биди карактер, си го должиш тоа на самата себе
И покрај сето ова успеа да се скараш со домашните со тие што те ПРЕДУПРЕДИЛЕ што те чека.. Верувај колку години и да имаш РОДИТЕЛИТЕ, БРАТ, СЕСТРА ни мислат НАЈДОБРО. Се друго може да те извиси..
Во кој дел не само што е совршен , туку и пресовршен? Кои погрешни романи ги имаш читано? На 18 години разбирам вакви заблуди, ама на 28 малку посериозно треба. Се разбира дека може да доживееме разочарување и предавство во било кој период од животот, ама реакциите и справувањето со ситуациите малку...ајде малку на повисоко ниво. Не те напаѓам тебе лично, туку да се преиспитаат сите што ја читаат дискусијава, а се во иста или слична ситуација.
Не сите, само нормалните. Е како се прашуваш дали би знаела како да се понашаш.. Ко прво не си мала, второ искуства и лекции ти се ова. Од тебе зависи каква поука би извлекла. Најпрво да научиш да се вреднуваш себе, па да не си подложна толку на манипулации. Среќно
Па добро заслепен си. Кога ќе го земам супер односот со моите, со мајка ми посебно. Цело време вртеше одоколу за брак, кога бевме заедно сите ми викаа да си го чуваш детево се гледа дека те сака. Али некои ствари шо ги знаев само јас беа спротивни. И ти се помешува умот. Башка ми е бум, шок зашо до вчера сериозни намери, брак, деца, куќа и наеднашка го снемува зашо му се обратив за све шо ми смета, као да не дадеш валиден одговор и да исчезнеш па и да ме избрише од инста ноу сенс.
Не ми е егото повредено, срцето мине скршено на 100 парчиња, душата ми плаче, али немам солзи. Преплакав овие 4 години искрено.. Си мислам можда и воопшто не ме сакал а ете бившата ја сакал очигледно многу и тоа. Али таа го заебала и отишла во Германија, демек му вратила( сигурно и нејзе и правел така). Лутам со поглед сите ме осеќаат, а немам емоции во мене.Ни бес веќе, ни жал. Што е ова? Си мислам дека искочи дека 4 год си поигруваше со мене, човекот што ми ветуваше бајки. Како да си се излади.
Не ти е потребен ваков човек во животот. Не треба да си го губиш времето со некој кој немал воопшто почит спрема тебе и твоите чувства. Колку побрзо ти се згади типов и колку побрзо се откажиш од него и се ставиш ти себе на прво место, толку побрзо ќе оздравиш и ќе гледаш кон некоја нова подобра иднина. Ќе боли, ќе се присетуваш, но присетисе зошто си во ваква ситуација и поради кого, сети се на целата агонија која ја имаш од него и на секој еден лош момент шо ти го предизвикал и речиси си сама во себе, дали јас заслужувам вака? Не требаат зборови, зборовите најчесто завршуваат во корист на манипулација. Му паѓаат во вода сите зборови, залудо се надеваш и престани да се надеваш. Еден ден ќе сфатиш дека не требало ни 0% од твоето време и чувтва да ги трошиш на вакви неиживеани кретени. Сечи во корен, ако ги пресечиш само лисјата болката и разочарувањата и понатаму ќе продолжат. А тој ќе си плати кога тогаш, животот е тркало.
Ова ти е одговорот на сè: Едноставно цело време си била свесна и си знаела дека something's off, ама си ги туркала работите под тепих со надеж дека ќе се промени. Факт е дека уште од ден 1 луѓето си ги покажуваат црвените знаменца, само свесно се замижува на многу работи. Скршена си, тоа е нормално. Дај му на времето времето да си ги процесираш работите. А дефинитивно не оди во правец да мислиш и анализираш дека тој ја сакал бившата, па го скршила, па како не. Значи тука застани. Плачи кога ти се плачи, ама и гледај да си дадеш рака сама на себе. Отиди и на психолог ако сметаш дека треба. Кога ќе дојде ред за друга врска и кога ќе се сакаш себеси, ќе видиш уствари колку љубовта е лесна
Е како неееее, супер све било до вчера, денес му текнува дека доста му е од се, те гоустнува и те блокира. Абе ајде, така иде тоа мислите. Бајката у твојата глава била. Зашто дозволуваше да те растажува? Не заебавај. Да не заминал кај бившата пак? Не знам шо толку се фокусираш на неа.
Ќе бидам груба, ама не знам дали разбираш дека во иста реченица пишуваш дека "си преплакала 4 години" и "пресовршен". Тоа не може да биде. Вашата врска не била врска, човек што те гушка и ти праи муабет за деца, а гледа туѓи цицки и те убедува дека претеруваш кога сакаш да разговарате за проблемите кои те мачат, а се поврзани со вашата врска не е совршен, престани да правиш филмови во глава и да мислиш шта би било кад би било, кад би баба била деда и слични работи. Егото ти е повредено, и тоа е нормално, повредена си и увредена, оствена си. Фактот дека човек со кој си во врска четири години те игнорира скоро месец дена треба да ти каже многу повеќе отколку сите гушкања и муабети за брак. Не сакаш да бидеш во брак со таков човек, ти не си ништо подобра од бившата и не треба ниту да ти биде гајле колку ја сакал и што се случило (којзнае дали и ти ја кажувал вистината), нема да го промениш, не те сака повеќе отколку што се сака сам себе. Ќе преболиш, ќе ти поминат овие драмски и лирски моменти верувај, и ќе се смееш на постовиве. Сите сме биле во таква ситуација, луѓе се разведуваат, губат партнери, ќе ти поминее Само те молам престани да верглаш дека е совршен, совршени мажи не се однесуваат вака. Ти сакаш да остане во твоите сеќвања како совршен пошто те плаши помислата дека ќе останеш сама, дека може нема никој да те гушка веќе и да ти прави муабети за деца и брак и да им мачка очи на твоите, ама не бери гајле, сѐ ќе биде во свое време
Готово ај било што било, поминало НАЗАД НЕМА, ова да ти е животна лекција.. и да извлечеш поука од ова.. то е некој порано ги учи лекциите во животот некој подоцна..