Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    8.504
    Допаѓања:
    45.838
    Ако бракот беше круната на тој живот од фантазија, гаранција за вечност и силна љубов, немаше да секоја втора тема биде брачни проблеми, немаше да има неверства, немаше да има разводи, just sayin'. :D Мислам дека е малку наивно да се изедначува брак со некаква сериозност или посветеност.

На Tam4yy, sweet-cherry, Munchmallow20 и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Maja12.

Maja12. Активен член

Се зачлени на:
    22 април 2026
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    8
    Како да се справам со срцебиењето што го имам мн често, мислам ќе ми искочи срцето. А и се будам го сонувам у врска, заедно, шетаме уживаме. Се будам сред ноќ со кошмари. Ќе пројде фазава?

3. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    3.883
    Допаѓања:
    9.722
    Ќе пројде нормално, треба време. Можеш да си побараш и психолог да ти помогне да стигнеш до closure со оглед на тоа што си поштено гоустната од тој. Го сонуваш затоа што со мислите си заглвена во периодот на врската, природно е, сонуваме работи со кои сме оптеретени. Не се грижи.

На Малечка Малинка и Maja12. им се допаѓа ова.
  4. Компир Манџа

Компир Манџа Форумски идол

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    5.964
    Допаѓања:
    8.878
    Пробај со дијазепам. Само немој да ги клукаш како бомбони, затоа што ствараат зависност.

Ако немаш дома, тогаш мора да ти ги препише матичен, а пред да ти ги препише, треба да му кажеш причина зошто ги бараш. Последниве неколку години многу луѓе почнаа да бараат дијазепам, па матичните се малку повнимателни кога ги препишуваат.

На Maja12. му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Boy96

Boy96 Нов член

Се зачлени на:
    24 април 2026
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Еден совет
    Живееме во странство во Швајцарија со сопругата скоро 1на година од како се преселивме тука како да се оладивме еден према друг…. дали имал некој такво искуство?
    *Не се проблем интимните односи дури и се пречести

6. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    7.414
    Допаѓања:
    33.185
    Сте се пошвајцаријалисале.

На Tam4yy, FlirtBerry, ocicka2014 и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    2.576
    Допаѓања:
    13.042
    I'm sorry, ама ужасен совет :tmi:
    За некој кретен да пие апчиња, како да не.

@Maja12. Значи Маја, дозволи си да тагуваш. Не можеш за еден ден да преболиш ништо.

Ова што го чувствуваш е нормална реакција бидејќи мозокот ти е сега во фаза на одвикнување по токсична врска и емоционален шок.

Плачи кога ти се плаче и воопшто не го потиснувај ова во себе. Разгварај постојано со најблиските, а можеш и со психолог.

Најдобро е да започнеш често да излегуваш на свеж воздух и сонце. Создади си некоја нова рутина.

Целосно посвети се на себе. Започни да вежбаш, работиш ли, имаш ли некое хоби?

Сè ќе помине, не е ова засекогаш :f:

8. Maja12.

Maja12. Активен член

Се зачлени на:
    22 април 2026
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    8
    Па немам ама ќе почнам да имам повторно. Многу се забаталив целосно со се. Само него му бев посветена. Али подобро ќе поднесев скроз крај да кажеше ради тоа и тоа. А не вака да си го измачувам мозокот што е шо бидна вака така. Има ли у игра некоја си. Фала на советот ќе го применам(fingers):inlove:

9. Burevesnik

Burevesnik Активен член

Се зачлени на:
    9 јули 2025
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    189
    Се е пролазно во животот. Само треба занимација да си најдеш за да не мислеш на него, дружи се со другарки, со фамилијата за да не мислеш на него.

На Tam4yy и Maja12. им се допаѓа ова.
  10. Polyincognito

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    2.576
    Допаѓања:
    13.042
    @Maja12. Апсолутно не, тоа е само мозокот кој потајно те лаже дека можеби нешто тебе ти фалело. И така лесно може само да се вртиш во круг.

Реалноста е дека цело време имало некоја друга/други. Но, таквите како него по никого не сакаат.

Тоа што те третирал лошо ти е целиот closure кој ти е потребен.

Тоа што си се запоставила целосно себеси ти е најјасен знак колку бил погрешен. Со вистинскиот ќе блескаш.

You've got this, животот е пред тебе :f:

11. Intergalactic

Intergalactic Активен член

Се зачлени на:
    4 март 2026
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    213
    U dve zenski sum vljuben ova prv pat mi se slucuva u zivotot.:?:

12. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.801
    Допаѓања:
    24.298

То не е љубов.

На Tam4yy и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  13. Intergalactic

Се зачлени на:
    4 март 2026
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    213
    Што е?
    Отсекогаш сум бил моногамна личност затоа ми е чудно.

14. Polyincognito

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    2.576
    Допаѓања:
    13.042
    @Intergalactic Зависи што подразбираш под љубов, мислам кој е контекстот во дадената ситуација? :*:

15. Intergalactic

Се зачлени на:
    4 март 2026
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    213
    Да навлегувам у детали три страни ќе ми требаат но чувство на вљубеност имам кон двете. А секогаш сум бил посветен само на една личност кога сум бил вљубен, сега променава ме буни, можда требаше у сдк да пишам пошто и не барам конкретен совет но ме интересираат и мислења ако има било какви ...дали почнувам да се вљубувам во друга личност или вака ќе остане..

16. Polyincognito

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    2.576
    Допаѓања:
    13.042
    @Intergalactic Вистинската љубов станува појасна со текот на времето бидејќи инволвира конзистентност, не само интензивност.

Да ја познаваш личноста подлабоко, не само како таа те прави да се чувствуваш. И активно да ја избереш, не само да те влече нешто кон неа.

Што значи дека, ова што го чувствуваш повеќе звучи на некој overlap (рани чувства на infatuation, возбуденост, љубопитност) и емотивна збунетост, не вистинска љубов.

Може да си цврсто привлечен, но тоа автоматски не е е еднакво на длабока, стабилна љубов :*:

17. Maja12.

Maja12. Активен член

Се зачлени на:
    22 април 2026
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    8
    Помош екипицо, ми пишува патем еден дечко, 29години има и тој пред 9-10 месеци раскинал исто и тој долга врска. И денес ми рече да искочиме јас го откачив, ме вика за во среда за кафе. Ќе бидам безобразна ако искочам? Ќе го поебам ли бившиов али него 3 недели го нема скоро. И што не правеше тој при мене жива и до него. Хелп ми. Али исто ми е мисла што се осеќам тажна, повредена, да ми е грдо?

18. Polyincognito

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    2.576
    Допаѓања:
    13.042
    Криви сме ние што воопшто даваме совети (tumbleweed)

На Mumoftwo30, FlirtBerry, LiquidLuna и 12 други им се допаѓа ова.
  19. Maja12.

Maja12. Активен член

Се зачлени на:
    22 април 2026
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    8
    Тамам работа, прашав само за мислење дали после 3-4 недели е океј време да искочам на кафе? Да не е рано? Верувам у Господ многу па и ме страв и од гревови, ( иако знам безгрешна сум во однос кон него)Да не се осетам виновна, оти најлесно е од страна, да не сум во оваа ситуација и мене би ми било многу лесно..
    Сепак фала на советот, сфатив дека ме поддржуваш да отидам:D

20. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.155
    Допаѓања:
    10.436
    Добро некој води рачун на форумов за троловиве ? :?:

Или намерно вака се дозволува за да има живост?

На Mumoftwo30, FlirtBerry, Малечка Малинка и 3 други им се допаѓа ова.