Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    13.467
    Значи малку одите во погрешен правец за комуникацијата и секогаш едно те исто.

Нормално не може 24/7 да се допишуваат и нормално дека некој претпочита комуникација во живо наспроти допишување.

АМА

Има нешто што се вика конзистентност во однесувањето. А тоа значи дека и кога нема да си пишете, ќе сте сигурни на што сте и нема да го преиспитувате односот.

А плус дечко кој ти остава впечаток дека го замараш? И тоа уште на почеток, мислам плиз :bug:

Воедно не е важно што во живо зборува многу, туку што зборува. Ако е цело време јас, јас, јас, а не се интересира да ја запознае,

Таа треба да е партнер во врската, а не публика :*:

На Tam4yy, Amellie13, Katie90 и 7 други им се допаѓа ова.
  2. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    5.478
    Допаѓања:
    18.942
    Сепак љубовта не е натпревар кој повеќе ќе даде, туку дали и двајцата даваат доволно еден за друг!
    Добро е што ти покажуваш, се трудиш, и правиш се. :)

На FlirtBerry, Panda00, ecotte12 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. ecotte12

ecotte12 Активен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2024
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    178
    • Пишувајте на кирилица
    Nebitno kako, toj sto saka ke najde nacin a ne izgovor. Ako nejkje dopisuvanje ke saka sto poprvo da ja vidi, ke ja prasa prvo nejze sto pravi vikendot, ke isplanira so vreme. Prioritizirame okolu rabotite sto ni znacat :)
    Mnogu lesno se prepoznava.

На AAKG, Panda00, Mumoftwo30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Mumoftwo30

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    5.478
    Допаѓања:
    18.942
    Многу добро се гледа кога на некого му значиш, а уште подобро кога НЕ му значиш.

На FlirtBerry, Darko90, Малечка Малинка и 8 други им се допаѓа ова.
  5. Tih-ana

Tih-ana Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2020
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    317
    На Инстаграм цело време еден дечко ми пишуваше. Искрено, не бев нешто заинтересирана, меѓутоа, една порака, две, три... ајде, си викам, да не бидам лоша, да вратам. Ок делуваше, фин, убаво зборевме за најопшти работи, дечко на место. Ме праша еднаш дека сакал поубаво да се запознаеме. Не е од мојот град, па ми рече да се видиме на камера додека тој дојде. Ми рече: „Можам за две недели да дојдам“, ама тоа уште на почетокот зборевме (збориме два месеца скоро).
    Ајде, се видовме на камера. Откако завршивме, пак ми спомна за запознавање. Дали намерно или што, не ми е јасно, ми рече: „Ќе ми бидеш ли водич?“, се шалеше. И еве, после тоа ништо ми нема спомнато за да се запознаеме лично, а збориме. Не сакам јас да сум таа која ќе го праша: „Кога ќе дојдеш?“ или „Нели ќе дојдеш?“.
    Меѓутоа, вчера нешто се зазборевме и му реков: „Хехе, ајде, до крај на година има време или 2027 г.“, и ми врати на тоа: „Не толку доцна“. Сепак, ништо конкретно не зборува за запознавање. Зошто тогаш ми пишува ако не сака да ме запознае? Навистина веќе не ми е јасно ништо. Сабајле на WhatsApp беше онлајн, а на Инстаграм ништо не ми пиша. Јас му пишав: „Добро, нема потреба ниту да ми пишеш, уживај, нема проблем“, и одма ми врати како тогаш станал и додека се расонил. Не му одговорив ништо од сабајле на таа порака, не ни планирам да му пишувам за денес. Или да не се однесувам така?

6. Polyincognito

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    13.467
    Затоа што му се може - нему така му одговара, добива внимание без да вложува труд и ти ова му го овозможуваш.

Имаш опција да бидеш директна или опција да престанеш да вложуваш толку енергија.

Ако е заинтересиран, ќе вложи труд. Ако не е, сам ќе се испрати.

Иако реално, живее во друг град, за 2 месеци да не се видите, I mean :drunk::*:

На Tih-ana и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  7. Tih-ana

Tih-ana Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2020
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    317
    Тој беше упорен на почеток и ајде кога се решив да дадам шанса ништо не спомнува а ок збориме ама сабајлево ми прекипа трпението.

8. Mumoftwo30

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    5.478
    Допаѓања:
    18.942
    Некој ако сака да те види и запознае ќе го направи тоа, ќе настојува и сака да се види со тебе, да те запознае, итн.
    Значи не сака, добро и убаво му е вака додека му обрнува некој внимание.

На Tam4yy, Panda00 и Tih-ana им се допаѓа ова.
  9. Tih-ana

Tih-ana Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2020
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    317
    Можно е. Сигурна сум дека вечер ќе ми пише зашто сега ти мене ме игнорираш ,не знам што ќе биде паметно да вратам не сакам да го прашам да дојде глупаво ми е.

10. Polyincognito

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    13.467
    @Tih-ana Во превод бил упорен да дојде, сè додека не си рекла ајде? :D

Баш блеф. Јас би ти рекла да не си го трошиш времето :bug:

Но, ете ајде, вечер доколку ти пише, биди директна, немаш потреба од пасивно-агресивни реакции.

Можеш да кажеш дека не си за муабети што остануваат само на тоа - на муабети. Ако стварно сака да се види, да биде конкретен, ако не, тоа е тоа :*:

На Tam4yy, tsanemsit, boo3 и 3 други им се допаѓа ова.
  11. evinaevina8

evinaevina8 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 октомври 2024
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    320
    Не е дека е живчан тип за чатање, има денови кога поголем дел од денот се допишуваме и денови со разменети 3-5 реченици само. Некогаш е супер, а некогаш ладен. Пред некој ден го прашав што прави ми одговори накратко и ни ме праша он мене нешто, ништо, го немаше после цела вечер.
    Или си игра топло ладно или стварно не е заинтересиран.

На Unknown_7 и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  12. boo3

boo3 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    1.738
    Допаѓања:
    6.815
    Играње топло ладно е незаинтересираност. Не е или-или. Не трпи вакво однесување, колку толерираш, толку повеќе од глава ти се удира.

На Polyincognito му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Polyincognito

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    13.467
    @evinaevina8 Личи на некој што сака внимание кога нему му одговара, отколку на некој што сака да гради врска.

А реалноста е дека не можеш да изградиш нешто стабилно со некој кој е навидум заинтересиран само кога ти не си.

И разбирам дека не сакаш да разговараш, ама цврст однос не може да се распадне од еден искрен разговор.

Јас би рекла да не си го трошиш времето :*:

На Tea678 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.664
    Допаѓања:
    4.490
    Заклучок од темава ; сите да си раскинете и мирна глава :D

На Лејди Гага, FlirtBerry, eliesaab и 14 други им се допаѓа ова.
  15. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    8.565
    Допаѓања:
    46.231
    Има и мажи што ќе се налутат ако пробаш да разговараш или па ќе го искористат тоа како повод за уште повеќе да се повлечат. :D
    Како и да е, никој никому не чита мисли и не постои друг(ако збориме за здрав и фер) начин да искажеш незадоволство освен да кажеш директно. Но сепак мислам дека ако сака да е поприсутен ќе се потруди повеќе и нема да бидеш во ситуација да се преиспитуваш...пак, мое мислење, под влијание на мои искуства, не мора да значи дека и тука е точно. Затоа, искомуницирајте кој каква онлајн комуникација преферира. :D

16. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    3.919
    Допаѓања:
    9.876
    Зависи што значи СЀ за секој од нас. Пораки, чатови, дрндање инстаграми и фејсбуци и вибери, праќање срценца се за мене последно дупче на свирчето, во комуникација со целиот свет, не само со партнерот. Приказни за мали деца се муабетите дека човек има само еден приоритет во форма на еден човек и една врска (освен партнерот, постојат деца, родители, пријатели), а приоритетите немаат врска со почитта, со вниманието ич. Не очекувам партнерот да прави СЀ за мене, тоа ми е нарцисоидна тенденција, очекувам да планира со мене и да ми биде поддршка додека јас си ги правам работите сама. И најважното, постапките кои ги очекувам од партнерот, ги очекувам и од себе кон него, така да ќе си се најдеме секогаш на половина пат, нема потреба од апсолутни вредности. Ќе покажам и јас внимание и љубов така што ќе се јавам прва. Едноставно е.

На Unknown_7, Alek90, ecotte12 и 5 други им се допаѓа ова.
  17. Mumoftwo30

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    5.478
    Допаѓања:
    18.942
    Апсолутно дека е така, ама тука зборевме за членката која што премногу верувала и очекувала од партерот, премногу простувала, а ништо од него не добила, поради тоа мојот одговор беше кажан од женска гледна точка, секако не очекувам тој да прави се за мене, а јас да глумам недостижна и да не ме интересира ниту како му поминал денот, апсурдно. Поголемиот дел од приказниве во темава се од жени, кои што не се почитуваат доволно и премногу им дозволуваат на мажите, толерираат се, а не треба!

На Unknown_7, Abel, Panda00 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    3.919
    Допаѓања:
    9.876
    Во животот како и во љубовта најмногу не разочаруваат нашите очекувања. А искрено, добар дел од опишаниве ситуации на темава (и на форумов општо на тема врски и љубов) немаат никаква врска со врска :D

На Mumoftwo30 и Малечка Малинка им се допаѓа ова.
  19. Polyincognito

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    13.467
    Не знам зошто секој пат одиме во таа некоја театрална крајност, кога контекстот е основна комуникација и конзситентност.

Млади девојки треба да знаат да препознаат кога некој не е заинтересиран, наместо да го трошат времето анализрајќи го и давајќи му the benefit of the doubt.

А не да мислат дека е нормално некој да си игра топло-ладно, 2 дена да не напишал ниту 1 збор во ера на телефони или не се виделе 1 месец, оти тој *одел на работа, имал свој живот, обврски, другари*.
    Значи, плиз :*:

На regresija, ecotte12, FlirtBerry и 7 други им се допаѓа ова.
  20. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    3.919
    Допаѓања:
    9.876
    Млади луѓе треба да научат да комуницираат надвор од виртуелниот свет. Не ми пишал пет минути, ме остаил на "сеен", ладен бил, не ме сака. Тоа е исто така театрално и непотребно, впрочем нема потреба од никакви тајни знаци, читање меѓу редови и сценарија, доволно е да бидеш комфорен да правиш асален муабет (меѓу другото и за чувства и за евентуални заеднички планови) со личноста која ти се допаѓа и тоа е тоа. Ако некој не сака да се види со мене цел месец и не сака да разговара на таа тема, прво се преиспитувам каква е врската и како воопшто сум се нашла во неа, и прва прилика седнувам и разговарам и доаѓам до заклучок. Ја не гледам по прашањава некоја искрена желба за комуникација, пре би си ја гледале иднината на тарот и на кафе наместо да направат муабет со инволвираната особа. Не ми пиша прв, сигурно има друга. Најинтересен феномен е фактот дека толку многу девојки/жени се ослонуваат на иницијативата на нивните партнери/потенцијални партнери, еманципацијава не послужила нешто многу. Тоа што ми е потребно во врска, ќе си го побарам, ако не сакаш да ми го дадеш ти, ќе си го побарам на друго место.

На MiloMalo, mom to be, Annath и 1 друга личност им се допаѓа ова.