Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Unknown_7

Unknown_7 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2025
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    2.703
    Јас сум ист, толку многу ми е живчано чатање што неможам да поднесам, и враќам со најкратки одговори, а во живо и по тел, гинис во зборење нека пишат :)

На Raven22 и franca им се допаѓа ова.
  2. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    5.353
    Допаѓања:
    18.353
    Сум кажала и пак ќе кажам, секогаш и засекогаш: маж што ве сака СЕ ќе направи за вас, апсолутно СЕ, и ќе се јавува прв, и ќе наоѓа време за вас, вие ќе сте му секогаш приоритет, ќе направи се за вие да се чувствувате посебни, светот за вас ќе го преврти, ќе дојде и на 5 минути за да ве види, топло-ладно нема да си игра со вас, ниту еднаш нема да дозволи да се почувствувате повредени и нé сакани!

Се останато се игри и приказни за мали деца! :*: :hai:

На Martka, Tam4yy, Лејди Гага и 21 други им се допаѓа ова.
  3. An4e banance

An4e banance Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2019
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    794
    • Пишувај на кирилица
    Devojko glavata gore i teraj dajle.Znam deka ne e lesno cetiri godini da gi prebolish lesno no zivotot ide ponatamu.Vo slicna sitacija na tvojata bev i jas

На Tam4yy, Maja12. и EvAngelos им се допаѓа ова.
  4. Alek90

Alek90 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2024
    Пораки:
    302
    Допаѓања:
    714
    СЕ додека има реципроцитет, кога е взаемно и кога жената би го направила истото.

На Aenarion, Mrs. right, Intergalactic и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Unknown_7

Unknown_7 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2025
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    2.703
    Потполно точно,но едно заборави да напоменеш, дека фидбекот ако го нема и од женската страна, џабе МАЖОТ што ке се труди и прави све, кликот ако го нема од двете страни џабе.

На Alek90, Mumoftwo30 и Intergalactic им се допаѓа ова.
  6. ecotte12

ecotte12 Активен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2024
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    172
    • Пишувај на кирилица
    Amin !
    Mnogu e ednostavno, i kaj zenite e isto. Koga nekoj ni se dopagja i nie davame vnimanie, komplimenti i prioritet ako gledame deka konekcijata ima perspektiva da prerasne vo nesto seriozno.

Se ostanato e trosenje vreme, filer za popolnuvanje osamenost, toplo ladno ili mlaki odnosi za begstvo od dosada, krevanje ego, samodoverba itn.
    Koga dvajca se sakaat si se biraat eden so drug.

На tsanemsit, Mumoftwo30, Raven22 и 2 други им се допаѓа ова.
  7. AAKG

AAKG Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2019
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    1.694
    Да,кога се сеуште без обврски. Кога ќе имаат и двете страни 30+ години кога ќе удрат обврските доволно ќе им е да се слушнат еднаш денот. Нема потреба од цел ден дремење на телефон и пишење пораки како дечина во пубертет па му е интересно. Ако и во живо нема комуникација тогаш е проблем. Ако нема комуникација преку пораки то воопшто не е важно. Некој не сакаат комуникација преку пораки било машко било женско.

На Tam4yy му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    2.623
    Допаѓања:
    13.228
    Значи малку одите во погрешен правец за комуникацијата и секогаш едно те исто.

Нормално не може 24/7 да се допишуваат и нормално дека некој претпочита комуникација во живо наспроти допишување.

АМА

Има нешто што се вика конзистентност во однесувањето. А тоа значи дека и кога нема да си пишете, ќе сте сигурни на што сте и нема да го преиспитувате односот.

А плус дечко кој ти остава впечаток дека го замараш? И тоа уште на почеток, мислам плиз :bug:

Воедно не е важно што во живо зборува многу, туку што зборува. Ако е цело време јас, јас, јас, а не се интересира да ја запознае,

Таа треба да е партнер во врската, а не публика :*:

На Tam4yy, Amellie13, Katie90 и 7 други им се допаѓа ова.
  9. Mumoftwo30

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    5.353
    Допаѓања:
    18.353
    Сепак љубовта не е натпревар кој повеќе ќе даде, туку дали и двајцата даваат доволно еден за друг!
    Добро е што ти покажуваш, се трудиш, и правиш се. :)

На FlirtBerry, Panda00, ecotte12 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. ecotte12

ecotte12 Активен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2024
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    172
    • Пишувајте на кирилица
    Nebitno kako, toj sto saka ke najde nacin a ne izgovor. Ako nejkje dopisuvanje ke saka sto poprvo da ja vidi, ke ja prasa prvo nejze sto pravi vikendot, ke isplanira so vreme. Prioritizirame okolu rabotite sto ni znacat :)
    Mnogu lesno se prepoznava.

На AAKG, Panda00, Mumoftwo30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Mumoftwo30

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    5.353
    Допаѓања:
    18.353
    Многу добро се гледа кога на некого му значиш, а уште подобро кога НЕ му значиш.

На FlirtBerry, Darko90, Малечка Малинка и 8 други им се допаѓа ова.
  12. Tih-ana

Tih-ana Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2020
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    294
    На Инстаграм цело време еден дечко ми пишуваше. Искрено, не бев нешто заинтересирана, меѓутоа, една порака, две, три... ајде, си викам, да не бидам лоша, да вратам. Ок делуваше, фин, убаво зборевме за најопшти работи, дечко на место. Ме праша еднаш дека сакал поубаво да се запознаеме. Не е од мојот град, па ми рече да се видиме на камера додека тој дојде. Ми рече: „Можам за две недели да дојдам“, ама тоа уште на почетокот зборевме (збориме два месеца скоро).
    Ајде, се видовме на камера. Откако завршивме, пак ми спомна за запознавање. Дали намерно или што, не ми е јасно, ми рече: „Ќе ми бидеш ли водич?“, се шалеше. И еве, после тоа ништо ми нема спомнато за да се запознаеме лично, а збориме. Не сакам јас да сум таа која ќе го праша: „Кога ќе дојдеш?“ или „Нели ќе дојдеш?“.
    Меѓутоа, вчера нешто се зазборевме и му реков: „Хехе, ајде, до крај на година има време или 2027 г.“, и ми врати на тоа: „Не толку доцна“. Сепак, ништо конкретно не зборува за запознавање. Зошто тогаш ми пишува ако не сака да ме запознае? Навистина веќе не ми е јасно ништо. Сабајле на WhatsApp беше онлајн, а на Инстаграм ништо не ми пиша. Јас му пишав: „Добро, нема потреба ниту да ми пишеш, уживај, нема проблем“, и одма ми врати како тогаш станал и додека се расонил. Не му одговорив ништо од сабајле на таа порака, не ни планирам да му пишувам за денес. Или да не се однесувам така?

13. Polyincognito

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    2.623
    Допаѓања:
    13.228
    Затоа што му се може - нему така му одговара, добива внимание без да вложува труд и ти ова му го овозможуваш.

Имаш опција да бидеш директна или опција да престанеш да вложуваш толку енергија.

Ако е заинтересиран, ќе вложи труд. Ако не е, сам ќе се испрати.

Иако реално, живее во друг град, за 2 месеци да не се видите, I mean :drunk::*:

На Tih-ana и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  14. Tih-ana

Tih-ana Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2020
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    294
    Тој беше упорен на почеток и ајде кога се решив да дадам шанса ништо не спомнува а ок збориме ама сабајлево ми прекипа трпението.

15. Mumoftwo30

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    5.353
    Допаѓања:
    18.353
    Некој ако сака да те види и запознае ќе го направи тоа, ќе настојува и сака да се види со тебе, да те запознае, итн.
    Значи не сака, добро и убаво му е вака додека му обрнува некој внимание.

На Tam4yy, Panda00 и Tih-ana им се допаѓа ова.
  16. Tih-ana

Tih-ana Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2020
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    294
    Можно е. Сигурна сум дека вечер ќе ми пише зашто сега ти мене ме игнорираш ,не знам што ќе биде паметно да вратам не сакам да го прашам да дојде глупаво ми е.

17. Polyincognito

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    2.623
    Допаѓања:
    13.228
    @Tih-ana Во превод бил упорен да дојде, сè додека не си рекла ајде? :D

Баш блеф. Јас би ти рекла да не си го трошиш времето :bug:

Но, ете ајде, вечер доколку ти пише, биди директна, немаш потреба од пасивно-агресивни реакции.

Можеш да кажеш дека не си за муабети што остануваат само на тоа - на муабети. Ако стварно сака да се види, да биде конкретен, ако не, тоа е тоа :*:

На Tam4yy, tsanemsit, boo3 и 3 други им се допаѓа ова.
  18. evinaevina8

evinaevina8 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 октомври 2024
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    305
    Не е дека е живчан тип за чатање, има денови кога поголем дел од денот се допишуваме и денови со разменети 3-5 реченици само. Некогаш е супер, а некогаш ладен. Пред некој ден го прашав што прави ми одговори накратко и ни ме праша он мене нешто, ништо, го немаше после цела вечер.
    Или си игра топло ладно или стварно не е заинтересиран.

На Unknown_7 и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  19. boo3

boo3 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    6.772
    Играње топло ладно е незаинтересираност. Не е или-или. Не трпи вакво однесување, колку толерираш, толку повеќе од глава ти се удира.

На Polyincognito му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Polyincognito

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    2.623
    Допаѓања:
    13.228
    @evinaevina8 Личи на некој што сака внимание кога нему му одговара, отколку на некој што сака да гради врска.

А реалноста е дека не можеш да изградиш нешто стабилно со некој кој е навидум заинтересиран само кога ти не си.

И разбирам дека не сакаш да разговараш, ама цврст однос не може да се распадне од еден искрен разговор.

Јас би рекла да не си го трошиш времето :*:

На Tea678 му/ѝ се допаѓа ова.