Битно не си испаднала кукавица и си пишала што ти лежело. Луѓето веќе се непредвидливи, од партнери, па до пријатели.Штета што си го покажал правото лице по толку долго време и те повредил. Машко сум и јас, јас имам правено глупи работи.И жал ми е што постапил со само едно читање.
убаво те предупредија да не му пишуваш.Што сакаше да постигниш?Да ти даде признание за се што си направила,да те сожалува?да се смирите?Не ти е сега тој крив што ти си затворала очи 4 години.Простувате и прифаќате се,ама после си ги потрошив годините.И сега еден месец плачиш по него и уште да се разболиш ти фали.Дај собери се малку.Сите здрави,живи тоа е најважно
нејкам ни јас пробувам да не мислам ама потсвеста е посилна. А и што пак толку погрешив за вака да се повлече? Тоа па повеќе ме копка и боли. Што у неверство ли ме фати па не може да го преболи тоа? Преку ден сум добра али навечер и го сонувам и све. Башка си викам 28 години допрва да најдам, да го запознаам ако искочи ваков или па не дај Боже бетер?
А зошто се обвинуваш?А што треба да преболи тој.Зошто едноставно не сфатиш дека не сака ништо со тебе од xy причини.Еден месец е сосема доволен период за да ти биде јасно.28 години не се ништо.А што ако запознаеш подобар?Ова нека ти биде лекција да не остануваш на места каде што не ти е добро.Имаш време за се,само не губи го повеќе
Не сакам да го минимизирам твојот проблем и чувства, верувам дека ти е тешко но побарај си занимација што ќе ти ги насочи мислите кон нешто подобро. Не се измачувај, и не си стара, ќе најдеш друг и подобар, цени се себе.
За се треба време. Не е грешка што си му пишала,ама друг пат пред да направиш такво нешто,земи два пати длабоко воздух. Типот дефинитивно се изладил скроз,поминал 4 години со тебе и ги фрла во канта ладен ко туш,па ти уште и му се жалиш. Знам дека е болно чувството кога ќе мора да ги промениш навиките,и веќе помалку да стануваш истата таа од порано,ама еден ден ќе заборавиш. Еден ден помалку ќе мислиш Помалку ќе боли Помалку ќе се замараш,и еден ден тоа ќе ти стане навика. Млада си....никој не знае кај му е среќата. Тебе дефинитивно среќа со ваков клапчо не те прати..... и запамти,тој губи,не ти
@Maja12. Непопуларно, ама враќај му се и моли го онолку пати колку што е потребно да ти се згади. Бидејќи очигледно го немаш ниту блокирано како што рече и сè уште ти е на пиедестал, додека тој си има и друга девојка.
Зборот ми беше шо стана за 1 месец да го снема, дали ме фати он у неверство па не може ,,неверството” да го преболи. Што погрешно сторив?
Изладил очигледно да, од моите реакции на постапките негови. Тек ја па како не изладив си викам? На се сторено? Ама мана ми е зашо само убавите моменти ги памтам и де присеќам?
Аууу брате, повеќе од очигледно е дека и додека сте биле во врска не те сакал. Да те сакал немало да ги прави тие работи што ги правел. Долго време се колебал дали да раскине и еднаш, (овој пат) ,,прекршил” и завршил. Не си се обвинувај себе, не се преиспитувај, ова нема никаква врска со тебе затоа што не е до тебе, до него е. Едноставно не сака ништо со тебе повеќе. А кога некој не те сака, не 4 години, 44 е спремен да ги фрли, затоа што од негова перспектива ова му делува како ослободување, а не фрлање 4 години ,,во вода”. Продолжи си со животот, најди си друга занимација, ќе го најдеш, верувам, и тој што вистина те заслужува и сака. И не си се понижувај вака, не му давај повод за да се смее со другарите и да превртува очи како не може да се откачи од бившата.
Aко може некој да ми објасни, како е можно ако некого не го сакаш да бидеш толку нај нај у живо, посветен, грижлив, мил. насмеан. Чиниш светот ќе ти го подари. Насмеан кроток делува, душичка. Ќе речеш презаљубен маж. Нишо др нема да ти текне. А уз све еве и ова. Ве молам некој сериозно ова да ми го објасни, ми треба помош очигледно не можам да ја распознаам реалноста. И мислам како се понашал кон мене и се јадосувам.
Ако се навратиш на твоите мислења поназад, ќе видиш дека не бил баш нај нај. Нај нај не лајкнува голи цицки, не додава рандом девојки, не им лајкнува стори, не им пишува. Нај нај не раскинува и не се смирува по сто пати. Нај нај ти е сега во твојата глава затоа што ти го сакаш сѐ уште и сакаш да ти се врати, ама објективно кога човек ќе те прочита гледа дека далеку сте од нај нај. Red flags everywhere.
@Maja12. Ајде еве наброј како тоа бил нај-нај. Навистина, genuinely curious, сакам да прочитам по што си го сметала дека е толку вљубен. Што правел?